bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İçim şişti ya.. valla.. anlamamakta direnen, haklı çıkmak için mesai harcayan insanlar..

Birebir uygulanabilir mi bilmiyorum ama yakın tarihte domuz gribi var karşımızda. Salgın aşıyla durduruldu, kontrol altına alındı. Hastalık hala var. Hastalıktan ölenler hala var. Ama kontrol altında. Tekrar yazıyorum "KONTROL ALTINDA". Nasıl kontrol altına alındı? AŞIYLA. Aşının yan etkileri yok mu? Muhtemelen var.

Bu hastalığın bir ilacı da var. Sürünen insanı 2 günde ayağa kaldıran ama uzun vadede kim bilir iç organlarımıza neler yapacak olan. Çoluk çocuk kullandığımız ilaçlar hani.

E Covid'in ne farkı var? Covid aşısının ne farkı var? Yeni teknoloji eyvallah.. Kime göre, neye göre yeni ama? Şapkadan 2 günde mi çıktı bu teknoloji? Yoksa yıllardır üzerinde çalışılan bilgiler acilen pandemiye mi uyarlandı?

Yine de olmak ya da olmamak kişinin kendi tercihi ve sorumluluğu. Olmanın sonuçları olabileceği gibi, olmamanın sonuçları da olacaktır. Herkes de seçiminin sonucuna katlanacaktır. Benim sağlığımın, özgürlüğümün, emeklerimin veyahut sadece konsere gitme keyfimin hakkına girildiği noktada, başkası da özgürlüğünden ödün versin bir zahmet. Hem pastam dursun, hem karnım doysun.. Ne güzel..

Ben toplum sağılığında rolümü oynamayayım, sorumluluk almayayım, korku pompalamaya devam edeyim.. ama ekonomi düzelsin, yasaklar kalksın, ölen ölsün kalan sağlar bizimdir..

Kafalar, kafalar.. değişik kafalar.

Son olarak.. Aşı sıram geldi, seçeneklerde Sinovac seçmiştim ama Biontech olacağım. Randevum cumartesi günü. Daha da bu topiği takibi bırakıyorum, sinirim bozuluyor çünkü.

Araya giriyorum kusura bakmayın.
Prof.dr.Alişan yıldıran hakkında ne düşünüyorsunuz. Instagram'da aşı gerçekleri diye bir videosu var. Düşüncenizi merak ettim gerçekten.

siz söyleyince açıp dinledim. şu an yapılan aşılar sünnetullaha uygun değil demiş. o zaman bu pandeminin bitmesi için kendisinden sünnetullaha uygun aşı üretmesini rica edeceğim.

Aşı olup olmamak herkesin kendi kararı.
Benim sıram geldi ama daha olmadım yoğunluğun biraz azalmasını bekliyorum. Bende olup olmamak konusunda kararsızdım ama bu aşı eninde sonunda olunacak yani. Tamam aşının ileride bizi neyle karşılaştıracağını bilmiyoruz ama dışarıdan aldığımız yada yediğimiz yiyeceklerin, kullandığımız ürünlerin içinde neler olduğunu sağlımıza nasıl zarar verdiğini/vereceğini biliyor muyuz bence aynı şey.

Hastalığı hafif geçirende var ağır geçirende bu demek değil ki 'ben oldum hiçbir şey olmadı ilaç bile kullanmadan geçti tekrar olsa yine aynı olur!' Sadece kendinizi değil ailenizi yakınlarınızı da düşünün

anladığım kadarıyla canan karatay tadında, doğru beslenme ile çocuklarınıza aşı yaptırmanıza gerek kalmaz diyor.
bu da bir yaklaşımdır fakat umarım bahsettiği doğal beslenmenin herkesin ulaşamayacağı pahalılıkta olduğunun, hatta ve hatta doğala ulaşmanın zaten başlı başına zor olduğunun bilincindedir.
ben de isterim sadece doğal yollar ve bitkilerle hayata devam etmeyi ama mümkünlüğü ? derin bir soru işareti.

