bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Evet bunlari biliyorum doktoru dinlemeden önce de tahmin ediyordum ama insanlar maskeleri coktan attilar is yerine cagrildim ben 2 kat maske ile nefes darlığı cekerken adam maskesiz dolaniyor uyarsam da nafile ama ben hastalığa acik biriyim aşı olsam da koruyuculugu düşük çünkü bağışıklığı baskilayan ilaçlar kullaniyorum. Yani normalde ömür boyu maske kullanmam lazim.ama ben normal hayatin içine karışıp hasta psikolojisine girmemeye calisan biriyim. Ona rağmen maskesiz insanlarla dipdibe calismak korkutuyor. Kimsenin dikkat ettigi yok zaten. Bilmiyorum bu süreç nasil normale dönecek

bu maske-mesafe kuralına uymama durumu en baştan beri vardı. zaten herkes uymuş olsa vakalar, ölümler buralara gelmezdi.
ciddi kronik hastalıkları olanlar için önlemlerle ilgili farklı şeyler yapılır belki. ben doktorumla görüştüm, alkol dışında herhangi bir şey aşının etkisini azaltıcı bir durum oluşturmaz dedi.
tabi sizin kullandığınız ilaçları vs bilmiyorum.

Geçen alışveriş yaptığım büyük zincir marketlerden birinde ‘aşı olmamış müşterilerimiz Temmuz ayından itibaren şu saatler arasında alışveriş yapabileceklerdir’ diye bir anons yapıldı.

Doktor değilim ama sinovac inaktif bir aşı oldugu icin öldürücü oldugunu düşünmüyorum sadece içindeki bir maddeye karşı alerji varsa ve kişi farkina varmadan anaflaktik şoka (alerjik reaksiyon) girerse belki müdahale olmadigi için boyle bir durum.yasanabilir. Tabii bu benim kendimce yorumum yoksa aşı öldürür olayi biraz agir bir saptama olur.
Aslinda orada amaç çalışanları korumak. Calisanlar bağışıklık kazanırsa, hastalık kapma riski azalir. Çünkü onlar vatandasla birebir muhataplar. Önce kendilerini korumaya almalılar haklı olarak. Asisiz müşteri gelse de bagisiklik kazanmis bir personel, iki tarafin da asisiz olmasindan daha iyidir diye düşünüyorum.
Aslinda hepimizin vucudunda belli tepkimeler vs oluyor. Mesela ben aşı olmadan önce trombosit degerim üst sınırı birkac puan gecmisti, aşı sonrası birkac gun bebek aspirini kullandım önlem amaçlı, sonrasinda benim de trombosit degerim normale döndü. Yani var olan sorunu aspirinle duzeltmis oldum :)
Bazi insanlarda da hastaliklar gizli oluyor, covid/grip vs onu gun yuzune cikartiyor sanırım doktorunuzun dediği de bu. Yani aşı tek basina suçlu değil :)
Şöyle, ben zaten bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum. Dolayısıyla vücudumun direnci ilaçlarla düşürülüyor. Mesela 2.doz asidan 2 3 hafta sonra basit bir soğuk algınlığı yaşadım. Ama bogazim ağrıdı, sesim kısıldı, eklemlerim sizladi + 1 hafta antibiyotik kullandim. Normal bir insan bunu ayakta ıhlamur, limon zencefil vs ile atlatabilirdi. Ama bende etkisi ağır oluyor. O yuzden aşının koruyuculuğu az derken, hastaliga yakalanma ihtimalim daha fazla çünkü bünyem virusu kapmaya açık.

Aaa idari iznini bitirdiler mi senin? Saçmalığa bak en az 2 ay daha gitmemeliydin işe. Heyet raporu al gerekirse gitme kuzum

Ben hala aşı olmadım sanirim salı gününe alırım. Asi olmalı biliyorum ama korkuyorum o kadar şey yazıldı. Bakalim inşallah bir cesaret alacam randevuyu

Ben hala aşı olmadım sanirim salı gününe alırım. Asi olmalı biliyorum ama korkuyorum o kadar şey yazıldı. Bakalim inşallah bir cesaret alacam randevuyu
Bende ki ağır hastalıkları say say bitmez. Buna rağmen tüm doktorlarım ısrarla aşı dedi ilk doz biontech oldum yan etkisi sadece kol ağrısıydı. Aşı hayat demek yaptırın lütfen

