- 16 Nisan 2021
- 1.864
- 1.993
- 83
- 27
Çok teşekkür ederim bilgilendirme içinsinovacın koruyuculuğu 3 ile 6 ay arası. Dolayısıyla 2doz sinovac olanlar şimdi 3. dozu oluyorlar, isteyen 3. dozu da biontech oluyor.
2 doz biontech olanlarda 6 ay sonra koruyuculuk yine %90 seviyelerine yakınmış. Eğer bu doğru ise çok iyi. 2doz Biontech olanlar içinse 1 yıl sonra bir 3. doz öneriliyormuş.
Takip ettigim bir hesapta Trabzonda 5200 civari kisinin 2. Doza gitmedigi yazilmis
Acaba tarla toprak isindenmi, vazmi gectiler bayrammi engel?
Asi karsitligini dusunmek istemiyorum
Hayır yaşasalar ne olacak ki en fazla 2 gun süruyor korona çok daha ağrılı acılı ve uzun bir sürecHanımlar merhaba ikinci doz aşıdan sonra tüm tanıdıklarım inanılmaz yan etki yaşadılar özellikle ateşleri çok yükseldi. Herkes mi bu sıkıntıları yaşıyor biraz gözüm korktu açıkçası. Yaşamayan var mı?
Tabiki aşı karşıtlığı ne gerek var kafasındalar ne tarlası ne bayramı izmirdeyim ikinciyi vurulmicam diyenleri duyuyorumTakip ettigim bir hesapta Trabzonda 5200 civari kisinin 2. Doza gitmedigi yazilmis
Acaba tarla toprak isindenmi, vazmi gectiler bayrammi engel?
Asi karsitligini dusunmek istemiyorum
Ztn eylulde son patlamayi bekliyorum bu kista kapali kaliriz sonra ilaci bulunur asla silinmez kanser gibi seker tansiyon gibi duyariz gibime geliyor. O yuzden artik kizamiyorum tamamen akisina biraktim.Tabiki aşı karşıtlığı ne gerek var kafasındalar ne tarlası ne bayramı izmirdeyim ikinciyi vurulmicam diyenleri duyuyorum
İlacı olmaz bence böyle grip gibi aşısını olucaz her sene gibi geliyor olan olacak olmayan kendi bilecekZtn eylulde son patlamayi bekliyorum bu kista kapali kaliriz sonra ilaci bulunur asla silinmez kanser gibi seker tansiyon gibi duyariz gibime geliyor. O yuzden artik kizamiyorum tamamen akisina biraktim.
İlacı olmaz bence böyle grip gibi aşısını olucaz her sene gibi geliyor olan olacak olmayan kendi bilecek
Corona bende şeker düsüklüğu (51 i gördum) eşimde yüksekligi yaptı biloyorsunuz insulin kullaniyor bakalim daha nerelerimize ne yapacak yakalanmamak daha onemli bence biz yakalandık aklinı kullansin insanlar yakalanmasin
Insallah öyledir. 2.dozdan sonra kamyon çarpmış gibi oldum. Ateşim 38i geçti ayaklarım sırtım ağrıdı ki cidden aşırı direncliyimdir. Eşim bile evlendiğimizden beri seni ilk defa böyle görüyorum dedi. Yavaş yavaş azaldı şikayetlerim ve ben bagisikligimin geliştiğini ümit ederek katlanıyorum resmenAslında bazı uzmanlara göre bu yan etkileri yaşamak iyi bir işaretmiş yani bağışıklık sisteminin sağlam bir savunma geliştirdiğine işaret ediyormuş. İlk dozda vücut ilk kez bu virüsle karşılaşıyor ve antikor üretiyor ancak bir kez karşılaştığı bir şey olduğu için tehdit olarak algılanıp algılanmayacağına karar veremiyor, bir süre sonra da tekrar karşılaşmayınca gardını düşünmeye başlıyor ama bu aşamada ikinci kez karşılaştığında artık bir tehdit olarak algılıyor ve alarma geçip savunmasını güçlendirip kalıcı hale getiriyormuş.
