bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
D
Amin inşallah sağolun
Dün ünlü bir haber kanalinda gördüm ,istanbulun en büyük hastanelerinden birinin bashekimi konustu ;şu an hastanemizde covit19 sebebiyle yogun bakimda yatanlarin yüzde beşi 2 doz asili dedi.Aşı olduk deyip salmamak lazim.Tedbirlere hep devam uzunca bir süre.İnsallah bu virüs sönümlenir gider de kimselerin cani yanmaz ,insallah

babanıza allah rahmet eylesin. ebeveyn kaybı çok zor gerçekten, acınızı anlıyor ve paylaşıyorum.

sorumluluk ile ilgili şöyle bir detay var, içtiğimiz ilaçlardaki prospektüslerde trilyonda bir ihtimal dahi olsa olası yan etkiler tanımlanır. dolayısıyla herhangi bir ilaç için de "sorumlu bu" diye firmaya yönelenemeyiz kolay kolay.
adam çıkar, ben prospektüse yazdım der, okumadın mı der, sıyrılır.
zaten o kadar kolay sorumluluk altında kalabilecek olsalar o devasa yatırımları yapmazlar.
yükü almamak için de dediğim gibi en minicik detayları içerecek şekilde hazırlanır prospektüsler.
böyle bakınca aşıdan önce imza atmakla prospektüsü okumak arasında bir fark kalmıyor.
yani bu sorumluluk mevzuu kişileri rahatsız edebilir ama sadece aşıya yüklenilmesin, tüm ilaçlara - o leblebi gibi içilen ağrı kesicilere de - aynı bakış açısı ile yaklaşılsın derim.

siz vurguladınız diye direkt size yazdım gibi oldu ama amacım genele yazmaktı. yanlış anlamazsınız umarım..

Öğrendim hangi aşıyı olduğunu Sinovac olmuş komşumuz

insanlarda ne yazık ki "aşı da oldum artık istediğimi yaparım" havası hakim. muhtemelen tedbirleri gevşetmiştir.
allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin ,o kisiyi bilmem ama cevremde 2 doz asi oldum ,maskeye ,mesafeye gerek yok diyen bir sürü insan görüyorum.Gecen gün yolda esimle bir yere gidiyorduk .Eşime dönüp dedim ki ; şuraya bak,bizden baska kimsenin maskesi yok ,dehset verici dedim.Önumde yürüyen 50 li yaslarda bir kadin ( maskesi yok ) neden takalim ki ? Ben 2 doz asi oldu asi dedi .Hic cevap vermedim..... Saglik bakaninin postlarinin altina hunharca yazilan asi karsiti yorumlari okumayi da biraktim Bu is nasil toparlanacak hic aklim almiyor benim artik.Asi olan rahatlamis dolasiyo ( istisnalari katmiyorum) digerleri asi olmuyo.Vakalar olmus dün 20k civari Allahin 40 derecesinde.Sonbahar,kis nasil olur bu gidisle diye icim karardi düsünmekten..

topyekun cehalet mi desem umursamazlık mı.. durum vahim.
bir kısım "aşı olanlar 7 sene sonra ölecek" diye tutturmuş.
bir kısım "aşılıyım ben aşılı" diyip salmış.
arada bizim gibiler kaynıyor.

her toplumda belirli hastalıklardan ölümler belirli oranlar da oluyor. birkaç doktor arkadaşım aynen şöyle anlattı:
atıyorum o toplumda %3 oranında pıhtı atması ile ölüm oranı varsa o kadar kişi aşı olsa da olmasa da pıhtı attığı için ölecek. yani illa aşı olduğundan değilmiş bu ölümler.

ben teknik olarak tam anlatamamış olabilirim ama genel mantığı yansıttım sanırım.

eğer böyleyse o zaman aşıya suç atmak cidden mantıksızlık.

öte yandan ölüm oranının ne kadar olduğu da önemli.
yani milyonda bir ise ölüm bu düşük bir sayı oluyor. o nedenle gene aşıya laf etmek mantıksız çünkü herhangi bir başka ilaçla da aynı durumu yaşayabilirdi o kişi.

Evet ,bütün söylediklerinize katiliyorum.Ömür de biçiyorlar asi olanlara Türk mahalle bilim adamlari :) Doktorlar yatalak hastalara dahi bunu söyleyemezken üstelik.Bizde sey var ; kaynimin bi arkadasinin ev sahibinin oglu ,pihti atmis ölmüş ! Hemen yayiyolar,miş ,miş ,miş ?? Gördün mü ? Hayir,otopside bulundun mu? Hayir.Raporu gördün mü ? Hayir .Kim söyledi ? Eltim söyledi.Sonra yorumlara yazıyorlar. Okuyanlar da anlatiyor; birinin kayninin bilmemnesi diye,agizdan agiza ,hey Yarabbim ! Arada bize oluyor dediginiz gibi aynen.Cok yorucu bir surec bu.Ferahlara kavusmak nasip olsun

hercokolog bir millet olduğumuz için hemen üzerine ekleye ekleye anlatmayı seviyoruz malesef.
her konuda böyle bu, sadece sağlık da değil.

