bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sayfa sayısı çok fazla, yazıldıysa da göremedim. Benim merak ettiğim bi konu var, kendimce istatistik çıkarmaya çalışıyorum. Sinovac aşısının iki dozunu da olup bir ay sonra covide yakalanıp vefat edeni çok duydum çevremde arkadaşlarımın ailelerinde maalesef, koruyucu olmadığını gördüm. Merak ettiğim iki doz biyontech olup covide yakalanıp vefat eden var mı? Hiç duydunuz mu, biliyor musunuz çevrenizden?

Ben hastanede kaldığım süreçte bana verilen ilaca bağlı olarak ağrılarımın devam ettiğini bilinçsizce yazdım. Hangi akademik kariyerime dayanarak? hangi bilimsel makaleye dayanarak? Cahillik ettim ama bende durup dururken bunları yazmadım, o iğrenç ilacı tüm dünya 2 ay kullanıp mayıs ayında(2020) kullanımını bıraktı biz ise daha bu mayıs(2021) ayında kullanımını bıraktık. Ben buna ve vücudumda ağrımayan yer kalmayınca bu ilaçtan sebep dedim çıktım ortaya. Bazen çok bilmişlikte iyi değil. Belki bunlar covidin izleri ... Bilim adamları bas bas bağırıyor covid ne tür iz bırakıyor BİLMİYORUZ... adamlar bunu bilmezken ben bilim adamı kesildim...

aşı virüsü kapmanıza engel olmuyor. sadece süreci hafif atmanızı sağlıyor

Hes kodu da işe yaramıyor. Çünkü millet başkalarının hes kodu ile geziyormuş fellik fellik.

HES kodu, AVM veya benzeri alanlara girilirken ateş ölçümü ise saçmalığın daniskası. Az da olsa toplumun gazını almak adına yapılan göstermelik önlemler.

Evet bu virüs mutasyona uğruyor zaten beklenen bir şeydi. Hatta Mehmet Ceyhan ilk açıklamalarında bu tür virüsler zamanla mutasyona uğrar ve en geç 2 sene içerisinde gücünü yitirir şeklinde bir açıklaması var. Yine yurt dışı kaynaklı açıklamalarda virüs mutasyona uğrarken aşı yüzünden güçleniyor şeklinde bir iddia var. Her mutasyonda 2 3 4 doz aşı mı vurunacağız? Başta sinovac bak iki doz olduk. Mutasyonda koruyuculuğu yetersiz diye iki doz biontech olduk. Şimdi yeni varyasyon için yeni aşı çıkacak iki doz da ondan olacağız. Tam olarak kaç varyasyon ve kaç doz aşı olacağız? Biz denek miyiz kobay mıyız?
Aşı dışında çareler üretilemiyor mu? Bilimsel tedavi yöntemleri aşı ile sınırlı değil olmamalı.
Corona da tıpkı grip gibi viral bir enfeksiyon olduğuna göre ve mutasyona uğradığına göre aşı çare olmuyor görüldüğü gibi. Ayrıca ısrarla belirttiğim gibi aşının yoğun bakım oranını azalttığı, vefat sayısını azalttığına dair veriler gerçeği yansıtmıyor çünkü şeffaf değil hiçbir şey.

Asının bulasıtırıcılıgı arttırdıgını kanıtlayan veritabanınız hangisi?
Koruyuculugu netlesmemisken,bulastırıcılıgı arttırdıgı nasıl netlesmis?
Yok onu da netlesinler yani varsa öyle bi uygulama.

aşı virüsü kapmanıza engel olmuyor. sadece süreci hafif atmanızı sağlıyor
Biliyorum, ben aşı karşıtı deilim ama şuan istesem de olamıyorum, haftada 2 defa pcr testi yüzünden koronaya yakalanmaktan korkuyorum, verecegımız ortam ne kadar guvenlı olacak 3 milyon insan aşı olmamıs..

