- 17 Aralık 2015
- 27.133
- 49.649
- 598
Ya randevuyu aliyo asiyi yaptiracak ama bazi seylerden de geri kalmiyo.Sizin espri daha iyiymişkomedi gibi gerçekten
Hayirlisi.
Cok enteresan bir bakis acisi.
Almanya biontech dahil diger ulkelerinde asisini kullaniyor halama astra vurdular mesela.
Bu insanlar neden cikip demiyor yerli mali yurdun mali herkes bunu kullanmali.
Ustelik uretimin merkezi olduklari halde.
Asilar herkese ulassin siye biontech asisinin %16 lik dilimini kendilerine ayirabiliyorlarmis sadece oyle okumustum.
Onlarda biz sadece kendimizinkini vuracagiz deseler kimseye aşı dusmezdi ilk donem.
Anneciginizin mekani cennet olsun insallahtek bildiğim ben artık hayata dönmek istiyorum. gidip bir yemek yiyeceğim içimde tedirginlikle oturmak istemiyorum.
sevdiklerimle görüşmek, onlara sarılabilmek istiyorum.
kuzenim evlendi geçen ekimde, onu eşi ile yemeğe alabilmek istiyorum.
tatile kafam rahat gitmek, tuzlu suya bedenimi bırakmak istiyorum.
habire artan vakalarla gelen ani kısıtlamalar yüzünden annemin mezarına gidememekten yoruldum, en çok bu yüzden yıprandım kısıtlamalarda, artık bunu hissetmek istemiyorum.
dünya tarihine bakıyorum, çiçek salgınları - çocuk felci gibi ölümcül ve kitlesel bir sürü hastalık aşı ile aşılmış. hatta zamanında türkiyede çocuk felci aşısı kaldırıldığı için yayılma olmuş, ölümler artmış.
geçmişte insanlık nasıl başettiyse, doğru olan bu diye düşünüyorum.
aşı olup virüs kapsam dahi daha hafif atlatmak istiyorum.
arkadaş ve akraba çevremde ağır geçiren, ölen çok insan oldu. artık kimse bu yüzden ölmesin ve virüs normal bir gribe dönüşebilsin istiyorum.
yoğun bakımları covidliler doldurmasın ki başka ağır hastalığı olanlar gidip yatabilsin istiyorum.
doktorlar, hemşireler artık nefes alsın istiyorum.
bunun yöntemi aşıysa da aşıyı kanımın son damlasına dek savunuyorum.
Çocuklarımın aşılarını bende yaptırdım. Aşıları yaptırmayan bir çok insan var çocuğuna. Bu çocukların okula, parka vs alınmamasını mı talep etmeliyiz sizce. astrojurnal bu üye bunu savunuyor. Anlatmak istediğim bu ama neyse anlamsızİsteyip istememeleri çok da mühim değil ben devletimizin sağlık bakanlığına güvenerek kızımın tüm aşılarını vurdurdum geçmişe yönelik mesajlarınızı bir deastrojurnal arkadaşımızın mesajlarını bir kez daha okuyun yeterince açıklamış kendisi kendisine siz teşekkür etmeseniz de ben teşekkür ediyorum.
Annem dün aşı oldu içimden ah teyzeme de yetişseydi aşı da ölmeseydi dedim içimden takdiri ilahi bilemiyoruz ben de koronadan ölmekten korkuyorum yapabildiğim elimden geldiği kadar kurallara uyarak yaşıyorum. Ama şuan ki çözüm aşı gibi görünüyor ben de sıram gelince vurunucağım hatta aşı vurunduğum gün panik atak olduğum için kaç kez panik atak yaşayacağım kimbilirtek bildiğim ben artık hayata dönmek istiyorum. gidip bir yemek yiyeceğim içimde tedirginlikle oturmak istemiyorum.
sevdiklerimle görüşmek, onlara sarılabilmek istiyorum.
kuzenim evlendi geçen ekimde, onu eşi ile yemeğe alabilmek istiyorum.
tatile kafam rahat gitmek, tuzlu suya bedenimi bırakmak istiyorum.
habire artan vakalarla gelen ani kısıtlamalar yüzünden annemin mezarına gidememekten yoruldum, en çok bu yüzden yıprandım kısıtlamalarda, artık bunu hissetmek istemiyorum.
dünya tarihine bakıyorum, çiçek salgınları - çocuk felci gibi ölümcül ve kitlesel bir sürü hastalık aşı ile aşılmış. hatta zamanında türkiyede çocuk felci aşısı kaldırıldığı için yayılma olmuş, ölümler artmış.
geçmişte insanlık nasıl başettiyse, doğru olan bu diye düşünüyorum.
aşı olup virüs kapsam dahi daha hafif atlatmak istiyorum.
arkadaş ve akraba çevremde ağır geçiren, ölen çok insan oldu. artık kimse bu yüzden ölmesin ve virüs normal bir gribe dönüşebilsin istiyorum.
yoğun bakımları covidliler doldurmasın ki başka ağır hastalığı olanlar gidip yatabilsin istiyorum.
doktorlar, hemşireler artık nefes alsın istiyorum.
bunun yöntemi aşıysa da aşıyı kanımın son damlasına dek savunuyorum.
