Evet bunlari biliyorum doktoru dinlemeden önce de tahmin ediyordum ama insanlar maskeleri coktan attilar is yerine cagrildim ben 2 kat maske ile nefes darlığı cekerken adam maskesiz dolaniyor uyarsam da nafile ama ben hastalığa acik biriyim aşı olsam da koruyuculugu düşük çünkü bağışıklığı baskilayan ilaçlar kullaniyorum. Yani normalde ömür boyu maske kullanmam lazim.ama ben normal hayatin içine karışıp hasta psikolojisine girmemeye calisan biriyim. Ona rağmen maskesiz insanlarla dipdibe calismak korkutuyor. Kimsenin dikkat ettigi yok zaten. Bilmiyorum bu süreç nasil normale dönecekevet biri maskeli biri maskesizse kimse için anlamı yok.
zaten bu yüzden aşılaması bitenler sonbaharda maskesiz gezebilecek ya. birbirlerine bulaştırma ihtimalleri zaten düşükken bulaştıracakları virüs yükü de az olacağı için aşı olanlar karşılıklı olarak maskesiz durabilir.
yine aynı nedenle de aşı olmayanlar maske takmak zorunda çünkü düşük virüs yükü onlar için gene büyük risk. ayrıca onların bulaştırıcılığı ve bulaştıracakları virüs yükü de daha fazla oluyor.
Evet bunlari biliyorum doktoru dinlemeden önce de tahmin ediyordum ama insanlar maskeleri coktan attilar is yerine cagrildim ben 2 kat maske ile nefes darlığı cekerken adam maskesiz dolaniyor uyarsam da nafile ama ben hastalığa acik biriyim aşı olsam da koruyuculugu düşük çünkü bağışıklığı baskilayan ilaçlar kullaniyorum. Yani normalde ömür boyu maske kullanmam lazim.ama ben normal hayatin içine karışıp hasta psikolojisine girmemeye calisan biriyim. Ona rağmen maskesiz insanlarla dipdibe calismak korkutuyor. Kimsenin dikkat ettigi yok zaten. Bilmiyorum bu süreç nasil normale dönecek
Geçen alışveriş yaptığım büyük zincir marketlerden birinde ‘aşı olmamış müşterilerimiz Temmuz ayından itibaren şu saatler arasında alışveriş yapabileceklerdir’ diye bir anons yapıldı.Hafta sonu yoktum, sayfaları okumadım. Tekrar ediyor gibi olabilir :) bim marketleri çalışkanlarına aşı zorunluluğuğu getirmiş . Eşimin uzaktan bir akrabası yem fabrikasında calisiyor, is veren asi olmayan gelmesin demiş. Özel sektörden bekliyordum ama bu kadar hızlı değildi. Ama alamadığım mesela bim çalışanları aşıladı okey, aşısız müşteri girmeyecek mi?
Ben de 2. Doz biontech ten sonra 1 dozda sinovac isterim o zamano grubun seçim hakkı olmamıştı, sanırım o nedenle. bir de galiba avrupa ülkelerinin herhangi bir kısıt koyma ihtimaline karşılık.
Doktor değilim ama sinovac inaktif bir aşı oldugu icin öldürücü oldugunu düşünmüyorum sadece içindeki bir maddeye karşı alerji varsa ve kişi farkina varmadan anaflaktik şoka (alerjik reaksiyon) girerse belki müdahale olmadigi için boyle bir durum.yasanabilir. Tabii bu benim kendimce yorumum yoksa aşı öldürür olayi biraz agir bir saptama olur.Merhaba eşi Coviden sonra şeker hastası olmuş. Daha önce yazmisti konu sahibi aşıyla alakası yok, yanlis anladiniz gibi geldi düzeltmek istedim.
Şuanda sinovac var , bu hafta acilir 20 yaş üstüne insallah sifa olur.
Bu arada sinovac halkında da sunu demek istiyorm. Biontech yokken tek asiyken onun hakkinda da boyle seyler yazildi.
Yok yakınım oldu şöyle oldu , böyle oldu .simdi alman aşısına başladıkları icin sinovac aradan kaciyor.
Aslinda orada amaç çalışanları korumak. Calisanlar bağışıklık kazanırsa, hastalık kapma riski azalir. Çünkü onlar vatandasla birebir muhataplar. Önce kendilerini korumaya almalılar haklı olarak. Asisiz müşteri gelse de bagisiklik kazanmis bir personel, iki tarafin da asisiz olmasindan daha iyidir diye düşünüyorum.Hafta sonu yoktum, sayfaları okumadım. Tekrar ediyor gibi olabilir :) bim marketleri çalışkanlarına aşı zorunluluğuğu getirmiş . Eşimin uzaktan bir akrabası yem fabrikasında calisiyor, is veren asi olmayan gelmesin demiş. Özel sektörden bekliyordum ama bu kadar hızlı değildi. Ama alamadığım mesela bim çalışanları aşıladı okey, aşısız müşteri girmeyecek mi?
