Videoyu bilen varsa atabilir mi
Yaa cok üzüldüm
Adamın gözleri dolu dolu otobüs almadı beni diyor, kim bilir nereden nereye yürüdü
Yaaa cok uzuldum yazik falan filan diyor bide dalga gecer gibi serefsiz kopek ha ben bu hakareti yazdim diye ban yiyeceksem yiyim yoksa icim sogumayacak. 65 yas ustunun sokaga cikmasi yasaklamasi iyi olmadi tamam o duraktan inip bos bos o duraga kadar gidip tekrar donenlere iyi oldu ama yapacaksa ya tamamen sokaga cikma yasagi yapacaklar di okullar kapatildi anne baba calisiyor oldu mi boyle yasak ama bu insanlar evde tek yasiyordur mecbur ekmegini suyunu alicak bu yasta hastaneye mecbur gidicekler yaptiklari ic degil hastaligi olanlara yasak islemeyecek rahat rahat gidip gelecekler olmaz boyle gencler de bokunu cikartmislar yazik degil mi amcaya bizim babamiz da olabirdi bu amca cok uzuldum
Adamın gözleri dolu dolu otobüs almadı beni diyor, kim bilir nereden nereye yürüdü
Yazık günah ya en çok kurunun yanındaki yaşlara üzülüyorum bir yanda masumlar bir yanda bıçak çekecek kadar beyinsiz mahluklar. Allahım yardım etsin şu günleri atlatalm istiyorum sadece.
Yaaa cok uzuldum yazik falan filan diyor bide dalga gecer gibi serefsiz kopek ha ben bu hakareti yazdim diye ban yiyeceksem yiyim yoksa icim sogumayacak. 65 yas ustunun sokaga cikmasi yasaklamasi iyi olmadi tamam o duraktan inip bos bos o duraga kadar gidip tekrar donenlere iyi oldu ama yapacaksa ya tamamen sokaga cikma yasagi yapacaklar di okullar kapatildi anne baba calisiyor oldu mi boyle yasak ama bu insanlar evde tek yasiyordur mecbur ekmegini suyunu alicak bu yasta hastaneye mecbur gidicekler yaptiklari ic degil hastaligi olanlara yasak islemeyecek rahat rahat gidip gelecekler olmaz boyle gencler de bokunu cikartmislar yazik degil mi amcaya bizim babamiz da olabirdi bu amca cok uzuldum
Yazık günah ya en çok kurunun yanındaki yaşlara üzülüyorum bir yanda masumlar bir yanda bıçak çekecek kadar beyinsiz mahluklar. Allahım yardım etsin şu günleri atlatalm istiyorum sadece.
Bemde cok zoruma gittiYasaklar tedbirler yerinde güzel ama gerektiği durumda insiyatif kullanılabilmeli, amca polislerle konuşup izin almış zaten. Hastaneye gitmesi gerekiyormuş. Gidip evinde ziyaret etmiş kaymakam, iç işleri bakanıyla da telefonda görüşmüş gayet yüzü gülüyordu içim rahatladı o yüzden. İnşallah abartmamayı öğreniriz artık millet olarak böyle mahçup anadolu insanları sokak serserilerinin diline dolanmasın asla dayanamıyorum
Kiyamam ya icim acidi, gozlerim doldu. Yanimda olsaydi elini oper, bu densiz adina ozur dilerdim o amcadan .
Yazın bitecek demelerinin sebebi D vitaminin den kaynakliymis. D vitamini düşük olanın bağışıklık sistemi düşük oluyormuş. Yazın da D vitamini alabileceğimiz icin hastalığa yakalanma olayımız azalacakmış diye dinledim. Zaten türkiye de çoğu özellikle kadin 'ın hatta bol güneşli olmasına rağmen akdeniz bölgesindeki kadınların D vitamini düşük.
Aynen öyle bizim halkta yok
Kaçıyorlar köşe bucak güneşten. Alışkanlık mi nedir bende anlamadım bir ara güneş soyle boyle deniyordu sonra Hayir güneşe çıkın edin dendi. Hep farklı seyler söyleniyor her konuda olduğu gibi bu konuda da.
Emin misiniz?
