bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Çok doğru söylüyorsunuz bu ayrıştırmaktan başka şeye yaramıyor, insanlar paniklemesin diye yaşlı vurgusu yapıldı, ki o da saçma da, bu sefer iyice rahatlattı bir kesimi bu açıklamalar.

İnsanlar paniklemesin ama salmasınlar da. Hee nasılsa yaşlılar ölüyormuş bize bir şey olmaz her gün pekmez yiyoruz diye düşünen gençler türedi, genç vurgusu biraz da bundan yapılmaya başladı tabi.

İşte bu algı yaratma durumları artık midemi bulandırıyor, her neyse durum anlatsınlar ve kenara çekilsinler istiyorum artık herkes kendi beyniyle kapasitesiyle ne anlıyorsa anlasın. Bulmaca çözüyoruz resmen her açıklama sonrası fenalık geldi

Yaşlılara yazık. Ama bu işin böyle olacağını bildim ben. İnsanlar yaşlı nefretinden haberdar değiller galiba. Zaten bizim ülkede çok değil azıcık bile öngörünüz aklınız olursa çok mutsuz olursunuz.
Resmî açıklama ciddiyetsiz. “ Ölenler Yaşlı “
Sayı söyle kaç yaş üstünden bahsediyorsun.
Algılar cehennemi.

91 yaşında bir kişi ölmüş 2 tane 50 ile 60 yaş aralığında vefat eden var geri kalanlar 61 yaş ve üzeri dedi.

Çin'den şimdi de hantavirüs çıktı
Korona virüsün dünyaya yayıldığı Çin'den bir virüs daha çıktı. Yunnan eyaletinde otobüsle seyahat eden bir kişinin hantavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ve otobüsteki 32 kişinin karantinaya alındığı öğrenildi.

Yak valla 2020 yılı felaketler yılı:)

Yenı neler oldu yaa ne gostermiş meb acaba
Meb ebada zaten sınıfta kaldı bana göre

Cine bir aşçı gönderip Türk yemeklerini tanıtmak lazim

kemirgenlerin diskisindan geciyormus insandan insana bulasicilik yokmus

Sakiiinnn:)))
Ayrıca siyasete girecek yorumlar yazılmasın hanımlar, konu Corona ama uzaktan eğitim videoları paylaşıyorsunuz, konunun rengi değişecek sonra, siyasi yorumlar için
siyaset bölümünde açılmış haber başlıklarını kullanın lütfen.
Anlaşılmayacak bir şey yok, Corona virüsü hızlı yayılan ve direkt akciğerlere saldıran henüz bizim onu onun bizi tanımadığı, bu sebeple bağışıklığımızın nasıl savaşacağını bilmediğimiz ileri derece yaşanan bir zatürre diyebiliriz.
Toplumda infial yaratmasın diye temkinli açıklamalar yapmaya çalışıyorlar, zatürre gibi vakalar belli yaşın üzerindeki insanlarda, kronik hastalığı olanlarda, bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ölüme dahi sebep olabiliyor, o yüzden 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan insanlar daha risk altında dendi ama gençlere de dediler ki dikkat edin hastalığı yaşça büyük insanlara taşımayın.

Gençlerin de bu hastalığa yakalanmaları halinde vücutları nasıl direnecek henüz tam da saptandığını sanmıyorum, zira hastalığın seyrine bakacak olursak ilk günlerde görülen semptomlar 5.,6. gün sonunda şiddetli öksürük, yüksek ateş ve nefes almak da zorlanma şeklinde devam ediyor ve ciddi bir nefes alma sorunu yaşanıyor, bu da kandaki oksijen seviyesinin düşmesine neden oluyor ama altta yatan hiçbir hastalığı olmayan, sigara içmeyen gençlerin vücudu hastalığa karşı daha çok direnecektir, ayrıca yine bilim kurulu üyelerini dinledim bu hastalıkla savaşırken tedavi sırasında solunum sıkıntısını gidermeye çalışırken, akciğerleri iyileştirmeye çabalarken başka bir organda da sıkıntı çıkabiliyormuş, yani çok komplike ve bazen birçok organı iyileştirmek için savaşıyor doktorlar.

Genç yaşlı demeden hepimizin dikkat etmesi gerekiyor, kimin nasıl semptomları olacak, kim bu hastalıktan ne kadar etkilenecek meçhul zira her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da hepimizin bulguları da tedaviye vücudunun verdiği cevapta kişiden kişiye değişecektir.

Ayrıca bir kere Corona olan bir daha olmaz diye bir şey de denilemez en azından şu dönemde, gribi bir kere geçirince bir daha ömür boyu grip olmayacağız diyemiyoruz, her yıl geçiriyoruz, bir kere zatürre olan bir daha olmaz da diyemiyoruz, Corona bir virüs defalarca Corona olabiliriz de ama virüs zamanla mutasyona uğrarsa mevsimsel grip gibi geçirilen bir hastalık haline dönüşebilir, herşeyi zaman gösterecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…