bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
....
şimdi artık tepki veremezler merak etmeyin . Olayın vehametini görünce sustu herkes.
ayrıca ben kızmıyorum. virüslerin yapısını bilmiyorlar . Biraz da ondan . Ben biyoloji okudum. Eski okul arkadaşlarım( farklı siyasi görüşlerden ) hepsi önceden olduğunu biliyorduk. Çünkü bu virüslerin doğası ile ilgili bir konu. Viroloji okuyan , çok hatırlamasa bile aklında kaldığı kadarı bile bu şekilde yayılamayacağını bilir.
Şimdi zaten bunları konuşma sırası değil. Yetkililer görevlerini yapsınlar. Bari bu durumda kutuplaşmaların içine çekmesinler. Kimseyi taramadan ilk vakanın nerde olduğunu nasıl nerden bilebilirler. Gerçekten “tespit edilen ,kayıt altına aldığımız ilk vaka “ deseler anlayacağım. “Türkiye’deki ilk vaka” lafı bilimsel olarak hatalı. Bir avuç insanı tara , 80 milyonda sonra ilk vaka. Bir de kesin. Hala onun derdindeler. İşte bizim politikamız biraz sıkıntılı. Bunu hepimiz biliriz.
işin tuhafı dünyada da bilim insanları birsürü kişinin enfekte olduğunu söylediler. Benim o yüzden aklım almıyor. Hani bizim dediğimiz bişey değildi. Dünya sağlık örgütü bile durmadan söyledi. Nerede kaç vaka olduğunun gerçek sayının tespit edilemez olduğunu.
zaten kim bilir daha kaç kişi hasta. Herkes öksürüyor.
Şimdi önemli olan toplumun beklentisi şu şekilde olmalı.
test Sayılarının artırılması taramaların artırılması lazım. Şimdi ona odaklanmamız lazım.
test sayıları artırılsın. Durumu kötü olanlara hastaneye yatış verilsin. Daha hafif atlatanlara ev karantinası.
korkmayın üzülmeyin gençseniz sağlıklıysanız bir grip ( ağır bir grip ) gibi atlatacaksınız. Ki biz büyük şehirde yaşayanlar sürekli hastalanırız.
geçecek bu günler.
Yalnız virüs çok bulaşıcı. Yani en tehlikeli yanı bu.
Ama nisan ayı baya zorlanacağız. Öyle görünüyor.
ne diyim. Dışarıda çalışmak zorunda olan o kadar kişi var ki. Ben böyle şeylerden çok etkileniyorum. böyle durumlarda insan önemli. Tüm insanlık için üzülüyorum şu anda. bu yaza durum değişecek. Öyle Ümit ediyorum. Karamsar bakmıyorum. Olanlara rağmen. Etkili Anti - viral bir ilaç bulunmasına bakar. Herşeyi bitirir. Eski hayatlarımıza döneriz.

Arkadaşlar mehmet oz ün uzunca bir yazısı vardi acaba bilen atabilir mi çevreme yollamak istiyorum ne yazık ki kaybettim ya bulamıyorum. Korona ile ilgili
Dr Mehmet Öz'ün Corona Virüsü hakkındaki yazısı

Yıllardır doğru düzgün girmediğim facebooka bu virüs yüzünden girip bir şeyler yazayım istedim çünkü neredeyse 15 ocaktan bu yana, yani 2 aydır bu hastalık üzerine bilimsel makaleler de dahil çok fazla okuma yaptım.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. bu virüsten kaçış yok arkadaşlar. istisnasız hepimiz yakalanacağız. ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi, bunu en sonda açacağım. aynen grip virüsünde olduğu gibi önümüzdeki yıllar, on yıllar boyunca bu virüsle yaşamayı öğreneceğiz. emin olun bu kesin. şu an alınan karantina, tatil, izin vb önlemlerinin tamamı virüsün yayılma hızını yavaşlatıp, sağlık sektörünün çökmemesini sağlamak üzere alınıyor.

Çok hızlı yayılımda hastanelerin yoğun bakım üniteleri çıkmaza giriyor ve bilamecbur italya örneğinde olduğu gibi hangi hastanın yaşayacağına, hangisinin öleceğine karar verilmesi gereken berbat bir durum ortaya çıkıyor.

Virüs dediğimiz şeyler aslında öldürücü, şeytani birer düşman değiller. onlar da aynen bizim gibi üzerinde konuşlandıkları alan sayesinde yaşayan canlılar. zaten genelde hayvanlardan bize geçiyorlar ve evet, hayvanları genelde öldürmüyorlar. çünkü kendileri de yaşamak için üzerinde yaşadıkları canlılara muhtaçlar. yüzyıllardır hayvanlarla beraber yaşamaya alışmışlar.

