bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben Corona nin bu ülkeye yeni girdiğine inanmıyorum,bizzat kardeşim aynı belirtilerle Aralık ayında hastanede yattı ,ölümden döndü,çevresinde hastaneye kaldırılanlar da oldu.ulkede zatürre,kalp krizi,organ yetmezliğinden kaç kişi oldu acaba.Teyzemde aynı belirtilerle hastaneye yatıp zatürre den öldü. Yaşlı nüfus az ,corona yaşlı nüfusun yüzde yirmisini sanırım öldürüyor,İtalya'da ki gibi başta anlaşılmaması normal diye düşünüyorum.Su anda yayılım pik yaptı,umreden dönen de yaşlı nüfus cunku.
Bu arada 15 gündür ben ve eşim garıp bir hastalık geçiriyoruz, akciğerler de ağrı,nefes almada ara ara zorluk ,hafif boğaz ağrısı.Gun içinde anı gelen halsizlik ve uyku.Oksuruk ve ateş yok.15 gün böyle geçti şimdi daha iyiyiz ve zaten geçen cumadan beri izoleyiz.
İnşallah ülkemiz bu zor günleri az kayıpla atlatır.

Yarın video-dersler için evden çıkmak zorundayım.
Kendi ohalimi mecburiyetten deleceğim tedirginim.
Kendime çöp poşetinden koruyucu tasarladım, sonra hiçbir işe yaramayacağına karar verdim.

Şu dönemde keyfi dışarı çıkan herkese yoğun öfke besliyorum. Bütun korkum onlar yüzünden...

Bir de virusun ilerleme hizi inanilmaz artti. 1-1.5 ayda 100 bin civarina ulasan vaka sayisi 2 haftada neredeyse haftada 400 bine cikti. Suan 375 bin 2 gune 400 bin olur.

Ya imkansız zaten yeni girmiş olması. Wuhanda ilk yayılmaya başladığı anda Türkiye’nin tüm yurtdışı uçuşlarını kapatmış olması gerekiyordu ki ülkeye girmesin. Ki bunu da yapamazdık çünkü Çin uzun bir süre salgını sakladı. Yani giren girdi geçmiş olsun.

Bende ülkeye yeni girdiğine inanmayanlardanım. Zatürreeden öldü diye kayıtlara geçti muhtemelen birçok kişi.

Ben ocak ayından beri kendi çevremde en az 4 tane zatürreden ölüm duydum, hiç bu kadar çok denk gelmemişti sanırım. Hatta ölenlerden biri gencecik bir katipti çalıştığım adliyede. Hamile olduğu için tedavi uygulanamadı dendi. Ooff of.

Ben ilk gunden disari cikmadim cok dikkat ediyorum ama biliyorum sonunda bulasacak.yani bu işin kacisi yok hepimize bulasacak fakat beni korkutan sey baska.benim annem 70 yasinda ve kronik hasta yani bu hastalik bulassa imkani yok dayanamaz.her gece agliyorum naparim diye evet olum sonumuz ama hazir degilim.annemle sadece 28 yil beraber olmak bana cok az geliyor.kendim icin zerre uzulmuyorum annem babam dusunmekten delirdim

Hayır ben bile kısmını anlamadım sadece. Fatih Terim sıradan bir vatandaştan daha çok multi national ortamlara giren biri zaten. Sık sık seyahat de ediyordur. Normal yani bence.
Bile yi şu anlamda kullandım
hasan amca
Daha az steril bir ortamda yaşıyordur
Kronik hastalığı vardır
Sigara içiyordur
Toplu taşıma kullanıyordur
Hastahanede eczanede sıra bekliyordur
Marketini kendi yapıyordur
Hasan amca çok daha ptansiyeli yüksek gibi duruyor burdan
Virüs ülkeye girmişse fatih terimden önce sıradan vatandaş çok daha fazla bu virüsle karşılaşmıştır
Fatih terim gibiler getirdi virüsü
Bizde yayıyoruz işte

Ben olsam göndermem niye göndereyim hasta olacağını bile bile
Üstelik sadece çocuklar değil, binlerce öğretmen var,60 yaş ustude çok öğretmen var,onlar çocuklardan daha riskli gurupta,eğitim her şekilde telafi edilir ama sağlık gittimi dönüşü olmaz
Boyle parca parca yapacaklarina yaz sonu ortalik durulunca cumartesi pazari da ilave etseler daha iyi değil mi?
Benim kızımın da hiç devamsızlığı yok.Gerçi olsa da bu durumdayken göndermem okula.Yaz tatili 3 ay.Gerekirse 1 ay olur tatil,yaz ayında ,ülke feraha erince giderler okula.Gerçi benim dememle olmaz ama genelde düşündüğüm gibi oluyor

katibe çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.
Bugün biraz daha net açıklamalar yaptı sağlık bakanı. Yine tatmin olmadım ben ama en azından ciddi bir yayılma olduğunu kabul ettiler sonunda.

katibe çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.
Bugün biraz daha net açıklamalar yaptı sağlık bakanı. Yine tatmin olmadım ben ama en azından ciddi bir yayılma olduğunu kabul ettiler sonunda.

Önüne geçilemiyor olması çok kötü. Ben de en azından kendi solunum cihazlarımızı üretiyor olmamıza sevindim. Hepimiz bu hastalığı geçireceksek en azından tedavi olabilelim istiyorum.

Hayır ben tam tersini düşünüyorum. Steril olmakla ilgisi yok bunun. Çin’den veya İtalya’dan gelmiş biriyle el sıkışmaya bakar. Bu anlamda Fatih Terim için risk Hasan amcadan daha yüksektir. Bir de cansız yüzeyden bulaşması daha düşük ihtimal. Canlı kişiden enfekte olmak daha kolay. Bu benim yorumum tabi ki.

Aman Allahım çok üzüldüm...

Ya gözümün önünde kadına zatüre teşhisi kondu yatışı yapıldı
Ve van burası
Yanı başında iran var
İster kaçak ister yasal olarak vanda bulunan birsürü iranlı vardı

Bende hamileyim sırf bu yüzden tedavi uygulanamaz diye sürekli panik halindeyim . İçimdeki sıkıntı gecmiyo hiç. Allah yardımcımız olsun hepimizin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…