- 21 Ağustos 2015
- 32.157
- 97.600
- 798
- 38
Eylülde galiba kalkacakmıs maske zorunluluguBen aşılıyım diyip maske indiren insanlarla dolu bu ülke
Avrupa Birliği 2 doz sinovac aşılıları kabul etmiş diye okudum az önce.Bence herkes aşı olmalı, aşılar akarşı büyük bir ön yargı olduğunu düşünüyorum. Aşı sizi covidden %100 korumaz, taşıyıcı veyahut hastada olabilirsiniz ama ağır geçirme riskiniz çok azalıyor. Ama bunun için en az 2 doz aşıyı yaptırıp , 2. dozdan sonrada en az 14 gün geçmesi lazım ve bu süreçte virüsü kaparsanız ağır geçirebilirsiniz. Tek doz marka fark etmeksizin etkisiz eleman çünkü.
Ben 2 doz sinovac oldum (o dönem biontech yoktu ve kronik hastalığım nedeni ile bağışıklık baskılayıcı kullanıyordum) sonra 3. doz Biontech oldum bu hafta ve 4. dozu da yine Biontech olacak şekilde vurulacağım (4. doz nedeni yurt dışına çıkma düşüncem olması yoksa şu an için tıbbi gereklilik yok)
Yan etkilere gelirsek her ilacın yan etkisi vardır ve kişiden kişiye etkiler farklılık gösterir. Genelde Sinovacta yan etki pek yok ama Biontech te kendimde dahil birkaç gün süren kol ağrısı , halsizlik ve eklem ağrısı yaşadım ama ağrı kesici ile geçti. Ağır yan etkiler de oluyor ama burada kar zarar hesabı yaparak aşı olmaya karar vermeniz gerek.
Artık bu durum gripe döndü zaten senelik aşılar üretilecek ve isteyen olacak zamanla para karşılığı yapılacak bu aşılar belki belirli gruplara ücretsiz olabilir. Korunmakta kişisel tedbirle olacak bir iş ama abartmadan hayat devam ediyor covidden ölme ihtimalimiz yolda düşüp ölme ihtimalimiz kadar bence. Hastalığı hafife almıyorum çevremde ağır atlatan,ölümden dönende oldu ama ecel geldi ise hepsi bahane diyorum ve gündelik hayatıma devam ediyorum ufak önlemlerle . Artık sayısal verilere de takılmıyorum takibi bıraktım.
Okullarda maske zorunlu, dünkü açıklamada varEylülde galiba kalkacakmıs maske zorunlulugu
Kesinlikle katılıyorm.Bence herkes aşı olmalı, aşılar akarşı büyük bir ön yargı olduğunu düşünüyorum. Aşı sizi covidden %100 korumaz, taşıyıcı veyahut hastada olabilirsiniz ama ağır geçirme riskiniz çok azalıyor. Ama bunun için en az 2 doz aşıyı yaptırıp , 2. dozdan sonrada en az 14 gün geçmesi lazım ve bu süreçte virüsü kaparsanız ağır geçirebilirsiniz. Tek doz marka fark etmeksizin etkisiz eleman çünkü.
Ben 2 doz sinovac oldum (o dönem biontech yoktu ve kronik hastalığım nedeni ile bağışıklık baskılayıcı kullanıyordum) sonra 3. doz Biontech oldum bu hafta ve 4. dozu da yine Biontech olacak şekilde vurulacağım (4. doz nedeni yurt dışına çıkma düşüncem olması yoksa şu an için tıbbi gereklilik yok)
Yan etkilere gelirsek her ilacın yan etkisi vardır ve kişiden kişiye etkiler farklılık gösterir. Genelde Sinovacta yan etki pek yok ama Biontech te kendimde dahil birkaç gün süren kol ağrısı , halsizlik ve eklem ağrısı yaşadım ama ağrı kesici ile geçti. Ağır yan etkiler de oluyor ama burada kar zarar hesabı yaparak aşı olmaya karar vermeniz gerek.
Artık bu durum gripe döndü zaten senelik aşılar üretilecek ve isteyen olacak zamanla para karşılığı yapılacak bu aşılar belki belirli gruplara ücretsiz olabilir. Korunmakta kişisel tedbirle olacak bir iş ama abartmadan hayat devam ediyor covidden ölme ihtimalimiz yolda düşüp ölme ihtimalimiz kadar bence. Hastalığı hafife almıyorum çevremde ağır atlatan,ölümden dönende oldu ama ecel geldi ise hepsi bahane diyorum ve gündelik hayatıma devam ediyorum ufak önlemlerle . Artık sayısal verilere de takılmıyorum takibi bıraktım.
Ay ins ya.Okullarda maske zorunlu, dünkü açıklamada var
Hes kodu da işe yaramıyor. Çünkü millet başkalarının hes kodu ile geziyormuş fellik fellik.Ezbere söylese nolur ki?
