SİZ öyle geçirdiniz. Başkası ağır geçirince inanmıyorsunuz. Aşı olmasaydınızda belki böyle geçiricektiniz bunu bilemezsiniz kiBen geçen hafta 2.kez covid oldum.
Covid olduğumu bile farketmedim.Ameliyat öncesi yapılan rutin testler sonucu öğrendim.
İlk geçirdiğim covitte 20 gün öksürmekten nefes alamadım.8 ay koku alamadım.
2 ay öksürüğüm kesilmedi.
O sebeple size katılmıyorum.
Aşı sonrası belirtisiz covid geçirdim.
Farketmeden 1 hafta geçirdim.Aşılı yakınlarıma bulaştırmadım.
Peki.SİZ öyle geçirdiniz. Başkası ağır geçirince inanmıyorsunuz. Aşı olmasaydınızda belki böyle geçiricektiniz bunu bilemezsiniz ki. Mantık diye bişey yok şuanki yaşadıklarımızda. Uzlaşmak zor ve anlamsız.
Size hidroksiklorokin mi verildi?Bu video 1.5 yıl öncesine ait covid başladıktan 1 ay sonra
Bu ilacı hala kullanıyoruz.Geçen hafta bana verildi.
Bilime inanmıyorsunuz diyorsunuz ya. Nobel ödülünü vermişler adama. Ama söyledikleri yalan ve komplo oluyor çünkü çoğunluğu red ediyor. Herkes işine geleni aldığına göre tartışmaya kapalı bir konu. O yüzden aşısızlar sizi öldürmez bunu hepsi söylüyor. Azınlık olan aşısızlarda virüsü dünyaya yaymaz. Diyip susuyorum artık. Aşısızlarda aşılılarda varyantı yaymadığına göre aşı olup olmamakta çok önemli değil. Hafif atlattığına hiç covid geçirmemiş bir insan inanabilir. Ama mesela covid olup aşıdan sonra tekrar covid olanlar (buna halamın gelinide dahil) aynısını yaşadım diyor sanki ikinci kez covid oldum diyor. Olay yine kişinin bağışıklığına dayanıyor ama neyse artık susucam buna harcayacak zamanım yok şuan belki başka zaman.
Ben şunu söylüyorum geçen yıl verilen ilaç ile şimdi verilen ilaç aynısı başka bir ilaç daha veriliyorsa onu bilmiyorum.Size hidroksiklorokin mi verildi?
Tedavi rehberinden kaldirildi bu.
Korona baslangicindan beri kullaniliyordu, dunyada kullanimi birakildigi halde bizde devam etti. 2021 mayista kullanimdan kaldirildi.
Sizin bahsettiginiz baska ilac olmasin?
Çünkü sen aşısız covid olsaydında aynı şekilde atlatıcaktın. Ama aşı olup covid olanlar şöyle düşünüyor aşı olmasaydım kesin ölürdüm. Öyle bişey yok. Bünyen aşıyla covidi alınca tepkisi bu oldu. Aşısız alsaydı aynısı olacaktı. Bunu anlamak neden bu kadar zor. Bende covid oldum hamileyim hemde bir gün yattım boğaz ağrısı eklem ağrısı ağlamaya ramak kalmıştı. Şuan vücudum tanıyor virüsü. Yinede aşı olmayı düşünmüyorum.
Salginlar toplumlari etkiliyor. Bizim toplumda issiz kalip intihar eden egitimsiz kalan ac kalan birsuru insan oldu. Asi orani artmadan toplumsal bagisiklik kazanilmaz. Kisin tekrar kapanma olursa kimse kaldiramaz. Hic kimse. Ztn bittik, doktorlar kaciyor, cocuklar egitimsiz kaldi esnaf bitti. 2 3 sene dayanacak guc varmi?
Adamin 500 tl ye sattigi zerdecal ugruna tum bu tantana, vebal
Ne diyim ki
Benimde icime sinmeyen cok sey var yaptirdim asi tek care. Baska care yok. Topluma karsi ben vebali alamam.
Maske takmaya bile ikna edemedik 2 defa maske ile korundum. 1 defa Ayni evde esime bulastirmadim.
Doktorlarin izinleri iptal oluyormus valla 1 hafta is biraksalar keske.
Size ilk basta da favipiravir verilmistir. Zira bu mayisa kadar hidroksiklorin veya favipiravir veriliyordu.Ben şunu söylüyorum geçen yıl verilen ilaç ile şimdi verilen ilaç aynısı başka bir ilaç daha veriliyorsa onu bilmiyorum.
2020 Aralık ayında getirilen ilaç ile Ağustos 2021 de verilen ilaç aynı diyorum
Şimdi burada ilaç kaldırıldı deniyor.Size hidroksiklorokin mi verildi?
Tedavi rehberinden kaldirildi bu.
Korona baslangicindan beri kullaniliyordu, dunyada kullanimi birakildigi halde bizde devam etti. 2021 mayista kullanimdan kaldirildi.
Sizin bahsettiginiz baska ilac olmasin?
İki ilaçta elimde mevcut şu an ilaç kaldırılmadı sadece içinde bulunan yardımcı bir madde çıkarıldı.Size ilk basta da favipiravir verilmistir. Zira bu mayisa kadar hidroksiklorin veya favipiravir veriliyordu.
Uyenin bahsettigi konu, bakanin tweetinde de dunyada sadece biz boyle kullaniyoruz dedigi ve koronanin basindan beri bizde kullanilan ama diger ulkelerde bir sure sonra kullanımı durdurulan diger ilac.
