bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

corona olmayanların sebebinin bağışıklık olduğunu iddia edebiliyorsunuz hiçbir tıbbi araştırmaları olmadığı halde ancak kullanım onayı almış bir aşıyı eleştiriyorsunuz. bu aşırı çelişkili değil mi sizce de ?
corona 4 milyon insan öldürdü. bu virüse "ben sağlıklıyım yaaa" diyip güvenmek gerçekten daha mı mantıklı ?

Son düzenleme:
Size biontech zorunlu diye kim dedi?
Kendiniz seciyorsunuz e nabızdan.
Kvdem kpderim sinovac oldu.
Esim sinovac oldu.
Ben biontech
Kimse biontech olun diye zorlamıyorki.
Siz biseyleri yanlıs anladınız gibi geliyoır bana.

Coronanın yayılma yani bulaşma hızı konusunda ilk yapılan açıklamaları hatırlıyor musunuz?
Eşyada 3 gün, havada 5 gün asılı kalıyor gibi uçarı iddialar vardı ve bilim kurulu üyeleri yapıyordu bu açıklamaları. Bir kişi 10 kişiye 25 kişiye bulaştırıyor diye açıklamalar yapıyordu bakanlık. Fakat aynı evde yaşayan insanlar içinde sadece bir kişi korona olduğunda diğerleri bundan etkilenmiyordu. Yani 7/24 aynı ev içinde yaşayan insanların bir kısmı Corona geçirirken bir kısmına uğramıyordu. Bunun bilimsel izahı yapıldı mı hatırlamıyorum en mantıklısı bağışıklık sisteminin zayıf ve güçlü olması.
Fakat dediğim gibi geçen senenin verileriyle bu sene karşılaştırıldığında aşılı olmak vefat ve hasta sayısında azalmaya değil 2-3 kat artışa sebep oldu. Bunun da ikna edici bir açıklaması yok.
Evet aşı olmak isteyenler olsun ama tüm risklerden haberli olsun. Aşı o kadar güvenilir olsaydı firma açıklamasında gelecekteki yan etkilerden sorumlu değiliz aşı olan kişi sorumludur yasal yükümlülüğümüz yoktur diye form imzalatamaz.
Bir aşının ne kadar etkili olduğu ancak 10 yıllık süreç içerisinde belli oluyor fakat biz 8 ay içinde dört doz aşı yapıyoruz insanlara.

Esim sinovac oldu.
Ben biontech
Evet zorlamıyorlar ama sinovac işe yaramıyor lütfen 3 ve 4. doz biontech olun diyorlar.
Ayrıca pcr tehdidi ile insanları aşı olmaya zorluyorlar şu an, bu en temel insan haklarına aykırı.

Esim sinovac oldu.
Ben biontech

bakanlığın şeffaf olmadığını ben de düşünüyorum. ama aşının içeriğini eleştirmekle bu aynı şey değil.
habire birilerinin tanıdıkları biontechten sonra kriz geçiriyor, ölüyor vs ama resmiyeti ne ? resmi bir açıklaması yok.
her ilacın ölüme sebebiyet etkisi vardır.
millet leblebi gibi ağrı kesiciyi yutarken beyin kanaması geçirme riskini düşünmüyor ama pandemiden kurtulmak için aşı imkanını elinin tersiyle itiyor.
ben bunu anlayamıyorum.

Yine Uğur Şahin'in son açıklamasını okudunuz mu? Şu anki aşılar son varyantlarda sanıldığı kadar etkili değil. Bunu kabul ediyorsunuz siz de değil mi? Çünkü son araştırmalar bunu gösteriyor.
Uğur Şahin bu yüzden yeni bir aşı üretimine başladıklarını yakında çıkaracaklarını söyledi. Beni yeterince korumayan bir aşıyı neden olayım? Belki yeni aşıyı bekliyorum ve onu olmak istiyorum. Belki onun koruyuculuğu tüm varyantarın üstünde.
Yani aşı olmak da olmamak da kişilerin bireysel özgürlüğüne bağlı olmalı.

Okulda aşı olmayanlardan pcr isteniyorsa, aşı olanlardan da istenmeli. Tehlike ise onlarda tehlike eşit olmalı. Biontech konusunda katılıyorum sadece bakanlık değil bir çok yerde pazarlaması yapılıyor. Hatta bu kk da bile var yani.bu dayatmaların sağlıkla alakalı olduğunu da düşünmüyorum. Bu kadar düşünülse sorgusuz sualsiz, turist mülteci doldurmazlar ülkeye. Onlara aşı pcr sordular mı ki kendi halkına soruyor? Ayrıca covidden ölenlerin hepsinin aşısız olduğu ne malum veri yok şeffaflık yok. O kadar tutarsızlık e yalan söylendi ki güven sıfır.

