Bazı işverenler aşı olmayan işçiyi işinden çıkarmakla tehdit ediyor bazı marketler belli saatlerde gelin istediğinizde çıkıp gelmeyin diyor bazıları cahil diyor bazıları hakaret ediyor felan sağlık çalışanı tanıdıklarım mobbing uygulandığını söyledi askerdeki tanıdıklarım izne çıkamazsınız evinize dönemezsiniz denildiğini söyledi ve oldular aşıyı izne gelebilmek içinAu gercektende insanlar disliyomu asilanmayanlari? Merak ettim
Turkiyede asilanmamis insanlar dislaniyomu bumu?
Biri aksini soylesin gercektende cahilligin diz boyu derim
TürkiyemHangi ülke acaba ? Yavas yavas bu dayatmalarla, asi dolayli olarak zorunlu hale gelecek gibi görünüyor tüm dünyada.Yoksa bizim gibi 3.dünya ülkelerinin ekonomileri nolur pandemi bitmezse düşünmek bile istemiyorum Allah korusun.Komsum esi ile serviscilik yapiyorlar ; 1,5 yildir evdeler.Halk egitim ogretmenimin esi müzisyen onlar da 1,5 yildir evde.Zor durumda cok bazi insanlar gercekten.Bunlar benim sahit olduklarim.Daha neler vardir.Aşi olalim mi olmayalim mi cümlesini kurmuyorlar bile cunku ekonomi yokUmarim bir orta yol bulunur, bu pandemi biter ve zaten zor olan hayatlar misli ile zor olmaktan kurtulur
Ayyy ne sacma ne cahilce biseTürkiyedeki aşı karşıtları aşırı abartılı ve saçma hareketler sergiliyorlar. Yok aşıda çip var yok dnayla oynuyor yok bizi robot yapıcaklar. Üstelik bunların sosyal medyada deli gibi propagandasını yapıyorlar. Daha dün twitterda tt oldular. Hatta bazıları daha ileri gidip Millet aşı randevusu alamasın diye randevu alıp aşı olmaya gitmiyorlar. Böyle olunca aşı karşıtlarına bazı insanlarda bir nefret büyüdü. Haksız da sayılmazlar. Kendileri ben aşı olmuyorum deyip kenara çekilseler tepki almayacaklar. Bu başlığa bile damlamışlar
Öyle yapan firmalar var miymis simdi? Demek ki asi olmamak virüsü dolayisiyla ekonomiyi yine dolayisiyla firmayi kötüye götürúyora cikiyor bu.ona göre alim yapicaklar o zaman.Zenginsen,yan gelirin varsa asi olmazsina varacak gibi duruyor simdiden.Kanun yok ama işten atılırsın diye dayatma yapan firmalar var
Şu anda sen de korona verileri paylaşmıyorsun ki aşı karşıtlığı yapıyorsunBu başlık korona başında verileri paylaşmak için açıldı sadece aşı konusu değildi
Haksız değiller. Ofiste birkaç kişide covid çıksa ofis karantinaya alınır. İş durur. Nitekim eski çalıştığım ofiste buna benzer bir durum olduKanun yok ama işten atılırsın diye dayatma yapan firmalar var
Tedavide hangi ilaçlar kullanıldı yan etkileri neydi ? Annemde covidden sonra daralması ilerledi koku kaybı geçmediği gibi burnunda kötü koku kaldı üniversitesi Hastanesi'ne gittiğinde doktor kullandığı ilaçların yan etkisi olabileceğini söyledi o kokuyu geçirecek bir şey bulamadıkDaha covid bize neler getirecek ilerde onu bilmiyoruz ama asıyı kötüluyoruz esim covidden sonra seker hastası oldu ve 3 aydır insülin kullanıyor hiç öyle bir sorunu olmayan adam bi anda seker hastadı oldudr ilk testlerden sonra hastaneye yatırmak istedi o kadar ciddi yani düsmüyordu çünkü serumla bile düsüremediler eşimin abisi covidi gecirdi bi hafta sonra zature olup hastanede yattı sizin gibileri okudukça ne diyeceğimi bilemiyorum
Cok sacma gercekten cahilce bi yaklasimTürkiye de aşı zorlaması yok şimdilik. Aşı olmayanların kısıtlanması ı isteyen insanlar var. Bunları söyleyenlere. Ben çocuklarıma aşı yaptırdım. Ama aşı olmayan çocuklar var. Bu çocukların da eğitim haklarını alalım sokağa parka çıkmasın. Doğru mu bu diyorum. Cevap verebilen çıkmadı henüz.
Biontech in saklanma koşulu var. O aşıya randevu alıp gitmeyenlerin aşısı ziyan oldu bozuldu. Bilerek yapanlar oldu bunu. Ben ve eşim ağır kronik hastayız. O aşıyı aylardır bekledik. Ama sırası gelen 60 yaş üstü özellikle gitmediler randevuya. Madem aşı olmayacaksın neden randevu alırsın diye sorarlar adama?Ayyy ne sacma ne cahilce bise
Suan yazidklarinizi okurken sok oldum yaa
Hayir bizene sizene banane asilanmak isteyenlerden
Ayrica bu bi hak, yani asilanmak isteyenlerin hakkina girmek cok yanlis ya.
