- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.635
- 548
- 40
10 gun sonra açılıyor bizde alamamistik şimdi aldim
Surekli araman gerekiyo182 hep meşgul malesef
Aşı bunyenize covidi tanitan bir sey ama direkt hastalığa maruz birakmiyor. Yani aşı olup olmamakla bir ilgisi yok bulastiriciligin. Şayet virüsü birinden/bir ortamdan kaparsaniz yine covidi hastalik olarak geçirebilir ve bunu baskalarina da bulastirabilirsiniz. Ilk dozdan sonra covide yakalanip hayatini kaybedenler de olmustu, haberlerde bir doktor vardi bu sekilde aşıyi olduktan sonra hastalığa yakalanmış ve yogun bakimda hayat mucadelesi verdikten sonra hayatini kaybetmişti. Yani aşı olduktan sonra herkeste antikor seviyesi farkli olacağı icin covide yakalanma riski hep var. Mesela ben sinovac oldum ama benim bagisikligim.ilaclarla baskilandigi icin bende antikor belki de hic oluşmadı bilmiyorum. Yine de hijyen ve mesafe kurallarına dikkat etmek gerekiyor.Aşı olanlar bulaştıra bilir mi virüs ? Başına gelen veya etrafında duyan oldu mu ?
Virus yükünden kastiniz asinin virus yükü ise, sinovac zaten geleneksel yontemle üretilen inaktif yani ölü hücreli bir aşı. Biontech ise canlı aşı değil, mRNA teknolojisi ile covidin DNAsini içeren bir aşı. Aşılar vucuda hastaligi tanıtır, o hastalığı yüklemez.Bulasacak miktarda virus yuku olustugunu sanmiyorum ben, bu sahsi fikrim.
Sinovac zaten ölü virus o da olmaz.
Yani canli asilarda da bulasma olacak olsa kizamik su cicegi falanda bulasirdi diye dusundum.
Birde bulasiciligi hafifletiliyor canli asilarin.
Doğum izni normal sartlarda 16 haftadir, 8i dogum öncesi ve 8i dogum sonrasi diye dusunulerek verilen bir izin. Ama kisi son 3 haftaya kadar calisip dogum doğum öncesi 8 haftanin 5ini dogum sonrasına aktarabilir. Erken dogumda da doğum izninin kalan kısmı doğum sonrasina eklenir. Coklu gebeliklerde ekstra izin veriliyor diye biliyorum ama detaylarına hakim değilim.Merhaba aklıma takıldı da doğum öncesi 8 hafta / doğum sonrası 8 hafta olan izinde aktarma oluyor mu ..örneğin erken doğum oldu doğum tarihinden itibaren 8 hafta mı izin kullanabiliyoruz yoksa doğum öncesi 8 haftalık izinden kalan örneğim 1 /2 hafta varsa onlarda eklenebiliyor mu ?
Cevabınız için için teşekkürler..3 hafta çalışmasak da normal doğum öncesi 8 haftalık izin içerisinde erken doğum olursa o tariften sonra doğum sonrası 8 hafta mı başlıyor öncesinde kalan haftalar sonraya aktarılıyor mu diye merak ediyorumAşı bunyenize covidi tanitan bir sey ama direkt hastalığa maruz birakmiyor. Yani aşı olup olmamakla bir ilgisi yok bulastiriciligin. Şayet virüsü birinden/bir ortamdan kaparsaniz yine covidi hastalik olarak geçirebilir ve bunu baskalarina da bulastirabilirsiniz. Ilk dozdan sonra covide yakalanip hayatini kaybedenler de olmustu, haberlerde bir doktor vardi bu sekilde aşıyi olduktan sonra hastalığa yakalanmış ve yogun bakimda hayat mucadelesi verdikten sonra hayatini kaybetmişti. Yani aşı olduktan sonra herkeste antikor seviyesi farkli olacağı icin covide yakalanma riski hep var. Mesela ben sinovac oldum ama benim bagisikligim.ilaclarla baskilandigi icin bende antikor belki de hic oluşmadı bilmiyorum. Yine de hijyen ve mesafe kurallarına dikkat etmek gerekiyor.
Virus yükünden kastiniz asinin virus yükü ise, sinovac zaten geleneksel yontemle üretilen inaktif yani ölü hücreli bir aşı. Biontech ise canlı aşı değil, mRNA teknolojisi ile covidin DNAsini içeren bir aşı. Aşılar vucuda hastaligi tanıtır, o hastalığı yüklemez.
