Ben şöyle düşündüm. Mesela karekod okutuluyor ya öyle bir makina konulabilir. Girişte okutulur aşısız olana ses değişik verir. Hes koduna uygulamasıylaAz önce mesajım yarım kaldı.
Kasiyer arkadaşa markete girenlerin aşı olup olmadığını nasıl kontrol ve takip edeceksiniz? Diye sordum.
Onu bilemiyorum müdürümüz bilir dedi.
Takibi çok zor, kapıya bu iş için birini dikmeleri lazım.
Aynı zaman aşı olmuşuz benimde ertesi gün kol ağrım oldu ama öyle aman aman bir ağrı ya da ilaç kullanmayı gerektirecek kadar değil. Şimdi ikinci dozumun zamanının gelmesini bekliyorum. İnşaAllah eski günlerimize dönebiliriz.cuma akşamı biontech 1. doz oldum
son 10 günde bayıldın mı, herhangi bir aşı oldun mu, kanser ilacı kullanıyor musun gibi şeyler sordu
alerjik rinit geçmişim var atlatmış da olsam ben söyledim yine de
ama sanırım bahsedilen alerji kimyasal alerjisi, yani tüye, kediye olan değil
neyse yaptı aşıyı zaten anlaşılmadı bile hiç iğne
ama akşamına hissedilir bir kol sızlaması oldu ve keyifsizleştim
tv karşısında uzandım gece de erken yattım
ertesi gün kol sızlaması azalmıştı, dışarı çıktım vs
şu an yok desem yalan olmaz yani, geçti
bana aşı olan yeri ovalama dedi
ovalamadım
dayanılmaz kol ağrısı çeken var, sırtı boynu ağrıyan var bende bunlar olmadı
bluetooth'um da açılmadı, aşıdan sonra almanca da konuşmadım, metal de yapışmadıyok yani öyle şeyler onlar işin esprisi, ciddiye alan olmasın sakın :)
1-2 gün banyo yapmayın diyorlar her gün duş alırım zaten aşıdan önce duş almıştım
artık içim çok daha rahat koronaya karşı zira aşı oldum en azından
maskelerin çıkacağı zamanı iple çekiyorum
gerçekten eski hayata en kısa sürede dönmemiz lazım, aşılarımız da var gidin, olun, karşıt olmayın
aşı karşıtığının hiçbir anlamı yok, senelerce böyle saçma sapan yaşamak imkansız
dünya kadar can gitti
nice esnaf mağdur oldu, bir sürü insan işsiz kaldı, bitme noktasına gelen sektör dolu
aşınızı olun, hep birlikte kurtulalım
eski hayatımıza geri dönelim
Marketlerde bunu kontrol etmeleri çok zor yoğun oldukları zaman kasaya bile zor yetişenler oluyor bir de bunu çıkarırlarsa çalışanlara yazık gerçekten bir iş yükü daha binecek sırtlarına.Hes kodu gibi çıkar o da sistemden bence
Bu da o zaman aşı zorunlu gibi bir duruma sokar ama asi zorunlu degil, tercihe bağlı. Yani aşı olmayan /olamayan ya da karsit olanları tecrit etmek de ters bir tepkiye sebebiyet verir. Iki tarafli cikmaz sokak durumuBen şöyle düşündüm. Mesela karekod okutuluyor ya öyle bir makina konulabilir. Girişte okutulur aşısız olana ses değişik verir. Hes koduna uygulamasıyla
ben de sadece 1 gün banyosuz durdum zaten sonra yaptımAaa bi çekim olmadi mi?
Saka bi yana gecmis olsun inşallah korusun, bağışıklık kazandırsin saglikla herkes bu süreci atlatsın
Bu arada bana da 24 saat duş alma demislerdi
Aynen zaten yerli aşı cikar ve yurtdisinda da taninirsa her sene oluruz sıkıntı yok benim.acimdan :) biontech bize önermiliyor en azindan bana olabilirsin denmediben de sadece 1 gün banyosuz durdum zaten sonra yaptım
hayır çekim falan olmadı
evimdeki wifi ağımda da çıkmadım yani
teşekkür ederim, umarım tüm insanlığa şifa olur
sinovac, biontech, sputnik hatta yerli aşı yani kim ne bulursa olsun
%50 bile korusa kardır, yatağa düşürmeden bile korusa olur
böyle böyle çıkacak hayatımızdan bu hastalık
aslında çözüm çok basitBu da o zaman aşı zorunlu gibi bir duruma sokar ama asi zorunlu degil, tercihe bağlı. Yani aşı olmayan /olamayan ya da karsit olanları tecrit etmek de ters bir tepkiye sebebiyet verir. Iki tarafli cikmaz sokak durumu
Aslinda hepimizin vucudunda belli tepkimeler vs oluyor. Mesela ben aşı olmadan önce trombosit degerim üst sınırı birkac puan gecmisti, aşı sonrası birkac gun bebek aspirini kullandım önlem amaçlı, sonrasinda benim de trombosit degerim normale döndü. Yani var olan sorunu aspirinle duzeltmis oldum :)
Bazi insanlarda da hastaliklar gizli oluyor, covid/grip vs onu gun yuzune cikartiyor sanırım doktorunuzun dediği de bu. Yani aşı tek basina suçlu değil :)
Şöyle, ben zaten bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum. Dolayısıyla vücudumun direnci ilaçlarla düşürülüyor. Mesela 2.doz asidan 2 3 hafta sonra basit bir soğuk algınlığı yaşadım. Ama bogazim ağrıdı, sesim kısıldı, eklemlerim sizladi + 1 hafta antibiyotik kullandim. Normal bir insan bunu ayakta ıhlamur, limon zencefil vs ile atlatabilirdi. Ama bende etkisi ağır oluyor. O yuzden aşının koruyuculuğu az derken, hastaliga yakalanma ihtimalim daha fazla çünkü bünyem virusu kapmaya açık.
