Bilemiyorum sadece aklım mantığım bana bu yaşananların bize anlattıkları gibi olmadını söylüyorİlk vaka öncesi 3 bin küsür korona testi yapılıp hepsi negatif çıkmıştı.
Ama bu test yapılmayan herkesin güvende olduğunun garantisi de değildi.
Gerçi ben o dönemde olmadığına inanıyorum, eğer olsaydı sıfır önlemle yaşıyor ve şuan genelimizi etkilemiş olabilirdi.
İlk vaka öncesi 3 bin küsür korona testi yapılıp hepsi negatif çıkmıştı.
Ama bu test yapılmayan herkesin güvende olduğunun garantisi de değildi.
Gerçi ben o dönemde olmadığına inanıyorum, eğer olsaydı sıfır önlemle yaşıyor ve şuan genelimizi etkilemiş olabilirdi.
Ben Corona nin bu ülkeye yeni girdiğine inanmıyorum,bizzat kardeşim aynı belirtilerle Aralık ayında hastanede yattı ,ölümden döndü,çevresinde hastaneye kaldırılanlar da oldu.ulkede zatürre,kalp krizi,organ yetmezliğinden kaç kişi oldu acaba.Teyzemde aynı belirtilerle hastaneye yatıp zatürre den öldü. Yaşlı nüfus az ,corona yaşlı nüfusun yüzde yirmisini sanırım öldürüyor,İtalya'da ki gibi başta anlaşılmaması normal diye düşünüyorum.Su anda yayılım pik yaptı,umreden dönen de yaşlı nüfus cunku.
Bu arada 15 gündür ben ve eşim garıp bir hastalık geçiriyoruz, akciğerler de ağrı,nefes almada ara ara zorluk ,hafif boğaz ağrısı.Gun içinde anı gelen halsizlik ve uyku.Oksuruk ve ateş yok.15 gün böyle geçti şimdi daha iyiyiz ve zaten geçen cumadan beri izoleyiz.
İnşallah ülkemiz bu zor günleri az kayıpla atlatır.
12 yasında babamı kaybettım bende hazır degıldım. 45 yasındaydı. Bence bu kadar üzülmeyın . Kafayı yıyecek bır durum yok sosyal medya ınsanların akılları ıle dalga gecıyor sankı korana vurusten once olüm yokmus gıbı davranıyoruz.Ben ilk gunden disari cikmadim cok dikkat ediyorum ama biliyorum sonunda bulasacak.yani bu işin kacisi yok hepimize bulasacak fakat beni korkutan sey baska.benim annem 70 yasinda ve kronik hasta yani bu hastalik bulassa imkani yok dayanamaz.her gece agliyorum naparim diye evet olum sonumuz ama hazir degilim.annemle sadece 28 yil beraber olmak bana cok az geliyor.kendim icin zerre uzulmuyorum annem babam dusunmekten delirdim
Gencler bana bisey olmaz havasinda bence bu aciklama onlar icin iyiYalnız daha önce hep yaşlı olduklarını belirtiyordu kayıpların, bu gece ilk kez gençleri de içeriyor açıklama.. Ben öyle hissettim.
Asker eğlenceleri vs yapılıyor mesela , hep 65 yaş üstüne gidilmesin diye de olabilir, herkesin risk altında olduğunu hatırlatmak için yani.Bence taşimamalari için dedi. Nasılsa bize bir sşey olmuyor diye sokakta geziyorlar evlerine taşıyorlar.
Biliyormusunuz yorumunuz Beni kendime getirdi haklisiniz olum hep var12 yasında babamı kaybettım bende hazır degıldım. 45 yasındaydı. Bence bu kadar üzülmeyın . Kafayı yıyecek bır durum yok sosyal medya ınsanların akılları ıle dalga gecıyor sankı korana vurusten once olüm yokmus gıbı davranıyoruz.
İlk kez gençlere seslenildi tahmın etmedıkleri bir yaştan ölen oldu demek mi buSON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar.