hepimiz bıktık. normal hayata geri dönmek istiyorum. psikolojim sıfır, hayatımda tonla başka zorluklarda var ve ben zerdeçal'ını 500 tl ye satmak için biontech ile fake olarak mailleşen doktora inanıp bilime sırtını dönen insanlar yüzünden tükeniyorum.

böyle şeyler hiç söylemem hatta aklımdan bile zor geçer ama gerçekten hakkım haram olsun.

Haftasonuna vaka 30 bin olur bu gidişle

Bakanin yaptığı aciklamasa bugün yüzde 95 aşısız yuzde 5 in altındaki kiside çift doz asiliymiş. Bugün açıkladı

2 doz aşımı oldum hala aynı tedbirlerimi alıyorum zorunlu kalmadıkça kapalı alanlara girmiyorum ama sosyal medyada aşı olanlar hakkında yazılıp çizilenlere, insanı korkutacak yazılar yazanlara çok kızıyor ve üzülüyorum.Aşı olmak da olmamak da kişinin kendi kararıdır saygı duyarım ama salgını aşı olanlar yayıyor demek ne demektir yahu

Yapılmış ama açıklamanın sonunda olay bence yanlış şuan kısıtlamaya gerek yok diyor . Kış ayı olsaydı ve turizm şuan aktif olmasaydı bu durumda biz kapanmıştık . Ama şuan tabiki kısıtlama asla olmayacak taaa kii 15 Eylül civarına kadar . Turizm bitecek herkes evine gidecek vaka o zaman çok fena bir boyutta olacak ve kapanacağız . 2 gün önce babaannemle görüştüm o 80 yaşında Ankara’da doktor kardeşi var büyük bir hastanede görev yapıyor ve abla sakın kimse ile görüşme aşı olduğuna güvenme demiş. Durum çok kötü ölüm 100 üzeri demiş tabiki sonuna kadar inanıyorum buna . Birde şunu duyduk merak ediyorum israilde halkın tamamı aşılanmış güya ve şuan hem vaka hem ölüm yükseliyormuş bu doğru mu acaba ? Eğer öyleyse bu iş nasıl bitecek inanamıyorum

sonuçta aşı var olan ve olması beklenen varyantalara göre hazırlanıyor. aşının karşılayamayacağı varyantlar oluşmuş olabilir.

normalde virüsün tutunacak insan bulması için öldürmeyecek şekilde mutasyona uğraması lazım ama bu virüsün seyri nasıl sanırım kimse anlayamıyor.

Bende covid çok rezil bir virüs

İsrail bugün worldometers da 805 vaka 1 ölüm bildirmis.1,5 yildir hemen hemen hwr gün takip ettiğim bir site.Cok iyi durumdalar bence.Arada dalgalanmalari elbet olucaktir.Sonucta diger ülkelerin ,bizim durumumuz ortada.Asiya güvenmememiz gerektigini biliyoruz zaten ama insanlar asiyi yanlis anladi en bastan.Asi olan maske takmiyor,2019 daki hayatina devam ediyor.Diger kesim asi karsiti.Gün birlik olma zamani.Cocuklarimiz Evde.Cogu cocuk obez oldu hareketsizlikten.Online egitim nereye kadar? Herkes üzerine düseni yapsaydi cooktan kontrol altina alinmisti inanin.Benim kendi adima bu konuda Allah katinda o kadar vicdanim rahat ki Evimize 1,5 senedir kimse girmedi,kimseye gitmedik.Maskesiz tek bir an bile dolasmadim.Kapali yerlerde cift takiyorum ya da n95.mesafe,temizlik son derecede dikkatliyim.Sokaklari goruyorsunuzdie,fosur fosur sigara iciyorlar,maske olayi bitti gibi zaten.restaurant ve cafeler dip dibe saatlerce oturuyorlar.1 santim masalarin arasi.( yasadigim yerde öyle yemin ederim) .Asi naapsin simdi? Insanlar bilincsiz,duyarsiz.Gecen hafta Avustralya da 500 civari vaka var diye her yeri kapadilar.Bizim 20k larda durum üstte anlattigim gibi.Dügünleri ,halaylari,anlatmiyorum bile.Şu sira insanlarin neyine denk geliyosa bu herkesin imtehani oluyor.Türk insani kapanma gelmeden aslaaaa önlem almiyor aslaa,alana da kötü gözle bakiyor.( istisnalari ayiriyorum) Cocuklarimiz okula gitsin artik yeter.Ben de cok üzgünüm ve nasil bitecek ben de inanamiyorum sizin gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…