E peki biz neden ölüyoruz? çünkü birbirimizi tanımıyoruz. virüs kendini hala hayvan vücudunda zannediyor. yeni yerleştiği konağın şartlarını henüz bilmiyor. belli bir süre geçtikten sonra hem bizler onlara bağışıklık kazanacağız hem de onlar kendi sonsuz yaşamları için mutasyona uğrayacaklar. böylece beraber yaşamaya alışacağız.

Mesela aranızda herpes labialis adlı virüsü duyan oldu mu hiç? duymadınız ama kendisi dünyanın en yaygın virüslerinden birisi ve bir kere vücudumuza girdikten sonra biz ölene kadar vücuttan atılamıyorlar. peki ne yapıyor bu virüs? dudağınızda uçuk çıkarıyor. o kadar işte. bizi öldürmüyor çünkü biz ölürsek kendisi de yaşayamıyor.

Grip virüsü de hemen hemen öyle. öldürücülük oranı %0.1 civarı ve genelde zaten vücudunda kronik sorun olanları öldürüyor. her sene ve her sene dünyada yarım milyar insan grip virüsüne yakalanıyor. bu şekilde birlikte yaşamaya alıştığımız tonla virüs var. corona virüsler (sars, mers vb) ile de yaşamaya alışacağız (tabii mers ile belki 1000 yıl sonra).

Sadede gelirsem, dediğim gibi hepimiz bu virüse yakalanacağız. hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi. ve hatta hastalığı da atlattı. vücudu virüsle yaşamaya çoktan alıştı ya da virüs o vücutta yaşayamadı ve başka konaklara geçti. bu konuda en güzel örnek diamond princess gemisi. gemideki 3700 kişinin 700'ünde test pozitif çıkmış. ama bu 700 kişinin 350'si hastalığı hissetmemiş bile. ve hala da çok sağlıklılar. yatak döşek yatmıyorlar. ki yaş ortalamaları da baya yüksek.

Peki neden böyle? çünkü o 350 kişinin bağışıklık sistemi çok güçlü. yani bu hastalıkta en önemli şey bağışıklık sistemi. aramızda bağışıklığı iyi olanlar, spor yapanlar, doğru besinleri alanlar, sigara içmeyenler vb. bu hastalığı belki hissetmeyecek bile. belki hafif bir grip gibi atlatıp hayatlarına devam edecekler.

Ne yapmak gerekiyor? öncelik vücut direnci. spor ve hareket. sonrası beslenme. özellikle meyve sebzeler ile daha spesifik şeyler, mesela sarımsak, yoğurt, kefir, yeşil çay vb. sonrası ise besin takviyeleri. özellikle c vitamini, çinko, beta glukanlar (1.3 ve 1.6) ve kara mürver ekstresi. meyve sebzeler ve takviyeler eğer kendinize de dikkat ederseniz bu kışı atlatmanızı sağlayabilir. çünkü bağışıklık sistemini çok dirençli hale getiriyorlar.

Dediğim gibi, bu virüsle yaşamaya alışın. önümüzdeki yıllarda, hatta belki aylar ya da haftalarda mutasyona da uğrayacak, ya daha ölümcül olacak, ki kendi de kaybeder, bu yüzden bunu düşük olasılık görüyorum, ya da o da bizimle yaşamayı öğrenecek. aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek. grip aşıları da öyledir. sizi sadece geçmiş senelerin grip virüslerinden korur. yenilerinden değil. yani tam koruma sağlamaz. tam koruma her zaman için bağışıklık sisteminizdir.

Fakat dediğim gibi virüsün canlılığını devam ettirebilmesi için bulunduğu konağı öldürmemesi ve başka konaklara geçebilmesi gerekiyor. bunun için de mecburen mutasyona uğramak zorunda. mutasyon dediğimiz şey ise nesille alakalı ve virüsler çok hızlı üreyip öldükleri için bizlerde yıllar alan nesil değişimi onlarda saatler alabiliyor. bu sayede çok hızlı mutasyon geçiriyorlar. ve büyük bir olasılık süre geçtikçe virüs bulaştığı kişiyi öldürmeyecek şekilde mutasyon geçirecek. yani bu virüsü ne kadar geç kaparsanız tehlikesi o kadar az olacak.

Evet, hepimize uğrayacak bu virüs ama ne kadar geç uğrarsa o denli şanslı olacağız. bu yüzden olabildiğince evden çıkmamak, hijyene dikkat etmek, gerekli şekilde beslenmek, hareket etmek ve gerekli takviyeleri almak gerekiyor. bunları yapanlar emin olun hepimizden uzun yaşayacak.