İsteyip istememeleri çok da mühim değil ben devletimizin sağlık bakanlığına güvenerek kızımın tüm aşılarını vurdurdum geçmişe yönelik mesajlarınızı bir deastrojurnal arkadaşımızın mesajlarını bir kez daha okuyun yeterince açıklamış kendisi kendisine siz teşekkür etmeseniz de ben teşekkür ediyorum.
Sizin de anlamak istemediğimiz aşı olmayan insanlar toplumdan izole edilmeli baskısı var. Buna kimsenin hakkı yok. Ayrıca size de aşı olmayın diye engelleyen yok sizde bunu anlayın!!!Kimse size aşı vurunmak zorundasınız demiyor hala neden anlamak istemiyorsunuz kelepçeleyip sizi aşıya zorla götüren yok
Örneğin rota virüsü aşısı keşke devlet bünyesine alsa da bebeler ishalden hastaneye yatmasaÇocuklarımın aşılarını bende yaptırdım. Aşıları yaptırmayan bir çok insan var çocuğuna. Bu çocukların okula, parka vs alınmamasını mı talep etmeliyiz sizce. astrojurnal bu üye bunu savunuyor. Anlatmak istediğim bu ama neyse anlamsız
İste bu kadar onemli bir mevzuyken tum insanlik zincir halinde bir birine bagliyken insanlarin hakkina girmeye hakkimiz yok.dünya sağlık örgütü pandeminin bitmesi için "fakir" dediğimiz ülkelere gitmesi gereken dozla ilgili ülkelere baskı yapıyor. avrupada, amerikada, asyada bitmesi yetmez. tek ülkede bile devam etmesi pandeminin önlenememesi demek çünkü.
Kesinlikle katılıyorum şuan 65 yaş üstü aşı vurunmayanlara kısıtlama devam ediyor sanıyorlar özgürlükleri elinden alındı yahu devlet seni salgından korumaya çalışıyor hiç bu yönden bakan yokyaa rica ederim, teşekkür bekleyerek yazmadım. kimse kimseyi de ol/olma diye zorlayamaz, herkesin kararı. ama olmanın pozitif etkileri ile ilgili bir sürü bilimsel dayanak varken, hiçbir dayanağı olmayan komplo teorileri duymak bana anlamsız geliyor.
her ilacın yan etkisi vardır, asprin içtikten 2 gün sonra onun yan etkisinden de ölebilir bir insan.
aşı olmayanların izole edilecek olmasını da haksız bulamıyorum. çünkü riskleri yüksek. herşeyden önce kendilerine bulaştığında ağır geçirme ve ölme riskleri yüksek.
bizim işyeri de kamuya uygun olarak aşı olmak istemeyenlerin yemekhanelerinin, servislerinin ve mola verecekleri alanların ayrılacağını açıkladı. ben ilaç çalışanıyım, bu kurala uyulması gerektiğini üstüne basa basa yazan tepe yönetici doktoralı bir eczacı.
bunca insan saçmalıyor olamaz.
ben urartu şeker ve çağhan kızıl'ı takip ediyorum en başta. çağhan kızıl'dan ermeni soykırımına yönelik açıklamalarından sonra - covid'den bağımsız - rahatsız oldum. lakin başarılı bir bilim insanı, ona lafım yok.
güner sönmez hoca ve ali kutlu'da başarılı bulduğum, pandemi öncesinde de takip ettiğim isimler.
ki güner sönmez gata mezunudur. benim için tıp okunan üniversite de çok önemlidir. gata'da eğitim alan bir doktorun farkı barizdir her zaman.
Çunku herkes aşilanmazsa diger kesimin asilanmasi bir sey ifade etmeyecek muhtemelen.Sizin de anlamak istemediğimiz aşı olmayan insanlar toplumdan izole edilmeli baskısı var. Buna kimsenin hakkı yok. Ayrıca size de aşı olmayın diye engelleyen yok sizde bunu anlayın!!!
İste bu kadar onemli bir mevzuyken tum insanlik zincir halinde bir birine bagliyken insanlarin hakkina girmeye hakkimiz yok.
Cocugu ve ya ailesinden her hangi birinin kanser veya baska hastaliklari oldugu icin korkudan bir bakkala bile gidemeyen insanlar olduguna eminim.
Yazik gunah degilmi.