Bu olayi kizim anlatti az once uzulerek,ben gormemistim.Yasaklar tedbirler yerinde güzel ama gerektiği durumda insiyatif kullanılabilmeli, amca polislerle konuşup izin almış zaten. Hastaneye gitmesi gerekiyormuş. Gidip evinde ziyaret etmiş kaymakam, iç işleri bakanıyla da telefonda görüşmüş gayet yüzü gülüyordu içim rahatladı o yüzden. İnşallah abartmamayı öğreniriz artık millet olarak böyle mahçup anadolu insanları sokak serserilerinin diline dolanmasın asla dayanamıyorum
Benim d vitamini yerlerde. En son 19 du.Aslında kadın erkek farkı yok. Bizim ülkede durumu bilmiyorum ama erkeklerde D vitamin eksikliği daha da fazla çıkabiliyormuş. Kadınlarda daha çok dikkat ediliyor çünkü menopoz sonrası kemik erimesi görülüyor kadınlarda. Evet bağışıklık için önemli.
D vitamini için güneşten yararlanmak lazım ama UV ışınları zararlı, UV ışınlarının yoğun olduğu öğle saatlerinde aslında güneşten kaçınmak lazım.
Kızlar şöyle bir haber var, inşallah doğru değildir.
Ya da amaaan zaten sınırlar kapalı, şimdi Çin düşünsün.
Çin'e yakınlığıyla bilinen ve İngilizce yayın yapan Global Times'ın haberine göre; Yunnan'dan Shandong'a otobüsle dönen bir kişi hayatını kaybetti ve yapılan testte Hanta Virüsü'nün pozitif olduğu belirlendi. Otobüsteki diğer 32 yolcuya da test yapıldı.
Kemirgenlerden bulaşıyormuş bu da.Ya daha Korona ile ilgili terimlere yeni alışıyorduk. RNA DNA hepsi çorbayken Hanta nedir?
Bu nerenin virüsü, hangi organa saldırıyor? Sirke iyi gelir mi? Kaç derece kolonya kullanacağız?
Kafamda deli sorular...
Çok haklısınız. Bu konuşmaların sırası değil derken ben karşı tarafı kastettim . Sizi değil. Aksine bizlerin konuşması lazım. sizin konuşmanız lazım.Tepkiler umrumda bile değil çünki biliyorum bu toplumun yapısını
Bizde birşey var başımıza gelmeyinceye kadar başkasının ne olduğunu pek umursamıyoruz
Komşunda yangın varsa bu yangının sanada sıçrama olasılığıda vardır
Virüsün yayılma hızını insanları nasıl etkilediğini bilmek için virolog yada biyolog olmaya gerek yok
Sadece algılar açık olsun yeter
.
Bende biliyorum bu konuşmanın sırası değil
Batan bir gemide herkes ölür .
Bize düşeni en iyi yapmaktır çözüm
Sonrası işin ehli insanlara ve doğaya emanet
Uzun zamandır işini iyi yapan halkı ayrıştımadan bir siyasi fügür görüyorum oda bakan koca dır
Bilemiyorum tarama nasıl yapıldı gerçekliği bize yansıtılanlar ne derece güvenilirdi
Ama şunu biliyorum
İlk vaka açıklanmadan haftalar önce iran virüsü açıklamış olayın ciddi boyutlarda olduğu açıktı
Ki iran ne derece objektifdir bu konuda
Virüs irana ne zaman girdi belli bile değil
İrandan bölgelerimize ciddi bir insan sirkülasyonu var
İrana gidenler irandan gelenler az rakamlar değil
Yüzlerce insan enfekte olarak ülkeye gelen bir vakkaya bakar
Ki avrupa asya ülkelerinede ülkemizden ciddi bir insan akımı vardır
Ve atlanıyor suriye
Ne durumda
Bunu kimse bilmiyor
Artık enfekte olan hastalar nasıl olur nasıl bir yol izlenir buda sağlık politikasıdır
Güvenmekten başka çeremizde yoktur
O kadar çok yaşlı vurgusu yapıldı ki okuduğunu anlamada zaten zorlanan tipler yaşlıların risk altında olduğunu bu yüzden korumamız gerektiğini anlayacağına yaşlılardan hastalık bulaşıyor gibi düşündü. Zaten dezavantajlı grupta olan yaşlıları iyice üzdük, yıprattık, depresyona soktuk, bunu yapmaya da devam ediyoruz. Şimdi de genç vurgusu yapmaya başladılar, bakalım. Bence bunun çözümü bu değil ama hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?