Aslinda hepimizin vucudunda belli tepkimeler vs oluyor. Mesela ben aşı olmadan önce trombosit degerim üst sınırı birkac puan gecmisti, aşı sonrası birkac gun bebek aspirini kullandım önlem amaçlı, sonrasinda benim de trombosit degerim normale döndü. Yani var olan sorunu aspirinle duzeltmis oldum :)bizim iş yeri hekimi bize geniş bir bilgilendirme yaptı.
pıhtı atma, şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları zaten toplumun genel özelliklerine göre belirli oranlarda gerçekleşir; yani pıhtı illa aşıdan yada covidden gibi net bir şey söyleyemeyiz. bu hastalık ve aşı olmamış olsa da bu kadar sayıda kişide pıhtı atma söz konusu olacaktı dedi.
ama sanırım herkesin hem fikir olduğu şey, virüsün kendisine maruz kalmanın bu negatif durumlara daha çok sebep olması yönünde.
Şöyle, ben zaten bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum. Dolayısıyla vücudumun direnci ilaçlarla düşürülüyor. Mesela 2.doz asidan 2 3 hafta sonra basit bir soğuk algınlığı yaşadım. Ama bogazim ağrıdı, sesim kısıldı, eklemlerim sizladi + 1 hafta antibiyotik kullandim. Normal bir insan bunu ayakta ıhlamur, limon zencefil vs ile atlatabilirdi. Ama bende etkisi ağır oluyor. O yuzden aşının koruyuculuğu az derken, hastaliga yakalanma ihtimalim daha fazla çünkü bünyem virusu kapmaya açık.bu maske-mesafe kuralına uymama durumu en baştan beri vardı. zaten herkes uymuş olsa vakalar, ölümler buralara gelmezdi.
ciddi kronik hastalıkları olanlar için önlemlerle ilgili farklı şeyler yapılır belki. ben doktorumla görüştüm, alkol dışında herhangi bir şey aşının etkisini azaltıcı bir durum oluşturmaz dedi.
tabi sizin kullandığınız ilaçları vs bilmiyorum.
Karma olsun dimiBen de 2. Doz biontech ten sonra 1 dozda sinovac isterim o zaman
Aaa idari iznini bitirdiler mi senin? Saçmalığa bak en az 2 ay daha gitmemeliydin işe. Heyet raporu al gerekirse gitme kuzumEvet bunlari biliyorum doktoru dinlemeden önce de tahmin ediyordum ama insanlar maskeleri coktan attilar is yerine cagrildim ben 2 kat maske ile nefes darlığı cekerken adam maskesiz dolaniyor uyarsam da nafile ama ben hastalığa acik biriyim aşı olsam da koruyuculugu düşük çünkü bağışıklığı baskilayan ilaçlar kullaniyorum. Yani normalde ömür boyu maske kullanmam lazim.ama ben normal hayatin içine karışıp hasta psikolojisine girmemeye calisan biriyim. Ona rağmen maskesiz insanlarla dipdibe calismak korkutuyor. Kimsenin dikkat ettigi yok zaten. Bilmiyorum bu süreç nasil normale dönecek
Eşitlik isterim hem de sağlam olur antikor oranımız fena mı?Karma olsun dimieksik kalmayalim
Bende ki ağır hastalıkları say say bitmez. Buna rağmen tüm doktorlarım ısrarla aşı dedi ilk doz biontech oldum yan etkisi sadece kol ağrısıydı. Aşı hayat demek yaptırın lütfenBen hala aşı olmadım sanirim salı gününe alırım. Asi olmalı biliyorum ama korkuyorum o kadar şey yazıldı. Bakalim inşallah bir cesaret alacam randevuyu
Resmi olarak devam ediyor ama evdeyken o kadar cok is kitleniyor ki ise gidiyim.bari goze gozuksun diyorum bugun evdeyim haftada 1-2 gun gidiyorumAaa idari iznini bitirdiler mi senin? Saçmalığa bak en az 2 ay daha gitmemeliydin işe. Heyet raporu al gerekirse gitme kuzum
Aaa cok sevindim.yan etki yapmamasinaBende ki ağır hastalıkları say say bitmez. Buna rağmen tüm doktorlarım ısrarla aşı dedi ilk doz biontech oldum yan etkisi sadece kol ağrısıydı. Aşı hayat demek yaptırın lütfen
Ya zaten kesin olacam, bakalim işte gerci yeni tanımlandı .ben devlet hastaneden randevu bulamadim. Özel hastanede var. Neden acaba devlete acilmadi. Eşim oysaki devlet hastanesinde olmuştuBende ki ağır hastalıkları say say bitmez. Buna rağmen tüm doktorlarım ısrarla aşı dedi ilk doz biontech oldum yan etkisi sadece kol ağrısıydı. Aşı hayat demek yaptırın lütfen
