bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bizzat yaşadığım bir durumu aktarayım.
Özel bir anaokulunda müdürüm.

Biliyorsunuz Nisan ortasında ilkokul ve okul öncesi öğretmenlerine aşı yaptırma hakkı/önceliği tanındı.
O tarihlerde anaokulumuzda covid geçirmeyen
üç okul öncesi öğretmeni kalmıştı.
Onlar dışında ben dahil herkes hastalığı geçirdi.

Kalan üç öğretmenden ikisi aşı yaptırdı,
biri bugün, yarın vs geçiştirdi.
Yeni evli bir arkadaş bu öğretmen,
sonradan öğrendik ki aşı kısırlık yapıyor diye duymuş,
aşı olmak istemiyormuş.
Bundan iki hafta önce, aşı yaptırmayan bu öğretmenimiz okulda rahatsızlandı, hastaneye gönderdik ve ne yazık ki covid pozitif teşhisi kondu ve tüm sınıf karantinaya alındı.

Sınıftaki 10 öğrenciden ne yazık ki birine virüs bulaştı.
Öğrenciden annesine geçti.
Anneden anneanneye.
Anneanne evdeki diğer küçük çocuğa bakmaya gelmişti memleketten.

Öğrencimizin anne ve babası sınıf öğretmeni.
Baba iki doz Biontech aşısı olmuştu, o korundu.
Anne emzirdiği için aşı yaptırmamış hastalandı.
Anneanne epey ağır geçirmiş hastalığı.

Bu arada öğrencilerden birinin pozitif olduğunu duyurduğumuz veliler tedirgin olup çocuklarına ve kendilerine test yaptırdılar.
İki veli kaydını sildirdi.
Sınıfın karantası dün bitti kalan 7 çocuk okula döndü ama veliler ay ortası oldu diye yarım aidat ödemek istiyor.
Mecburen uzlaştık.
Maddi - manevi kurum zarar gördü.

Bu öğretmenimiz önümüzdeki yıla aşı yaptırmamakta direnirse biz de sözleşmesini yenilesek mi? Diye düşünmek zorundayız.
Her hastalandığında veya çocuklardan virüs kaptığında, sınıfını 14 gün karantinaya alma lüksümüz yok çünkü.

Aşı olmamak kişinin insan hakları gereği hakkıysa bizim de onunla çalışmayı tercih etmemeye hakkımız olduğunu düşünüyorum.
Burda aşı olmayanlar dışlanıyor diye serzenişte bulunanlar insanların işyerlerini, okullarını nasıl ayakta tutmaya çalıştıklarını da düşünsünler biraz.
Yaşadığımız yoğun stres de cabası.
Kaşıntılı bir hassasiyet başladı ellerimde o hafta.

O nedenle aşı karşıtlarının propogandalarını duymak, dinlemek istemiyorum.

Son düzenleme:
Aynen katılıyorum ilaç aşı büyük şirketler hep onların elinde tüm dünyada. Kendi ırklarını vatandaşlarını tehlikeye atarlar mı?

Sonuna dek katılıyorum . Kızımı 15 aylık gecikmeyle eylülde okula göndereceğim asla kabul etmem aşılanmamış öğretmen ya da personel. Aşı olmayacaksa öğretmenlikte de işi yok kusura bakmasın

Aşı zaten bir tek seni koruyor . Yani virüsü önlemiyor . Aşı olduğun halde hala covid oluyorsun ama hafif yada semptomsuz atlatıyorsun. Ayrıca hala aktif şekilde tasıyıcısın...
Kimseyi etkilememek için yazmamaya çalışıyorum ama yazayım. Şimdi virüsle karşılaştığında aşı yalnızca senin hastalanmanı mı önlüyor yoksa aynı zamanda taşıyıcı olmanı mı önlüyor? Bu belli değil. Yani hala aktif taşıyıcı olduğu kanıtlanmış değil, aksi de kanıtlanmış değil. Paylaşılan videoda Uğur Şahinin söz ettiği de bu. Deneysel olarak kanıtlanmış değil henüz. Ancak aşı olduğu halde covid geçirenlerde virüs yükünün daha düşük olduğu araştırmalar neticesinde tespit edilmiş. Biliniyor ki hastalığın ağır veya hafif seyretmesini etkileyen önemli faktörlerden biri de virüs yükü. Virüs yükü aynı zamanda bulaşıcılık gücü ile de ilişkili, yani virüs yükü ağır olanın bulaştırma potansiyeli de fazla oluyor. Dolayısıyla teorik olarak şayet bulaşma durumunda ve taşıyıcı olma durumunda, aşı olanın taşıdığı virüs yükü daha düşük olduğundan, başkasına bulaştırma potansiyeli de daha düşük olacak. Bu mantıklı ama hipotez halinde ve deneysel olarak ispatlanmış değil henüz.