Bu dene zatüre vakası cok oldu canım korana ıle alakalı oldugunu düşünmüyorum esımın yakın arkadası gecırdı hastane fılan goturdu cok cok dıkkat et dedı su grıp donemındeydı o harıc esıme bıze bırsey olmadı yanı corana farklı bu sene zatüreye yakalanan cok fazla kısı vardı bunla alakası yok baglastırmayın ayrıca saglık bakanı seffaf bır sekılde acıklıyor neden hala ınanmak ıstemıyorsunuz.Biz de çok üzüldük anlam veremedik, nasıl olur bir anda öldü çünkü, ailesi de şoktaydı detayları da konuşamıyorsun tabii o acılı halleriyle, süreç nasıl gelişti anlamadık ama tek bildiğimiz çok ani olduğu. Arkasında da 5 yaşında bir çocuğu daha vardı. Mekanı cennet olsun
Ben de benzer şeyleri yaşıyorum. Yılbaşından bu yana bir iyi bir kötü seyrediyor. Özellikle ocak başında çok ağır geçirdim rahatsızlığı. Tek fark yüksek ateşim yoktu ama titreme geliyordu sürekli üşüyordum. Şiddetli baş ağrısı, öksürük, boğaz ağrısı, bitmeyen balgam sökme çabaları. Ara ara kusma ve hatta ishal.. çocuklar ve eşim daha hafif atlattı ama ben pert oldumBir kac gundur ben de bunu dusunuyorum. Ocak ayinin 6 sinda Turkiye'ye geldim. Ucakta arka koltugumda oturan adam surekli oksuruyordu. Ozaman corona duyulmamisti tabii. Oyuzden pek umursamadim.
Neyse, dogru duzgun evden cikmamis olmama ragmen 10 gun kadar sonra hastalandim. Bastan bi bogaz agrisi gibi birsey oldu. Sonra oksuruk ve cok siddetli bas agrisi. Ardindan yuksek ates.. Ates 2 gun civari surdu. Ve cigerlerimden acayip hiriltilar geliyordu nefes alip verdikce..Daha once gecirdigim hicbir gripte boyle sesler olmamisti.
Ates ve bas agrisi gectikten sonra bile vucudum kendini toparlayamadi. Gunlerce ter doktum, oturdugum yerde terliyordum.. Ve yorgunluk cok fazlaydi.
Oksuruk ise hala gecmedi. Ben grip oldugumda bu sekilde olmuyorum bu yasadigim daha once gecirdigim griplerden farkliydi.. simdi dusununce belki de diyorum coronavirustu.
Olmayabilir.Bilemiyorum sadece aklım mantığım bana bu yaşananların bize anlattıkları gibi olmadını söylüyor
Geçmişte kaldı artık bütün yaşananlar ve hatalarBen de öyle düşünüyorum, test kiti yokken test yapılmamışken tabii tespit edilemezdi.
Bu dene zatüre vakası cok oldu canım korana ıle alakalı oldugunu düşünmüyorum esımın yakın arkadası gecırdı hastane fılan goturdu cok cok dıkkat et dedı su grıp donemındeydı o harıc esıme bıze bırsey olmadı yanı corana farklı bu sene zatüreye yakalanan cok fazla kısı vardı bunla alakası yok baglastırmayın ayrıca saglık bakanı seffaf bır sekılde acıklıyor neden hala ınanmak ıstemıyorsunuz.
Öyle tabii.Bunlar goreceli iddialar.
Geçen yıl ayni dönemde de zatürre hastası çoktu.
Gripten de insanlar ölüyordu.
Hemşirenin birinin söylediği bir iddianın dayanağı olamaz ki
Herkesin aklında şu sorular vardı, bu sene de aşırı fazla zatürre hastalığı mevcuttu.Ben de olmadığını düşünüyorum. Madem bu kadar hızlı yayılıyor o zaman tüm ülkenin hasta olması gerekti değil mi. Bu sene çok insan grip oldu önceki senelerde olduğu gibi. Ve ölenler oldu önceki senelerde olduğu gibi.
3 672 ölüden 293 vaka iyi gayet ilk kez gunde bu kadar test yapıldı
Gayet iyi
11 de biri dun 10 da biriydi sanırım
Sakin olalım iyileşenler de var
Başka kimlerden geldi ümit davala ve hasan şaş harici varmıFutbolcular ile ilgili pozitif ler gelmeye başladı. Umarım sayı çok olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?