Evet bir de o var. Turistler ve mülteciler aşısız PCRsiz rahat rahat geziyor, her yere giriyor. Şehirler arası seyahat ediyor. Bizden bu vatanın evladı olarak her türlü baskıya boyun eğmemiz bekleniyor.
O zaman vatandaşlıktan mı çıkalım ne yapalım?

prospektüs okur musunuz bilmem ama her prospektüste trilyonda bir olabilecek ihtimaller dahi yazar.
başınıza bir iş geldi diyelim, ilacı dava etseniz kazanamazsınız. çünkü adam o kağıt parçasında sizi uyarmıştır.
yani o adam da günün sonunda ben sorumlu değilim demiş olur.
ikisi de aynı mantık. bunu sektörün yasal sorumluluklarını iyi bilen biri olarak yazıyorum. yabana atmayın yani.

corona ilk çıktığında kim neyi biliyordu ? her ülkede aynı durum söz konusuydu. hatta sonrasında ev içindeki bulaşlar arttı.
düşünmek, düşünmeden harket etmemek güzel ama sizinki baya baya aşı karşıtlığı. karşıtta olabilirsiniz tabi ki, herkesin hür fikri. ama aşı için bunları düşünürken diğer tüm ilaçlar için düşünmeniz gerektiğini hatırlatmak isterim.

farkındaysanız vaka artışı her yerin açılmasından sonra oldu ve ülkemizde aşılanma oranı düşük. halkın min. %80i aşı olmalıki toplumsal bağışıklık olsun.
anlıyorum "aşı öldürür" fikriniz sabit ama hala çok çok eksik bilgi ile yazıyorsunuz.

aşı olmayan milyonlarca insan köyüne, tatiline gitti. dipdibe oturdu. farkında mısınız ? tabi ki bu durumda vaka sayısı artar. vaka sayısı artarsa ölüm de artar.

bioistatistik diye bir bilim var. o insanlar bunların hepsini araştırıyor. açılmadan önce aşı karşıtları yüzünden ne hızla vaka artışı olacağını bangır bangır anlattılar.

ha keşke zamanında çiçek aşısı bulunmasaymış da hala o hastalıktan ölseymişiz. yada çocuk felci aşısı olmasaymış da dünyadaki milyarlarca çocuk hep risk altında olsaymış.
ne yazık ki bulmuşlar. hatta işe de yaramış ki bu hastalıklar neredeyse yaşanmıyor bile.

o aşıları bulanları da öldürmeye falan çalışmışlar insanlığı yok edecekler diye. ne hikmetse üremeye devam ediyoruz. çok şaşırtıcı.

bence biraz bakış açınızı genişletin.

Evet zorlamıyorlar ama sinovac işe yaramıyor lütfen 3 ve 4. doz biontech olun diyorlar.
Ayrıca pcr tehdidi ile insanları aşı olmaya zorluyorlar şu an, bu en temel insan haklarına aykırı.
Ası pandemide toplumsal bisey.
Burda ben olmuyorum deme lüxümüz yok,toplumsal ası söz konusu burda.
Bulas riskini azaltıyor demiyor kimse,ama asıyla bagısıklık kazanacagız toplum olarak.
Veryantlara etkisini bilemiyorz ama hic olmayıp gel kale bos demek nekadar doğru virüse?

Cidden dünya toz buluntundan mı anlatmak lazım anlamadım ben.
Bakın asılı olursanız;
Ası= hafifletilmis virüs.
Hepimiz ası olursak asısızlara karsı bagısıklıgımız artar.

ben sizin aşı olanlar ölüyor, hastanelik oluyor yazdığınız kısımlara cevap verdim.
aşının son mutasyonlara etkili olamaması da çok normal. çünkü virüs elbette değiştiriyor kendini.
bu nedenle grip aşısı da her sene yenileniyor.
bu kadar aktif bir virüs için de yenisinin çalışılması çok normal.
pandemideyiz değil mi ?
olağan dışı bir durum yani.

