Aşı ile ilgili bir sürü şaibe dolanıyor ortalıkta. Sağlık Bakanlığı bununla ilgili tatmin edici açıklama yapmıyor ve veri paylaşmıyor.İlk cümlede ki ya da eki hatalı. Aşı dayatması bulaşıcılık için değil insan sağlığı için.
Asıl bomba Oxford'dan geldi.
Oxford araştırması: Aşılıların bulaştırma riski yükseldi.
İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nin yaptırdığı araştırma, alfa varyantı döneminden farklı olarak, aşıların delta varyantına karşı etkisinin hızlı bir şekilde azaldığını ve aşılıların virüs kapma ve bulaştırma riskinin arttığını ortaya koydu.
Oxford araştırması: Aşılıların bulaştırma riski yükseldi – DW – 19.08.2021
İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Delta varyantına karşı aşıların koruyucu özelliğinin azaldığını ve aşılılardaki virüs yoğunluğunun aşılanmamışlarla aynı seviyede olduğunu ortaya koydu.amp.dw.com
Bu durumda aşılıların virüs bulaştırdığı söylenebilir. Yani asıl kısıtlama yapılması gereken kişiler aşılılar. Çünkü asıl bulaştırıcı onlar görünüyor.
Aşı ile ilgili bir sürü şaibe dolanıyor ortalıkta. Sağlık Bakanlığı bununla ilgili tatmin edici açıklama yapmıyor ve veri paylaşmıyor.
Mesela 8 aydır aşılama yapılıyor. Bu süreçte yaklaşık 430 sağlık çalışanı kalp krizi ve benzeri rahatsızlıktan hayatını kaybetti. Bu insanlar işi gereği zaten maske mesafe hijyen kurallarına uyuyorlar muhtemelen. Bu yüzden tüm veriler şeffaflıkla açıklanmalı.
Evet bir kısmı böyle yaşayabilir ama bir de sağlığına dikkat ederek yaşayan mümkün olduğunca düzgün beslenmeye çalışan insanlar var. Hiç Corona geçirmemiş insanlar var 2 senedir.Sigara içiyoruz, alkol alıyoruz, uyku düzensizliği var, büyük bir çoğunluk obez, ne olduğunu nasıl yapıldığını bilmediğimiz ambalaja girmiş gıda tüketiyoruz yani Vücudumuza hoyratça davranıp aşıyı nasıl kaka görüyoruz onu da anlamıyorum. Aşı karşıtlarına diyorum ki umuyorum benim gibi bir hastane süreci gerçirmezsiniz, bunu canı gönülden diliyorum
Aynı şeyi söylüyoruz. İnsanlar aşılansa da bulaşı engellemiyor. Yarın bir gün bu araştırma da yön değiştirebilir ya da yalanlanabilir.İngiltere'de en yaygın olarak kullanılan Pfizer/BioNTech ve AstraZeneca aşılarının mercek altına alındığı araştırmada, aşıların virüsten korunmada halen en iyi yol olduğu, ancak etkilerinin üç ay içinde azalmaya başladığı kaydedildi.
Pouwels, "aşıların ağır hastalık vakalarının önlenmesinde muhtemelen en iyi yol olduğunu, ancak virüsün bulaştırılmasının önlenmesinde etkisinin azaldığını" belirtti.
Bunlar yazıyor linkte.
Bir de aşililarin aşisizlardan daha çok bulastirdiği yazmıyor. Aşililarin "kendi içinde " bulaştırma oranının arttığını söylüyor.
Avm ye girerken kaç kişi ezberlemiş ağzından söyleyerek girdi ve ben buna inanmadım şahsen
Aynı şeyi söylüyoruz. İnsanlar aşılansa da bulaşı engellemiyor. Yarın bir gün bu araştırma da yön değiştirebilir ya da yalanlanabilir.
8 ayda 4 doz aşı akla mantığa aykırı. Uğur Şahin'in açıklamaları yeni aşı üretimi olacağı, bu aşının da belki mecburiyet haline getirileceği yönünde.
Sigara içiyoruz, alkol alıyoruz, uyku düzensizliği var, büyük bir çoğunluk obez, ne olduğunu nasıl yapıldığını bilmediğimiz ambalaja girmiş gıda tüketiyoruz yani Vücudumuza hoyratça davranıp aşıyı nasıl kaka görüyoruz onu da anlamıyorum. Aşı karşıtlarına diyorum ki umuyorum benim gibi bir hastane süreci gerçirmezsiniz, bunu canı gönülden diliyorum
Sanıyorum geçen hafta bu açıklama yapıldı. Yoğun bakımda yatan kişilerin 3. doz aşı olmayan kişiler olduğu yönünde bir açıklamaydı.hiçbir aşının bulaşı engelleme iddiası olamaz zaten.
100 sene önceki aşıda da böyleydi şimdi de böyle.
ancak hastalığı hafif atlatma, yoğun bakımlık etmeme iddiaları var.
bu da çok çok önemli.
Sanıyorum geçen hafta bu açıklama yapıldı. Yoğun bakımda yatan kişilerin 3. doz aşı olmayan kişiler olduğu yönünde bir açıklamaydı.
2 doz aşı hastalığı hafif atlatmak konusunda çok da yardımcı değil gibi görünüyor.
Yine aynı yere çıkıyoruz. Bakanlık sayı paylaşmak yerine şeffaf olarak şu doz aşıları olanlarda yoğun bakım oranı şu şekilde, aşı olmayanlarda yoğun bakım oranı şu şekilde, yan etkileri şu şekilde yansıdı ve benzeri detaylı açıklamalar yapmak zorunda.
Ezbere söylese nolur ki?yok artık
ezbere bildiğim tek şey tc kimlik no.m
hes kodu mümkün değil :)
Peki haftada 2 kere test verirken verdiğimiz ortamdan korona kapma riski ?Ya Aşı ya da haftada 2 PCR. Kimseyi aşı için zorlayamazsın ama haftada 2 pcr fena fikir değil
Ben aşılıyım diyip maske indiren insanlarla dolu bu ülkeSağlık Bakanlığı'nın kendi web sitesinde geçen senenin verileri var. Geçen sene aşı yokken hasta ve vefat sayısı bu senenin neredeyse yarısı hatta daha azı.
Aşılama oranı arttıkça vaka sayısı ve vefat sayısı ilginç bir şekilde artıyor.
Bu da Oxford'un son çalışmasını doğruluyor gibi. Yani aşılıların da bulaştırıcı olduğu yönündeki çalışmalar gerçeği yansıtıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?