- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.826
- 548
- 51
Hamileleri bilmiyorum ama 2 saat önce esnek çalışma nedeniyle evde olan bir velim aradı, öğrencimiz bu nedenle okula gelmiyordu,Hanımlar,
1 Temmuz da kamu normal mesaiye geçiyormuş. Bu hamilelik vb sebebiyle idari izinle evde çalışanları da kapsıyor mu? Ben anlamadım tam
Her duyuru sonrası fal bakar gibi çözmeye çalışıyoruz yayani anladığıma göre herkes dönecek ama hamilelik için ayrı bir kapsam söylenmedi. Normal hayata geçiliyor tam mesai dendi.
Hamileleri bilmiyorum ama 2 saat önce esnek çalışma nedeniyle evde olan bir velim aradı, öğrencimiz bu nedenle okula gelmiyordu,
yarın mesai başlıyor, X’i napalım? Dedi.
Biz okuldayız, sabah getirebilirsiniz dedim.
Mecburen çocuğumuz okula,
velimiz de mesaiye gidecek.
Tam bilmiyorum hocam ama ‘esnek çalışma bitti’ dedi.Daha 1 Temmuz olmadı ki
Başka bir durumu Vardır belki onun
Bilemedim
1 ay daha dayansalardı doğum iznine çıkacaktım zaten
Okumuyorlar evet ama videodan izlediğim kadarıyla bağırarak dağıtım yapıyorlar
Aşı dünya nüfusunu azaltmak için bir oyundur aşı olmayın diye bağırıyordu eleman
Ben de idari izinliyim ama henüz net bir karar yokHanımlar,
1 Temmuz da kamu normal mesaiye geçiyormuş. Bu hamilelik vb sebebiyle idari izinle evde çalışanları da kapsıyor mu? Ben anlamadım tam
Ben de idari izinliyim ama henüz net bir karar yok
Kronik hastaliklari olanlar, hamileler icin net bir sey denmemis ben de baktim bir cok sitede ama net bir veri bulamadım muallakta görünüyor
Bizim de bir arkadas şu an 26 ya da 27.haftada yani yeni izni basladi inşallah hamileler cagrilmaz
Ben kronik rahatsizligim sebebiyle idari izindeyim ama evde hic rahat birakmadilar mesai saati dışında aksam 10da bile telefonum caliyordu! Ise gitsem en azindan çalışırım aksam evde dinlenirim diyorum ama işte de herkes maskesini atmış o da endişelendiriyor beni. Yukarı tukursem bıyık asagi tukursem sakal durumumillet bos bos evde oturdu ben calistim üstüne simdi zaten hep evdeydin diyerek izin de
Ben de idari izinliyim ama henüz net bir karar yok
Kronik hastaliklari olanlar, hamileler icin net bir sey denmemis ben de baktim bir cok sitede ama net bir veri bulamadım muallakta görünüyor
Bizim de bir arkadas şu an 26 ya da 27.haftada yani yeni izni basladi inşallah hamileler cagrilmaz
Ben kronik rahatsizligim sebebiyle idari izindeyim ama evde hic rahat birakmadilar mesai saati dışında aksam 10da bile telefonum caliyordu! Ise gitsem en azindan çalışırım aksam evde dinlenirim diyorum ama işte de herkes maskesini atmış o da endişelendiriyor beni. Yukarı tukursem bıyık asagi tukursem sakal durumumillet bos bos evde oturdu ben calistim üstüne simdi zaten hep evdeydin diyerek izin de vermeyecekler
Asinizi olmayın.Aşı sırası bana geldi çattı ve kafamda deli sorular hamileyim ne yapacağım yaptırayım mı yaptırmayayim mı bilmiyorum üç ay dolduktan sonra diyor bazı doktorlar ama bazıları da hamilelerde araştırma yok yaptırmayın diyorlar kan pıhtılaşma sorunum War şuan iğne ve hap ile hamileliğimi devam ettiriyorum biontech istiyordum pıhtı atıyor diyorlar ya bebeğime bişey olursa zor kavuştum ya korona olursam napcam bilmiyorum kafam çok karışık yardımcı olabilecek arkadaşlar dan yorum isitiyorum
Tabii ki iletirim yarin bazi seyler daha da netlesir, resmi yazi çıkar illa kiBir haber alırsan bana da söyleyebilir misin?