O kadar keskin yaklaşmak istemiyorum.
Aşıya yaklaşımı, kendisinin görüşüyle paralel bir kurum tercih etsin diyorum.
Beni sıkıntıya sokmasın yeter.

Geçmiş sayfalara şöyle bir baktım, nasıl fikir teatilerinin döndüğünü tahmin edebiliyorum. Akşam akşam bir gram keyif yapayım demiştim, onu da bu forumda bozmamak için hepsini okumadım

Memlekette sorgulanacak o kadar şey varken engin bilgilerimizi ve eleştirel düşünce hakkımızı tıbbi alanlarda kullanmaya karar verdik, olsun tabi. Uğur Şahin ve Özlem Türeci Türk olmasaydı acaba bu aşıyı kolayca elde edebilir miydik? Veya çok sevdiğimiz bir yakınımızın bu virüsten ölümünü çaresizce izlemek zorunda kalsaydık? Bir de vücut dokunulmazlığı hakkı falan diye hukuksal terimlerle olaya girenler var. Aşı karşıtlarının nazlı keyiflerinin ikna olmasını beklerken esnaf batsın, üretim yavaşlasın, virüsten ölümler devam etsin önemli değil tabi. Zaten virüsün olduğu ne malum? Bu nasıl bir şımarıklık aklım almıyor. Askere gidenlere yapılan aşılar var ya, herkese sıradan enjektörü saplıyorlar hani, aynı öyle yapmak lazım. Bulmuşuz aşıyı bunuyoruz vay arkadaş.

Gelmis matematik kafasını sevdiğim

İyi de burda kim dedi size haklarınız elinizden alınsın diye???? Kime neyi savunuyorsunuz? Size kim dediyse öyle savunmanızı oraya yapın. 2 kişi bir olmuşsunuz birbirinizi pohpohlayıp duruyorsunuz.
Siz yorumları okumamışsınız dönün okuyun görürsünüz demişler mi dememişler mı

O kadar keskin yaklaşmak istemiyorum.
Aşıya yaklaşımı, kendisinin görüşüyle paralel bir kurum tercih etsin diyorum.
Beni sıkıntıya sokmasın yeter.
Ben devlet okulunu kastettim . Aşılanmamış öğretmen ve personel le birebir teması kabul etmem. Okul dışında koruruz zaten çocuğu elimizden geldiğince

Millet aşı randevusu almasın diye randevu alıp aşı olmaya gitmemek çok etik dışı bir davranış ve haince. Abartılı, saçma ve etik dışı davranışlara çok karşıyım ama bu başlığa damlayanların öyle etik dışı şeyler yapacaklarını düşünmüyorum. Ama görüş belirtebilirler bu başlığa da damlayabilirler, sonuçta açık bir platform. Demokratik ve saygılı bir çerçevede herkes görüşünü belirtebilir diye düşünüyorum. Ben çok araştırdım. Aşı karşıtlarının görüşlerini de dinledim. Bilimsel çalışmaları da inceledim. Neva Çiftçioğlunun videolarını da izledim ve oldukça aydınlatıcı buldum. Hatta onu dinledikten sonra aşı olma kararım kesinleşti diyebilirim. Ben araştırırım, olumluyu da olumsuzu da bilmek isterim.

pıhtı atma oranı zaten aşı olmasa da aşağı yukarı bu kadar toplum sağlıkçılarının çalışmalarına göre

Aşınız sizi koruyorsa biz neden eve tıklıyoruz?

çünkü aşısız olanlar çok daha yüksek risk altında. aşı olan covid kaptığında vücudu mücadele edecek donanıma sahip, aşı olmayanlarda bu yok.
yüksek risk altında olup entübe edilmeyin diye korunuyorsunuz. yada siz sağ kalsanız bile başka bir aşısız sizin yüzünüzden ölmesin diye.

Valla bunlar benim de teorisi dediğim şeylerdi ama mantıklı gelmeye başladı burası bütün fikirlere açık bir platform tartışıyoruz ne güzel ben kimseyi alaya almadan okuyorum öğreniyorum

biz sizi alaya almıyoruz, size gerçek ve bilimsel verilerle gelip tüm o okuyup inandığınız saçma teorileri bozduğumuz için siz alınganlık yapıyorsunuz :)
yapman guzum sonra çok pişman olucan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…