Aaa bi çekim olmadi mi?cuma akşamı biontech 1. doz oldum
son 10 günde bayıldın mı, herhangi bir aşı oldun mu, kanser ilacı kullanıyor musun gibi şeyler sordu
alerjik rinit geçmişim var atlatmış da olsam ben söyledim yine de
ama sanırım bahsedilen alerji kimyasal alerjisi, yani tüye, kediye olan değil
neyse yaptı aşıyı zaten anlaşılmadı bile hiç iğne
ama akşamına hissedilir bir kol sızlaması oldu ve keyifsizleştim
tv karşısında uzandım gece de erken yattım
ertesi gün kol sızlaması azalmıştı, dışarı çıktım vs
şu an yok desem yalan olmaz yani, geçti
bana aşı olan yeri ovalama dedi
ovalamadım
dayanılmaz kol ağrısı çeken var, sırtı boynu ağrıyan var bende bunlar olmadı
bluetooth'um da açılmadı, aşıdan sonra almanca da konuşmadım, metal de yapışmadıyok yani öyle şeyler onlar işin esprisi, ciddiye alan olmasın sakın :)
1-2 gün banyo yapmayın diyorlar her gün duş alırım zaten aşıdan önce duş almıştım
artık içim çok daha rahat koronaya karşı zira aşı oldum en azından
maskelerin çıkacağı zamanı iple çekiyorum
gerçekten eski hayata en kısa sürede dönmemiz lazım, aşılarımız da var gidin, olun, karşıt olmayın
aşı karşıtığının hiçbir anlamı yok, senelerce böyle saçma sapan yaşamak imkansız
dünya kadar can gitti
nice esnaf mağdur oldu, bir sürü insan işsiz kaldı, bitme noktasına gelen sektör dolu
aşınızı olun, hep birlikte kurtulalım
eski hayatımıza geri dönelim
HES kodu ile büyük ihtimalAz önce mesajım yarım kaldı.
Kasiyer arkadaşa markete girenlerin aşı olup olmadığını nasıl kontrol ve takip edeceksiniz? Diye sordum.
Onu bilemiyorum müdürümüz bilir dedi.
Takibi çok zor, kapıya bu iş için birini dikmeleri lazım.
O HES kodlarını kontrol edecek birileri lazım.HES kodu ile büyük ihtimal
Hes kodu gibi çıkar o da sistemden benceAz önce mesajım yarım kaldı.
Kasiyer arkadaşa markete girenlerin aşı olup olmadığını nasıl kontrol ve takip edeceksiniz? Diye sordum.
Onu bilemiyorum müdürümüz bilir dedi.
Takibi çok zor, kapıya bu iş için birini dikmeleri lazım.
Ben henüz aşı olmadım ama metalı sırf ne diyor bunlar diye koydum. Iki kolumada parayı bastirinca kalıyor. Çatalı ds küçük boy koyunca duruyor. Ben aşısız metallenmisim haberim yokmuş. Zaten bastırınca ten tutuyor. Millet neyin kafasini yaşıyorcuma akşamı biontech 1. doz oldum
son 10 günde bayıldın mı, herhangi bir aşı oldun mu, kanser ilacı kullanıyor musun gibi şeyler sordu
alerjik rinit geçmişim var atlatmış da olsam ben söyledim yine de
ama sanırım bahsedilen alerji kimyasal alerjisi, yani tüye, kediye olan değil
neyse yaptı aşıyı zaten anlaşılmadı bile hiç iğne
ama akşamına hissedilir bir kol sızlaması oldu ve keyifsizleştim
tv karşısında uzandım gece de erken yattım
ertesi gün kol sızlaması azalmıştı, dışarı çıktım vs
şu an yok desem yalan olmaz yani, geçti
bana aşı olan yeri ovalama dedi
ovalamadım
dayanılmaz kol ağrısı çeken var, sırtı boynu ağrıyan var bende bunlar olmadı
bluetooth'um da açılmadı, aşıdan sonra almanca da konuşmadım, metal de yapışmadıyok yani öyle şeyler onlar işin esprisi, ciddiye alan olmasın sakın :)
1-2 gün banyo yapmayın diyorlar her gün duş alırım zaten aşıdan önce duş almıştım
artık içim çok daha rahat koronaya karşı zira aşı oldum en azından
maskelerin çıkacağı zamanı iple çekiyorum
gerçekten eski hayata en kısa sürede dönmemiz lazım, aşılarımız da var gidin, olun, karşıt olmayın
aşı karşıtığının hiçbir anlamı yok, senelerce böyle saçma sapan yaşamak imkansız
dünya kadar can gitti
nice esnaf mağdur oldu, bir sürü insan işsiz kaldı, bitme noktasına gelen sektör dolu
aşınızı olun, hep birlikte kurtulalım
eski hayatımıza geri dönelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?