Araya giriyorum kusura bakmayın.
Prof.dr.Alişan yıldıran hakkında ne düşünüyorsunuz. Instagram'da aşı gerçekleri diye bir videosu var. Düşüncenizi merak ettim gerçekten.
siz söyleyince açıp dinledim. şu an yapılan aşılar sünnetullaha uygun değil demiş. o zaman bu pandeminin bitmesi için kendisinden sünnetullaha uygun aşı üretmesini rica edeceğim.
Teşekkürler.
anladığım kadarıyla canan karatay tadında, doğru beslenme ile çocuklarınıza aşı yaptırmanıza gerek kalmaz diyor.
bu da bir yaklaşımdır fakat umarım bahsettiği doğal beslenmenin herkesin ulaşamayacağı pahalılıkta olduğunun, hatta ve hatta doğala ulaşmanın zaten başlı başına zor olduğunun bilincindedir.
ben de isterim sadece doğal yollar ve bitkilerle hayata devam etmeyi ama mümkünlüğü ? derin bir soru işareti.
Pahalılıktan yana söylediğinize sonuna kadar katılıyorum malesef herkesin ulaşabileceği bir düzeyde olması üzücü. Ama dr.un söyledikleri içinden sadece bir cümleyi almanız olmamış. yine de cevap verdiğiniz için teşekkür ederim iyi günler :)
Umarim esimin is yerinde de ayni uygulama yapiliryaa rica ederim, teşekkür bekleyerek yazmadım. kimse kimseyi de ol/olma diye zorlayamaz, herkesin kararı. ama olmanın pozitif etkileri ile ilgili bir sürü bilimsel dayanak varken, hiçbir dayanağı olmayan komplo teorileri duymak bana anlamsız geliyor.
her ilacın yan etkisi vardır, asprin içtikten 2 gün sonra onun yan etkisinden de ölebilir bir insan.
aşı olmayanların izole edilecek olmasını da haksız bulamıyorum. çünkü riskleri yüksek. herşeyden önce kendilerine bulaştığında ağır geçirme ve ölme riskleri yüksek.
bizim işyeri de kamuya uygun olarak aşı olmak istemeyenlerin yemekhanelerinin, servislerinin ve mola verecekleri alanların ayrılacağını açıkladı. ben ilaç çalışanıyım, bu kurala uyulması gerektiğini üstüne basa basa yazan tepe yönetici doktoralı bir eczacı.
bunca insan saçmalıyor olamaz.
Araştırma hastanesine dava açsam nasıl kazanıcam?Hakkınız ol aldığı için değil paranız olmadığı için açamamışsınız yalnız
Şu haberleri peşpeşe bırakıyorum.
İlk haber aşıların covid-19 için etki oranları;
Ocak 2021 Haberi
Beni ilgilendiren kısmı ModeRNA aşısı.Hangi koronavirüs aşısı ne kadar etkili? Veriler ne diyor?
Koronavirüs salgınında dünya genelinde şu ana kadar 24 milyona yakın kişi aşı oldu. İlaç firmaları sağlık otoritelerinden onay almak için yarışırken, ülkelerin aşı tercihlerinde neleri dikkate aldığı da tartışma konusu oldu. Peki Covid-19 aşıları ne kadar etkili?tr.euronews.com
Amerikalı firma Moderna'nın geliştirdiği mRNA-1273 aldı aşının etkinlik oranı yüzde 94,1 olarak açıklandı.
Kadın erkek fark etmeksizin, tüm ırk gruplarında da aynı etkinliği sağladığı belirtilen mRNA-1273'ün yaş gruplarındaki verileri ise değişkenlik gösteriyor. 18 Aralık'ta aşıya acil kullanım onayı veren Amerikan Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) göre 65 yaşının altındakiler için yüzde 94,1 etkili olan aşı, 65 yaş üstüler içinse yüzde 86,4 koruma sağlıyor.
New York Times'ın haberine göre 4 Ocak'a kadar ABD'ye 200 milyon dozluk siparişin 18 milyonunu tedarik eden Moderna'nın, AB ile 160 milyon dozluk anlaşması bulunuyor. Kanada, Japonya, Katar ve Güney Kore'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülke Moderna'ya aşı sipariş etmiş durumda.
Mart 2021 Haberi;
İngiltere'de koronavirüs aşısı olan kişi sayısı 30 milyon 151 bin kişiye yükseldi. 18 yaş üstü yetişkinlerin yaklaşık yüzde 57'sine en az bir doz aşı yapılmış oldu.İngiltere'de en az bir doz Covid aşısı olanların sayısı 30 milyonu geçti - BBC News Türkçe
İngiltere'de koronavirüs aşısı olan kişi sayısı 30 milyon 151 bin kişiye yükseldi. 18 yaş üstü yetişkinlerin yaklaşık yüzde 57'sine en az bir doz aşı yapılmış oldu.www.bbc.com
Biliyorsunuz İngiltere en hızlı aşılama yapan ülkelerden biri.