Aaa idari iznini bitirdiler mi senin? Saçmalığa bak en az 2 ay daha gitmemeliydin işe. Heyet raporu al gerekirse gitme kuzum
Resmi olarak devam ediyor ama evdeyken o kadar cok is kitleniyor ki ise gidiyim.bari goze gozuksun diyorum bugun evdeyim haftada 1-2 gun gidiyorum

Bende ki ağır hastalıkları say say bitmez. Buna rağmen tüm doktorlarım ısrarla aşı dedi ilk doz biontech oldum yan etkisi sadece kol ağrısıydı. Aşı hayat demek yaptırın lütfen
Aaa cok sevindim.yan etki yapmamasina
Kol ağrısı sinovacta da var yani o normal grip asisi bile olsak kolumuz ağrıyor onu da yan etkiden saymiyoruz artik

Ya zaten kesin olacam, bakalim işte gerci yeni tanımlandı .ben devlet hastaneden randevu bulamadim. Özel hastanede var. Neden acaba devlete acilmadi. Eşim oysaki devlet hastanesinde olmuştu

cuma akşamı biontech 1. doz oldum
son 10 günde bayıldın mı, herhangi bir aşı oldun mu, kanser ilacı kullanıyor musun gibi şeyler sordu
alerjik rinit geçmişim var atlatmış da olsam ben söyledim yine de
ama sanırım bahsedilen alerji kimyasal alerjisi, yani tüye, kediye olan değil

neyse yaptı aşıyı zaten anlaşılmadı bile hiç iğne
ama akşamına hissedilir bir kol sızlaması oldu ve keyifsizleştim
tv karşısında uzandım gece de erken yattım
ertesi gün kol sızlaması azalmıştı, dışarı çıktım vs
şu an yok desem yalan olmaz yani, geçti

bana aşı olan yeri ovalama dedi
ovalamadım

dayanılmaz kol ağrısı çeken var, sırtı boynu ağrıyan var bende bunlar olmadı
bluetooth'um da açılmadı, aşıdan sonra almanca da konuşmadım, metal de yapışmadı yok yani öyle şeyler onlar işin esprisi, ciddiye alan olmasın sakın :)
1-2 gün banyo yapmayın diyorlar her gün duş alırım zaten aşıdan önce duş almıştım

artık içim çok daha rahat koronaya karşı zira aşı oldum en azından
maskelerin çıkacağı zamanı iple çekiyorum
gerçekten eski hayata en kısa sürede dönmemiz lazım, aşılarımız da var gidin, olun, karşıt olmayın
aşı karşıtığının hiçbir anlamı yok, senelerce böyle saçma sapan yaşamak imkansız
dünya kadar can gitti
nice esnaf mağdur oldu, bir sürü insan işsiz kaldı, bitme noktasına gelen sektör dolu

aşınızı olun, hep birlikte kurtulalım
eski hayatımıza geri dönelim

Az önce mesajım yarım kaldı.
Kasiyer arkadaşa markete girenlerin aşı olup olmadığını nasıl kontrol ve takip edeceksiniz? Diye sordum.
Onu bilemiyorum müdürümüz bilir dedi.
Takibi çok zor, kapıya bu iş için birini dikmeleri lazım.

Aaa bi çekim olmadi mi?
Saka bi yana gecmis olsun inşallah korusun, bağışıklık kazandırsin saglikla herkes bu süreci atlatsın
Bu arada bana da 24 saat duş alma demislerdi

HES kodu ile büyük ihtimal
O HES kodlarını kontrol edecek birileri lazım.
Bir de malum bizim ülkemizde her iş kitabına uydurulur.
Daimi müşterisiyse ‘buyur, geç’ diyecekler.
Geçemeyen ‘ben bu saatte müsaitim,
aşı olmamaya hakkım var alışveriş etmeme engel olamazsınız’ diyecek.
Tartışmalar çıkacak kapıda, markette.
Kısacası bu hamur çok su kaldırır.
Online alışveriş için alt yapısı güçlü olan marketler kârını arttırır.
Biz de burda yazışıp tartışmaya devam ederiz.
Ne demişler?
Zenginin malı, kazancı, züğürdün çenesini yorarmış.

Hes kodu gibi çıkar o da sistemden bence

Ben henüz aşı olmadım ama metalı sırf ne diyor bunlar diye koydum. Iki kolumada parayı bastirinca kalıyor. Çatalı ds küçük boy koyunca duruyor. Ben aşısız metallenmisim haberim yokmuş. Zaten bastırınca ten tutuyor. Millet neyin kafasini yaşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…