bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben şöyle düşündüm. Mesela karekod okutuluyor ya öyle bir makina konulabilir. Girişte okutulur aşısız olana ses değişik verir. Hes koduna uygulamasıyla

Aynı zaman aşı olmuşuz benimde ertesi gün kol ağrım oldu ama öyle aman aman bir ağrı ya da ilaç kullanmayı gerektirecek kadar değil. Şimdi ikinci dozumun zamanının gelmesini bekliyorum. İnşaAllah eski günlerimize dönebiliriz.

Ben şöyle düşündüm. Mesela karekod okutuluyor ya öyle bir makina konulabilir. Girişte okutulur aşısız olana ses değişik verir. Hes koduna uygulamasıyla
Bu da o zaman aşı zorunlu gibi bir duruma sokar ama asi zorunlu degil, tercihe bağlı. Yani aşı olmayan /olamayan ya da karsit olanları tecrit etmek de ters bir tepkiye sebebiyet verir. Iki tarafli cikmaz sokak durumu

Aaa bi çekim olmadi mi?
Saka bi yana gecmis olsun inşallah korusun, bağışıklık kazandırsin saglikla herkes bu süreci atlatsın
Bu arada bana da 24 saat duş alma demislerdi
ben de sadece 1 gün banyosuz durdum zaten sonra yaptım
hayır çekim falan olmadı
evimdeki wifi ağımda da çıkmadım yani
teşekkür ederim, umarım tüm insanlığa şifa olur
sinovac, biontech, sputnik hatta yerli aşı yani kim ne bulursa olsun
%50 bile korusa kardır, yatağa düşürmeden bile korusa olur
böyle böyle çıkacak hayatımızdan bu hastalık

Aynen zaten yerli aşı cikar ve yurtdisinda da taninirsa her sene oluruz sıkıntı yok benim.acimdan :) biontech bize önermiliyor en azindan bana olabilirsin denmedi

Bu da o zaman aşı zorunlu gibi bir duruma sokar ama asi zorunlu degil, tercihe bağlı. Yani aşı olmayan /olamayan ya da karsit olanları tecrit etmek de ters bir tepkiye sebebiyet verir. Iki tarafli cikmaz sokak durumu
aslında çözüm çok basit
aşı olanlar maskesiz gezebilir tarzı bir şeyler söylenecek
o zaman aşı olur millet zaten nüfusun %60ı mı ne aşı olunca maskeleri çıkarabiliyormuşuz
aşı olanlar çoğalınca zaten maskeler çıkacak

muhakkak pek çok insanda farkında olmadıkları rahatsızlıklar olabilir, herhangi bir nedenle de tetiklenebilir. herkese tek tek incik cincik test yapmak da mümkün değil. bilenler için sıkıntı yok tabi.
bir de durumun aciliyeti olduğundan belirli riskler göze alınmak durumunda.
fakat aynı riskler geçirdiğimiz basit bir diş operasyonun da bile gündeme gelebilir. o nedenle sadece aşıyı suçlamak da yanlış.

hepimizin bünyesi farklı, belirli bir hastalığı olmayan, ilaç kullanmayan ama hafif bir soğuk algınlığını ağır geçiren insanlar da var. benim üni.den bir arkadaşım hava 30 derece olmadan ceketsiz gezemezdi mesela. illa çarpardı o hafif rüzgar bile. bağışıklığı gelişmemişti malesef. ama bildiği bir hastalığı yoktu.
belki şimdi yıllar sonrası immün sistem kaynakları hastalıkları çıkmış olabilir.

aşı olmayanlar izole edilecekler ama zaten. bu da önce kendi sağlıkları sonra da toplum sağlığı için yapılacak. sadece burada değil bildiğim kadarıyla tüm dünyada bu politika izlenecek.

Aşı olacağım 3 gün sonra.
İçinde ne var biliyor muyum, hayır bilmiyorum.
Çünkü yediğim içtiğim giydiğim kullandığım şeylerin de içinde ne olduğunu bilmiyorum. Hatta bazen zararını bildiğim halde yiyip içiyorum.
Ekmeği kendim yapsam, unu hazır alıyorum öyle bir dünyada aşı sorgulamak manasız.
Çünkü bu illetten kurtulmak bir an evvel normal hayata dönmek istiyorum. Bu da aşıyla mümkünse oluyoruz işte. Devletim ol dedi olacağım
Sinovac tercih ettim. İnaktif olması hasebiyle bana baştan beri daha yakın gelen oydu. Yan etkileri az olsun istiyorum inşallah.
Zaten riskli bir işim falan yok, kalabalıklara karışmıyorum, temizliğime özen göstermeye devam.
Hep birlikte kurtulacağız inşallah.

o zaman hes kodu ile sorgulayıp aşı olmayını baya baya almayacaklar.

Bu konuda acele.edilmemeli bence, zaten oturdugum cevrede hiç takmıyorlar insanlara serbest dediğiniz an iyice ucu açık olur tedbir falan kalmaz.

erkek arkadaşım aşıdan sonra bana "jaahh wundebahh" yazdı ama bu bilginin başka yerlerden gelmiş olmasından şüpheliyim ahahah

Bu konuda acele.edilmemeli bence, zaten oturdugum cevrede hiç takmıyorlar insanlara serbest dediğiniz an iyice ucu açık olur tedbir falan kalmaz.

valla bazen keşke burada da çindeki gibi kapılarımız dışarıdan kilitlenseydi dediğim çok zaman oldu. ülkece bu gibi konularda çok rahatız.
geçen gün bi komşumuzun akrabası göz göre göre müsilajın içine girmiş yazlığında. zor temizlenmiş. mantar kaptıysa nolacak ? kolay da bulaşan birşey.
ama asla totomuzu kırıp evde oturamıyoruz - bunu toplumun belirli kısmı için söylüyorum ancak ne yazık ki çoğunluktalar.

Kizlar ben hala toparlayamadim, aile hekimine gittim ölü viruste olsa hasta edebilir dedi test ver dedi gece hic uyuyamadim vucut agrisi cekiyorum ogurmekten duramiyorum ishalden mahvoldum ates ancak dustu ztn, pandemi hastahanesi kabul etmiyor bekle gecer diyor kendi kendimi mahvettim 4 gundur canimdan bezdim

Acile gitseniz? Cok geçmiş olsun yaa valla uzuldum.durumunuza

ishal ve ateş yan etkileri arasında. acile gidin bence. bana bunlar olursa acile gelin demişlerdi.

ishal ve ateş yan etkileri arasında. acile gidin bence. bana bunlar olursa acile gelin demişlerdi.

Gittim bekleyeceksin diyor metpamid oneriyor o kdr
Normal karsilandi.
Yarinda devam ederse bu sefer asla ayrilmam ordan
Son sabrimdayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…