Yani su tweetteki ve haberdeki ilac ayni ilac, arada bir yil var. Size verilmemis olabilir ama bircok insana verildi.
Etkisi en aza insin diye aşı yaptırıyoruz ya çocuklarımıza. Hani Allah korusun ölmesin diye.
Şimdi burada ilaç kaldırıldı deniyor.
İlaç kaldırılmadı sadece içinde bulunan yardımcı bir madde çıkarıldı.
Ben onu diyorum.Yani.ilaç tamamen kalmış gibi konuşuluyor.
Biri gecen sene, biri bu sene.İki ilaçta elimde mevcut şu an ilaç kaldırılmadı sadece içinde bulunan yardımcı bir madde çıkarıldı.
Tabii ki sizden de benden de daha iyisini bilir doktorlar. Sosyal medyadan değil makalelerden, gezilerde, araştırmalardan öğreniyorlar. Taa en başta aşı olurken dedim ki ilk olarak sağlık çalışanlarına yapıldı. Öyle bir risk olsa o yükün altına girilir miydi? Doktorlar kabul eder miydi aşılanmayı?
Ne zamana kadar aşı olacağız diyorsunuz bitmez diyorsunuz. Çoğumuz tetanoz aşısını olduk ama ayağımıza çivi batsa vs yine yine gider tetanoz aşısını vurdururuz her defasında.
Aynı şeyi söylüyoruz aslındaBiri gecen sene, biri bu sene.
Ilkinde iki ilac birden belirtilmis, ikincisinde goruyorsunuz yok.
Bakanligin rehberinde kaldırılmış ama siz kaldırılmadi diyorsaniz kaldırılmamistir.
Eki Görüntüle 2904143
Eki Görüntüle 2904144
Çok komiksiniz. Sağlık sektörü ticarete dökükeli yıllar oldu. Kendileri çalıp kendileri oynuyor. Kanser daha önemli bir hastalık sırf bulaş riski yok diye sürekli müşteri olarak görülüyor. Asla çözüm bulunmuyor. Buna şimdiki bilim teknoloji yeterli değil miaşısız olunca da mı aynı şekilde geçirilirdi ?
bilim dünyası kırgın.
Nevrestecim, hidroksiklorokin bir ilac. Plaquenil. Bu ilac (ilacin adi bu) 1,5 sene korona tedavisinde kullanildi. Daha sonra kaldırıldı.Aynı şeyi söylüyoruz aslındaİlaç değil içindeki madde çıkarıldı.İlaç ve diğer içeriği aynı
Çok komiksiniz. Sağlık sektörü ticarete dökükeli yıllar oldu. Kendileri çalıp kendileri oynuyor. Kanser daha önemli bir hastalık sırf bulaş riski yok diye sürekli müşteri olarak görülüyor. Asla çözüm bulunmuyor. Buna şimdiki bilim teknoloji yeterli değil mi. Bilim dünyası kırgın . Aşı olmuş ağır geçirmiş neden Aşı hafif atlatıyordu ya hani. Aşısız olup hafif atlatanlar şanslı oluyorda aşılı olup ağır atlatanlar ne oluyor . 2. Dozu olmadı ya ondan ağır geçirmiştir yada 3. Yada 4. Bilim dünyası işinden çıkılmaz bir döngüdür. İyileştirmez çözüm üretmez sadece oyalar ki kasaları dolsun . Bizleride çaresiz bırakır. Oysaki Allah ne diyor ölüm ŞAH DAMARINIZDANDA yakındır. İyi dalga geçmeler efendim Ben komplocuyum bana laf anlatamazsın .
1 yıldan önce çıkarıldı galiba demiştim.Geçen yıl kardeşim olduğunda yoktu.Nevrestecim, hidroksiklorokin bir ilac. Plaquenil. Bu ilac (ilacin adi bu) 1,5 sene korona tedavisinde kullanildi. Daha sonra kaldırıldı.
Hidroksiklorin= ilac
Yeni rehberde gördüğün gibi hidroksiklorokin yok. Dolayisiyla bu *ilac* yok.
Dolayisiyla biri favipiravir, digeri hidroksiklorin (plaquenil) olmak uzere iki ilac varken bir ilac tedaviden çıkarıldı. Etken madde degil. Direkt ilac cikarildi.
Hala anlasamiyorsak ben pes edecegim.
Eki Görüntüle 2904146
Ama benim vicdanım benim kararım olamaz dimi. Her ilacın yan etkisi vardır. Bir yerini iyileştirir başka yerine zarar verir. Şifası nerde bununah ya çok yanlış kayaya denk geldi.
ilaç sektörü çalışanıyım o beğenmediğiniz ilaçlar gayet güzel şifa oluyor. ne titizlikle üretildiklerini yazsam gider bir ilaç fabrikasının kapısında dua edersiniz.
bence en komik şey bilip bilmeden ahkam kesmek.
ha bu arada çevrenizde iki kişi ağır geçirdi diye genele yayamazsınız. ortada istatistiki veriler var. bioistatistik duydunuz mu bilmem ?
ölüm şahdamarından yakın kısmı dini konu. kimsenin inancı ile alakalı değil konu.
benim inancım toplumsaldan da öte tüm dünyayı saran bir meselede üzerime düşeni yapmaktan geçiyor. benim vicdanım benim kararım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?