bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sizin espri daha iyiymiş komedi gibi gerçekten
Ya randevuyu aliyo asiyi yaptiracak ama bazi seylerden de geri kalmiyo.
Gencecik kiz, sorgula arastir tabi bu guzel bisey ama tiktok videosu izleyerek yapma bu arastirmayi yani.
Parayi buz dolabina koy cikar koluna yapistir tutar, kolunu nemlendir tutar.
Dugunlerde alninin ortasina şak diye yapistirdiklari paralarda beynimizde bir sey oldugundan yapisiyo heralde

dünya sağlık örgütü pandeminin bitmesi için "fakir" dediğimiz ülkelere gitmesi gereken dozla ilgili ülkelere baskı yapıyor. avrupada, amerikada, asyada bitmesi yetmez. tek ülkede bile devam etmesi pandeminin önlenememesi demek çünkü.

Anneciginizin mekani cennet olsun insallah
Bende yigenimle tanisamadim daha minicikti gordugumde 2 3 aylik falandi 2 yasina giriyor bu hafta.
Gezmek istiyorum, cocugum maskesiz dolasabilsin istiyorum, her gece yatarken arkadaslarimla dedeme halama anneanneme ne zaman sarilacagim diye sormasin istiyorum.
Bir yere gitmek istediginden soze baslarken hastalik biterse demesini istemiyorum.
Yiprandik yediden yetmise hepimiz.
Cocugum ,dr lar hemsireler bir rahat nefes alsin diye asiysa asi ilacsa ilac artik yeter cidden.

Çocuklarımın aşılarını bende yaptırdım. Aşıları yaptırmayan bir çok insan var çocuğuna. Bu çocukların okula, parka vs alınmamasını mı talep etmeliyiz sizce. astrojurnal bu üye bunu savunuyor. Anlatmak istediğim bu ama neyse anlamsız

Annem dün aşı oldu içimden ah teyzeme de yetişseydi aşı da ölmeseydi dedim içimden takdiri ilahi bilemiyoruz ben de koronadan ölmekten korkuyorum yapabildiğim elimden geldiği kadar kurallara uyarak yaşıyorum. Ama şuan ki çözüm aşı gibi görünüyor ben de sıram gelince vurunucağım hatta aşı vurunduğum gün panik atak olduğum için kaç kez panik atak yaşayacağım kimbilir

yaa rica ederim, teşekkür bekleyerek yazmadım. kimse kimseyi de ol/olma diye zorlayamaz, herkesin kararı. ama olmanın pozitif etkileri ile ilgili bir sürü bilimsel dayanak varken, hiçbir dayanağı olmayan komplo teorileri duymak bana anlamsız geliyor.
her ilacın yan etkisi vardır, asprin içtikten 2 gün sonra onun yan etkisinden de ölebilir bir insan.
aşı olmayanların izole edilecek olmasını da haksız bulamıyorum. çünkü riskleri yüksek. herşeyden önce kendilerine bulaştığında ağır geçirme ve ölme riskleri yüksek.

bizim işyeri de kamuya uygun olarak aşı olmak istemeyenlerin yemekhanelerinin, servislerinin ve mola verecekleri alanların ayrılacağını açıkladı. ben ilaç çalışanıyım, bu kurala uyulması gerektiğini üstüne basa basa yazan tepe yönetici doktoralı bir eczacı.
bunca insan saçmalıyor olamaz.

Kimse size aşı vurunmak zorundasınız demiyor hala neden anlamak istemiyorsunuz kelepçeleyip sizi aşıya zorla götüren yok
Sizin de anlamak istemediğimiz aşı olmayan insanlar toplumdan izole edilmeli baskısı var. Buna kimsenin hakkı yok. Ayrıca size de aşı olmayın diye engelleyen yok sizde bunu anlayın!!!

Örneğin rota virüsü aşısı keşke devlet bünyesine alsa da bebeler ishalden hastaneye yatmasa
Ama aşı karşıtlığını anlamak mümkün değil

İste bu kadar onemli bir mevzuyken tum insanlik zincir halinde bir birine bagliyken insanlarin hakkina girmeye hakkimiz yok.
Cocugu ve ya ailesinden her hangi birinin kanser veya baska hastaliklari oldugu icin korkudan bir bakkala bile gidemeyen insanlar olduguna eminim.
Yazik gunah degilmi.
İnsanlar aç kaldi ekmek parasi bulamayanlsr birc batagina dusenler intihar edenler tukenen dr lar hemsireler.
Suan bir yakini entubede yatan insanin beklerken bu asiya acaba bile diyecegini sanmiyorum.

Kesinlikle katılıyorum şuan 65 yaş üstü aşı vurunmayanlara kısıtlama devam ediyor sanıyorlar özgürlükleri elinden alındı yahu devlet seni salgından korumaya çalışıyor hiç bu yönden bakan yok

Şu haberleri peşpeşe bırakıyorum.
İlk haber aşıların covid-19 için etki oranları;

Ocak 2021 Haberi
Beni ilgilendiren kısmı ModeRNA aşısı.
Amerikalı firma Moderna'nın geliştirdiği mRNA-1273 aldı aşının etkinlik oranı yüzde 94,1 olarak açıklandı.

Kadın erkek fark etmeksizin, tüm ırk gruplarında da aynı etkinliği sağladığı belirtilen mRNA-1273'ün yaş gruplarındaki verileri ise değişkenlik gösteriyor. 18 Aralık'ta aşıya acil kullanım onayı veren Amerikan Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) göre 65 yaşının altındakiler için yüzde 94,1 etkili olan aşı, 65 yaş üstüler içinse yüzde 86,4 koruma sağlıyor.

