Siz bence yorumlarımı okumadan alıntılamışsınız.Nevrestecim, hidroksiklorokin bir ilac. Plaquenil. Bu ilac (ilacin adi bu) 1,5 sene korona tedavisinde kullanildi. Daha sonra kaldırıldı.
Hidroksiklorin= ilac
Yeni rehberde gördüğün gibi hidroksiklorokin yok. Dolayisiyla bu *ilac* yok.
Dolayisiyla biri favipiravir, digeri hidroksiklorin (plaquenil) olmak uzere iki ilac varken bir ilac tedaviden çıkarıldı. Etken madde degil. Direkt ilac cikarildi.
Hala anlasamiyorsak ben pes edecegim.
Eki Görüntüle 2904146
1 yıldan önce çıkarıldı galiba demiştim.Geçen yıl kardeşim olduğunda yoktu.
Ben önceki mesajlarımda belirttim bunu
Hayir mayis 2021de cikartildi tedaviden. Rehberleri siz de kontrol edebilirsiniz.Siz bence yorumlarımı okumadan alıntılamışsınız.
Neyse....
Ama benim vicdanım benim kararım olamaz dimi. Her ilacın yan etkisi vardır. Bir yerini iyileştirir başka yerine zarar verir. Şifası nerde bunun. Siz daha iyi bilirsiniz basit bir ağrı kesicinin böbreklere zarar verebildiğini zaten açık açık yazar prospektüste. Sert kayaya felanda çarptığıma bi siz inanırsınız. Bu arada çevrenizde bir iki kişi HAFİF geçirdi diye genele yayamaZsınız. Ortada istatistiksel veriler var . FDA ve CDC başka türlü konuşur DSÖ başka türlü konuşur. Ah bilim ne büyüksün . Oda bilim buda bilim hangisi doğru??. Biri deneysel der diğeri tamamlanmamış der siz ilaç şifadır dersiniz
İşin içindesiniz ya sizden iyi bilen yok çünkü. Ben bilemem mesela. Yerin dibine girdim şuan köşeye geçip ağlicam müsadenizle .
Bize o ilaç hiç verilmedi diyorum bendeHayir mayis 2021de cikartildi tedaviden. Rehberleri siz de kontrol edebilirsiniz.
Bakanlik araliklarla tedavi rehberi guncelliyor. Ekim 2020deki rehberde hidroksiklorokin yer alıyor. Ekim 2020 ile mayis 2021 arasinda baska tedavi rehberi yayinlanmamis. Mayis 2021de çıkarılmış. Dolayisiyla mayisa kadar ilac tedavi icin yururlukteymis.
Kaynanamın amcasının teyzesinin torunu ilk doz aşıyı oldu inanılmaz bir biçimde hafif geçirdi asla yan etki yaşamadı. Hatta 3. Kez korona oldu resmen halay çekti takla bile attı evde kadar iyi geldi ki aşı ona. Hepiniz aşı olun bilim yanılmaz mantığınızı çalıştırın onca bilim insanı boşa mı kürek çekiyor milyonları kimin için kazandırlar sonuna kadar hak ettiler helalı hoş olsun. Ben basit bir ev hanımı olarak hiçah ya çok yanlış kayaya denk geldi.
hem dalga geçmiyorum ama espri anlayışımız farklı demek hem de ilaç sektörü çalışanıyım o beğenmediğiniz ilaçlar gayet güzel şifa oluyor. ne titizlikle üretildiklerini yazsam gider bir ilaç fabrikasının kapısında dua edersiniz.
bence en komik şey bilip bilmeden ahkam kesmek.
ha bu arada çevrenizde iki kişi ağır geçirdi diye genele yayamazsınız. ortada istatistiki veriler var. bioistatistik duydunuz mu bilmem ?
ölüm şahdamarından yakın kısmı dini konu. kimsenin inancı ile alakalı değil konu.
benim inancım toplumsaldan da öte tüm dünyayı saran bir meselede üzerime düşeni yapmaktan geçiyor. benim vicdanım benim kararım.
laf anlatamayacağım kesin zaten, dışarıdan okuyan insanlar doğruları görsün diye çabamız. bu işi bilen sağlıkçılar olarak. yoksa bizde biliriz kaynanamgilin amcasının teyzesinin torunu iki doz aşıya rağmen ağır geçirmiş demeyi.
