bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İlk cümlede ki ya da eki hatalı. Aşı dayatması bulaşıcılık için değil insan sağlığı için.
Aşı ile ilgili bir sürü şaibe dolanıyor ortalıkta. Sağlık Bakanlığı bununla ilgili tatmin edici açıklama yapmıyor ve veri paylaşmıyor.
Mesela 8 aydır aşılama yapılıyor. Bu süreçte yaklaşık 430 sağlık çalışanı kalp krizi ve benzeri rahatsızlıktan hayatını kaybetti. Bu insanlar işi gereği zaten maske mesafe hijyen kurallarına uyuyorlar muhtemelen. Bu yüzden tüm veriler şeffaflıkla açıklanmalı.

İngiltere'de en yaygın olarak kullanılan Pfizer/BioNTech ve AstraZeneca aşılarının mercek altına alındığı araştırmada, aşıların virüsten korunmada halen en iyi yol olduğu, ancak etkilerinin üç ay içinde azalmaya başladığı kaydedildi.

Pouwels, "aşıların ağır hastalık vakalarının önlenmesinde muhtemelen en iyi yol olduğunu, ancak virüsün bulaştırılmasının önlenmesinde etkisinin azaldığını" belirtti.

Bunlar yazıyor linkte.

Bir de aşililarin aşisizlardan daha çok bulastirdiği yazmıyor. Aşililarin "kendi içinde " bulaştırma oranının arttığını söylüyor.

Şeffaflık konusunda hem fikirim. dün aşı olmamış 216 kişi bir günde vefat etti bunu da atlamamak lazım. Bu aşıyı tek olan ülke biz değiliz Avrupa'da bu aşıyı oldu. Biraz dünyaya bakmak lazım.

Evet bir kısmı böyle yaşayabilir ama bir de sağlığına dikkat ederek yaşayan mümkün olduğunca düzgün beslenmeye çalışan insanlar var. Hiç Corona geçirmemiş insanlar var 2 senedir.
Ayrıca Corona tedavisinde kullanılan ilaçların kullanımının durdurulması, neden durdurulduğu, kimlere ne gibi zararları olduğu, vefat sayılarında katkısı nedir gibi sorular hala cevap bekliyor fakat bakanlık aşı olun demekten başka bir şey yapmıyor.

Aynı şeyi söylüyoruz. İnsanlar aşılansa da bulaşı engellemiyor. Yarın bir gün bu araştırma da yön değiştirebilir ya da yalanlanabilir.
8 ayda 4 doz aşı akla mantığa aykırı. Uğur Şahin'in açıklamaları yeni aşı üretimi olacağı, bu aşının da belki mecburiyet haline getirileceği yönünde.

hiçbir aşının bulaşı engelleme iddiası olamaz zaten.
100 sene önceki aşıda da böyleydi şimdi de böyle.
ancak hastalığı hafif atlatma, yoğun bakımlık etmeme iddiaları var.
bu da çok çok önemli.

ülkede hala milyonlarca insanın aşının tanımını bile bilmiyor ki.
sanıyorlar ki aşı hasta olmamanı sağlar. sonra aşı olan virüs kapınca "vay aşı yalan, bize çip takmak için çıktı" diye ortalığı birbirine katıyorlar.
önemli olan yoğun bakımlık olmamak.
ki yoğun bakım çok çok zordur.
ben seneler evvel başka nedenden yattım, allah düşmanıma vermesin.

Evet aşililarda bulaştirabiliyor, ama ne kadar çok kişi aşı olursa, bulaş olsa dahi hafif atlatıp yoğun bakıma düşme ihtimalini ciddi azaltıyor. Dolayisiyla ölüm sayısıni da ciddi etkiliyor.

Yani aşı,bulaşi azaltmak için değil,yoğun bakımı rahatlatıp ölüm oranlarıni düşürmek için.

Sonuç olarak "aşı da bulaştiriyor, öyleyse aşı kötü " sonucu asla çıkmaz.

Gençler aşı olmanız bulaşıcılığı azaltmıyor. Ölme ve/veya hastalanma riskiniz düşüyor.

Bu arada aşı karşıtı değilim kesinlikle. 1 doz sinovac oldum inaktif aşı olduğu için. Koruyucu olduğu söylendi yine bakanlık tarafından. Hatta Dünya Sağlık Örgütü onayladı bu aşıyı.
Şimdi ise dalga geçer gibi sinovac korumuyor biontech olun diyorlar. Ama Sinovac aşı tercihi açık. Biontech aşısının da yeni varyantlarda etkisinin azaldığı söyleniyor.
Yani bu durumda aşı olmakla olmamak arasında çok bir fark gözükmüyor. Aşı olsan da olmasan da maske mesafe hijyen kuralına uymak zorundasın.
Tüm bunları birleştirince alternatif tedavi yöntemleri mutlaka olmalı diye düşünüyor insan. Tıp tek yönlü değil sonuçta.

Sanıyorum geçen hafta bu açıklama yapıldı. Yoğun bakımda yatan kişilerin 3. doz aşı olmayan kişiler olduğu yönünde bir açıklamaydı.
2 doz aşı hastalığı hafif atlatmak konusunda çok da yardımcı değil gibi görünüyor.

