bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben adami tvde keşfetmiştim arada denk geldikce videolarini da izliyorum mesela cift kat maske videosunu da izlemiştim
Diyor ki enfekte kisi maske takmiyorsa 10 kat taksaniz nafile
Yani maske karşılıklı takilmali ama insanlarımız coktan atti maskeleri bizim burada komsular hic takmiyordu.
Sonuc olarak cok faydali videolar çekiyor

işyerinde 2 ay önce covid olup yoğun bakıma kaldırılan arkadaşımız 1 ay sonunda odaya çıkıp 2 gün sonra kalp kapakçığı iltihabı nedeniyle entübe edildi.
bu adam aşı olmadı, virüsün kendisi ile muhattab oldu.
böyle bakınca en azından aşı da ihtimal var ama virüsün kendisi zaten yapıyor diye düşünüyorum ben de.
ama total görüşüm herkesin hür iradesi ile karar vermesi gereken bir durum.

evet biri maskeli biri maskesizse kimse için anlamı yok.
zaten bu yüzden aşılaması bitenler sonbaharda maskesiz gezebilecek ya. birbirlerine bulaştırma ihtimalleri zaten düşükken bulaştıracakları virüs yükü de az olacağı için aşı olanlar karşılıklı olarak maskesiz durabilir.
yine aynı nedenle de aşı olmayanlar maske takmak zorunda çünkü düşük virüs yükü onlar için gene büyük risk. ayrıca onların bulaştırıcılığı ve bulaştıracakları virüs yükü de daha fazla oluyor.

cipi nasıl takacaklarini hayal ediyorlar acaba çok merak ediyorum benimkide diyorki beynimizi yöneteceklermiş

ya bi tane şehir efsanesi var ama bu efsane 15 yıldır falan anlatılıyor.
üst akıl beyinlerimize girip bizi yönetecek ve mesela bir gün bir düğmeye basacaklar, milyonlarca insan toplu intihar edecek diye.
bunun gibi senelerdir anlatılan bir sürü mit var.
ben o işlerin çiple miple olacağına inanmıyorum. eğer böyle bir şey varsa da şu an yediğimiz-içtiğimiz-giydiğimiz hemen herşey zaten gdolu ve kimyasallı. zaten bedenlerimizi ele geçirmiş durumdalar.
toplu intiharsa, evet milyonlarca insan obezite, kanser gibi sebeplerle ölüyor ve bu hastalıkların temelinde bize dayatılan bizim de seve seve tükettiğimiz sağlıksız şeyler var.

Merhaba eşi Coviden sonra şeker hastası olmuş. Daha önce yazmisti konu sahibi aşıyla alakası yok, yanlis anladiniz gibi geldi düzeltmek istedim.
Şuanda sinovac var , bu hafta acilir 20 yaş üstüne insallah sifa olur.
Bu arada sinovac halkında da sunu demek istiyorm. Biontech yokken tek asiyken onun hakkinda da boyle seyler yazildi.
Yok yakınım oldu şöyle oldu , böyle oldu .simdi alman aşısına başladıkları icin sinovac aradan kaciyor.

Hafta sonu yoktum, sayfaları okumadım. Tekrar ediyor gibi olabilir :) bim marketleri çalışkanlarına aşı zorunluluğuğu getirmiş . Eşimin uzaktan bir akrabası yem fabrikasında calisiyor, is veren asi olmayan gelmesin demiş. Özel sektörden bekliyordum ama bu kadar hızlı değildi. Ama alamadığım mesela bim çalışanları aşıladı okey, aşısız müşteri girmeyecek mi?

Doktor iki durumu da karşılaştırdı zaten
Kendisi de covid geçirdi
Covidden sonra kalbinde sorun yaşamış
Covidr yakalanma durumunda risk çok daha fazla dedi (sanırım 100 kat demişti yine istatistiksel veriler sonucunda)
Mesela İngilterede aşı olan bilmem kaç milyon kişi arasında 500 küsür vaka tespit edilmiş
Bunların da 313u önceden kalp problemi yaşayan hastalarmış vs vs

bizim şirkette aşı olmayanların yemekhane ve servislerini ayıracak. çay-sigara mola saatleri de farklı olacak.

bizim iş yeri hekimi bize geniş bir bilgilendirme yaptı.
pıhtı atma, şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları zaten toplumun genel özelliklerine göre belirli oranlarda gerçekleşir; yani pıhtı illa aşıdan yada covidden gibi net bir şey söyleyemeyiz. bu hastalık ve aşı olmamış olsa da bu kadar sayıda kişide pıhtı atma söz konusu olacaktı dedi.
ama sanırım herkesin hem fikir olduğu şey, virüsün kendisine maruz kalmanın bu negatif durumlara daha çok sebep olması yönünde.

Sinovac olanlara 3. Doz biontech vurulucakmış sanırım.

o grubun seçim hakkı olmamıştı, sanırım o nedenle. bir de galiba avrupa ülkelerinin herhangi bir kısıt koyma ihtimaline karşılık.
Eşim ülkede aşı açılır açılmaz olanlardan. Sinovac oldu o yüzden. Kendi dedi. Bende hibrit çalışmaları olduğunu okumuştum. Hayırlısı iyi karar vermek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…