bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sigarayı unuttunuz.
Geçen gün de komşum diyordu eşim güvenmiyor aşıya diye. Ama eşi sigara tiryakisi. Sigara sağlığa zararlıdır diye sigara paketinin üzerinde bile yazıyor.

her ülkenin hastalık haritaları var. ve buna göre nufüsun hangi oranında kalp krizinden, pıhtıdan vs ölüm olabileceği istatistiksel verilerle aşağı yukarı çıkarılıyor.
bir insanda pıhtı atacaksa aşı olmasa da atacaktır yani.
bu genetik yatkınlığı ile ilgili.
dolayısıyla direkt aşıdan denemez.

Aşılı olanlar daha çok. Ama halâ saçma sapan bildirimlerle aşısızlara saldırıyorlar. Sizede bizim vücudumuzdan. Sizin ölme ihtimaliniz bizden 400 kat daha azmış benim derdim sizi aldıysa istanbula tayin olduk 3 haftadır ev bulmıyoruz ona yardımcı olun madem bu kadar düşünüyoruz birbirimizi . Halâ emniyet kemeri bilmem ne. Fahrettin koca ne dedi. Aşı kişinin kendisini korur dedi. Rabbimden sabır diliyorum sadece. 2-3 sene sonra mi. Haklıymış kim haksızmış çıkacak nasılsa ortaya ama şimdiden söylim asla ve asla hakkımı helal etmicem bu baskıları uyguyalanlara. Herkes işine baksın. Sen aşı oldun diye bulaştırmadığını sanıyorsun. Aşı olanlarda bulaştırıyor hemde %50. Bıktık artık bu ayrıştırmalardan.

Hiçbirimiz aşida ne var ne yok bilmiyoruz.önce olmayacaktim eşim ikna etti beni olmamaya.sonra ölenlerin aşısız olduğu nu görünce yaptırmak zorunda kaldım. Bugün ilk dozu oldum tabi esimide götürdüm.
Ama sorsanız ki aşıya güveniyormusunuz Hayır. Denize düştüm yılan a sarıldım.
İçimde hep acabalar. Bize tertemiz aşı verip bize şifa getirecekmi bilemiyorum.bu kadar iyi niyetli olabilirler mi onuda bilemiyorum.ha bi kaç seneye öleceksek çoğumuz ki zaten ailemde çoğu kişi oldu.hep beraber gitmiş olacaz..
Ama işte çocuklarım var onları yanlız bırakmak istemem bu pis dünyada. E öbür dünyada bi can borcu verirler artık napalim

Wp gruplarina sicradi artik aşi meselesi ,suan deli gibi tartisiyorlar gruplarda.Yani neden seviyoruz birbirimizi korkutmayi.Olan olsun olmayan olmasin di mi?

Ben oldum umarim miknatis icimde kalir...

Biz 2 doz aşımızı olduk sinovac 2.dozu olalı 2 ay oldu. Covid olduk 3 gündür yatıyoruz öksürük çok fena ciğerlerim dışarı çıkacak gece uyutmuyor rabbim şifa versin herkese. Bu illet bitsede Dünya ca kurtulsak

Wp gruplarina sicradi artik aşi meselesi ,suan deli gibi tartisiyorlar gruplarda.Yani neden seviyoruz birbirimizi korkutmayi.Olan olsun olmayan olmasin di mi?

Ben oldum umarim miknatis icimde kalir...
Ayrıştırmayı seviyoruz çünkü milletce. Yıllarca bu böyleydi. Sen sağcısın sen solcusun. Sen islamcısın sen kemalistsin. Sen açıksın sen kapalısın. Şu siyasi lider bu siyasi lider diye uzaaaar gider. Eğitimli eğitimsiz diye ayrıştıran aşağılıklar bile var. Şimdide bu çıktı. Hayır benim aşım seni korumuyorsa benim aşım neden milletin derdi oldu??. Aşıdan daha büyük sıkıntıları var milletin. Ölümde yazılı sen tedbirini alsanda o ölüm günü gününe yazılı. Misal tedbirini aldın bugün aslında otobüs çarpmasıyla ölücektin ama bugün dışarı çıkasın gelmedi o gün ölümden sıyrılmıyorsun evde kalp krizi geçirirsin ayağın kayar yine O GÜN ÖLÜRSÜN. Aşıyı tedbir olarak görmeyenlerle uğraşmasalar hesabını Allaha versek mesela kime ne.

Çünkü sen aşısız covid olsaydında aynı şekilde atlatıcaktın. Ama aşı olup covid olanlar şöyle düşünüyor aşı olmasaydım kesin ölürdüm. Öyle bişey yok. Bünyen aşıyla covidi alınca tepkisi bu oldu. Aşısız alsaydı aynısı olacaktı. Bunu anlamak neden bu kadar zor. Bende covid oldum hamileyim hemde bir gün yattım boğaz ağrısı eklem ağrısı ağlamaya ramak kalmıştı. Şuan vücudum tanıyor virüsü. Yinede aşı olmayı düşünmüyorum .

Salginlar toplumlari etkiliyor. Bizim toplumda issiz kalip intihar eden egitimsiz kalan ac kalan birsuru insan oldu. Asi orani artmadan toplumsal bagisiklik kazanilmaz. Kisin tekrar kapanma olursa kimse kaldiramaz. Hic kimse. Ztn bittik, doktorlar kaciyor, cocuklar egitimsiz kaldi esnaf bitti. 2 3 sene dayanacak guc varmi?
Adamin 500 tl ye sattigi zerdecal ugruna tum bu tantana, vebal
Ne diyim ki
Benimde icime sinmeyen cok sey var yaptirdim asi tek care. Baska care yok. Topluma karsi ben vebali alamam.
Maske takmaya bile ikna edemedik 2 defa maske ile korundum. 1 defa Ayni evde esime bulastirmadim.
Doktorlarin izinleri iptal oluyormus valla 1 hafta is biraksalar keske.

