- 17 Aralık 2015
- 27.133
- 49.647
- 598
Yanlismi hatirliyorum bilmiyorum ama kalp damar cerrahisi bolumundeydi sanirim domuz damarimi ne takiliyordu, diyanet bunun icin aciklama yapmisti.sünnetullah videosunu dinledim. domuz jelatini olduğunu iddia ediyor aşılarda, bu yüzden haram diyor.
insülinlerde de domuz jelatini kullanılıyordu ama çok uzun süredir sığır jelatini kullanılıyor.
bildiğim kadarıyla artık zaten hemen her yer sığır jelatini kullanıyor. domuz olduğunu kanıtlayabildiği bir veri sunduğu video var mı bakacağım fakat sanmıyorum.
bana biraz taraflı geldi. yani başka hiçbir şey bulamadım buradan insanların damarına gireyim gibi.
* savaş döneminde insan eti yemek dahi mübahtır ve pandemi de bir savaştır. bu yüzden domuz jelatini varsa da kendi adıma zerre pişmanlık duymam.
Biz olduğumuzfa biontec yoktu gelmemişti daha:))Ama senin ki Sinovac, bionteche bakarak yan etkileri daha hafif. Bu arada çevremde de biontech olanlar Sinovac aşısı olanlara o hafif daha az koruyor biontech daha iyi diye hani benim babam senin babanı döver gibisinden üste çıkmaya çalışıyor
Benim ogluma da asi hakki cikti ve biontech icin randevu aldi ama alerjik renit gecmisi var alerjisi de sadece toz ve ev akarlarina karsi.Bunu önceden arastirmistik ,biontech olanlar var böyle olup.Sinovac olmadigi icin tercih edemedik.Sinovac gelse ,randevu iptali söz konusu olur mu acaba oglum icin?
Bu bilinen bişey aslında,yanılmıyorsam bunu yaptıranlarda vardı.
Hastaneye bile gelmemiş sinovac sağlık ocağındada olmayabilir bence.hastanede değil ama sağlık ocağında olabilir sinovac bence.
Aradim ,sinovac gelmedi dediler.ilce burasi belki de her yere ulasmiyor.Aramisken toz ve ev akarlari alerjisini de sordum ,onlara da yapiyoruz biontech dedi hemsire.Bende alerjigim ayni zamanda astim hastasiyim bir sorun olmadi ama, sinovacda gelmis.
Randevu iptal edip alabilirsiniz bir sorun olmuyor.
Benim anneme alip iptal ettigim aşi ranvularinin hesabi yok
Yanlismi hatirliyorum bilmiyorum ama kalp damar cerrahisi bolumundeydi sanirim domuz damarimi ne takiliyordu, diyanet bunun icin aciklama yapmisti.
Saglik icin oldugu surece haram degildir tarzi.
Bulursam atayim.
Orayi da arayayim ,ben hastaneyi aradim cunku su an sadece devlet hastanesinde yapiliyor bizim burda.hastanede değil ama sağlık ocağında olabilir sinovac bence.
Hastaneye bile gelmemiş sinovac sağlık ocağındada olmayabilir bence.
Keşke gelmiş olsa aşı orayada.hani saklama koşulu sıkıntısı yok ya o nedenle olabilir gibi düşündüm.
Orayi da arayayim ,ben hastaneyi aradim cunku su an sadece devlet hastanesinde yapiliyor bizim burda.
Çine gitmeyelim mümkünsebende mecburiyet hallerinde haram olmaz diye düşünüyorum. yani allah bilir elbette de ilim Çin'de de olsa gidin diyen peygamberimiz var.
Çine gitmeyelim mümkünse
Şifa lar olsun sultanım2. Doz aşımı oldum 45 dk oldu
Bakın aşının ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Yanlış falan anlamadım. Aşı olduğum zaman beni korumalı değil mi? Dediğiniz gibi en azından hafif geçirmeli hastalığı. Aşı olanlar neden bu kadar korkuyor onu anlamıyorum. Daha önceden yazdığım gibi bu mantıkla aşısız çocukları eve mi kapatmalıyız?Siz aşı olayini bastan yanlis anlamissiniz.
Aşi hastaligi bitirmiyor.
Soyle dusunun vucudunuza o hastaliktan eser miktarda verilip bagisikliginizin bedeninizin bu hastaligi tanimasini sagliyor.
Bagisiklik sisteminiz tekrar bu virusle karsilastiginda zaten antikorlu oldugu icin basa cikmasi daha kolay oluyor.
Ama asilama yapilmadigi zaman tioki koronavirus gibi o hastaliklarda tekrar tekrar mutasyona ugrayip daha tehlikeli bir hal alabiliyor.
Bu kadar yanlis anlamaya israrla birde insanlara asi hakkinda yorum yapmaniz ne diyecegimi bilemedim şuan.
Bende diyorum ki aşı olmayan kisiler bu hastaligi kendi iclerinde de olsa yayarak farkli mutasyonlara sebep olabilir.Bakın aşının ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Yanlış falan anlamadım. Aşı olduğum zaman beni korumalı değil mi? Dediğiniz gibi en azından hafif geçirmeli hastalığı. Aşı olanlar neden bu kadar korkuyor onu anlamıyorum. Daha önceden yazdığım gibi bu mantıkla aşısız çocukları eve mi kapatmalıyız?
Birde sanki salgini onlar baslatmamis gibi ulkeye ucuslari cift yonlu kapatiyoruz diyip herkesi kaderine terkettiler resmen.ama adamlar aştı mı aştı sorunu :)
Birde sanki salgini onlar baslatmamis gibi ulkeye ucuslari cift yonlu kapatiyoruz diyip herkesi kaderine terkettiler resmen.
Aşiyi duyurmadan once kullandilar muhtemelen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?