Ben de sana iletirim
Şu aşılama tam olana kadar azıcık daha bekleseler
Ben de evdeyim ama hep ders anlattım. Çalıştım yani. Şimdi yaz okulu başlar. Evde olursam ona da ders anlatırım. Çağırırlarsa öğrencilerin arasına aşısız hamile giremem. Mecbur doğum öncesi raporumu başlatacağım. Bu da doğumdan sonra bebekle geçireceğim vakitten çalmak demek
Sorma yaa valla saniyorlar ki yatiyoruz zaten idari izin kullanan memurlara hep 1 yıldır yatıyorsunuz yorumu yapılıyor ama ben hiç keyif yapmadim hem eve tikildim ki bu yeterince psikolojiyi bozan bir sey, hem de 7/24 iş yapmaya hazır olmamiz beklendi. Ben haftasonu 10da arandigimi bilirim, acmis bulundum. Özellikle de mesai dışı ve saat gec oldu dememe ragmen biz memurlarin oyle mesai kavrami olamayacağı her an goreve hazir olmamiz gerektigi cevabini aldim! Ben asker degilim, doktor degilim. Isimi sabaha biraksam dünya durmaz ama işte eski kafa amirler, yeni düzene uyum saglayamiyor. Insallah istege bagli uzaktan çalışma gelir (ki birkac sene önce okul.cagina kadar cocugu olanlara yari zamanli calisma plani gundemdeydi).bu evden çalışma olayını, hiç home office alışkanlığı olmamış beyaz yakalılar aşırı yanlış anladı zaten. iş yerinde masanda olmasan, tuvalettedir, sigaradadır vs der önemsemezler. evde sıkıysa telefonu tek seferde açma hemen "yatıyodun dimi?", "film mi izliyodun yoksa?" vs vs
resmen ofistekinden çok mobbing home office döneminde oldu.
Doktorlar 3 ile 6 ay arasinda yani 2.trimesterda yapilmasini uygun buluyorlarmis. Hamile bir arkadasim demisti üstelik tvde de bir kadin dogum.uzmani, sinovac icin tavsiye ederiz, Biontech de doktoruna sorarak olabilir demisti.Asinizi olmayın.
Kendinize dikkat ederek hamilelik geçirin .
Bence en doğrusu bu
Tabii ki iletirim yarin bazi seyler daha da netlesir, resmi yazi çıkar illa ki
Peki dogum öncesi rapor neden doğumdan sonrada calmak olsun ki? Zaten normalde 16 hafta dogum izni var simdi pandemiden dolayi 24.haftaya cektiler ama normalde 32.haftadan itibaren 8 hafta dogum öncesi 8 hafta dogum sonrasi dogum izni var.
Sorma yaa valla saniyorlar ki yatiyoruz zaten idari izin kullanan memurlara hep 1 yıldır yatıyorsunuz yorumu yapılıyor ama ben hiç keyif yapmadim hem eve tikildim ki bu yeterince psikolojiyi bozan bir sey, hem de 7/24 iş yapmaya hazır olmamiz beklendi. Ben haftasonu 10da arandigimi bilirim, acmis bulundum. Özellikle de mesai dışı ve saat gec oldu dememe ragmen biz memurlarin oyle mesai kavrami olamayacağı her an goreve hazir olmamiz gerektigi cevabini aldim! Ben asker degilim, doktor degilim. Isimi sabaha biraksam dünya durmaz ama işte eski kafa amirler, yeni düzene uyum saglayamiyor. Insallah istege bagli uzaktan çalışma gelir (ki birkac sene önce okul.cagina kadar cocugu olanlara yari zamanli calisma plani gundemdeydi).
