Aman Allahım çok üzüldüm...
Ben Corona nin bu ülkeye yeni girdiğine inanmıyorum,bizzat kardeşim aynı belirtilerle Aralık ayında hastanede yattı ,ölümden döndü,çevresinde hastaneye kaldırılanlar da oldu.ulkede zatürre,kalp krizi,organ yetmezliğinden kaç kişi oldu acaba.Teyzemde aynı belirtilerle hastaneye yatıp zatürre den öldü. Yaşlı nüfus az ,corona yaşlı nüfusun yüzde yirmisini sanırım öldürüyor,İtalya'da ki gibi başta anlaşılmaması normal diye düşünüyorum.Su anda yayılım pik yaptı,umreden dönen de yaşlı nüfus cunku.
Bu arada 15 gündür ben ve eşim garıp bir hastalık geçiriyoruz, akciğerler de ağrı,nefes almada ara ara zorluk ,hafif boğaz ağrısı.Gun içinde anı gelen halsizlik ve uyku.Oksuruk ve ateş yok.15 gün böyle geçti şimdi daha iyiyiz ve zaten geçen cumadan beri izoleyiz.
İnşallah ülkemiz bu zor günleri az kayıpla atlatır.
Zaten eninde sonunda herkese bulaşacak diyorlar ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi. Çünkü virüs mutasyon geçiriyor sürekli. Öldürücülüğünü kaybediyor. Uzmanlar böyle söylüyorlar yani.Önüne geçilemiyor olması çok kötü. Ben de en azından kendi solunum cihazlarımızı üretiyor olmamıza sevindim. Hepimiz bu hastalığı geçireceksek en azından tedavi olabilelim istiyorum.
Bende hamileyim sırf bu yüzden tedavi uygulanamaz diye sürekli panik halindeyim . İçimdeki sıkıntı gecmiyo hiç.Allah yardımcımız olsun hepimizin .
Bile yi şu anlamda kullandım
hasan amca
Daha az steril bir ortamda yaşıyordur
Kronik hastalığı vardır
Sigara içiyordur
Toplu taşıma kullanıyordur
Hastahanede eczanede sıra bekliyordur
Marketini kendi yapıyordur
Hasan amca çok daha ptansiyeli yüksek gibi duruyor burdan
Virüs ülkeye girmişse fatih terimden önce sıradan vatandaş çok daha fazla bu virüsle karşılaşmıştır
Fatih terim gibiler getirdi virüsü
Bizde yayıyoruz işte
Ya gözümün önünde kadına zatüre teşhisi kondu yatışı yapıldı
Ve van burası
Yanı başında iran var
İster kaçak ister yasal olarak vanda bulunan birsürü iranlı vardı
Ben Corona nin bu ülkeye yeni girdiğine inanmıyorum,bizzat kardeşim aynı belirtilerle Aralık ayında hastanede yattı ,ölümden döndü,çevresinde hastaneye kaldırılanlar da oldu.ulkede zatürre,kalp krizi,organ yetmezliğinden kaç kişi oldu acaba.Teyzemde aynı belirtilerle hastaneye yatıp zatürre den öldü. Yaşlı nüfus az ,corona yaşlı nüfusun yüzde yirmisini sanırım öldürüyor,İtalya'da ki gibi başta anlaşılmaması normal diye düşünüyorum.Su anda yayılım pik yaptı,umreden dönen de yaşlı nüfus cunku.
Bu arada 15 gündür ben ve eşim garıp bir hastalık geçiriyoruz, akciğerler de ağrı,nefes almada ara ara zorluk ,hafif boğaz ağrısı.Gun içinde anı gelen halsizlik ve uyku.Oksuruk ve ateş yok.15 gün böyle geçti şimdi daha iyiyiz ve zaten geçen cumadan beri izoleyiz.
NTV'de Prof Ateş Kara konuşuyor lütfen izleyin.
Ev geçindiren çiftler için zor ama bir çare bulunacaktır insallahÖnümüzdeki hafta okullar açılmazsa veya açılır ama veliler göndermezse Nisan aidatlarını isteyemeyiz.
Ben ev geçindirmiyorum, bir süre işsiz kalsam ev ekonomimiz sarsılmaz bununla birlikte ekibimde maaş alamazsa çok zorlanacak arkadaşlarım var.
Onlar için dertlenmemek mümkün değil.
İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum,
umarım her şey yoluna girer.
Allah vatana, millete zeval vermesin,
hiç birimizi sevdiklerimizle imtihan etmesin,
varsın bir kaç ay maaş alamayalım.
Kimsenin suçu değil yaşadıklarımız.
Yarın artık dünde kaldıHasan amca yurtdışına çıkmıyor.
Hasan amcanın çevresi yurtdışından gelen insanlarla çevrili değil.
Umreye giden bacısı anası danasi yoksa hasan amca daha güvende
Hasan amca ortalama türk insanıysa, son yıllarda tatil bile yapmamış olabilir
Hasan amca 2 hafta sonra daha tehlikeli olacak haklisin
Ama şu an yurtdışından gelenler ve ilk temaslarını duyacağız.
Hasan amca haftaya artık
Çin'in açıklaması bu tarihti değil mi?Sizin hesaba göre wuhan ile ayni anda corona geçirdiniz.
Çinden gelen bir yakınınız oldu mu?
29 aralık başlangıcı kabul ediliyor.
Insallah oyle olur ama hizla artmaya devam ediyor suan icin.Azalacak demek
Benzer hikayeyi eşimde yaşadı hatta birçok kişiden duydum aynı şeyleri. İnsan acaba? diyorBir kac gundur ben de bunu dusunuyorum. Ocak ayinin 6 sinda Turkiye'ye geldim. Ucakta arka koltugumda oturan adam surekli oksuruyordu. Ozaman corona duyulmamisti tabii. Oyuzden pek umursamadim.
Neyse, dogru duzgun evden cikmamis olmama ragmen 10 gun kadar sonra hastalandim. Bastan bi bogaz agrisi gibi birsey oldu. Sonra oksuruk ve cok siddetli bas agrisi. Ardindan yuksek ates.. Ates 2 gun civari surdu. Ve cigerlerimden acayip hiriltilar geliyordu nefes alip verdikce..Daha once gecirdigim hicbir gripte boyle sesler olmamisti.
Ates ve bas agrisi gectikten sonra bile vucudum kendini toparlayamadi. Gunlerce ter doktum, oturdugum yerde terliyordum.. Ve yorgunluk cok fazlaydi.
Oksuruk ise hala gecmedi. Ben grip oldugumda bu sekilde olmuyorum bu yasadigim daha once gecirdigim griplerden farkliydi.. simdi dusununce belki de diyorum coronavirustu.
7kisi
293 yeni tanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?