Numarayı taratıyor sonucta avmdeki güvenlik.
Ben ekran görüntüsü aldım karekodu onu gösteriyorm .
Sonucta hes kodu karantinada mıyız diye soruluyor.
Maske siizi değil karsı tarafı koruyor zaten.Maske zaten korumuyor ki bir bez parçası yani. Cerrahi maske ya da gaz maskesi değil ki korusun. Aksine vücuttan çıkan karbondioksit gazının zerreleri oraya takılıp yine vücudumuza oksijen ile beraber giriyor.
Ayrıca tüm gün çalışan ve maske takmak zorunda olan arkadaşlarımda ciddi cilt sorunları başladı.
Yok artık.Hes kodu da işe yaramıyor. Çünkü millet başkalarının hes kodu ile geziyormuş fellik fellik.
Alternatif tedavi yöntemleri mutlaka vardır tıp sadece aşıdan oluşmuyor. Ve herkes bilir ki viral hastalıkların net tedavisi yoktur genelde bağışıklık sisteminin onu yenmesi beklenir.Maske siizi değil karsı tarafı koruyor zaten.
Bez parcası diyorsunuz ama evony kullanıyorm ben cogunlukla,bir de N95 .
Su deneyini yapmıstm ikisi de gecti.
Anlamadım maske takmayalım,ası olmayalım ee napalım ne istiyorsunuz?
hes te aşılar da çıkıyor ama.Ezbere söylese nolur ki?
Numarayı taratıyor sonucta avmdeki güvenlik.
Ben ekran görüntüsü aldım karekodu onu gösteriyorm .
Sonucta hes kodu karantinada mıyız diye soruluyor.
Evet dün BİM'in bölge müdürü ile konuştum o anlattı neler neler olduğunu.Yok artık.
Onu hic duymadım mümkün mü bilmiyırm.Onunla ugrasacak insan var mı onu da bilmiyırm:/
Alternatif tedavi yöntemleri mutlaka vardır tıp sadece aşıdan oluşmuyor. Ve herkes bilir ki viral hastalıkların net tedavisi yoktur genelde bağışıklık sisteminin onu yenmesi beklenir.
Grip de her sene mutasyon geçirdiği için grip aşısının içeriği de her sene değiştirilir DSÖ tarafından.
Yani bu aşının da içeriği belki her sene değişecek, o yüzden kesinlikle koruyor engel oluyor diye bir şey yok. Aksine bulaşı artırdığı ortaya çıktı.
Az önce de yazdığım gibi yoğun bakımda 2 doz aşılananlar, hatta hayatını kaybedenler var.aşı zaten bağışıklık yaratmak için yapılıyor. o yüzden aşı olanlar hafif atlatıyor. bulaşmasını engellediğini kimse iddia edemez zaten.
Bim A101 Migros bunlarda hes kodu hic sorulmuyor zaten.Evet dün BİM'in bölge müdürü ile konuştum o anlattı neler neler olduğunu.
TC sini sormuyor ki o hes kodunun o kişiye ait olup olmadığını o yüzden bilemez kimse.
Az önce de yazdığım gibi yoğun bakımda 2 doz aşılananlar, hatta hayatını kaybedenler var.
Her gün 100 200 diye sayı paylaşmak ya da biontech ortağıymış gibi davranmak yerine tüm bu soru işaretlerini gidermek zorunda. Fakat kimse bunu dikkate almıyor. Artık kimsenin Sağlık Bakanlığı'na, Corona tedavi yöntemlerine güveni kalmadı.
Burada 3 ay boyunca hes kodu soruldu tüm marketlerde.Bim A101 Migros bunlarda hes kodu hic sorulmuyor zaten.
Marketlerin hic birinde yok.
Bursa da sorulmuyor en azından,diğer sehirleri bilmiyoırm.
Artık kisinin vicdanına kalmıs.
İnsanlara da mana bulamıyorz insanlar gecim derdi ile korona arasında sıkısıp kaldılar
Devlet corona olan isciye 14 gün gecinecek imkanı veriyor mu ?Evde otur diyorda.
Maddi imkanı olan oturup,dısardan istediğini söyler gecirir karantinasını.
Ama olmayan geciremiyor maalesef
Ben gerçek verilerin paylaşılmasını istiyorum.anlatmak istediğim şu, sizin beklentiniz aşı olanın hiçbir sıkıntı yaşamaması ise bu imkansız.
aynı risk herkesin içtiği en basit ağrı kesicide dahi var.
o yüzden 2 doza rağmen hasta olmuş vs diyerk aşı tü kaka noktasına gelmek bence bilime haksızlık
dünya tarihinde bir sürü pandemi aşı ile atlatılmış ve insanlık yok olmamış
demek ki işe yarıyor
ha siz olmaz istemezseniz o sizin tercihiniz.
olan da olmayan da yaşayacaklarını göze alarak yapıyor bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?