Neden cunki vucudunuzda olmayan virus veriliyor....olmak istemeyenlerin yaşam haklarına saygı duyulduğu için onların kısıtlamaları devam edecek zaten. çünkü aşı olmayanların covid kaptıklarında daha ağır geçirecekleri/entübe risklerinin yüksekliği ve bulaştırıcılıklarının da yüksek olduğu kanıtlı.
aşı olanların yayma ihtimali hem daha az hem de yaydıkları virüsün yükü (ki hastalıkta en kritik parametre maruz kaldığımız virüs yükü) az.
kısacası olmak istemeyen olmaz ama devletler hem o insanları korumak hem de onların taşıdığı riskten başkalarını korumakla yükümle oldukları için kısıtlamalarını devam ettirmek durumunda.
Neden cunki vucudunuzda olmayan virus veriliyor....
Aşıdan yaklaşık 10 11 saat sonra kol ağrım bayağı arttı. Oynatmak yerine alıp koydum falan. Sonra hafif bir üşüme geldi. Ateş başlayacak gibi düşündüm, uykum da vardı yattım uyudum.
Gece ateş vs olmamış eşim kontrol etmiş bir kaç kere. Uyandığımda üşüme hissi de yoktu, kol ağrısı da çok büyük ölçüde geçti. Kaldırınca gelen hafif sızlanma var.
Aşı olalı henüz 20 saat geçti.
Benim ailem de çekingen davranıyordu aşı konusunda. Babaannemden sonra ilk aşı olan benim ailede. Dün ben de aşı olunca onlar da cesaretlendiler.
Bugün ailemizden 4 kişi daha aşı oluyor <3
Aşı karşıtı olmaya gerek yok. Allah rahmet eylesin vefat etmiştir bir kişi aşıdan sonra. Istatistiklere bakmak lazım istatistiklerde ciddi düşüş var. Tabi istatistikler içerisinde sayı olarak yer alan tek bir kişinin bile ölmesi acı ama neticede aşının genel olarak etkinliği görülüyor, risk oranı açısından. Uzun vadeli yan etkileri midir tartışılan? Herkes araştırmasını yapar kararını verir. Benim görüşüm 10 sene sonra olup olmayacağı belli olmayan olası bir yan etki riskine karşılık şimdi Covid olma riski benim için daha gerçekçi ve korkutucu. İleride yan etkisi olursa çaresine de o vakit bakarım. Bu sadece benim düşüncem. Aşılar arasında da araştırma yaptım ve misal x, y, z aşıları içerisinde Y aşısını olmak istemem dedim. Eğer devlet bana Y aşısından başka aşı olma imkanı sunmuyorsa yaptırmamaya karar verebilirim. O durumda otobüse binemiyorsam, uçağı binemiyorsam ve devlet dairesine giremiyorsam o kısıtlamalara da uyarım çünkü toplum sağlığı söz konusu. Çok şükür ki istediğim aşının ilk dozunu olabildim, inşallah ikinci dozu da olurum.bir tanesinin adını verin o akrabanız doktorların o da onaylasın vallahi ben de aşı karşıtı olacağımmm
Aşı karşıtı olmaya gerek yok. Allah rahmet eylesin vefat etmiştir bir kişi aşıdan sonra. Istatistiklere bakmak lazım istatistiklerde ciddi düşüş var. Tabi istatistikler içerisinde sayı olarak yer alan tek bir kişinin bile ölmesi acı ama neticede aşının genel olarak etkinliği görülüyor, risk oranı açısından. Uzun vadeli yan etkileri midir tartışılan? Herkes araştırmasını yapar kararını verir. Benim görüşüm 10 sene sonra olup olmayacağı belli olmayan olası bir yan etki riskine karşılık şimdi Covid olma riski benim için daha gerçekçi ve korkutucu. İleride yan etkisi olursa çaresine de o vakit bakarım. Bu sadece benim düşüncem. Aşılar arasında da araştırma yaptım ve misal x, y, z aşıları içerisinde Y aşısını olmak istemem dedim. Eğer devlet bana Y aşısından başka aşı olma imkanı sunmuyorsa yaptırmamaya karar verebilirim. O durumda otobüse binemiyorsam, uçağı binemiyorsam ve devlet dairesine giremiyorsam o kısıtlamalara da uyarım çünkü toplum sağlığı söz konusu. Çok şükür ki istediğim aşının ilk dozunu olabildim, inşallah ikinci dozu da olurum.
