- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.823
- 548
- 51
Aynen katılıyorum ilaç aşı büyük şirketler hep onların elinde tüm dünyada. Kendi ırklarını vatandaşlarını tehlikeye atarlar mı?Türkiye nüfusu düz hesap 80 milyon olsun, nüfusun çeyreği virüs kapsa ve ölüm oranını %0.5 (binde beş) alırsak 100.000 ölüm demek. Aşılar virüs kapmayı (yine düz hesap) %90 engelliyor, yani aşı olanların %10'unun enfekte olma ihtimali var. Yine aşı olduğu halde enfekte olanların ölüm oranı binde beş alırsak aşı olan ve olmayan toplumdaki ölüm sayısı arasındaki farkı siz hesap edin (yine nüfusun çeyreğini aşılamış olalım). İstatistikleri takip etmeyi sever misiniz ve bilimsel verilere itimat eder misiniz? Eğer öyleyse dünyada çeşitli hastanelerin, sağlık kuruluşlarının, bu konuda çalışmalar yapan bilim insanlarının, devlet kurumlarının dönem dönem açıkladığı veriler var aşıyla ölüm oranının ne kadar düştüğü ile ilgili. Twitter'la birlikte bu tür kaynakları da takip edebilirsiniz. Daha önce de bu örneği verdim, İsrail tüm vatandaşlarını biontech ile aşıladı, adamlar normale döndü. Bu kadar riskli bir aşı olsa bir devlet tüm nüfusu aşılamazdı bununla değil mi? Hele hele dünyanın sahibinin olduğu söylenen komplo teorilerinin bir numaralı figürü yahudiler.
Sonuna dek katılıyorum . Kızımı 15 aylık gecikmeyle eylülde okula göndereceğim asla kabul etmem aşılanmamış öğretmen ya da personel. Aşı olmayacaksa öğretmenlikte de işi yok kusura bakmasınBizzat yaşadığım bir durumu aktarayım.
Özel bir anaokulunda müdürüm.
Biliyorsunuz Nisan ortasında ilkokul ve okul öncesi öğretmenlerine aşı yaptırma hakkı/önceliği tanındı.
O tarihlerde anaokulumuzda covid geçirmeyen
üç okul öncesi öğretmeni kalmıştı.
Onlar dışında ben dahil herkes hastalığı geçirdi.
Kalan üç öğretmenden ikisi aşı yaptırdı,
biri bugün, yarın vs geçiştirdi.
Yeni evli bir arkadaş bu öğretmen,
sonradan öğrendik ki aşı kısırlık yapıyor diye duymuş,
aşı olmak istemiyormuş.
Bundan iki hafta önce, aşı yaptırmayan bu öğretmenimiz okulda rahatsızlandı, hastaneye gönderdik ve ne yazık ki covid pozitif teşhisi kondu ve tüm sınıf karantinaya alındı.
Sınıftaki 10 öğrenciden ne yazık ki birine virüs bulaştı.
Öğrenciden annesine geçti.
Anneden anneanneye.
Anneanne evdeki diğer küçük çocuğa bakmaya gelmişti memleketten.
Öğrencimizin anne ve babası sınıf öğretmeni.
Baba iki doz Biontech aşısı olmuştu, o korundu.
Anne emzirdiği için aşı yaptırmamış hastalandı.
Anneanne epey ağır geçirmiş hastalığı.
Bu arada öğrencilerden birinin pozitif olduğunu duyurduğumuz veliler tedirgin olup çocuklarına ve kendilerine test yaptırdılar.
İki veli kaydını sildirdi.
Sınıfın karantası dün bitti kalan 7 çocuk okula döndü ama veliler ay ortası oldu diye yarım aidat ödemek istiyor.
Mecburen uzlaştık.
Maddi - manevi kurum zarar gördü.
Bu öğretmenimiz önümüzdeki yıla aşı yaptırmamakta direnirse biz de sözleşmesini yenilesek mi? Diye düşünmek zorundayız.
Her hastalandığında veya çocuklardan virüs kaptığında, sınıfını 14 gün karantinaya alma lüksümüz yok çünkü.
Aşı olmamak kişinin insan hakları gereği hakkıysa bizim de onunla çalışmayı tercih etmemeye hakkımız olduğunu düşünüyorum.
Burda aşı olmayanlar dışlanıyor diye serzenişte bulunanlar insanların işyerlerini, okullarını nasıl ayakta tutmaya çalıştıklarını da düşünsünler biraz.
Kimseyi etkilememek için yazmamaya çalışıyorum ama yazayım. Şimdi virüsle karşılaştığında aşı yalnızca senin hastalanmanı mı önlüyor yoksa aynı zamanda taşıyıcı olmanı mı önlüyor? Bu belli değil. Yani hala aktif taşıyıcı olduğu kanıtlanmış değil, aksi de kanıtlanmış değil. Paylaşılan videoda Uğur Şahinin söz ettiği de bu. Deneysel olarak kanıtlanmış değil henüz. Ancak aşı olduğu halde covid geçirenlerde virüs yükünün daha düşük olduğu araştırmalar neticesinde tespit edilmiş. Biliniyor ki hastalığın ağır veya hafif seyretmesini etkileyen önemli faktörlerden biri de virüs yükü. Virüs yükü aynı zamanda bulaşıcılık gücü ile de ilişkili, yani virüs yükü ağır olanın bulaştırma potansiyeli de fazla oluyor. Dolayısıyla teorik olarak şayet bulaşma durumunda ve taşıyıcı olma durumunda, aşı olanın taşıdığı virüs yükü daha düşük olduğundan, başkasına bulaştırma potansiyeli de daha düşük olacak. Bu mantıklı ama hipotez halinde ve deneysel olarak ispatlanmış değil henüz.Aşı zaten bir tek seni koruyor . Yani virüsü önlemiyor . Aşı olduğun halde hala covid oluyorsun ama hafif yada semptomsuz atlatıyorsun. Ayrıca hala aktif şekilde tasıyıcısın...