Ben gerçek verilerin paylaşılmasını istiyorum.
Ortalıkta bin tane felaket senaryosu dönerken hiçbir şey olmamış gibi davranan Bakanlığın kararlarını kabul etmiyorum.

gerçek veriler paylaşıldı o durumda nasıl bir aksiyon alacaksınız? gerçek verilere göre mi ikinci dozu olup olmama kararı vereceksiniz? Bakın şu gerçek veri aşı olanlar bu laneti hafif atlatıyor bunu dünya açıkladı bizde bazen sever bazen söverim Mehmet hoca paylaştı.

bir her zaman sıfırdan büyüktür.

aşı olup olmamak insanların tercihidir, aşı oldunuz diye virüs bulaştırmıyorsunuz sonucu çıkmaz.

Bilemiyorum dediğim gibi bu veriler yeterli değil. Aşı olanlar hafif atlatıyor iddiası da doğru değil çünkü ispatlanabilir değil henüz. Yoğun bakıma yatanların ne kadarı hangi aşıyı olmuş, vefat edenlerin ne kadarı aşılı, ne kadarı aşısız, kullanılan ilaçların yan etkilerinden vefat eden ya da ağır hasar görenlerin oranı nedir gibi bilgiler olmadığı sürece bu söylenenler afaki kalıyor.
Ve ben bu kadar söylentinin dolaştığı, ispata muhtaç şeyler olduğu sürece ikinci doz aşımı olmayı düşünmüyorum.

Hayır yine aşı olmayacağım Çünkü Uğur Şahin'in söyledikleri aklımı karıştırıyor.
Şu an kullanılan tüm aşılar korumada yetersiz yeni aşılar hazırlıyoruz diyor. O aşıların faz3 çalışmalarını ve sonuçlarını görmek istiyorum. O zaman karar vereceğim.

Tabi Allah gecinden versin,ölmezseniz.

aynı fikri savunan iş yerinden bir arkadaşım virüsü kaptı. üstelik home office çalıştığı ve sadece sabah saatlerinde yürüyüşe indiği halde.
şu an çok pişman aşı olmadığı için.
yaşadığım ağrıyı tarif edemem diyor.
çevremden örnek vermeyi sevmiyorum ama tv lerde aşı olmayıp hastanede yatanların verdikleri röpleri uydurma sanmayın diye yazmak istedim.

son kararım ;

Aşı olmanız virüsü yok etmiyor

Aşı olmanız sadece virüs kapma durumunda hastalığı hafif geçirme ve ölme riskinizi zayıflatıyor.

Bu sebeple alacağınız tedbirler KENDİNİZ için çok önemli;

- en başta kişisel temizlik ve hijyen kuralları
- sosyal mesafe
- koruyucu ve önleyici olarak aşı

gerisi size kalmış.

Sizin aşı olmamanız bana virüs bulaşmasını engellemez, isteyen olsun isteyen olmasın.

ama siz hasta olursanız da sevenlerinize yaşatacağınız acı ve sağlık çalışanlarının harcadığı mesai sizin bencilliğinizin faturası bunu da unutmamak lazım...

Son düzenleme:
Bence bünyeyle alakalı bir durum. Aşılarımızı ablamla birlikte olduk ilk dozu olurken o aşı yapıldı hic anlamadı hemsire bitti deyince aa oldu mu dedi, ondan sonra ben oldum öyle bir agri ağrı oldu ki çok şaşırdım. Ikinci dozu yine birlikte olduk, bana yapildi ilkinden daha az ağrı oldu yapılırken bu seferde ablam benim ilk doz gıbı oldu yapilirken bağırdı. Sonrasinda bir ter boşalması oldu. Yapan kişiyle de alakalı olabilir. Yaptıgı yerle alakali

Ay bende öyle oldum işte bi ter boşaldı aaaa dedim ağrıdı çünkü

Evimin önünde avm var taksiler sadece turistlere hizmet ediyor. Bizi almıyorlar taksi bulamıyoruz. Kendi vatanımızda ikinci sınıf olduk.

Haklısınız ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…