bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bence yazılanları tam okumamışsınız. Hastaların covid-19 yüzünden değil ilaçlar yüzünden hasta olduğu, hastaneye yattıkları için insanların öldüğü, tvdeki doktorların yalancı olduğu gibi abuk sabuk şeyler yazıldı ki yazılanları fazla okumamama rağmen denk geldiklerim bunlar.

tıp konusunda hiçbir tahsilatı olmayan insanların gelip aşı, ilaçlar şöyle kötü böyle kötü derse bizim de tepki verme hakkımız doğar. Ben mesela ilaçlar veya aşı konusunda bir şey yazmadım. Çünkü haddime değil. Ama ordan burdan duyduğu komplo teorilerini sağa sola yazacak olanlara bu şekilde tepki vermeye devam edeceğim. Çünkü bu kişiler başka insanların da aklını çeliyor

zaten bilimsel verilere değil twitterda kim olduğu belli olmayan insanların paylaşımlarına göre karar veriyor istemeyenler.

maske takmayan doktorları unutmayalım. madem virüs öldürücüydü neden maske takmamışlardı?
maske neydi ? maske yalandı, virüs zaten hepten alamanların bizi kıskanması.
çin de tek büyük devlet olup ezelden gelen türklerle savaşını böyle yapıp hepimizi öldürmek için virüsü yarattı

zaten bilimsel verilere değil twitterda kim olduğu belli olmayan insanların paylaşımlarına göre karar veriyor istemeyenler.
Ya bulaşıcı bir hastalık olmasa ve toplum sağlığını/ekonomisini/düzenini etkilemese başımla beraber. İsteyen olsun isteyen olmasın aşı bulaşıcı olmayan hastalıklarda, beden onun bedeni. Ama ekonomik olarak etkilenmeyen, sevdiklerini kaybetmeyen şanslı azınlık kaldıysa bile evde otur otur psikolojisi bozuldu, en iyi ihtimalle.

Bi de şu var, ben dünyayı yöneten karanlık güç olsam insanoğlunun soyunu niye tüketeyim. Nüfus olmazsa nasıl para kazanacam? Kimi birbirine düşürüp silah satacam? Kimi uyuşturucuya alıştıracam? Bunların hepsi için adam lazım

bir de şöyle ayrıca yazayım, aşı olmayanların vücudunda virüsle savaşacak antikor yok. dolayısı ile onların kaptıkları virüs hiçbir engelle ve askerle karşılaşmadan istediği yere girip çıkacak.
belki sadece ciğere tutunmakla kalmayacak zamanla kalp kapakçığında iltihaba, yada gribin ilerisi zatüreye sebep olacak.
bu insanların iyileşmeleri için yine yoğun bakımlar ve azıcık şansı olanlar için servis yatakları dolacak.
sağlık sektörü çöküşe geçecek çünkü hiçbir ülkenin senelerce savaşacak yeterlilikte sağlık hizmeti verme şansı yok.
kendisi ağır atlatıp kurtulsa bile belki başkalarına bulaştıracak ve onlar ölecek.
bununla beraber aşı yükü en belirleyici etken.
G gul2016 nın da yazdığı gibi aşı olmayanların vücutlarına tutunacak yük ile aşı olanlardaki arasında önemli bir fark olduğu kanıtlı.
kısacası izolasyonun sebebi aşı olmayana "tü kaka" demek değil, tercihi bu olanları korumaya devam etmek.

ayrıca eğer toplumun minimum %80i aşı ile bağışıklanmazsa sürü bağışıklığı yani hastalığı aktif ve ağır geçirme durumu gündeme gelecek. bu da virüsün tükenmesinden ziyade git gide alevlenmesine destek olacak.

eğer en az 3-4 sene daha evde kapalı kalmaya, maddi kriz içinde var olmaya devam etmek isteyen babayiğit varsa saygı duyarım. zira ben ne kendim için ne de toplum adına bunu yapacak totoyu kendimde bulmadığımdan elimi taşın altına koyup aşımı oluyorum.