Buna kimsenin diyecek bir sözü olamaz.Ben olmak istemiyorum olanlara saygı duyuyorum umarım devlet bizede saygı duyar. Olmak isteyemiyoruz . Anayasal hakkımiz
Biz sağlık bakanlığının verdiği bilgileri takip ediyoruz peki ya siz ? İstihbarat bölümündeki tanıdıklarınız dan mı alıyorsunuz bilgileri ?
Halkının büyük çoğunluğunu aşılayan ülkelerin kısıtlamaları kaldırmalarına rağmen vefat sayılarının yüksek oranda azalması yeterli bir istatistik. Bunu da googledan bulabilirsiniz. Kimsenin size istatistik sunmak gibi bir zorunluluğu yok bizi google falan mı sanıyosunuz? Zaten sunsak da ikna olmuyosunuz. Aşı olmuyosanız ve olmayı düşünmüyosanız burda niye kalabalık yapıyorsunuz? İnsanlar aşı olanların neler yaşadığıyla ilgili bilgiler okumak istiyor konuyu dağıtıyorsunuz. Biz aşı olanlar ve aşı olmak isteyenlerin başlığı burası. Şu yaptığınızın tüp bebek başlıklarına girip tüp bebek çok saçmaaa tüp bebek yaptırmayın demekten bir farkı yokTakip ediyorsanız sordum söyleyin istatistikleri varsa ama yok açıklanan istatistik boş konuşmayın. İstatistiklere bakıyormuş çok komiksiniz gerçekten. Neyse madem istatistik veren yok alıntılayıp durmayın.
Halkının büyük çoğunluğunu aşılayan ülkelerin kısıtlamaları kaldırmalarına rağmen vefat sayılarının yüksek oranda azalması yeterli bir istatistik. Bunu da googledan bulabilirsiniz. Kimsenin size istatistik sunmak gibi bir zorunluluğu yok bizi google falan mı sanıyosunuz? Zaten sunsak da ikna olmuyosunuz. Aşı olmuyosanız ve olmayı düşünmüyosanız burda niye kalabalık yapıyorsunuz? İnsanlar aşı olanların neler yaşadığıyla ilgili bilgiler okumak istiyor konuyu dağıtıyorsunuz. Biz aşı olanlar ve aşı olmak isteyenlerin başlığı burası. Şu yaptığınızın tüp bebek başlıklarına girip tüp bebek çok saçmaaa tüp bebek yaptırmayın demekten bir farkı yok
Nasıl kalkmış canım anlamadimaşı randevuları da kalkmış harikaa.bari hakkımıza giremeyecekler isteyen rahatça aşı olacak.iyi geceler.tanıştığımıza sevindim
Halkının büyük çoğunluğunu aşılayan ülkelerin kısıtlamaları kaldırmalarına rağmen vefat sayılarının yüksek oranda azalması yeterli bir istatistik. Bunu da googledan bulabilirsiniz. Kimsenin size istatistik sunmak gibi bir zorunluluğu yok bizi google falan mı sanıyosunuz? Zaten sunsak da ikna olmuyosunuz. Aşı olmuyosanız ve olmayı düşünmüyosanız burda niye kalabalık yapıyorsunuz? İnsanlar aşı olanların neler yaşadığıyla ilgili bilgiler okumak istiyor konuyu dağıtıyorsunuz. Biz aşı olanlar ve aşı olmak isteyenlerin başlığı burası. Şu yaptığınızın tüp bebek başlıklarına girip tüp bebek çok saçmaaa tüp bebek yaptırmayın demekten bir farkı yok
Tüp bebek saçma zaten, Allah isteyene veriyor niye insanlar tüp bebeği tercih ediyorlar belli değil. Korunmasız seks yaparsan bebek olur yani millet neye para harcayacağını şaşırmış. ZATEN BEBEĞİN İÇİNDE NE OLDUĞUNU DA BİLMİYORUZ. ÜSTELİK İÇİMİZDE BÜYÜTÜYORUZ DÜŞÜNEBİLİYOR MUSUN?
