bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

grip aşısı her sene yeni suşlarla çalışılıp üretilir. çünkü bildiklerini ve öngördükleri yeni mutasyonları baz alıp onu uygulamaları gerekir.
muhtemelen covid içinde her sene yeni suşlarla çalışma olur ve standart grip aşısı gibi uygulanır insanlara.
fakat bu bir pandemi olduğu için herkesin aşılanıp bağışık olması lazım ki kontrol altına alınsın. eğer kontrol altına alınmazsa o zaman bu sürüncemeden kurtulamayız.

hatta dünyaya duyuran doktora ceza uyguladılar, o adamcağız da covidden öldü. öldükten sonra ailesine onun adına plaket gibi birşey verdiler yanlış hatırlamıyorsam.
Evet evet adama birde özur diletmislerdi.
Pardon filmi var ya bizim, ayni sahneyi yasattilar resmen o dr un ailesine.
İzlerken napiyo ya bunlar dedigim 2.millet zaten bunlar.

Evet aşı aldığınız güne kadar, randevu gün saat yer ya da aşı tipi ile ilgili istediğiniz değişikliği yapabiliyorsunuz ancak önce ilk randevunuzu iptal etmeniz gerekiyor, hakkınız kaybolmuyor.

Sifa olsun,ben de iki gún önce oldum ası. Bugün kol agrim tamamen gecti gibi.1 gún _2 gún sürúyor sanirim.

Bugun aksama dogru gecer muhtemelen.
Şifa olsun inşallah

Ben sabah olmuştum. Ertesi gün akşama doğru bayağı hafifleyip akşam tamamen geçmişti. Genelde yakın çevremde olanların da aynı şekilde. 2 gün sürdü çoğunda.
Çook teşekkür ederim. Şifa olsun inşallah herkese
Alerjim var. Rinit de var. Kronik rahatsızlığım da ama biontech vuruldum. Bir süre hastanede beklettiler. Şimdilik bir şey yok, ilerde durum ne olur onu da bilemeyiz şimdiden.
Bildiğim bir şey var, bitsin gitsin artık:)

Bende diyorum ki aşı olmayan kisiler bu hastaligi kendi iclerinde de olsa yayarak farkli mutasyonlara sebep olabilir.
Yayilim azalacak bagisiklik kazanilacak ki mutasyona firsat olmasin.
Her mutasyon icin ayri ayri asi uretemeyeceklerine gore.
Bir an once hastaligi atlatanlar ve asilananlarla birlikte kitlesel bagisiklik saglamaya calisiyorlar.
[/QUOTE]
Neyse aşı olanlar, hastalığı geçirenler, aşı kuyruklarıda toplumsal bağışıklığa destek olacak gibi duruyor. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok.

Kardeşimin alerjik rinit var toz ve polen dün akşam biontech asi oldu hiçbir sorun yok

Hayır bide ozgürüm istersem olurum özgürlüğümü elimden alamazlar yazmiyorlar mı yahu 2 sene olacak özgürlüğün kaldı mı ki evde tıkıli kalmak hoşlarına mı gidiyor peki ne yapalım hadi o kadar bilim insanı bulamadı çozüm siz bulun ekonomi kalmadı kücük esnaf bitti ne rahatça gezebiliyoruz ne yaklaşabiliyoruz insanlara nereye kadar sürecek bu

Ben mesela kendimi bildim bileli kolanya ile gezerim nasıl gezmiyeyim ki simdi level atladım dezenfektanla geziyorum dün aşi oldum otobuse bindik esimle ki en tiksindiğim yerlerdir 2 kadın napmış otobus boş 4 lu koltuklara oturmuslar terlikle çikmıslar yağmur camurda o ayaklarını gere gere uzatmıslar koltuğa oturuyorlar eşimle böyle baskıştik adamın suratı değişti zaten igrendim resmen o pis ayaklari koltukta keyif yapıyor sonra biz manyak oluyoruz kendimizi dezenfekte edicez diye

Bu arada kol ağrim haric bir sıkıntı yasamadim sükür kol ağrimda kas ağrısi gibi

evet ya ben de eskiden beri işyerinde tuvalet kapısını mutlaka kağıt peçete ile açar kaparım. ne biliyim içerdeki nasıl çıktı.
kolonya her dakka yanımda olmasa da masamda olmuştur hep.

saçma sapan argümanlar.
valla dünden beri aşı kuyruklarının sebebi plansızlık olsa da bu kadar çok insanın aşı olması, imkan verilmişken bunu değerlendirmesi çok hoşuma gidiyor.
aslında ne kadar istekliymiş insanlar bitmesi için.
ben de cuma akşamı biontech aşımı olacağım.
aşının uzun vadede yan etkisi bilinmiyor diyorlar. e covidin de uzun vadedeki etkisi bilinmiyor.
ya aşı olucaz ya covid yani.
aşıyı tercih ederim.

Aynen bende insanlar patır patır öldü covido geciren sonra bile hasta oldu al esim seker hastası oldu bende birsey yok şimdilik unutkanlıgimı saymazsak

demin bir zaytung haberi gördüm: aşıya güvenmeyen blabla kişisi tercihini 1 yılda 4 milyon kişiyi öldüren covid'den yana kullandı.. diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…