Yine aynı yere çıkıyoruz. Bakanlık sayı paylaşmak yerine şeffaf olarak şu doz aşıları olanlarda yoğun bakım oranı şu şekilde, aşı olmayanlarda yoğun bakım oranı şu şekilde, yan etkileri şu şekilde yansıdı ve benzeri detaylı açıklamalar yapmak zorunda.

bakanlığın net olmadığını ben de düşünüyorum.

ancak çok farklı yerlerde çalışan doktor arkadaşlarımın söyledikleri şu: 2 doz aşıdan sonra covid olanların çok büyük kısmı evde geçiriyor. hastanedekiler hiç aşı olmayanlar yada tek doz olanlar.
sayı vermeselerde oranları az çok biliyorlar.

3. dozla sinovac'tan sonra 1 doz biontech olanlar kastediliyor diye anlıyorum. henüz kimse 3. doz biontech olmamıştır. sinovac etkinliğinin az olduğu dünyaca tescilli şu an.

Sorun zaten tam olarak bu. Sinovac da Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı ve koruyuculuğu en son % 80 civarındaydı. Biontech de aynı şekilde orana sahip.
Dünya Sağlık Örgütünün kendi web sayfasında onayladığı aşılara bakın. Rus aşısı da onaylı, Kore aşısı da. Henüz onaylanmayan Moderna aşısı.

Az önce bir haber okudum. Avrupa Birliği iki doz sinovac olanların da seyahat özgürlüğüne sahip olacağını belirtmiş. 3. dozun bağışıklık sisteminde yük olduğundan yola çıkılarak bu karar alınmış.
Bizim ülkemizde ise 8 ay içinde 4.doz yapılıyor.

Aşının çocuklar üzerinde ne gibi etkilere sebep olduğu, yan etkileri konusunda detaylı hiçbir bilgi yokken, hala ölüm oranlarının yüksekliğine dair net bilgiler verilmezken, büyüklere bile ağır gelen bir aşının çocuklara da yapılmaya başlanması garabet. Yakında 12 -15 yaşında olup da kalp krizi geçiren çocuklara dair haberler duyarsak işte o zaman bu bakanlık bunun hesabını veremez.

yok artık
ezbere bildiğim tek şey tc kimlik no.m
hes kodu mümkün değil :)
Ezbere söylese nolur ki?
Numarayı taratıyor sonucta avmdeki güvenlik.
Ben ekran görüntüsü aldım karekodu onu gösteriyorm .
Sonucta hes kodu karantinada mıyız diye soruluyor.

Ya Aşı ya da haftada 2 PCR. Kimseyi aşı için zorlayamazsın ama haftada 2 pcr fena fikir değil
Peki haftada 2 kere test verirken verdiğimiz ortamdan korona kapma riski ?
Şuan aşı olmak istesem de olamıyorum,geçtiğimiz 1 bucuk yıl bu kadar korkmadım cunku hep dikkat ettim, birsürü öğrenciyle haşır neşir oldum, ama dün geceden beri kara kara düşünüyorum

Ben aşılıyım diyip maske indiren insanlarla dolu bu ülke

Bence herkes aşı olmalı, aşılar akarşı büyük bir ön yargı olduğunu düşünüyorum. Aşı sizi covidden %100 korumaz, taşıyıcı veyahut hastada olabilirsiniz ama ağır geçirme riskiniz çok azalıyor. Ama bunun için en az 2 doz aşıyı yaptırıp , 2. dozdan sonrada en az 14 gün geçmesi lazım ve bu süreçte virüsü kaparsanız ağır geçirebilirsiniz. Tek doz marka fark etmeksizin etkisiz eleman çünkü.
Ben 2 doz sinovac oldum (o dönem biontech yoktu ve kronik hastalığım nedeni ile bağışıklık baskılayıcı kullanıyordum) sonra 3. doz Biontech oldum bu hafta ve 4. dozu da yine Biontech olacak şekilde vurulacağım (4. doz nedeni yurt dışına çıkma düşüncem olması yoksa şu an için tıbbi gereklilik yok)
Yan etkilere gelirsek her ilacın yan etkisi vardır ve kişiden kişiye etkiler farklılık gösterir. Genelde Sinovacta yan etki pek yok ama Biontech te kendimde dahil birkaç gün süren kol ağrısı , halsizlik ve eklem ağrısı yaşadım ama ağrı kesici ile geçti. Ağır yan etkiler de oluyor ama burada kar zarar hesabı yaparak aşı olmaya karar vermeniz gerek.
Artık bu durum gripe döndü zaten senelik aşılar üretilecek ve isteyen olacak zamanla para karşılığı yapılacak bu aşılar belki belirli gruplara ücretsiz olabilir. Korunmakta kişisel tedbirle olacak bir iş ama abartmadan hayat devam ediyor covidden ölme ihtimalimiz yolda düşüp ölme ihtimalimiz kadar bence. Hastalığı hafife almıyorum çevremde ağır atlatan,ölümden dönende oldu ama ecel geldi ise hepsi bahane diyorum ve gündelik hayatıma devam ediyorum ufak önlemlerle . Artık sayısal verilere de takılmıyorum takibi bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…