Doğum izni normal sartlarda 16 haftadir, 8i dogum öncesi ve 8i dogum sonrasi diye dusunulerek verilen bir izin. Ama kisi son 3 haftaya kadar calisip dogum doğum öncesi 8 haftanin 5ini dogum sonrasına aktarabilir. Erken dogumda da doğum izninin kalan kısmı doğum sonrasina eklenir. Coklu gebeliklerde ekstra izin veriliyor diye biliyorum ama detaylarına hakim değilim.
Şöyle ki, doguma uc hafta kala yani 37.haftaya kadar çalışabilirsiniz. Eger ki 37.haftada izne ayrıldiniz diyelim ve o hafta da dogum yaptiniz, kalan kısım dogum sonrasina aktariliyor ama 40.haftaya kadar calisamiyorsunuz. Normal.kosullarda 32-40. Haftalar dogum öncesi 8 hafta, doğum itibariyle de 8 hafta dogum sonrasi izni diye veriliyor. Ama siz 37.haftaya kadar calisip dogum.sonrasi 13 hafta kullanabiliyorsunuz. Bildiğim kadariyla anlatacağım ufak tefek hatalarim varsa bilen duzeltsin. 38.haftaya girmeden dogum yaptınız mesela, kalan 2 haftaniz dogum sonrasina eklenir 15 hafta olur :) bu zaman dilimi isten ayrilis tarihiniz itibariyle 16 hafta seklinde hesaplanır dolayısıyla is basi yapacağınız tarih zaten doğum iznine ayrıldığınızda bellidir :)Cevabınız için için teşekkürler..3 hafta çalışmasak da normal doğum öncesi 8 haftalık izin içerisinde erken doğum olursa o tariften sonra doğum sonrası 8 hafta mı başlıyor öncesinde kalan haftalar sonraya aktarılıyor mu diye merak ediyorum
Gecmis olsun aşınız şifa olsunBugün biontech ilk dozu olduktan sonra hastanede bayıldım asiri terleme mide bulantisi yasadim gözlem.altinda tutuldim simdi iyiyim sanirim.asi anksiyetesiymis. Onun disinda bir sey olmadi. Hafif.kol agrim var. Olanlara olacaklara gecmis olsun simdiden
Geçmiş olsunBugün biontech ilk dozu olduktan sonra hastanede bayıldım asiri terleme mide bulantisi yasadim gözlem.altinda tutuldim simdi iyiyim sanirim.asi anksiyetesiymis. Onun disinda bir sey olmadi. Hafif.kol agrim var. Olanlara olacaklara gecmis olsun simdiden
Cevabınız için için teşekkürler..3 hafta çalışmasak da normal doğum öncesi 8 haftalık izin içerisinde erken doğum olursa o tariften sonra doğum sonrası 8 hafta mı başlıyor öncesinde kalan haftalar sonraya aktarılıyor mu diye merak ediyorum
Bugün biontech ilk dozu olduktan sonra hastanede bayıldım asiri terleme mide bulantisi yasadim gözlem.altinda tutuldim simdi iyiyim sanirim.asi anksiyetesiymis. Onun disinda bir sey olmadi. Hafif.kol agrim var. Olanlara olacaklara gecmis olsun simdiden
İyileştinizmi:)Evet aktariliyor ama 24. Haftadan sonraki idari izin 32ye kdr gecerli 32 sonrasi kurumlar nasil uygulama yapar bilemem
Sagolun suan sadece kol agrisi baska bisey yokGecmis olsun su an nasilsin?
Oda geçer inş:)Iyiyim ama korkusu kaldi ya, hala kotumuyum acaba diye kendimi yokluyorum
Cevabınız için için teşekkürler..3 hafta çalışmasak da normal doğum öncesi 8 haftalık izin içerisinde erken doğum olursa o tariften sonra doğum sonrası 8 hafta mı başlıyor öncesinde kalan haftalar sonraya aktarılıyor mu diye merak ediyorum
Aynen oldu ..teşekkürlerSoyle hesaplayın sizin doğumdan sonra 8 hafta izniniz var. Yani 40. Haftadan sonra 8 hafta izniniz var. Diyelim 36 da doğum gerçekleşti 8 haftaya 4 hafta daha ekleniyor 12 hafta izniniz olmuş oluyor. 28. Haftadan itibaren ne zaman doğum gerçekleşirse 8 haftanın üzerine ekleniyor. Mesela 30 da doğum gerçekleşti. 8+10 toplam 18 hafta izin oluyor. Anlaşılır olmuştur inşallah.
36 da doğum gerçekleşiyor ama siz 36 ya kadar çalışırsanız 32-36 arasındaki 4 haftayı da eklemek gerekiyor onu yazmayı unutmuşum. O kısım konuşulmuş daha önce biliyorsunuz kafanızı karistirmadim umarım.Aynen oldu ..teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?