İnsanlar aç kaldi ekmek parasi bulamayanlsr birc batagina dusenler intihar edenler tukenen dr lar hemsireler.
Suan bir yakini entubede yatan insanin beklerken bu asiya acaba bile diyecegini sanmiyorum.
Tabii ki de aşı olmayan büyük bir çoğunluksa elbette izole yaşayacak sonra yine millete bulaşsın öyle mi siz ne kadar çok işyeri kapatan oldu haberiniz var mı sürekli ilan takip eden biriyim işyeri malzemeleri satan satana eşim de keza öyle büyük bir otomobil fabrikasında çalışıyor ben daha böyle iş bıraktıklarını görmedim bu seneki yıllık izin 40 gün 40 peki ya maaşlar devlet nereye kadar verecek söyler misiniz hangi işçinin memurun verecek daha ne kadar daha sağlığa para harcayacak Avrupayı bir takip edin aşılama ne durumda diyeSizin de anlamak istemediğimiz aşı olmayan insanlar toplumdan izole edilmeli baskısı var. Buna kimsenin hakkı yok. Ayrıca size de aşı olmayın diye engelleyen yok sizde bunu anlayın!!!
Benim oturdugum cevrede cocuklarina asi yaptirmadigini bildigim insanlar var, ve onlarin cocuklariyla cocugumu oynatmiyorum cok ciddiyim.Çocuklarımın aşılarını bende yaptırdım. Aşıları yaptırmayan bir çok insan var çocuğuna. Bu çocukların okula, parka vs alınmamasını mı talep etmeliyiz sizce. astrojurnal bu üye bunu savunuyor. Anlatmak istediğim bu ama neyse anlamsız
Ben şöyle bir açıklama yapayım ben gezdim mesela gezmedim değil ama kurallara uydum maskemi taktım sosyal mesafeme dikkat ettim dışarı çıkma saat ve kısıtlamalara uydum defalarca kez de dışarıda insanları uyardım örneğin Bim marketteki yığılmalarda pazarda tezgahlarda sık sık yakın duranları hep uyardım kurallara uyalım ki kısıtlama gelmesin kurallara uysaydı herkes bu kadar kısıtlama da kapanmada gelmezdi kapanmada yakınımızdaki bir caddenin yığınla insan dolu olduğuna gözlerim şahit oldu kural yoksa çiğneniyorsa aşı olmayan da izole olsun bi zahmet gerçi onları izole etmek de kolay değil bim poşeti kafiburada da doktor, eczacı bir sürü insan yazdı. onca doktor acaba gerizekalı mıydı da aşı oldu korunmak için ?
nice doktor bu yolda ölmedi mi dışarıda fellik fellik gezip virüsü yayan insanlar yüzünden ?
Ben şöyle bir açıklama yapayım ben gezdim mesela gezmedim değil ama kurallara uydum maskemi taktım sosyal mesafeme dikkat ettim dışarı çıkma saat ve kısıtlamalara uydum defalarca kez de dışarıda insanları uyardım örneğin Bim marketteki yığılmalarda pazarda tezgahlarda sık sık yakın duranları hep uyardım kurallara uyalım ki kısıtlama gelmesin kurallara uysaydı herkes bu kadar kısıtlama da kapanmada gelmezdi kapanmada yakınımızdaki bir caddenin yığınla insan dolu olduğuna gözlerim şahit oldu kural yoksa çiğneniyorsa aşı olmayan da izole olsun bi zahmet gerçi onları izole etmek de kolay değil bim poşeti kafiburada da doktor, eczacı bir sürü insan yazdı. onca doktor acaba gerizekalı mıydı da aşı oldu korunmak için ?
nice doktor bu yolda ölmedi mi dışarıda fellik fellik gezip virüsü yayan insanlar yüzünden ?
Kesinlikle katılıyorum şuan 65 yaş üstü aşı vurunmayanlara kısıtlama devam ediyor sanıyorlar özgürlükleri elinden alındı yahu devlet seni salgından korumaya çalışıyor hiç bu yönden bakan yok
Ben şöyle bir açıklama yapayım ben gezdim mesela gezmedim değil ama kurallara uydum maskemi taktım sosyal mesafeme dikkat ettim dışarı çıkma saat ve kısıtlamalara uydum defalarca kez de dışarıda insanları uyardım örneğin Bim marketteki yığılmalarda pazarda tezgahlarda sık sık yakın duranları hep uyardım kurallara uyalım ki kısıtlama gelmesin kurallara uysaydı herkes bu kadar kısıtlama da kapanmada gelmezdi kapanmada yakınımızdaki bir caddenin yığınla insan dolu olduğuna gözlerim şahit oldu kural yoksa çiğneniyorsa aşı olmayan da izole olsun bi zahmet gerçi onları izole etmek de kolay değil bim poşeti kafi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?