Keşke hastaligim olmasa normal calissaydim ama zaten hayattan izoleyim, zaten saglik.sorunlariyla uğraşıyorum üstüne is stresi+pandeminin asosyalligi beni fena yordu. Idari izin bahane edilerek yıllık izinlerim de verilmedi 1.5 senedir izinsiz calisiyorum.
Doktorlar 3 ile 6 ay arasinda yani 2.trimesterda yapilmasini uygun buluyorlarmis. Hamile bir arkadasim demisti üstelik tvde de bir kadin dogum.uzmani, sinovac icin tavsiye ederiz, Biontech de doktoruna sorarak olabilir demisti.
Nesiniz siz doktor falan mı? Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Hanımefendinin yazdığını ben de gördüm ama bilgim dahilinde olmadığı için cevap yazmadım. Allah korusun covid-19 kaparsa bunun sorumluluğunu siz mi alıyorsunuz? Hamileler istediği her ilacı kullanamadığı için covid-19 kapınca ilaçsız atlatmaya çalıştıklarından çok ağır geçirenler hatta gencecik yaşta vefat edenler olduğunu biliyo musunuz? He ben aşı ol veya olma diyemem. Forumda hamile olup aşı olanlar var. Böyle bir mesaj görürseniz doktorunuza sorun deyip geçmek gerek. Bu kadar iddialı bir şekilde sakın olma deyip sonra bence doğrusu bu denilmez.Asinizi olmayın.
Kendinize dikkat ederek hamilelik geçirin .
Bence en doğrusu bu
Evet dogum izni icin öyle ben rapor deyince 16 haftalik dışı sandimDoğum öncesi kullanamadıkların doğum sonrasına aktarılıyor. O sebeple istemedim :)
Sorma yaa valla saniyorlar ki yatiyoruz zaten idari izin kullanan memurlara hep 1 yıldır yatıyorsunuz yorumu yapılıyor ama ben hiç keyif yapmadim hem eve tikildim ki bu yeterince psikolojiyi bozan bir sey, hem de 7/24 iş yapmaya hazır olmamiz beklendi. Ben haftasonu 10da arandigimi bilirim, acmis bulundum. Özellikle de mesai dışı ve saat gec oldu dememe ragmen biz memurlarin oyle mesai kavrami olamayacağı her an goreve hazir olmamiz gerektigi cevabini aldim! Ben asker degilim, doktor degilim. Isimi sabaha biraksam dünya durmaz ama işte eski kafa amirler, yeni düzene uyum saglayamiyor. Insallah istege bagli uzaktan çalışma gelir (ki birkac sene önce okul.cagina kadar cocugu olanlara yari zamanli calisma plani gundemdeydi).
Keşke hastaligim olmasa normal calissaydim ama zaten hayattan izoleyim, zaten saglik.sorunlariyla uğraşıyorum üstüne is stresi+pandeminin asosyalligi beni fena yordu. Idari izin bahane edilerek yıllık izinlerim de verilmedi 1.5 senedir izinsiz calisiyorum.
Evet bi de ben zaten evdeyim eve hapsolmusum mesai saatinde bilgisayar başındayım mesai dışı da her an telefon calacak panigi icindeyim, bu bende bi nevi panik bozukluk gibi kaldi aksam annem arasa yine işten araniyorum kaygisi yasiyorumnormalde home office çalışanlar için zorlaşmadı ama bizim gibi düzeni değişenler için tam kaosa döndü.
çok zaman normal mesainin çok dışında toplantılar oldu, bir de toplantıyı açıp gidecek misin diye illa açtırılan kameralar falan.
özel hayat namına bir şey kalmadı.
Evet bi de ben zaten evdeyim eve hapsolmusum mesai saatinde bilgisayar başındayım mesai dışı da her an telefon calacak panigi icindeyim, bu bende bi nevi panik bozukluk gibi kaldi aksam annem arasa yine işten araniyorum kaygisi yasiyorum
Zaten evden cikmazken azicik özel hayatım varken o da ihlal ediliyor.
Hani sosyalligi falan gectim evimde keyifle yalnizligin bile tadını çıkaramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?