biliminsanları müneccim değil, bu aşı çalışılırken öngördükleri varyantalara göre çalışmışlar. oysa bütün dünyada virüs kol geziyor. tabi ki hala aktif şekilde mutasyona uğrayacak. o zaman da o varyanta etkili bir aşı gerekecek.

bunun hangi yanı mantıksız ?

bu yazdıklarım da kulaktan dolma "kaynımgilin komşusunun kızının arkadaşının ninesi aşıdan ölmüş" gibi bilgilerle söylemiyorum. burada ve dışarıda çoğu insan böyle büyütüyor olayları çünkü.

bizzat ailesi ve kendisi sağlık sektöründe olan biri olarak yani işin bilim boyutunu çok iyi bilerek söylüyorum.

aşı olmayarak kendini bu riske açık tutan, yoğun bakımların dolmasına sebep olup o yataklara ağır başka hastalıklar nedeniyle ihtiyaç duyanlara yer bırakmayan kimseye vatandaş olarak hakkım helal değil.
bu toplumsal bir sorumluluk.

Evt ya bunu anlatmaya calısıyorm
Deli miyim ben neden gidip bilmediğim seyi vurdurayım.
Dahası ben 1 sene önce emmeyi bırakan kızıma,druna sorup sütümü sagıp verdim.
Evet ver sütün varsa dedi.
Bu benim sahsi kararım tabiki.
Ama dıdısının dıdıdsı ası olmus ölmüs gibi cag dısı seyleri kabul edemicem.
Bilime inanmak zorundayız.
Günde o 8 ilacı icmek daha mı saglıklı ası olmayıp?

Fakat dediğim gibi geçen senenin verileriyle bu sene karşılaştırıldığında aşılı olmak vefat ve hasta sayısında azalmaya değil 2-3 kat artışa sebep oldu.

Yalnız bu doğru bilgi değil geçen sene ve bu sene verilerini karşılaştıran benim fakat geçen sene ortada dolaşan virüs ile bugün dolaşan virüs aynı değil. Kaçıncı mutasyona uğradı bilmiyorum ama virüste ilk günkü gibi kalmadı.

valla benim dağ gibi tek bir sorunu olmayan kuzenim covid oldu, 6 ay kendine gelemedi
o işler bağışıkla çözülmüyor sadece
virüsün kendisi her zaman daha tehlikelidir
bu dünyaca bilinen bir gerçek
ha biontech olmaz sinovac olursun o başka
ama aşı kötü demek onca bilim insanına ayıp

Avrupa Birliği 2 doz sinovac aşılıları kabul etmiş diye okudum az önce.
Tr aşı kartını kabul ettiler ama Sinovac kabul edilmedi henüz. Moderna-Biontech-Astra Zeneca 2 doz vurulup üstünden 14 gün geçti ise AB ülkelerine karantinasız ve yasaksız giriş yapabiliyorsunuz.

yahu zaten insanlar yazın sere serpe dışarı fırladı
aşılı olmayanlar mesafeye dikkat mi ettiler
herkes plajlarda köylerinde dipdibeydi
sanki aşı olanlar sayıyı arttırmış gibi yansıtmamak lazım
ki türkiyede aşılanma oranı düşük

TarihBugünkü Vaka SayısıBugünkü Test SayısıBugünkü Vefat Sayısı
19.Ağu.21​
19.320​
292.538​
216​
19.Ağu.20​
1.303​
87.223​
23​

vaka sayısı 14.8 katına çıkmış
yapılan test sayısı 3.3 katına çıkmış
vefat ise 9.3 katına çıkmış geçen sene 21 Ağustos itibari ile....

Sahil kesimi yerlerde ,otellerde, havuz ve deniz kenarında vs kimse maske takmıyor .Ayrıca restorant eğlence mekanı bar vs de takan yok ve insanlar haliyle içiçe takılıyor ortam gereği.
Bende şahsen sürecin en başından beri mecbur kalmadığım ortamlarda (toplu ulaşım,avm,market vs dışında) takmıyorum.
İşte bir dönem taktım zorunlu idi ama şu an masamda takmıyorum heleki yalnız isem odada hiç takmıyorum.
Maske cilt problemlerine ve solunum sıkıntısına neden oluyor bu bilinen bir gerçek zaten.
Açık havada maske takma zorunluluğu kaldırılmalı artık. Takanların zaten yüzde sekseni lafta takıyor bu bir gerçek. Ama belki bir süre daha kapalı ortamlarda insan kalabalığı çok ise maske takılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…