Bu da o zaman aşı zorunlu gibi bir duruma sokar ama asi zorunlu degil, tercihe bağlı. Yani aşı olmayan /olamayan ya da karsit olanları tecrit etmek de ters bir tepkiye sebebiyet verir. Iki tarafli cikmaz sokak durumu
Geçen alışveriş yaptığım büyük zincir marketlerden birinde ‘aşı olmamış müşterilerimiz Temmuz ayından itibaren şu saatler arasında alışveriş yapabileceklerdir’ diye bir anons yapıldı.
Bu konuda acele.edilmemeli bence, zaten oturdugum cevrede hiç takmıyorlar insanlara serbest dediğiniz an iyice ucu açık olur tedbir falan kalmaz.aslında çözüm çok basit
aşı olanlar maskesiz gezebilir tarzı bir şeyler söylenecek
o zaman aşı olur millet zaten nüfusun %60ı mı ne aşı olunca maskeleri çıkarabiliyormuşuz
aşı olanlar çoğalınca zaten maskeler çıkacak
cuma akşamı biontech 1. doz oldum
son 10 günde bayıldın mı, herhangi bir aşı oldun mu, kanser ilacı kullanıyor musun gibi şeyler sordu
alerjik rinit geçmişim var atlatmış da olsam ben söyledim yine de
ama sanırım bahsedilen alerji kimyasal alerjisi, yani tüye, kediye olan değil
neyse yaptı aşıyı zaten anlaşılmadı bile hiç iğne
ama akşamına hissedilir bir kol sızlaması oldu ve keyifsizleştim
tv karşısında uzandım gece de erken yattım
ertesi gün kol sızlaması azalmıştı, dışarı çıktım vs
şu an yok desem yalan olmaz yani, geçti
bana aşı olan yeri ovalama dedi
ovalamadım
dayanılmaz kol ağrısı çeken var, sırtı boynu ağrıyan var bende bunlar olmadı
bluetooth'um da açılmadı, aşıdan sonra almanca da konuşmadım, metal de yapışmadıyok yani öyle şeyler onlar işin esprisi, ciddiye alan olmasın sakın :)
1-2 gün banyo yapmayın diyorlar her gün duş alırım zaten aşıdan önce duş almıştım
artık içim çok daha rahat koronaya karşı zira aşı oldum en azından
maskelerin çıkacağı zamanı iple çekiyorum
gerçekten eski hayata en kısa sürede dönmemiz lazım, aşılarımız da var gidin, olun, karşıt olmayın
aşı karşıtığının hiçbir anlamı yok, senelerce böyle saçma sapan yaşamak imkansız
dünya kadar can gitti
nice esnaf mağdur oldu, bir sürü insan işsiz kaldı, bitme noktasına gelen sektör dolu
aşınızı olun, hep birlikte kurtulalım
eski hayatımıza geri dönelim
Bu konuda acele.edilmemeli bence, zaten oturdugum cevrede hiç takmıyorlar insanlara serbest dediğiniz an iyice ucu açık olur tedbir falan kalmaz.
Acile gitseniz? Cok geçmiş olsun yaa valla uzuldum.durumunuzaKizlar ben hala toparlayamadim, aile hekimine gittim ölü viruste olsa hasta edebilir dedi test ver dedi gece hic uyuyamadim vucut agrisi cekiyorum ogurmekten duramiyorum ishalden mahvoldum ates ancak dustu ztn, pandemi hastahanesi kabul etmiyor bekle gecer diyor kendi kendimi mahvettim 4 gundur canimdan bezdim
Kizlar ben hala toparlayamadim, aile hekimine gittim ölü viruste olsa hasta edebilir dedi test ver dedi gece hic uyuyamadim vucut agrisi cekiyorum ogurmekten duramiyorum ishalden mahvoldum ates ancak dustu ztn, pandemi hastahanesi kabul etmiyor bekle gecer diyor kendi kendimi mahvettim 4 gundur canimdan bezdim
ishal ve ateş yan etkileri arasında. acile gidin bence. bana bunlar olursa acile gelin demişlerdi.
Acile gitseniz? Cok geçmiş olsun yaa valla uzuldum.durumunuza
Gittim metpamid parol ve beklemekten baska onerisi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?