O kadar keskin yaklaşmak istemiyorum.Sonuna dek katılıyorum . Kızımı 15 aylık gecikmeyle eylülde okula göndereceğim asla kabul etmem aşılanmamış öğretmen ya da personel. Aşı olmayacaksa öğretmenlikte de işi yok kusura bakmasın
Bende yarım gün kadar hafiften ishal oldum. Fazladan tuvalete oturma sayım arttı o kadar. Atla deve değil yaniBugün saat 1de biontech 1. doz aşımı oldum Ne agri ne uyuşma hic birsey olmadi çok şükür
Gelmis matematik kafasını sevdiğimTürkiye nüfusu düz hesap 80 milyon olsun, nüfusun çeyreği virüs kapsa ve ölüm oranını %0.5 (binde beş) alırsak 100.000 ölüm demek. Aşılar virüs kapmayı (yine düz hesap) %90 engelliyor, yani aşı olanların %10'unun enfekte olma ihtimali var. Yine aşı olduğu halde enfekte olanların ölüm oranı binde beş alırsak aşı olan ve olmayan toplumdaki ölüm sayısı arasındaki farkı siz hesap edin (yine nüfusun çeyreğini aşılamış olalım). İstatistikleri takip etmeyi sever misiniz ve bilimsel verilere itimat eder misiniz? Eğer öyleyse dünyada çeşitli hastanelerin, sağlık kuruluşlarının, bu konuda çalışmalar yapan bilim insanlarının, devlet kurumlarının dönem dönem açıkladığı veriler var aşıyla ölüm oranının ne kadar düştüğü ile ilgili. Twitter'la birlikte bu tür kaynakları da takip edebilirsiniz. Daha önce de bu örneği verdim, İsrail tüm vatandaşlarını biontech ile aşıladı, adamlar normale döndü. Bu kadar riskli bir aşı olsa bir devlet tüm nüfusu aşılamazdı bununla değil mi? Hele hele dünyanın sahibinin olduğu söylenen komplo teorilerinin bir numaralı figürü yahudiler.
Siz yorumları okumamışsınız dönün okuyun görürsünüz demişler mi dememişler mıİyi de burda kim dedi size haklarınız elinizden alınsın diye???? Kime neyi savunuyorsunuz? Size kim dediyse öyle savunmanızı oraya yapın. 2 kişi bir olmuşsunuz birbirinizi pohpohlayıp duruyorsunuz.
Ben devlet okulunu kastettim . Aşılanmamış öğretmen ve personel le birebir teması kabul etmem. Okul dışında koruruz zaten çocuğu elimizden geldiğinceO kadar keskin yaklaşmak istemiyorum.
Aşıya yaklaşımı, kendisinin görüşüyle paralel bir kurum tercih etsin diyorum.
Beni sıkıntıya sokmasın yeter.
Parayı tutacak kadar ağır metal vurulduğun an seni öldürür.
Millet aşı randevusu almasın diye randevu alıp aşı olmaya gitmemek çok etik dışı bir davranış ve haince. Abartılı, saçma ve etik dışı davranışlara çok karşıyım ama bu başlığa damlayanların öyle etik dışı şeyler yapacaklarını düşünmüyorum. Ama görüş belirtebilirler bu başlığa da damlayabilirler, sonuçta açık bir platform. Demokratik ve saygılı bir çerçevede herkes görüşünü belirtebilir diye düşünüyorum. Ben çok araştırdım. Aşı karşıtlarının görüşlerini de dinledim. Bilimsel çalışmaları da inceledim. Neva Çiftçioğlunun videolarını da izledim ve oldukça aydınlatıcı buldum. Hatta onu dinledikten sonra aşı olma kararım kesinleşti diyebilirim. Ben araştırırım, olumluyu da olumsuzu da bilmek isterim.Türkiyedeki aşı karşıtları aşırı abartılı ve saçma hareketler sergiliyorlar. Yok aşıda çip var yok dnayla oynuyor yok bizi robot yapıcaklar. Üstelik bunların sosyal medyada deli gibi propagandasını yapıyorlar. Daha dün twitterda tt oldular. Hatta bazıları daha ileri gidip Millet aşı randevusu alamasın diye randevu alıp aşı olmaya gitmiyorlar. Böyle olunca aşı karşıtlarına bazı insanlarda bir nefret büyüdü. Haksız da sayılmazlar. Kendileri ben aşı olmuyorum deyip kenara çekilseler tepki almayacaklar. Bu başlığa bile damlamışlar
Bu aşıların da yan etkisinde ölüm yazmıyor! Biontechte pıhtı atma oranı 1 milyonda 4 kişiymiş. Aşı vurulma sayısı arttıkça bu oran 2lere kadar düşmüş bile hatta. Yahu normal doğumda bile ölüm oranı aşıdan yüksektir.
Bakın düşmüş halinin ekran görüntüsünü attım. 1 milyonda 150 kişi demek bu.
Aşınız sizi koruyorsa biz neden eve tıklıyoruz?
Valla bunlar benim de teorisi dediğim şeylerdi ama mantıklı gelmeye başladıburası bütün fikirlere açık bir platform tartışıyoruz ne güzel ben kimseyi alaya almadan okuyorum öğreniyorum
Au gercektende insanlar disliyomu asilanmayanlari? Merak ettim
Turkiyede asilanmamis insanlar dislaniyomu bumu?
Biri aksini soylesin gercektende cahilligin diz boyu derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?