Sinovac bekleyenler ilk doz aşıları açılmış.
Dün akşamda kızım ve eşi biontec aşısı olmuşlar,kızım kolum çok ağrıyor dedi eşinde çok olmamış ağrı.
Siz aşı olayini bastan yanlis anlamissiniz.O zaman aşı da bir sorun olmalı. Benim çocuklarım su çiçeği aşısı oldu. Sınıfında su çiçeği geçirenler oldu ve benim çocuklarıma bulaşması. Aşı vurulan kişiyi korumayacaksa ne anlamı kaldı?
Kazağımı bile zor çıkarttım dedi,sabahta yatağını bile toplayamamış çok ağrım var dedi.bende cumartesi sabah oldum. o gün ağrım oldu, pazartesi sabah geçmişti.
Kamu kuruluşu ama bilemedim.kurumsal bir yerse olur muhtemelen, bizimkiler sürekli denetim geçiriyor çünkü ve devletin belirlediği herşeyi uyguluyorlar.
Kazağımı bile zor çıkarttım dedi,sabahta yatağını bile toplayamamış çok ağrım var dedi.
Mutlaka geçerde biraz panik oldu herhade oda,eşi iyiyimiş.
Şifa olsun sanada aşın geçmiş olsun.
Abla eger cok agrisi varsa parol icebilir.Kazağımı bile zor çıkarttım dedi,sabahta yatağını bile toplayamamış çok ağrım var dedi.
Mutlaka geçerde biraz panik oldu herhade oda,eşi iyiyimiş.
Şifa olsun sanada aşın geçmiş olsun.
Ates olmadi da bende ,dün cok hafif bir kirginlik oldu,biraz ürperdim ama hava da sicak degil öyle.Bugün daha iyi o durumun.Sizde kirginlik oldu mu?evet beni de zorladı. kol ağrısı her aşıda çok normal bir durum ama. kasın içine iğne giriyor sonuçta.
benim ateşim 37.1 olmuştu ilk gece ama bir parolle düştü bir daha çıkmadı.
Aynen her aşıda o kol ağrıları oluyordu zaten.evet beni de zorladı. kol ağrısı her aşıda çok normal bir durum ama. kasın içine iğne giriyor sonuçta.
benim ateşim 37.1 olmuştu ilk gece ama bir parolle düştü bir daha çıkmadı.
Siz aşı olayini bastan yanlis anlamissiniz.
Aşi hastaligi bitirmiyor.
Soyle dusunun vucudunuza o hastaliktan eser miktarda verilip bagisikliginizin bedeninizin bu hastaligi tanimasini sagliyor.
Bagisiklik sisteminiz tekrar bu virusle karsilastigi da zaten antikorlu oldugu icin basa cikmasi daha kolay oluyor.
Ama asilama yapilmadigi zaman tioki koronavirus gibi o hastaliklarda tekrar tekrar mutasyona ugrayip daha tehlikeli bir hal alabiliyor.
Ates olmadi da bende ,dün cok hafif bir kirginlik oldu,biraz ürperdim ama hava da sicak degil öyle.Bugün daha iyi o durumun.Sizde kirginlik oldu mu?
Aynen her aşıda o kol ağrıları oluyordu zaten.
Bende ateş filan olmadı hiç,hatta eşimdede o kol ağrılarıda olmadı.
Birde onlar covid olmuştu karı koca aynı anda.Abla eger cok agrisi varsa parol icebilir.
Hemsire bana cok agrin olursa icebilirsin demisti ama bende olmadi o kadar agri.
Off sormayin şuan inanirmisiniz saç diplerim çekiliyo ya.aşıyla ilgili tv de youtube da sosyal medyada konuşan herkes keşke önce aşı nedir'den başlasa.
Benim ilk gece uzerine yattigim icin zor gecti ertesi gun oglene bir sey kalmamisti.Birde onlar covid olmuştu karı koca aynı anda.
Şimdi k0nuştum biraz daha azaldı ağrısı dedi,devam ederse paroliçdedim talimatı verdim hemen:))
Bzde hiç olmadı terleme filan,herkeste farkı tepiler veriyor demek ki..bende terleme de çok oldu. hatta birkaç arkadaşım gece nevresimleri değiştirdim terden demişti.
Evet vucut icin iyi diye arastirmistim bunu.Antikor olusturmaya basliyor vs diye.Bir de ; biontech ilk dozu 15 gün icinde yüzde 80 koruma yapiyor ,ikinci dozda yüzde 98 e cikiyor diye okudum.Ne kadar dogru bilemiyorum .çok hafif, 1-2 saatlik oldu.
ama ben aşıya giderken ıslak saçla ve cam açık gitmiştim, çok sıcaktı ama sonuçta camı açık araba yani.
o yüzden sadece aşıdan diyebilir miyim bilmem. aşıdansa da bu vücut için normal bildiğim kadarıyla.
Daha iyiyim dedi,ağrın olursa parol iç dedim.Benim ilk gece uzerine yattigim icin zor gecti ertesi gun oglene bir sey kalmamisti.
Bir gun bile surmedi.
Hafifliyorsa geciyordur.
Kolunu bol bol hareket ettirsin
Terlemem her zaman oldugu icin farki ayirt edemem .Ama ürperme ve cok hafif ,halsizlik yasadim.bende terleme de çok oldu. hatta birkaç arkadaşım gece nevresimleri değiştirdim terden demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?