Bize o ilaç hiç verilmedi diyorum bende
Aldım aldım merak etmeyin mendilimide aldım ağrı kesicimide aldım siz biliyorsunuz çünkü evimin içindesiniz evimde bir sürü ilaç var. Yalancıyım ben. Sizler aşı olmazsanız ÖLÜRSÜNÜZ diye korkuttuğunuzda bişey olmaz ama bizler aşı olunca ya bişey OLURSA diyince insanları endişeye sürüklemiş olalım. Mantığınızın karşısında saygıyla eğiliyorumher ilacın yan etkisi vardır o yüzden lütfen aşı olmam diyenler ağrı kesici de almasınlar. :) olmak istememek başka insanlara yalan yanlış bilgiler vermek başka. bir sürü arkadaş oranları paylaştı burada. sizin dünyanızda veriler başkaysa bir süre misafir edin de paralel evreni görelim.
bir de ağlarken mendil kullanın :)
Konuyla minnacık alakası olabilir ama CDC sitesinde olası bir zombi kiyametinde alınması gereken önlemleri de paylaşmış. Buradaki yorumları okur dururum öyle, görünce yazmak istedim.Ama benim vicdanım benim kararım olamaz dimi. Her ilacın yan etkisi vardır. Bir yerini iyileştirir başka yerine zarar verir. Şifası nerde bunun. Siz daha iyi bilirsiniz basit bir ağrı kesicinin böbreklere zarar verebildiğini zaten açık açık yazar prospektüste. Sert kayaya felanda çarptığıma bi siz inanırsınız. Bu arada çevrenizde bir iki kişi HAFİF geçirdi diye genele yayamaZsınız. Ortada istatistiksel veriler var . FDA ve CDC başka türlü konuşur DSÖ başka türlü konuşur. Ah bilim ne büyüksün . Oda bilim buda bilim hangisi doğru??. Biri deneysel der diğeri tamamlanmamış der siz ilaç şifadır dersiniz
İşin içindesiniz ya sizden iyi bilen yok çünkü. Ben bilemem mesela. Yerin dibine girdim şuan köşeye geçip ağlicam müsadenizle .
Sen misin işini garantiye alayım aşımı olayım diyen.
Ya doktorlar, gece demeden gündüz demeden özellikle pandemi bölümünde su gibi kalan. Ne gerek vardı evlerinde iyileşseydiler kendi kendilerine.aa lütfen aşı olmayan da aynı şekilde geçiriyormuş olan da.
bilim adamları yasta. boşuna mı çalıştılar onca zaman.
Aşılı olan aşısını olup saldım çayıra mevlam kayıra yapmıştır belki. Aşısını olup daha zaman geçmeden aşıya güvenip gezmelere dalmış, dikkati elden bırakmış olabilir mi?Çok komiksiniz. Sağlık sektörü ticarete dökükeli yıllar oldu. Kendileri çalıp kendileri oynuyor. Kanser daha önemli bir hastalık sırf bulaş riski yok diye sürekli müşteri olarak görülüyor. Asla çözüm bulunmuyor. Buna şimdiki bilim teknoloji yeterli değil mi. Bilim dünyası kırgın . Aşı olmuş ağır geçirmiş neden Aşı hafif atlatıyordu ya hani. Aşısız olup hafif atlatanlar şanslı oluyorda aşılı olup ağır atlatanlar ne oluyor . 2. Dozu olmadı ya ondan ağır geçirmiştir yada 3. Yada 4. Bilim dünyası işinden çıkılmaz bir döngüdür. İyileştirmez çözüm üretmez sadece oyalar ki kasaları dolsun . Bizleride çaresiz bırakır. Oysaki Allah ne diyor ölüm ŞAH DAMARINIZDANDA yakındır. İyi dalga geçmeler efendim Ben komplocuyum bana laf anlatamazsın .
Asla daha bişey demem şimdi aşısını olup çift maske takan akrabam derim mazallah yalancıyım zatenSen misin işini garantiye alayım aşımı olayım diyen.
Ya doktorlar, gece demeden gündüz demeden özellikle pandemi bölümünde su gibi kalan. Ne gerek vardı evlerinde iyileşseydiler kendi kendilerine.
