bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Yanında da çokoprens veriyürler mi

Yazayım, ateşim yok, yorgunluğum bir miktar var ama ağrılı ve yatak döşek yatacak şekilde değil, biraz halsizim sadece. Burun ve göz akıntım, göz-yüz şişliği ve öksürüğüm var.
Doktor a gitcekmisiniz ben üç kere gittim grip dediler ama bilmiyorum

Ablacım sırf görüşünü merak ettiğim için soruyorum, çinde gerçekten vaka sayıların durduğuna inanıyor musun

Geçmiş olsun
Benimde bir hafta sonra randevum var lakin gitmeye korkuyorum
Acile gitmiştim son
Genç bir doktor
Doktor hastaya ne kadar uzak durun desede
Doktorun burbunun dibinde birşeyler anlatıyor
Birşey dese kavga çıkacak
Demese malum risk var
Öyle çaresiz bir bakışı vardıki dediğin gibi üzüldüm durumuna

Aminn

Ya ben çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum, virüs korkusu filan hiçbir şey yok içimde, şu ana kadar da kendimi kaybedecek kadar korkmadım ama az önce yine yaşlı bir amcayla dalga geçen kafasına kolonya döken insan müsveddelerinin videosunu izledim. Gerçekten sinirlerime hakim olmakta zorlanıyorum ve çok üzgünüm bunları lütfen ihbar edelim arkadaşlar, böyle bir rezalet olmamalı ülkemizde

Tek sorun kısa süreki bagısıklık olması o kadından daha çok olması lazım işte
Seyrettiğim başka bir videoya göre de İngiltere salgın nedeniyle yasaklamalar getirmedi ya, sürü bağışıklığı yöntemini deniyorlarmış ondan yasaklamalar gelmiyormuş, yani herkes bu hastalığa yakalanıp kendi antikorunu oluşturmalı diye bir öneri gelmiş İngiltere virüs bilim kurulundan, bu da bir yöntemmiş ama o kadar bilinmez bir virüs ki sürü bağışıklığı yöntemi mi yoksa Çin'in uyguladığı sıkı yöntemlerle virüsü baskılama yöntemi mi daha etkili henüz bilinmiyormuş.
Bazen sabrımız taşıyor, belki bizde alınan tedbirleri yetersiz buluyor ya da eleştiriyoruz ama bence çok orta yollu ama temkinli ve kontrollü gidiyoruz, bize düşen yalnızca sabretmek, zor biliyorum ama bir şekilde bu virüs aynı domuz gribi, kuş gribi gibi daha az korkulan ve etkisini yitiren bir virüs haline gelecektir zamanla.

Allah'ın cezalari. Öbür videodan daha beteri...

Şimdi mune abla dedıgın şey çok ince bir çizgi
Hem geç bulaşmasını istiyoruz hem herkese bulaşmasını istiyoruz
Bu yuzden esnek tedbirler uyguluyoruz diyorsun sanırım

Hah ama bu ince çizgiye gelıyor halk bu kurallara ne kadar uyuyor tam olarak konu bu....
İmgiltere bundan dolayı başaramadı
İtalya başaramadı

Ama almanya çok test yaparak kontrol altında tutmayı başardı
Evet elbette hasta olalım ama en azından herkese test yapalım

Ki ağır durumds olmayanlar zaten evlerinde tedavi görüyor
Ama bizim bunu yapacak insanımız yok
Herkes hastaneye gelmek ister doktorlar bıçaklanır falan

Ne zaman peki mune
Bu belirsizlik güvensizlik hissi delirtecek

Maskeni eldivenini yanına al kapı vs açmak icin peçete al yanına kapinin girisinde hemen ates olcuyorlar zaten dikkatli ol oturma yerlerine oturma sağ-salim gidip gel inşallah evine yuvana...
Allahım tüm dünyaya dirlik düzen versin tüm sağlık calisanlarimizi korusun

Bizim insanımız bu hayırlı olsun sırada olan herkes virüs kaptı yapacak bir şey yok ckkdkdkdd

Ablacım sırf görüşünü merak ettiğim için soruyorum, çinde gerçekten vaka sayıların durduğuna inanıyor musun
Vakalar durmamış olabilir ama sayının azaldığına inanıyorum, bunu nasıl açıklarım bilmiyorum bilimsel ve gerçekliğe dayalı hiçbir bilgi yok elimde lakin ben zamanla salgına maruz kalan tüm ülkelerde vakaların azalacağını düşünüyorum, sanırım Çin'den başlayarak ilk görülen ülkeleri sıralamak ve hastalığı kaç haftada kontrol altına almaya başladıklarına bakmak lazım, misal Çin'den sonra salgın görülen ülke hangisi, o ülkeden sonra hangi ülkede görüldü, kaç hafta ya da ay sürdü? Daha yeni salgına maruz kalan ülkeler var, biz halkanın son zincirlerinden birinde yer alıyoruz, henüz başlangıçtayız gibi sanki, hastalığın bir tepe noktası vardır illa ki ve sonra yavaşlama dönemi, bu haftalar kritik deniyordu sanırım, belki diğer ülkelerdeki veriler ışığında deniyordur bu, ayrıca biter bitmesine bu salgın ama bitti diye rehavete düşmemek lazım bence, salgın gittikten sonra da en azından 3-5 hafta daha ülkeler arası seyahatlerin olmaması çok önemli bence, zira yine bir kısırdöngüye girilir, şey gibi ben grip oluyorum, eşime, eşim kızıma bulaştırıyor, ben iyileşip kızımdan yine grip kapıyorum durumu gibi.

Son düzenleme:

Diğeri tutuklanmış.
Bunları da bulurlar.

İnsan her yerde insan, o yüzden bazı şeylerin milliyeti olmuyor ama ben kendi halkım için diyorum, hepimizin sağlığı için, yalnızca bu salgın da değil bundan sonra olabilecek herhangi bir salgın için, en ufak bir nezle, grip için dahi toplum bilinci oluşturmamız şart.
Bazı şeyleri kendiliğinden yapmamız için illa ki katı kurallar uygulanması veya belli kurallar koyulması gerekmiyor, bizim düşünüp yapmamız lazım, örnek artık marketlere sınırlı sayıda müşteri alınacak, bunu baştan bizim düşünüp yapmamız lazımdı, tehlikeli bir salgın olduğu haftalardır söyleniyor, ya öleceğiz ya çok ağır bir hastalık geçireceğiz şakası var mı? O zaman bu virüsten korkup tırsarken neden markette dibdibe alışveriş yapıyoruz?
Hepimize akıl fikir verilmiş, tehlikeli bir salgın olduğu da açıklanmış daha niye hem korkup hem de dışarı çıkmaktan fedakarlık etmemek durumu?
Kendi halkını yerden yere vurmak değildir bu, ben benim halkımı biliyorum, ben kendi çocuklarımız için halkım için endişe duyuyorum.

Ne zaman peki mune
Bu belirsizlik güvensizlik hissi delirtecek
Onu ben bilemem, tek diyebileceğim sakin olmaya çalışmamız şart, dikkat edeceğiz sabredeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…