çinli prenseslerle bu işi hallederlerdi ya eskiden artık virüs prenses gönderiyorlarmış ha ha ha

dünya tarihinde tüm pandemiler aşı ile atlatılmış. bugün bir sürü hastalığı yaşamıyor yada yaşasak da hafif atlatıyorsak sebebi aşılar.
karanlık güçlerin yeni değil aslında dünyanın başından beri olduğunu gerçeğini de düşünürsek, o zaman neden insanlığı tüketip yok etmemişler de özellike bizi seçmişler ?

zaten bizi alıştırdıkları, uzun vadede hepimizin zararınız milyon tane şey var.

biz sizi alaya almıyoruz, size gerçek ve bilimsel verilerle gelip tüm o okuyup inandığınız saçma teorileri bozduğumuz için siz alınganlık yapıyorsunuz :)
yapman guzum sonra çok pişman olucan
Burda kim gerçek verilerle geldi ki ? Üretici bile siz kadar kesin veri vermiyor

Karanlık güçleri geyik olsun diye söyledim zaten, çünkü bu virüsleri yaratıp sonra da aşıyı çıkaranların karanlık güçler olduğu söylendi bana, yoksa öyle değil mi

Yaw en basit bi ameliyata girsen bile sorumluluk bana ait diye kağıt imzalıyorsun, hasta olduğumuzda alırdık sağlık karnemizi giderdik sağlık ocağına doktor bir poşet ilaç yazardı. Sanki ilk kez karşılaştılar bunlarla. Hani nasıl büyüdüğümüzü ve şu anda da aşı dışında sorgulamamız gerekenleri bilmesek gülesimiz gelmeyecek ama biliyoruz ve gülesimiz geliyor işte

Burda kim gerçek verilerle geldi ki ? Üretici bile siz kadar kesin veri vermiyor

bilmem bilir misiniz ama bilim insanları, sağlık istatistikçileri ve doktorlar araştırma yapar ve makale/yayın hazırlarlar.
bunların içerisinde yapılan araştırma sonucu olan veriler olumlu/olumsuz her şekilde yazılır. bu makaleler üzerinden de bir çalışmanın başarılı olup olmadığı hakkında bilgi ve veri elde edilmiş olur.

emin olun sağlık bakanı da bu makaleleri okur ve oradan çıkan sonuçlara göre bilgilendirme ve yönlendirme yapar.

farkındaysanız bakanında kendisi de aşılanmanın önemi ile ilgili çok ciddi açıklamalar yapıyor.

aile hekimi sormuyor bile bu ilaçları gerçekten kullanıp kullanmadığımızı .yazmasında kanunen sakınca yoksa yazıp gönderiyor sorumluluk hastaya ait.komşularımız kaç kere ağrı kesici ya da mide hapı istemişlerdir kimbilir biten pilleri çocuklarının eline oynasın diye veren bir milletiz yahuu

ya ben dayanaksız bilgiye karşıyım. bir kere ölüm tehliken asprin içsen bile var. illa ki prospektüste "bana bak ölürsün haa" yazması gerekmiyor.
kaç tane insan alt tarafı asprin diyip leblebi gibi içerken mide kanamasından ölüyor haberleri var mı acaba ?

sırf inatlaşmak için abuk subuk komple teorileri üzerinden insanlara aşıyı kötülemek, 50 kere neden aşı olmayanların izole edileceği - bunun olmayanları korumak için yapılacağı yazıldığı halde görmezden gelmek, bilimsel veriler verin diyince far gören tavşan gibi kalıp saldırmaya devam etmek, mantıklı nedenlerle saçma tezlerin çürütülmesine "alay etmek" demek bence insanlığa yapılan haksızlıktır.

Evet ilk doz
Hastahanede basima turlu turlu is gelen ve alerjik bir insanim o yuzden cok tedirgindim
Asi yapilan taraf kolumun ustu ve boynum agriyor hafif karincalanma var
Birde uyku coktu
Yaklasik 70 dk oldu
Esila iyimisin canım?Var mı bir ters etki?

Esila iyimisin canım?Var mı bir ters etki?

Yogun kas agrisi mide bulantisi yasiyorum grip oncesi gibi
Asi alani ve boynuma dogru bir alan uyusuk karincali ve agriyor ama bu benim kaslarim cok zayif oldugu icin normal kat kat fazla agrilarda yasadim
Hafif kasinti dokuntu basladi
Yarin ise gitmem vucudumu yormam
Bekledigmden cok hafif geciyor ben istisnayim hepsi dayanilacak seviyede ilac almam ama uyuyacak kdr rahatlayamiyorum

geçmiş olsun ve de şifa olsun.
beklenenden farklı yan etkiler değil bildiğim kadarıyla. eminim kısa zamanda toparlanır.

biz niye veri verelim türkiye istatistik kurumu muyuz? Farkındaysan biz eşin ehli olmadığımızın farkındayız bu yüzden veri falan vermiyoruz. Keşke sen de farkına varsan da iddialı laflar etmesen ve tvdeki doktorlara yalancı demeyi falan bıraksan

ben okuyup gördüklerimle eşleştirdiğim ve mantıklı bulduğum veriler üzerinden yorum yapıyorum. zaten bundan fazlası da mümkün değil.

Birinci dozmu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…