bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aslında bazı uzmanlara göre bu yan etkileri yaşamak iyi bir işaretmiş yani bağışıklık sisteminin sağlam bir savunma geliştirdiğine işaret ediyormuş. İlk dozda vücut ilk kez bu virüsle karşılaşıyor ve antikor üretiyor ancak bir kez karşılaştığı bir şey olduğu için tehdit olarak algılanıp algılanmayacağına karar veremiyor, bir süre sonra da tekrar karşılaşmayınca gardını düşünmeye başlıyor ama bu aşamada ikinci kez karşılaştığında artık bir tehdit olarak algılıyor ve alarma geçip savunmasını güçlendirip kalıcı hale getiriyormuş.

Günaydın sevgili arkadaşlarım; benim bir derdim var; bana bir şeyler söyleyebilirseniz çok sevinirim. BDVde konu açmak istemedim çünkü orada beni linçlerler. Kayınvalidem bizden 900 km uzakta oturuyor. Sinovactan sonra 3.doz aşısını (biontech) yeni oldu. Ancak şu an aşırı rahat. Maske falan takmıyor ve eski normal hayatına tamamen döndü, kuaför, gezmeler, kafede restoranda yeyip içmeler vs. Şimdi de tatile çıkıyor, Şehirlerarası otobüs kullanarak önce afyonda kaplıca otelinde kalacakmış ablasıyla, oradan yine otobüsle muğlada diğer kardeşinin evine gidip kalacak, oradan da bize yakın bir yazlık ilçede bir tesiste kalacaklarmış, oradan da bize geliyor. Arabayla gidip biz alacağız onu kaldığı otelden. Eşim Koah ve tansiyon hastası bu arada. Biz eşimle 2 doz biontech aşısı olduk ama ben hala biraz tedirginim özellikle şu delta ve lambda varyantlarına karşı. Artık dışarıdan gelen objeleri yıkama silme gibi şeyler yapmıyorum, artık dışarıya da çıkıyoruz, market falan, her işimizi görüyoruz, yürüyüşler yapıyoruz, insanlarla da konuşuyoruz ama evin ve özel aracımızın dışında asla maskelerimizi indirmiyoruz, insanlarla da mesafeli durmaya çalışıyoruz. Toplu taşıma kullanmıyoruz ve henüz bir restorana gidip de yemek yemedik. Kayınvalidemse artık aşıya %100 güveninden mi ne %100 pandemi öncesi normallere döndü, aşırı rahat ve ben korkuyorum. Ne eşimle ne de annesiyle kötü olmak istemiyorum ama ne yapabilirim sizce?

ne desem bilrmedim. ama gelmedine engel olamazsınız gibi duruyor. Artık herkes normalleşti. Bitti havasındalar salgın. Biz de ablamlarla tatildeyiz. Ben de siz gibi 1.5 yıldır kimseyle görüşmedim doğru dürüst. Ama artık yapcak bir şey yok. Her iki tarafta aşılarını olmış. Olumlu düşünmeye çalışın. Ne zamana kadar izole yaşayabiliriz ki çok zor. Kaygılarınızı anlıyorum. Ben de kaygılanıyorum zaman zaman ama işte yapcak bir şey olmuyor bir yerden sonra.

Hayat kayınvalidenize güzel En son size gelene kadar olacaksa olur, belirti verir zaten. Kabul etmeyecek olsanız eşinizle problem olur. Akışına bırakmak lazım, 2 tarafta aşısını yapmış nihayetinde.Olmadı ilk geldiğinde test yaptırmaya gidersiniz, anne sen de çok yere gittin sen de bizimle gel istersen diye teklif edersiniz kırmadanBenim kv üst katımda. Bir yere gitmese de çocukları, torunları geliyor, herkesin annesi gelmek ister İlk çıktığında kabul etmedik ama şimdi herkes gibi bir salma var.

Aynen hayat ona güzel. Çok imreniyorum böyle vurdum duymaz insanlara. Teste götürmek pek mantıklı değil, yani zaten otelden aldığımız gibi yanımıza alacağız kadını. Bizle buluşmadan 5 dakika önce ya da bir gün önce kapsa ne fayda test? En az 5-6 gün kuluçka süresi var. Herhangi bir arkadaş, konu komşu değil, eşimin annesi sonuçta. Hayatımızla rulet oynayacağız mecburen, başka çare yok. Kadına gezme diyorsun, dinletemiyorsun. Maske tak diyorsun, maske ile nefes alamıyormuş. Entübe edildiğinde nefes alır artık ne deyim? Eşimi hayata getiren annesi, hayatına son verecek olaya sebep olan da annesi olacaksa ben ne yapabilirim? Usandım artık kafayı yemekten. Gerçekten bıktım kafayı üşütmekten. Olacaksak olalım yeter artık. Aşı da olduk bitmiyor, ne deltası ne lambdası ne bilmem nesi. herkes saldı, ama bizim gibi salmayanları da bir salmıyorlar "illa sen de salacan" diyorlar. E ben daha ne yapayım? Nasıl mücadele edeyim? Anne ile nasıl mücadele edilir? En öldürücü olduğu zamanlarda kendimizi koruduk, dolayısıyla çevremizi de koruduk, ama direnmek gitgide imkansız hale geliyor. artık aşı ile öldürücülüğü azaldı, Olacaksak olalım biz de artık. Aynen böyle konuştuk artık eşimle