Devlet bunların da istatistiğini açıklasın. Sebepsiz infertilite çok yaygın mesela. Bilim açıklayamıyor mu bilim bu kadar aciz mi? Hele genetik tarama vs yapılıp koyulan embriyolar olduğunu duymuştum, tövbe bismillah gerçekten İÇİNDE NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL :/
arkadaşlar belirtmeme gerek yok belki ama ironi olduğunu yazmak isterim. Gerçek düşüncelerim asla olamaz.
Bu aşı karşıtlarının gerçekten sanki çok anlıyor gibi tıp bilgisi, istatistik sorup durmasından yoruldum. İçinde ne olduğunu bilmiyormuş, sanki covid virüsü içeriğini biliyorlar. Aşı başlığında olmayın kendi başlığınızı açın vallahi yoruldum zırva okumaktan ya.
Forumda mümkün olduğunca ılımlı yorumlar yapmaya çalışıyorum ama bu başlık beni delirttitamamen trolleme amaçlı, artık böyle düşünüyorum.
hayır burada insanlar bilimsel veri diyor, karşı taraf gaynım fenalaştı tadında yorum yapıyor.
tartışalım ama denklik olsun sunduğumuz gerekçelerde, ona varım.
Ben aşının ilk gecesi alerji burun spreyimi sıktım.. Sabah mide hapı, bulantı hapı, ağrı kesici içtim. 2. Gün bulantı hapı, ve 2 alerji hapı ile burun spreyimi kullandım. Doktora sordum alerji haplarını içebilirsin demişti.parol aldınız mı ? parasetamole alerjiniz yoksa tabi.
bana sadece parol al başka ilaç kullanma demişlerdi aşıda.
Bir de bu kadar istatistik sorgulayan insanlara sorsan her gün işlenmiş karbonhidrat ve şekerli gıdalar tüketiyorlardır. Avrupada en yüksek obezite ve diyabet oranına sahip ülkeyiz. Besinlerimizin %90’ı şeker ve işlenmiş karbonhidrat. Halkımız sanki sağlığına çok önem verem bir halkmış gibi aşı sağlığımı bozacak tribine giriyorİşin doğrusu bence tartışmayalım da, yani ben niye başkasına doğruyu anlatayım ki, gerçekten bana ne yani. Üzüldüğüm şey sadece bunlardan etkilenen insanlar. Başkasının sağlığının hakkına girmek bu kadar kolay.
Bu kadar içerik istatistik sorgulayan, her şeyi bilen de aşıyı kendisi üretsin. Dünyada 1,5 seneden fazladır, ülkemizde 15 aydan fazladır var bu illet. Anca bık bık yapıyoruz.
Şimdi kimse kalkıp bana aşıyı niye üreteyim demesin, millete karşıtlık yaparken her şeyi biliyoruz maşallah zehir gibiyiz. Yapmaya gelince bir mikroskop bir önlük eksik de kalan her şey tam gibi davranıyoruz.
Aşı bende sinir mi yaptı ne oldu yaYAN ETKİİİİİEEEE
İşin doğrusu bence tartışmayalım da, yani ben niye başkasına doğruyu anlatayım ki, gerçekten bana ne yani. Üzüldüğüm şey sadece bunlardan etkilenen insanlar. Başkasının sağlığının hakkına girmek bu kadar kolay.
Bu kadar içerik istatistik sorgulayan, her şeyi bilen de aşıyı kendisi üretsin. Dünyada 1,5 seneden fazladır, ülkemizde 15 aydan fazladır var bu illet. Anca bık bık yapıyoruz.
Şimdi kimse kalkıp bana aşıyı niye üreteyim demesin, millete karşıtlık yaparken her şeyi biliyoruz maşallah zehir gibiyiz. Yapmaya gelince bir mikroskop bir önlük eksik de kalan her şey tam gibi davranıyoruz.
Aşı bende sinir mi yaptı ne oldu yaYAN ETKİİİİİEEEE
Ben aşının ilk gecesi alerji burun spreyimi sıktım.. Sabah mide hapı, bulantı hapı, ağrı kesici içtim. 2. Gün bulantı hapı, ve 2 alerji hapı ile burun spreyimi kullandım. Doktora sordum alerji haplarını içebilirsin demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?