Pahalılıktan yana söylediğinize sonuna kadar katılıyorum malesef herkesin ulaşabileceği bir düzeyde olması üzücü. Ama dr.un söyledikleri içinden sadece bir cümleyi almanız olmamış. yine de cevap verdiğiniz için teşekkür ederim iyi günler :)

her paylaşımını dinlemedim, dikkatimi çeken videolarına göz attım. ki kendi hesabı da yokmuş, çok fazla videoya da ulaşamadım. youtubeda varsa oraya da bakacağım.
rica ederim :)

Aşı gelse de olur muyuz diye düşünüyorduk. Dün aşımızı olduk eşimle. Biontech olduk. Kol ağrısı devam ediyor. Kaç gün sürer acaba? Bir de emziriyorum, hemşire gebelere de yapıyoruz sıkıntı yok dedi. Artık gerisini de Allaha bıraktım, Ölür müyüz kalır mıyız:)

Umarim esimin is yerinde de ayni uygulama yapilir

Umarim esimin is yerinde de ayni uygulama yapilir
Hanımlar ben aşıya karşı değilim tekrar belirteyim.

Aksine çocuk aşıları kesinlikle yapılmalı. Fakat Covid aşısı ile ilgili söylenenlerle sonuçlar çok farklı o yüzden kafam karışık.

ModeRNA da tıpkı Bionctech gibi RNA aşısı ve koruyuculuğu % 90 larda. Biz daha 1 milyonuncu aşılamaya ulaşmışken, İngiltere 30 milyon aşılanan insandan bahsediyor. Normal hayata dönüş planı yapılırken bu kadar insan aşılanmasına rağmen vakaların tekrar zirve yapması, normale dönüş sürecinin ertelenmesi derken acaba o kadar da koruyucu değil mi diye düşündürüyor insanı.

aşı %100 koruyor denmiyor ki zaten. benim sinovac olup sonra covid olan arkadaşlarım oldu. hepsi çok hafif ve evde geçirdi.
aşı olmanın faydası bu öncelikle zaten.
diğeri de küresel bağışıklığı sağlamak.

Sifa olsun,ben de iki gún önce oldum ası. Bugün kol agrim tamamen gecti gibi.1 gún _2 gún sürúyor sanirim.

Bugun aksama dogru gecer muhtemelen.
Şifa olsun inşallah

Örneğin rota virüsü aşısı keşke devlet bünyesine alsa da bebeler ishalden hastaneye yatmasa
Ama aşı karşıtlığını anlamak mümkün değil
Bakın bu aşı çıktığında kızım yeni doğmuştu. Doktoruma sordum yeni bir aşı dedi. Yaptırmam taraftarı olmadı. O aşı bağırsak düğümlenmesi yaptığı ve ölüme neden olduğu için toplatıldı. Sonra tekrar piyasaya sürüldü. Anlatabiliyor muyum? Tedirginliğim bu gibi sebeplerle Yoksa aşı karşıtlığım falan yok benim

Çunku herkes aşilanmazsa diger kesimin asilanmasi bir sey ifade etmeyecek muhtemelen.
O zaman aşı da bir sorun olmalı. Benim çocuklarım su çiçeği aşısı oldu. Sınıfında su çiçeği geçirenler oldu ve benim çocuklarıma bulaşması. Aşı vurulan kişiyi korumayacaksa ne anlamı kaldı?

Ben sabah olmuştum. Ertesi gün akşama doğru bayağı hafifleyip akşam tamamen geçmişti. Genelde yakın çevremde olanların da aynı şekilde. 2 gün sürdü çoğunda.

Dün akşam kardesim biontech asi oldu kol ağrısı çok duymuştum hiç bir yan etkisi olmadı kol ağrısida yok asi olanlara şifa olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…