Bebeklerine sarilamadan vefat eden anneleri gorup iyi cesaret etmissiniz.

İnşaallah ev bulursunuz kısa zamanda. Bildirimde saldırı yok ki, gayet güzel bir örnek vermiş Dr.
İnşaallah yaşamazsınız ama olur da bu illete yakalanırsanız size ne benim vücudumdan deyip evde mi geçirirsiniz süreci?İlkini hafif atlatanların ikinciyi de hafif atlatacak diye kural yok, varyant var.
Çevremde koronayı hafif atlatanlar var evet ama ağır atlatanlar hatta ölenler de var. Telefonda dahi nefes almakta zorlandığı için en yakınıyla konuşamayanlar var.

Ben aslında sizin alıntı yaptığınız mesaja alıntı yapmaya çalıştım ama bulamadım. Özür dileyerek birkaç şey de ben söylemek istiyorum. Tabiki herkesin kendi bedeni kendi sağlığı. Ama bu bir salgın olduğu için bireysel yerine toplumsal ve sosyal sorumluluk olarak düşünmek gerekir. Aşı olmayalım. Hafif atlatırız nasılsa. Uçurumda yürüyelim ya da çamaşır suyu içelim günümüz bitmediyse zaten ölmeyiz gibi. Dediğim gibi kendi görüşüm. Aşı yandaşı ya da karşıtı değilim. 2 dozumu da tamamladım. Tıpkı çocuklarımı doğumdan itibaren götürmem gereken aşılar gibi kendimi de aldım götürdüm tabir yerindeyse. Aşı yaptırmayanlardan biri de eşim ve çok ağır atlatıyor. Ben de ise belirli belirsiz etkiler var. Ama bunu aşılı aşısız olarak değil de bünyeden bünyeye farklılık gösterir diye yorumlamak da mümkün. Ben olmadım çok rahatım. Olmayan da atlatıyor rahat olun diye insanları da yönlendirmek ne kadar doğru olur tartışılır

Bebeklerine sarılmamaları benim değil korkutanların suçu. Oğluma bir kez olsun yaklaşma bize demedim onun piskolojisini kendi piskolojimi bozacak kadar vicdansız değilim. Arkadaşım covid oldu çocuğuna gelme yanıma dedi kapı arkasında kaldı çocuk şimdi 8 aydır annesine yapışık yaşıyor anne beni bırakmicaksın dimi beni seviyorsun dimi diye. İnsanlara kafayı yedirttiler. Griptende aynı keanda hatta daha fazla insan ölüyor ama sen anne olarak yaklaşma dedin mi hiç çocuğuna???. Bilimsellik istiyoruz diyorsunuz. Lütfen covid19 yüzde kaç öldürüyormuş bakıp yazarmısınız buraya.

Geçirdik. Eşim 3 gün ateşle yattı. Öksür öksür içi dışına çıktı. Göğsü ağırdı. Banada bulaştı üstelik hamileyim. Çocuğumuza git demedik yanımızda yattı resmen bizi hasta görünce üzüldü ona bulaşmadı. İlaç kullanmadık hastaneye gitmedik. Varyantlarda aşıdan sonra hortladı. Keşke bunuda görebilseniz. Yine diyorum benim aşı olup olmamam size etki etmiyorsa sadece benimle alakalı bir koruma oluyorsa kimseyi ilgilendirmiyor aşı olup olmamam. Kapatmaları vs onlarında hesabını aşısızlara kitleyemezsiniz. Zenginler cirit atıyorken turistler fink atıyorken kapanma senin yüzünden oluyor demek abest kaçıyor.

O anneyi çok yadırgamayın. Çocuğu Almanya'da ameliyat olabilsin diye oraya evlatlık veren tamamen oğlunun nefes alabilmesi için böyle fedakarlık yapan kartal bebeğin annesini unutamam. Belki arkadaşınız da çocuğunu düşünerek böyle demiştir. 3 meslektaşımı covidden kaybettim. Tavrınızı anlıyor ve saygı duyuyorum ama hafife almanızı anlayamadım

Pardon turistler aşısız maskesiz gezerken tek ses etmeyen bizler. Ünlüler düğünlerini yaparken buluşurken eğlenirken alkışlayan bizler. Aşısızlar yüzünden kapanmalar oluyor diyoruz ya bravo bize. Üstelik aşısızlar 18 milyon insan olmasına rağmen . Siz aşı oldunuz diye bulaştırmıyormusunuz. Üstelik siz varyantlı bulaştırıyorsunuz. Delta plus için aşı üretilicek ya. Onuda vurulun sonra delta mega türesin onun aşısıda olsun onuda vurulun. Bu böyle uzar gider. Aşı hiç bir zaman salgın felan bitirmedi. Suçu birilerine atmak için can atıyorsunuz. Ama asla asıl suçluların suçlamıyorsunuz.

Geçmiş olsun. Peki vücudunuzda zarar bırakıp bırakmadığın emin misiniz?
Korona şart değil ben normal grip te olsam çocuğuma çok yaklaşma kızım, sana da geçmesin derim ama anne kuzusu nihayetinde yaklaşır.
Sizin kızgınlığınız buraya mı yoksa sizi eleştiren çevrenize mi anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…