Özet
1- Kendinizi karantinaya alın. virüsle en geç temas edenler en şanslıları olacak
2- Hijyen. olabildiğince temizliğe dikkat edin.
3- Meyve sebze yiyin.
4- Bağışıklığa iyi gelen sarımsak, kefir, yoğurt gibi besinler tüketin.
5- Bağışıklığa çok iyi gelen besin takviyeleri ve vitaminler alın. örnek: beta glukanlar, c vitamini, çinko, kara mürver ekstresi vb.
6- Hareket edin ve evinizde spor yapın.
7- Sigarayı bırakın.
8- Bol su için.

Tesekkürler. Iyiki yazdiniz.

Ben yanlış hatırlamıyorsam bebek maması arayan birisi vardı. Bugün gördüm. Online satışta her markadan var. Stoklar yenilenmiş olabilir. Site ismi vermeyim şimdi. Reklam gibi olmasın
marketlerde yoksa. İnternette var.

Çok teşekkür ederim canım

Internet satışları yüzde 300 artmış olmasına rağmen ve defalarca döndü durdu söylendi hala kargo paketlerinden korkanlar var . Obsessif oldu millet

Tabiki de vardi aksini kim nasil düsünür aklim almiyor.
Aklımın almadığı o kadar çok şey varki bu onların yanında devede kulak
Kim neye inanmak istiyorsa ona inansın problem değil
Yanlız virüs gibi tüm herkesi ilgilendiren bişeyde bile bu kadar rahat olmak bize özgü sanırım

Ben rizedeyim burda da görülen vaka var trabzonda ölen oldu ben ewden çıkmıyorum ama eşim iş için mecburen çıkıyor bi an önce bitse bu salgın

Tepkiler umrumda bile değil çünki biliyorum bu toplumun yapısını
Bizde birşey var başımıza gelmeyinceye kadar başkasının ne olduğunu pek umursamıyoruz
Komşunda yangın varsa bu yangının sanada sıçrama olasılığıda vardır
Virüsün yayılma hızını insanları nasıl etkilediğini bilmek için virolog yada biyolog olmaya gerek yok
Sadece algılar açık olsun yeter
.
Bende biliyorum bu konuşmanın sırası değil
Batan bir gemide herkes ölür .
Bize düşeni en iyi yapmaktır çözüm
Sonrası işin ehli insanlara ve doğaya emanet
Uzun zamandır işini iyi yapan halkı ayrıştımadan bir siyasi fügür görüyorum oda bakan koca dır

Bilemiyorum tarama nasıl yapıldı gerçekliği bize yansıtılanlar ne derece güvenilirdi
Ama şunu biliyorum
İlk vaka açıklanmadan haftalar önce iran virüsü açıklamış olayın ciddi boyutlarda olduğu açıktı
Ki iran ne derece objektifdir bu konuda
Virüs irana ne zaman girdi belli bile değil
İrandan bölgelerimize ciddi bir insan sirkülasyonu var
İrana gidenler irandan gelenler az rakamlar değil
Yüzlerce insan enfekte olarak ülkeye gelen bir vakkaya bakar
Ki avrupa asya ülkelerinede ülkemizden ciddi bir insan akımı vardır
Ve atlanıyor suriye
Ne durumda
Bunu kimse bilmiyor
Artık enfekte olan hastalar nasıl olur nasıl bir yol izlenir buda sağlık politikasıdır
Güvenmekten başka çeremizde yoktur

Olabilir tabiki boyle böyle bulasiyo. Bence hemen 184 u arayıp Fransa olayını ve semptom lari söyleyin

Bilim kuruluna göre Haziran ayına kadar sürecekmiş. İki üç ay var. Normal hayata dönsek biran önce

Vakalar İstanbul ve Van diyor başka iller de yok mu ki acaba İstanbul da yaşıyorum Tekirdağ da annem var oraya mı gitsem

hazirana kdr boyle devam edicegini sanmiyorum ben ya milleti 2 gun evde tutamiyorlar hazirana kdr surcek deyince herkes bulasirsa bulassin napalim der veya heryer boyle kapali kalsa ekonomi kaldirmaz

Son dakika… Corona virüsünde son durum: Yaşlıları evlerinde ölü buluyorlar
Dünya çapında 381 binden fazla insanın hastalandığı ve 16 bin 500'den fazla insanın yaşamını yitirdiği corona virüsü salgınında kan donduran bir açıklama İspanya'dan geldi... İspanya Savunma Bakanı, "Askerler yardım ekmek için sokaklara indi. Bazı evlerde yaşlıları yataklarında ölü buluyorlar" dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…