Korona kapmış olabilirsiniz. Aşının 10 gün sonra böyle etki yaptığını hiç duymadım.Sinovac aşımın ilk dozundan 10 gün sonra gece titreme ile ertesi gün hastalandım. Soğuk sudan dolayı üşüttüm boğazlarım şişti 3 gün ateş çektim. Titreme heryerime ağrı falan derken şimdi toparladım gibi ama ara ara midem bulanıyor ve kendimi çok garip hissediyorum. Acaba aşıdan da mı oldu ki bunlar?
Yaşasalar bir şey olacak demedim ya da herhangi bir argümana dayanarak aşı karşıtlığı yapmıyorum. Çevremde aynı şekilde koronadan entübe olup yoğun bakımdan çıkması mucize denilen ama Rabbime şükürler olsun ki sağ salim evine dönen tanıdıklarım da oldu. Süreçlere hakimim yani. Sadece herkes mi yaşıyor diye merak ettim çünkü benim kendi vücut sıcaklığım da 37.5 civarındadır genelde. Herhangi ufak bir durumda bile ateşlenirsem direkt 39ları görüyorum. Kendi adıma merak etmem normal.Hayır yaşasalar ne olacak ki en fazla 2 gun süruyor korona çok daha ağrılı acılı ve uzun bir sürec
Geçmiş olsunInsallah öyledir. 2.dozdan sonra kamyon çarpmış gibi oldum. Ateşim 38i geçti ayaklarım sırtım ağrıdı ki cidden aşırı direncliyimdir. Eşim bile evlendiğimizden beri seni ilk defa böyle görüyorum dedi. Yavaş yavaş azaldı şikayetlerim ve ben bagisikligimin geliştiğini ümit ederek katlanıyorum resmen
Teşekkür ederim inşallah 3.doza ihtiyaç kalmaz. Bugun bir haber kanalında Uğur Şahin'in 3.doz olmadan salgın kontrol altına alınmayacak gibi bir söylemine rastladım.Geçmiş olsun
Bunu da bilmiyoruzki ben asida yasadigim belirtilerin yuzde 100unu agustosta gecirdim test yaptirdim oda arkadasimla ayni odadaydim o ayrica hic koku almiyordu ikimizde negatif ciktik
Aslında bazı uzmanlara göre bu yan etkileri yaşamak iyi bir işaretmiş yani bağışıklık sisteminin sağlam bir savunma geliştirdiğine işaret ediyormuş. İlk dozda vücut ilk kez bu virüsle karşılaşıyor ve antikor üretiyor ancak bir kez karşılaştığı bir şey olduğu için tehdit olarak algılanıp algılanmayacağına karar veremiyor, bir süre sonra da tekrar karşılaşmayınca gardını düşünmeye başlıyor ama bu aşamada ikinci kez karşılaştığında artık bir tehdit olarak algılıyor ve alarma geçip savunmasını güçlendirip kalıcı hale getiriyormuş.
Teşekkür ederim inşallah 3.doza ihtiyaç kalmaz. Bugun bir haber kanalında Uğur Şahin'in 3.doz olmadan salgın kontrol altına alınmayacak gibi bir söylemine rastladım.
İlk aşıda pek bir şey hissetmedim ama 2.aşı beni dümdüz etti. Aşı fobisi oldu resmen bende. 3.yü ol deseler de olur muyum hiç emin değilimmuhtemelen bu aşı hazırlanırken öngörülememiş varyantlar türedi. onlara istinaden aşıyı revize edip 3. dozları öyle yaptıracaklar diye düşünüyorum.
İlk aşıda pek bir şey hissetmedim ama 2.aşı beni dümdüz etti. Aşı fobisi oldu resmen bende. 3.yü ol deseler de olur muyum hiç emin değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?