10 Haziran 2021 Haberi:
SON DAKİKA: İngiltere'de koronavirüs vakaları aylar sonra sınırı aştı! - Haberler | Dış Haberler
SON DAKİKA HABERLER! Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasıyla günlük vaka sayılarında artış gözlemlenen İngiltere'de şubat ayından bu yana ilk kez günlük vaka sayısı 7 bin sınırını aştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, vakalarda çok net bir artış olduğunu, tüm kısıtlamaların kaldırılması...www.haberturk.com
Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasıyla günlük vaka sayılarında artış gözlemlenen İngiltere'de şubat ayından bu yana ilk kez günlük vaka sayısı 7 bin sınırını aştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, vakalarda çok net bir artış olduğunu, tüm kısıtlamaların kaldırılması kararını yeniden görüşeceklerini söyledi.
İlk açıklamalara göre % 94 koruyordu aşı ve İngiltere müthiş bir hızla ülke halkını aşılamaya başladı. Ama kısıtlamaların kaldırılmasıyla vakalar yine zirveye çıkıyor. Hani koruyucuydu bu aşılar, covidi yok edecekti ve ülkeler günlük hayata dönebilecekti?
valla bu karar ülkelerin kafalarına göre aldığı bir karar değil. tüm dünya birlik olarak ilerlemek durumunda. herhalde onca sene eğitim almış, tıp bilimine hayatını vermiş insanlar "bana ne ya ben neden izole olcam" diyenlerden daha doğru karar verecek seviyededir.
öte yandan herkesin kararı kendisine ve herkes kendi seçiminin sonucunu yaşar.
yan etkileri varsa bunu yaşamak benim kararım.
ama bu komple teorileri balonu patladığında ben hayata döndüğümde, dönemeyip izole kalmak da diğerlerinin seçiminin sonucu olur.
Hanımlar ben aşıya karşı değilim tekrar belirteyim.Umarim esimin is yerinde de ayni uygulama yapilir
Hanımlar ben aşıya karşı değilim tekrar belirteyim.
Aksine çocuk aşıları kesinlikle yapılmalı. Fakat Covid aşısı ile ilgili söylenenlerle sonuçlar çok farklı o yüzden kafam karışık.
ModeRNA da tıpkı Bionctech gibi RNA aşısı ve koruyuculuğu % 90 larda. Biz daha 1 milyonuncu aşılamaya ulaşmışken, İngiltere 30 milyon aşılanan insandan bahsediyor. Normal hayata dönüş planı yapılırken bu kadar insan aşılanmasına rağmen vakaların tekrar zirve yapması, normale dönüş sürecinin ertelenmesi derken acaba o kadar da koruyucu değil mi diye düşündürüyor insanı.
Sifa olsun,ben de iki gún önce oldum ası. Bugün kol agrim tamamen gecti gibi.1 gún _2 gún sürúyor sanirim.Aşı gelse de olur muyuz diye düşünüyorduk. Dün aşımızı olduk eşimle. Biontech olduk. Kol ağrısı devam ediyor. Kaç gün sürer acaba? Bir de emziriyorum, hemşire gebelere de yapıyoruz sıkıntı yok dedi. Artık gerisini de Allaha bıraktım, Ölür müyüz kalır mıyız:)
Bugun aksama dogru gecer muhtemelen.Aşı gelse de olur muyuz diye düşünüyorduk. Dün aşımızı olduk eşimle. Biontech olduk. Kol ağrısı devam ediyor. Kaç gün sürer acaba? Bir de emziriyorum, hemşire gebelere de yapıyoruz sıkıntı yok dedi. Artık gerisini de Allaha bıraktım, Ölür müyüz kalır mıyız:)
Umarim esimin is yerinde de ayni uygulama yapilir
Bakın bu aşı çıktığında kızım yeni doğmuştu. Doktoruma sordum yeni bir aşı dedi. Yaptırmam taraftarı olmadı. O aşı bağırsak düğümlenmesi yaptığı ve ölüme neden olduğu için toplatıldı. Sonra tekrar piyasaya sürüldü. Anlatabiliyor muyum? Tedirginliğim bu gibi sebeplerle Yoksa aşı karşıtlığım falan yok benimÖrneğin rota virüsü aşısı keşke devlet bünyesine alsa da bebeler ishalden hastaneye yatmasa
Ama aşı karşıtlığını anlamak mümkün değil
O zaman aşı da bir sorun olmalı. Benim çocuklarım su çiçeği aşısı oldu. Sınıfında su çiçeği geçirenler oldu ve benim çocuklarıma bulaşması. Aşı vurulan kişiyi korumayacaksa ne anlamı kaldı?Çunku herkes aşilanmazsa diger kesimin asilanmasi bir sey ifade etmeyecek muhtemelen.
Ben sabah olmuştum. Ertesi gün akşama doğru bayağı hafifleyip akşam tamamen geçmişti. Genelde yakın çevremde olanların da aynı şekilde. 2 gün sürdü çoğunda.Aşı gelse de olur muyuz diye düşünüyorduk. Dün aşımızı olduk eşimle. Biontech olduk. Kol ağrısı devam ediyor. Kaç gün sürer acaba? Bir de emziriyorum, hemşire gebelere de yapıyoruz sıkıntı yok dedi. Artık gerisini de Allaha bıraktım, Ölür müyüz kalır mıyız:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?