Buz koyun ağrısı varsa parol icirin bize verdikleri kağıtta yazıyor olabilir diye geçmiş olsun bol antikor olsun

Aynen önceden olsa daha da korkardık.Aşı olunca bir nebze rahatlama oluyor. Halam 70 yaş üstü. 2 doz sinovac aşısı oldu. O zaman 65 yaş üstü aşı oluyordu sadece. Aynı evde 2 kuzenim 35 ve 38 yaşında ve de halam koronaya yakalandı. Halam 2 günde hafif atlattı. Kuzenlerim günlerce çektiler. Hala da etkisi var diyorlar, biri koku alamıyorum diyor, biri çok güçsüzüm diyor. Biz de aşı olsaydık 2 günde atlatırdık diyor.
İnşallah virüse yakalanmak ta zararsız atlatacağız Allahın izniyle diye umut edelim.

Takip ettigim bir hesapta Trabzonda 5200 civari kisinin 2. Doza gitmedigi yazilmis
Acaba tarla toprak isindenmi, vazmi gectiler bayrammi engel?
Asi karsitligini dusunmek istemiyorum

Valla sinirlerim biraz bozuktu yazdığımda ama çok teşekkür ederim. Çok iyi geldi yanıtınız ve paylaşımlarınız. Kuzenlerinize de geçmiş olsun.

Ay 3 doz mu olunuyor artık ben 2 sanıyordum ya ne bitmez şeymiş
sinovacın koruyuculuğu 3 ile 6 ay arası. Dolayısıyla 2doz sinovac olanlar şimdi 3. dozu oluyorlar, isteyen 3. dozu da biontech oluyor.
2 doz biontech olanlarda 6 ay sonra koruyuculuk yine %90 seviyelerine yakınmış. Eğer bu doğru ise çok iyi. 2doz Biontech olanlar içinse 1 yıl sonra bir 3. doz öneriliyormuş.

11. Saatten bildiriyorum. Kol ağrım ilk doza göre yüksek. Lakin ilk dozda yüksek bulantı yaşamışken 2. Doz da sadece kol ağrım var hatta bugün kardeşimle avm vs cart curt gezdim ilk dozda 3 gün yatmıştım. İnşallah böyle devam eder.

Sinovac aşımın ilk dozundan 10 gün sonra gece titreme ile ertesi gün hastalandım. Soğuk sudan dolayı üşüttüm boğazlarım şişti 3 gün ateş çektim. Titreme heryerime ağrı falan derken şimdi toparladım gibi ama ara ara midem bulanıyor ve kendimi çok garip hissediyorum. Acaba aşıdan da mı oldu ki bunlar?

merhaba sevgili gul2018,
paylasimlarinizi takip ediyorum denk geldikce ,
ben y.disinda yasiyorum ve burada iki doz asisini olan kisiler icin, kapali alanlar da dahil maske zorunlulugu kaldirilali aylar oluyor.. acik alanda ise zaten maske hic zorunlu olmadi..

kendim ve 13 yasindaki cocugum dahil iki doz asimizi olduk, vatana ziyarete geldik. kendi annem de, kayinvalidem de iki doz asisini tamamlayali cok olmustu, hepsiyle bir araya geldik, tatile de gittik.. cok sukur hic birimize hic bir sey olmadi..

siz gonlunuzu ferah tutun.. sizi cok endiseli goruyorum, tedbirimizi tabii ki alalim fakat tum gelismis ulkeler, asi oranlarini %70'lere cikarip, msakeyi zorunlu olmaktan kaldiriyorsa, vardir bir bildikleri diyorum..maskelerin icinden soluk alip vermek bize ne zararlar verecek acaba, orasi da muamma
umarim sorunsuzca misafirinizi agirlarsiniz, saglikli gunler diliyorum.

çok teşekkür ederim. Aşılanma oranları önemli gerçekten. Yazarken biraz asabım bozuktu kusuruma bakmayın. Ben de aslında yavaş yavaş rahatlamaya başladım. teşekkür ederim tekrar, sağlıklı günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…