New York Times'ın haberine göre 4 Ocak'a kadar ABD'ye 200 milyon dozluk siparişin 18 milyonunu tedarik eden Moderna'nın, AB ile 160 milyon dozluk anlaşması bulunuyor. Kanada, Japonya, Katar ve Güney Kore'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülke Moderna'ya aşı sipariş etmiş durumda.

Mart 2021 Haberi;

İngiltere'de koronavirüs aşısı olan kişi sayısı 30 milyon 151 bin kişiye yükseldi. 18 yaş üstü yetişkinlerin yaklaşık yüzde 57'sine en az bir doz aşı yapılmış oldu.

Biliyorsunuz İngiltere en hızlı aşılama yapan ülkelerden biri.

10 Haziran 2021 Haberi:

Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasıyla günlük vaka sayılarında artış gözlemlenen İngiltere'de şubat ayından bu yana ilk kez günlük vaka sayısı 7 bin sınırını aştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, vakalarda çok net bir artış olduğunu, tüm kısıtlamaların kaldırılması kararını yeniden görüşeceklerini söyledi.

İlk açıklamalara göre % 94 koruyordu aşı ve İngiltere müthiş bir hızla ülke halkını aşılamaya başladı. Ama kısıtlamaların kaldırılmasıyla vakalar yine zirveye çıkıyor. Hani koruyucuydu bu aşılar, covidi yok edecekti ve ülkeler günlük hayata dönebilecekti?

Araya giriyorum kusura bakmayın.
Prof.dr.Alişan yıldıran hakkında ne düşünüyorsunuz. Instagram'da aşı gerçekleri diye bir videosu var. Düşüncenizi merak ettim gerçekten.

Sizin de anlamak istemediğimiz aşı olmayan insanlar toplumdan izole edilmeli baskısı var. Buna kimsenin hakkı yok. Ayrıca size de aşı olmayın diye engelleyen yok sizde bunu anlayın!!!
Çunku herkes aşilanmazsa diger kesimin asilanmasi bir sey ifade etmeyecek muhtemelen.

burada da doktor, eczacı bir sürü insan yazdı. onca doktor acaba gerizekalı mıydı da aşı oldu korunmak için ?
nice doktor bu yolda ölmedi mi dışarıda fellik fellik gezip virüsü yayan insanlar yüzünden ?

Tabii ki de aşı olmayan büyük bir çoğunluksa elbette izole yaşayacak sonra yine millete bulaşsın öyle mi siz ne kadar çok işyeri kapatan oldu haberiniz var mı sürekli ilan takip eden biriyim işyeri malzemeleri satan satana eşim de keza öyle büyük bir otomobil fabrikasında çalışıyor ben daha böyle iş bıraktıklarını görmedim bu seneki yıllık izin 40 gün 40 peki ya maaşlar devlet nereye kadar verecek söyler misiniz hangi işçinin memurun verecek daha ne kadar daha sağlığa para harcayacak Avrupayı bir takip edin aşılama ne durumda diye

Benim oturdugum cevrede cocuklarina asi yaptirmadigini bildigim insanlar var, ve onlarin cocuklariyla cocugumu oynatmiyorum cok ciddiyim.
Yapip yapmamak kendi bilecekleri is ama, buna nasi tepki verecegimde benim bilecegim is.
Zorla yaptirin kesin yaptirin diyemem tabi ama çok tehlikeli.

Ben şöyle bir açıklama yapayım ben gezdim mesela gezmedim değil ama kurallara uydum maskemi taktım sosyal mesafeme dikkat ettim dışarı çıkma saat ve kısıtlamalara uydum defalarca kez de dışarıda insanları uyardım örneğin Bim marketteki yığılmalarda pazarda tezgahlarda sık sık yakın duranları hep uyardım kurallara uyalım ki kısıtlama gelmesin kurallara uysaydı herkes bu kadar kısıtlama da kapanmada gelmezdi kapanmada yakınımızdaki bir caddenin yığınla insan dolu olduğuna gözlerim şahit oldu kural yoksa çiğneniyorsa aşı olmayan da izole olsun bi zahmet gerçi onları izole etmek de kolay değil bim poşeti kafi

Ben şöyle bir açıklama yapayım ben gezdim mesela gezmedim değil ama kurallara uydum maskemi taktım sosyal mesafeme dikkat ettim dışarı çıkma saat ve kısıtlamalara uydum defalarca kez de dışarıda insanları uyardım örneğin Bim marketteki yığılmalarda pazarda tezgahlarda sık sık yakın duranları hep uyardım kurallara uyalım ki kısıtlama gelmesin kurallara uysaydı herkes bu kadar kısıtlama da kapanmada gelmezdi kapanmada yakınımızdaki bir caddenin yığınla insan dolu olduğuna gözlerim şahit oldu kural yoksa çiğneniyorsa aşı olmayan da izole olsun bi zahmet gerçi onları izole etmek de kolay değil bim poşeti kafi

valla bu karar ülkelerin kafalarına göre aldığı bir karar değil. tüm dünya birlik olarak ilerlemek durumunda. herhalde onca sene eğitim almış, tıp bilimine hayatını vermiş insanlar "bana ne ya ben neden izole olcam" diyenlerden daha doğru karar verecek seviyededir.
öte yandan herkesin kararı kendisine ve herkes kendi seçiminin sonucunu yaşar.
yan etkileri varsa bunu yaşamak benim kararım.
ama bu komple teorileri balonu patladığında ben hayata döndüğümde, dönemeyip izole kalmak da diğerlerinin seçiminin sonucu olur.

zaten hadi aşı olundu fırlayın sokağa durumu yok. bunun da kademesi vardır elbette.
ben hala aşı olmayıp hastalanmayı beklemek, daha büyük risk almak neden daha doğru geliyor anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…