- 15 Kasım 2009
- 1.424
- 635
- 688
Peki haftada 2 kere test verirken verdiğimiz ortamdan korona kapma riski ?
Şuan aşı olmak istesem de olamıyorum,geçtiğimiz 1 bucuk yıl bu kadar korkmadım cunku hep dikkat ettim, birsürü öğrenciyle haşır neşir oldum, ama dün geceden beri kara kara düşünüyorum
Hes kodu da işe yaramıyor. Çünkü millet başkalarının hes kodu ile geziyormuş fellik fellik.
Evet bu virüs mutasyona uğruyor zaten beklenen bir şeydi. Hatta Mehmet Ceyhan ilk açıklamalarında bu tür virüsler zamanla mutasyona uğrar ve en geç 2 sene içerisinde gücünü yitirir şeklinde bir açıklaması var. Yine yurt dışı kaynaklı açıklamalarda virüs mutasyona uğrarken aşı yüzünden güçleniyor şeklinde bir iddia var. Her mutasyonda 2 3 4 doz aşı mı vurunacağız? Başta sinovac bak iki doz olduk. Mutasyonda koruyuculuğu yetersiz diye iki doz biontech olduk. Şimdi yeni varyasyon için yeni aşı çıkacak iki doz da ondan olacağız. Tam olarak kaç varyasyon ve kaç doz aşı olacağız? Biz denek miyiz kobay mıyız?Yalnız bu doğru bilgi değil geçen sene ve bu sene verilerini karşılaştıran benim fakat geçen sene ortada dolaşan virüs ile bugün dolaşan virüs aynı değil. Kaçıncı mutasyona uğradı bilmiyorum ama virüste ilk günkü gibi kalmadı.
Asının bulasıtırıcılıgı arttırdıgını kanıtlayan veritabanınız hangisi?Alternatif tedavi yöntemleri mutlaka vardır tıp sadece aşıdan oluşmuyor. Ve herkes bilir ki viral hastalıkların net tedavisi yoktur genelde bağışıklık sisteminin onu yenmesi beklenir.
Grip de her sene mutasyon geçirdiği için grip aşısının içeriği de her sene değiştirilir DSÖ tarafından.
Yani bu aşının da içeriği belki her sene değişecek, o yüzden kesinlikle koruyor engel oluyor diye bir şey yok. Aksine bulaşı artırdığı ortaya çıktı.
Biliyorum, ben aşı karşıtı deilim ama şuan istesem de olamıyorum, haftada 2 defa pcr testi yüzünden koronaya yakalanmaktan korkuyorum, verecegımız ortam ne kadar guvenlı olacak 3 milyon insan aşı olmamıs..aşı virüsü kapmanıza engel olmuyor. sadece süreci hafif atmanızı sağlıyor
Ben gerçek verilerin paylaşılmasını istiyorum.
Ortalıkta bin tane felaket senaryosu dönerken hiçbir şey olmamış gibi davranan Bakanlığın kararlarını kabul etmiyorum.
Bilemiyorum dediğim gibi bu veriler yeterli değil. Aşı olanlar hafif atlatıyor iddiası da doğru değil çünkü ispatlanabilir değil henüz. Yoğun bakıma yatanların ne kadarı hangi aşıyı olmuş, vefat edenlerin ne kadarı aşılı, ne kadarı aşısız, kullanılan ilaçların yan etkilerinden vefat eden ya da ağır hasar görenlerin oranı nedir gibi bilgiler olmadığı sürece bu söylenenler afaki kalıyor.
Tarih Bugünkü Vaka Sayısı Bugünkü Test Sayısı Bugünkü Vefat Sayısı 19.Ağu.21 19.320 292.538 216 19.Ağu.20 1.303 87.223 23
vaka sayısı 14.8 katına çıkmış
yapılan test sayısı 3.3 katına çıkmış
vefat ise 9.3 katına çıkmış geçen sene 21 Ağustos itibari ile....