Aşılı olan aşısını olup saldım çayıra mevlam kayıra yapmıştır belki. Aşısını olup daha zaman geçmeden aşıya güvenip gezmelere dalmış, dikkati elden bırakmış olabilir mi?
Sen misin işini garantiye alayım aşımı olayım diyen.
Ya doktorlar, gece demeden gündüz demeden özellikle pandemi bölümünde su gibi kalan. Ne gerek vardı evlerinde iyileşseydiler kendi kendilerine.
Aşılı olan aşısını olup saldım çayıra mevlam kayıra yapmıştır belki. Aşısını olup daha zaman geçmeden aşıya güvenip gezmelere dalmış, dikkati elden bırakmış olabilir mi?
Çaresiz bırakıyor işte. Kast ettğimi anlatabildim mi bilmiyorum. Sürekli müşteriden kastım bu. Amaç iyileştirmek değil bağlamak. Şimdi sülük tedavisi trioiti yok ediyor diyecem yalancı cahil doktor değilsin ne biliyorsun diyeceksiniz yine. O yüzden ilacı için yan etki görünce onun için verilen ilacıda içinPadişah fermanı gibi prospektüs var çoğu ilacım da. En basitinden tiroit ilacım. Kullanmayı kessem, düzenli kullanmasam hemen değerler değişiyor. Bırakma lüksün yok diyor doktor. Şimdi ne yapayım bir sürü yan etkisi var diye bırakayım mı kullanmayı.
Favipiravirdir Nevreste. Bende ondan kullandım, ailemden olan herkes kullandı.Ben farklı bir ilaç verildiğini duymadım.Yakınım 1 yıl önce geçirdi.Bana 13 gün önce gelen ilaç ile aynı ilacı aldı.
O dediğiniz ilaç bizim ülkede değil galiba.
2020 eylül de olduk korona bize sadece Favipiravir verildi, diğer yasaklanan ilaç hiç verilmedi. Eşim filyasyonda görevliydi o zamanlar, favipiravir veriyorlardı. Bu artık verilmeyen ilaç herkese verilmedi sanırım.Size ilk basta da favipiravir verilmistir. Zira bu mayisa kadar hidroksiklorin veya favipiravir veriliyordu.
Uyenin bahsettigi konu, bakanin tweetinde de dunyada sadece biz boyle kullaniyoruz dedigi ve koronanin basindan beri bizde kullanilan ama diger ulkelerde bir sure sonra kullanımı durdurulan diger ilac.
Yani su tweetteki ve haberdeki ilac ayni ilac, arada bir yil var. Size verilmemis olabilir ama bircok insana verildi.
Şimdi burada ilaç kaldırıldı deniyor.
İlaç kaldırılmadı sadece içinde bulunan yardımcı bir madde çıkarıldı.
Ben onu diyorum.Yani.ilaç tamamen kalmış gibi konuşuluyor.
O kaldırılan favipiravir değil, sıtma ilacı dedikleri ilaç hidroksiklorokin diİki ilaçta elimde mevcut şu an ilaç kaldırılmadı sadece içinde bulunan yardımcı bir madde çıkarıldı.
Evet zaten rehberde de "veya" olarak belirtilmis. Birinden biri veriliyordu mayistan once.2020 eylül de olduk korona bize sadece Favipiravir verildi, diğer yasaklanan ilaç hiç verilmedi. Eşim filyasyonda görevliydi o zamanlar, favipiravir veriyorlardı. Bu artık verilmeyen ilaç herkese verilmedi sanırım.
Geçmiş olsun. Favipiravir, favicovir evet bu ilacı bizzat kullandım. 8 tane yakınım da kullandı, ayrıca kullanan arkadaşlarım var.Biraz önce çok yakın ailemden birinin corona virüs testinin pozitif olduğunu öğrendim . Eve iki sağlık ekibi gelmiş Favicovir 200 ml ilaç vermişler . İlk gün sabah 8 akşam 8 adet içilecekmiş .
Covid olup bu ilaçları kullananlar var mı aranızda acaba ? Ya da kullanmadan atlatanlar ? Kullanırken kan sulandırıcı aldınız mı ? İlk gün ateş ve yorgunluk kas agrısı varmış . Su an 4. Gün bugün test yapmış öksürük yok . Burun tıkanıklığı ve kas agrısı yorgunluk var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?