Bana doktorum sordu olacakmisin diye, hayir dedim peki dedi bitti.
Cevremdz asi olanlarla konusurken nasil gecti dedigimde iyi veya kotu diyince sifa olsun gecmis olsun diyorum
Cok uzucu ya gercekten
Canim yurtdisina cikarken sorun olmuyor kanunlar Kurallar oldugu icin uymak sorun oluyo gibi gosteriliyoYok dışlama falan aşı olan da olmayan da aynı haklara sahip şu an. Ha yurtdışına çıkmak istersen sorun oluyor onu da zaten biliyorsundur
Şuan yanlı yada karşıt tartışıyoruzŞu anda sen de korona verileri paylaşmıyorsun ki aşı karşıtlığı yapıyorsun
Haksız değiller. Ofiste birkaç kişide covid çıksa ofis karantinaya alınır. İş durur. Nitekim eski çalıştığım ofiste buna benzer bir durum oldu
O şekilde var işte direkt çıkış yapamıyorsunuzCanim yurtdisina cikarken sorun olmuyor kanunlar Kurallar oldugu icin uymak sorun oluyo gibi gosteriliyo
Ben 3hafta sonra yurtdisina cikiyorum
Test yaptirmak zorundayim pozitifse gidemicem
Donuste karantinaya girmeliyim
Bunlari bilerek ve uygulayarak cikiyorum
Sizi üzeceğim ama biz hic ilac kullanmadık çünkü o zamanlar ilaç getirmeleri uzun süruyordu 1 hafta sonra ilac elimize ulastı biz atlatmıstık boşuna içmek istemedik ama hep diyorum ilk gün gelseydi icerdim o ağrıları çekmekten iyidir neyse ki gene biz çok ağır gecirmedik 3 gün süründüm sonrası iyileşme benimde koku kaybım 4. Gün basladi 3 gün sürdüTedavide hangi ilaçlar kullanıldı yan etkileri neydi ? Annemde covidden sonra daralması ilerledi koku kaybı geçmediği gibi burnunda kötü koku kaldı üniversitesi Hastanesi'ne gittiğinde doktor kullandığı ilaçların yan etkisi olabileceğini söyledi o kokuyu geçirecek bir şey bulamadık
Bu bir hak yemekdir. Saygisizlikdir. Terbiyesizlikdir.Biontech in saklanma koşulu var. O aşıya randevu alıp gitmeyenlerin aşısı ziyan oldu bozuldu. Bilerek yapanlar oldu bunu. Ben ve eşim ağır kronik hastayız. O aşıyı aylardır bekledik. Ama sırası gelen 60 yaş üstü özellikle gitmediler randevuya. Madem aşı olmayacaksın neden randevu alırsın diye sorarlar adama?
Evet bunlar oldu maalesef hem de fazla sayıda gitmeyenler oldu. Aşımız geciktiği için çocuk 15 aydır okula gidemedi bize bulaştırır taşır diye. Eğitimi geri kaldı. Anca konuşuyorlar aşıyı savunuyoruz diye. Kar zarar hesabına bakılır böyle durumlarda. Aşı da hem sağlığa kar hem de batan ekonomiyeBu bir hak yemekdir. Saygisizlikdir. Terbiyesizlikdir.
Hakkinizi helal etmeseniz yeridir yani gercekten cok uzucu ya. Vallahi cok cahil bi milletiz utandim kendi adima
Ben bunu kalkip yabanci bi arkadasima anlatamam duysun istemem sahsen
Çok geçmiş olsun ilaçları içmediğinize sevindim eşiniz de bir an evvel iyleşir inşallah anneme doktor ilaçların yan etkilerini atmak bir yılı geçiyor dedi hala o kötü koku burnunda geçen yıl ağustos da atlattı hastalığı annem aynı şikayet eşimin abisinde de var oda annemden bir ay evvel atlattıSizi üzeceğim ama biz hic ilac kullanmadık çünkü o zamanlar ilaç getirmeleri uzun süruyordu 1 hafta sonra ilac elimize ulastı biz atlatmıstık boşuna içmek istemedik ama hep diyorum ilk gün gelseydi icerdim o ağrıları çekmekten iyidir neyse ki gene biz çok ağır gecirmedik 3 gün süründüm sonrası iyileşme benimde koku kaybım 4. Gün basladi 3 gün sürdü
Annenize de gecmis olsunÇok geçmiş olsun ilaçları içmediğinize sevindim eşiniz de bir an evvel iyleşir inşallah anneme doktor ilaçların yan etkilerini atmak bir yılı geçiyor dedi hala o kötü koku burnunda geçen yıl ağustos da atlattı hastalığı annem aynı şikayet eşimin abisinde de var oda annemden bir ay evvel atlattı
Çocukluk aşıların dan bahsetmiştim. Hani onlarda bulaşıcı yahastalık bizim çocuklarımıza bulaştırabilirler değil mi?O laflar aşı sırası gelip, aşı olma olanağı olup olmayanlar için söyleniyor. Türkiyede çoçuklara daha aşı sırası gelmedi ki zaten. Dolayısıyla o söylenilen genellemelere çocuklar girmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?