Hayır yine aşı olmayacağım Çünkü Uğur Şahin'in söyledikleri aklımı karıştırıyor.gerçek veriler paylaşıldı o durumda nasıl bir aksiyon alacaksınız? gerçek verilere göre mi ikinci dozu olup olmama kararı vereceksiniz? Bakın şu gerçek veri aşı olanlar bu laneti hafif atlatıyor bunu dünya açıkladı bizde bazen sever bazen söverim Mehmet hoca paylaştı.
bir her zaman sıfırdan büyüktür.
aşı olup olmamak insanların tercihidir, aşı oldunuz diye virüs bulaştırmıyorsunuz sonucu çıkmaz.
Tabi Allah gecinden versin,ölmezseniz.Hayır yine aşı olmayacağım Çünkü Uğur Şahin'in söyledikleri aklımı karıştırıyor.
Şu an kullanılan tüm aşılar korumada yetersiz yeni aşılar hazırlıyoruz diyor. O aşıların faz3 çalışmalarını ve sonuçlarını görmek istiyorum. O zaman karar vereceğim.
Hayır yine aşı olmayacağım Çünkü Uğur Şahin'in söyledikleri aklımı karıştırıyor.
Şu an kullanılan tüm aşılar korumada yetersiz yeni aşılar hazırlıyoruz diyor. O aşıların faz3 çalışmalarını ve sonuçlarını görmek istiyorum. O zaman karar vereceğim.
Bence bünyeyle alakalı bir durum. Aşılarımızı ablamla birlikte olduk ilk dozu olurken o aşı yapıldı hic anlamadı hemsire bitti deyince aa oldu mu dedi, ondan sonra ben oldum öyle bir agri ağrı oldu ki çok şaşırdım. Ikinci dozu yine birlikte olduk, bana yapildi ilkinden daha az ağrı oldu yapılırken bu seferde ablam benim ilk doz gıbı oldu yapilirken bağırdı. Sonrasinda bir ter boşalması oldu. Yapan kişiyle de alakalı olabilir. Yaptıgı yerle alakaliAnnemle babam çok kötü geçirdiler hala etkileri devam ediyor . Kafam çok karışık . Biraz önce eşimle konuştuk o mecbur olacağız diyor . Eşim asker ve mecbur oluyoruz . O olup benim olmamam hiç içime sinmiyor . Ama çok zorlandım yaaa . Merak ettiğim enjeksiyonun içinde 1. Doz ile 2. Dozda da aynı madde mi var acaba ? Yoksa gittikçe artıyor mu ? Saçma biliyorum ama merak ettim2. Dozda böyle yan etki yaşadım 3 de daha fazla yaşarsam Eşime dedim ki 3. Olursak bi spa randevusu hediye edersin artık
Merak ettiğim enjeksiyonun içinde 1. Doz ile 2. Dozda da aynı madde mi var acaba ?
Ay bende öyle oldum işte bi ter boşaldı aaaa dedim ağrıdı çünküBence bünyeyle alakalı bir durum. Aşılarımızı ablamla birlikte olduk ilk dozu olurken o aşı yapıldı hic anlamadı hemsire bitti deyince aa oldu mu dedi, ondan sonra ben oldum öyle bir agri ağrı oldu ki çok şaşırdım. Ikinci dozu yine birlikte olduk, bana yapildi ilkinden daha az ağrı oldu yapılırken bu seferde ablam benim ilk doz gıbı oldu yapilirken bağırdı. Sonrasinda bir ter boşalması oldu. Yapan kişiyle de alakalı olabilir. Yaptıgı yerle alakali
Hahahaabla ikinci dozda içindeki mıknatısı alıyorlar : )
Evimin önünde avm var taksiler sadece turistlere hizmet ediyor. Bizi almıyorlar taksi bulamıyoruz. Kendi vatanımızda ikinci sınıf olduk.Evet bir de o var. Turistler ve mülteciler aşısız PCRsiz rahat rahat geziyor, her yere giriyor. Şehirler arası seyahat ediyor. Bizden bu vatanın evladı olarak her türlü baskıya boyun eğmemiz bekleniyor.
O zaman vatandaşlıktan mı çıkalım ne yapalım?
Haklısınız ne diyimEvet bir de o var. Turistler ve mülteciler aşısız PCRsiz rahat rahat geziyor, her yere giriyor. Şehirler arası seyahat ediyor. Bizden bu vatanın evladı olarak her türlü baskıya boyun eğmemiz bekleniyor.
O zaman vatandaşlıktan mı çıkalım ne yapalım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?