bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Günlerdir bununla yatıp kalkıyoruz, psikolojik olabilir bilmiyorum ama yine de durumu özet geçeyim de yorum yapın nolur. Astım hastasıyım ve ilacımı illik sıkıştığımda kullanıyorum devamlı değil. Bi hastalandığım zaman mutlaka hastane yatışı oluyor o derece ağır geçiriyorum. 3 gündür özellikle akşamları nefes almakta çok zorlaniyorum sabahları da boğaz ağrım oluyor halsizlik var. Sadece ateş yok.. özel eğitimde öğretmenlik yapıyorum ve tatilden 4 gün önce fransadan öğrencimiz geldi ama aşırı hastaydı çocuk. Çarşamba ve cuma günleri geldi 4 hocamız derse aldı bizde asansörde vs karşılaştık. Çocukta varsa bize de bulaşmış olabilir mi? Yaşım genç diye ateşli vs olmayabilir miyim? İyice paranoyak olmuş olabilirim...

Ama dışarda gezip eve taşımayın dememiş mi
"Salginin disinda degilsiniz. Evde kalin" demis. " hayat disarda ama bir sure hayati yavaslatin" demis.
Bilmiyorum ya. Belki de disarida gezip virusun yayilimini artirilmamasi icindir ama sanki o vakalardan birinde gencler de var gibi geldi bana. Cunku ozellikle genclere hitap edilmis. Umarim oyle degildir.

o cocugun durumu ne acaba suan turkiyeye yayilmia oldugu icim imkansiz denilemez umarim degildir ama her ihtimale karsi hastaneye gitseniz daha iyi olur sanki..

Covid-19 dan hiç haberiniz olmasa ve Türkiye genelinde yaşları 60’ın üzerinde ve kronik hastalıkları olan 30 kişi zatürreden ölse dikkatinizi çeker miydi?

Ama bu 1 haftada olan sonuç.
1 2 ay sonrasını düşünsenize farkedilmemiş olsaydı virüs falan bilmeseydik.
O zaman emin olun duyulurdu.

o cocugun durumu ne acaba suan turkiyeye yayilmia oldugu icim imkansiz denilemez umarim degildir ama her ihtimale karsi hastaneye gitseniz daha iyi olur sanki..
Aslında 184 ü aradım ama ateş olmayınca yönlendirme yapmıyor yarın bi daha şansımı denemek istiyorum devletin kurumunu da gereksiz oyalamış olmak da istemiyorum uf ne zormuş, inanın ölümden korkum yok ama nefes alamamak ne zor. 6 gün yatmıştım astım atağı geçirdiğimde nefes alamadan berbattı

Biraz once Boris Johnson acikladi ; UK sinirli olarak kapatildi . Supermarket ve eczane gerekli olan yerler disinda her yer kapatildi. Yarin basliyor . Simdilik 3 hafta .

Bizde buna benzer bir durum yaşadık
Eşimde ağır bir grip yaşıyor
Hiç böyle bir gribine şahit olmamıştım
Bağazı tahriş olmuştu sanırım
Ağzından kan gelmeye başladı
Hiç ilaç almadı sadece terleyerek bol sıvı tüketerek atlatmaya çalışıyor
Şimdi durumu daha iyi
Panik yapmamaya çalışın
Eğer durumunuz kötüye giderse test yapın
Her ne kadar ben eşimi ikna edemedin isede

İplemeyen adam bile sokağa çıkmaya müdahale ediyor vay arkadaş.

Fön makinesi tutulan yuzeylerde sıcak modda tabi ki hemen virüs oluyormus kargolara montlara tutulabilir.

Eşime kapıda yapayım hemen. Ben eve girmeden tepeden tırnağa kolonya sıkıyorum. Direk banyoya gidip soyup makinaya atıyor yıkanıyor. Öyle geliyor içeri.
Hadi bu üstündekini engelledi.
Ama ya eşim enfekte olduysa diye düşünmekten düşük yapıcam artık.
Lanette 14 günde belli oluyor. O hastaymış diyene kadar bende çoktan kapmış olurum. 2 yaşında bebe var. Naparız bilmiyorum

Ah çok geçmiş olsun çok üzüldüm ben o derece kötü değilim ama 2 kronik hastalığım var, en azından bilirsem ona göre kimseyle evlatlarımla teması keserim

sicakla alakasi yok ki suan bizde soguk diye baska ulkelerde sicak gayet guzel yayilmaya devam ediyor 65 derecede oluyor diye bi aciklama var 65 dereceyede hangi insan dayanabilir

Bu akşam NTV yayınında Ateş Kara
havanın ve nemin virüsün yayılımını azaltacağını öngördüklerini söyledi.. DSÖ bu yönde bilimsel bir araştırma olmadığını söylemiş. Ama sıcak ülkelerdeki vaka sayılarını bakarak böyle bir yorum yaptığını belirtti.

Bir dahaki kış için de farklı olasılıklar olduğunu söyledi.. zayıf ihtimaller virüsün tamamen kaybolması yada aynı şekilde devam etmesi..
büyük ihtimalle mevsimsel bir özellik kazanması akciğerleri etkileyen mevsimsel bir gribe dönüşmesi..

Ama bu 1 haftada olan sonuç.
1 2 ay sonrasını düşünsenize farkedilmemiş olsaydı virüs falan bilmeseydik.
O zaman emin olun duyulurdu.
1-2 ay sonrasına bakarsanız dünyanın her yerine yayılmış bir hastalık olur ama. 1-2 ay öncesine bakmak lazım. Çin bile uzunca süre sakladı bu salgını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…