Arkadaşlar kaygınızı nasıl yönetiyorsunuz
Bazen başa çıkamıyorum. Bazen çok iyiyim, bazen uçurumdan yere çakılmış gibi mutsuz hissediyorum
Aşısı ama hemen cikmaz ki dun söyledi 5 hastaneye demişler . Ama bu alanda çalışan her insana destek olacaklarını söyledilerBakanlığın aşı enstitüsü aşı için çalışmalar yapmaya başlamış hükümet destekleyecekmiş bakan koca açıklıyor ayrımtılarıı
En azından umur verici
Ya bu bile guzel hemen olmayacak ama çabalar bile guzel evimizfe kalıp insanlara aşı yapması için zaman kazandıralımAşısı ama hemen cikmaz ki dun söyledi 5 hastaneye demişler . Ama bu alanda çalışan her insana destek olacaklarını söylediler
Geçen takip ettiğim bir çocuk doktoru dsö nün ibuferin kararınj çektiğini yazdi . Yani tabiki emin değilim yeniden ne dedi
Geçmiş olsun. Bu boğaz ağrısı sanki herkeste var bu aralar. Psikolojik mi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Benim de 8-9 gündür boğazım ağrıyor. Böyle çok susar da insan boğazı kurur acır ya, öyle bir şey, bir de bir şeyler takılıyormuş gibi boğazıma hep bir şeyler içip yutkunma ihtiyacı hissettim. Yanında bir de kuru öksürük var. İlk günler hafiften tırstım ama 8-9 gündür devam ediyor ne azalıyor ne çoğalıyor.Kızlar birşey sorcam benim bogazim ağrıyor öksürük yok ateş yok sadece boğaz ama evdende çıkmadım hiç cumartesi günü soğuktu çok usudum ondan mi acaba korkuyorum
Öyle öyle ama bu insanlar gerçek değilse cezalanmali sabahtan beri teyzemi teselli ediyorumAmacın kargaşa degildir muhtemelen ama şu ortamda yanlış bak kac kişi döndü panik oldu herkes endişeli çünkü
Şu an eve tıkılsam bile hayatımı virüse endekslemedim. Elimden gelen tedbiri alıyorum ki başlıktaki çoğu üyenin yaptığının yarısını anca yapıyorum, haberleri takip edip gelişmeleri öğreniyorum, o kadar. Evde stresten kendi kendime aklımı yitirsem de değişen bir şey olmayacak. Aklınızı dağıtın, bir şeylerle uğraşın, eşinizi dostunuzu arayın corona dışında sohbet edin. Bu günler geçecek elbet, hangi salgın sonsuza dek sürdü?
Evden çıktı tamamKizlar ne olur bi cevap verin bu kocam olacak adam sürekli geziyor biz evden çıkmiyoruz
Ne yapcam anlatamadim
Şimdi de pikniğe gitmiş arkadaşlarıyla deliricem
Polis ı falan arayamiyormuyum eve almasam girer bi şekilde
Asla izlenmemeli bencede yada bilmiyorum şu alay edip geyik yapanlar bol bol izlemeliÖyle öyle ama bu insanlar gerçek değilse cezalanmali sabahtan beri teyzemi teselli ediyorum
Hayır ben polisi arasam şikayet etsem hiç mi yasal yaptırımı yok geziyor eve geliyor desemEvden çıktı tamam
Eve giremesin bidaha
Sıkıyorsa gitsin şikayet etsin
Sadece felaket senaryoları var ortalıkta. Hafif atlatanlar olmasına sevindim. Virüse yakalanınca gün gün şöyle olacak böyle olacak tarzı şeylerden falan çok etkilendim ben. Benim de iki çocuğum var biri otizmli. Küçüğü de 2 yaşında. Biz ailecek 2 haftadır çok hasta olduk domuz gribi midir korona mıdır bilmiyorum otizmli oğlumu korkudan doktora götüremedim karantinaya vs alırlarsa çocuğum napar oralarda bizi de almazlarsa fln diye. 4 kilo vermişim iki haftadır 46 kiloya düştüm başedemiyorum bu kaygıyla ne iştah kaldı ne halElimden geleni yapıyorum.
Bunun üstüne gelirse de yapacak bileyim yok.
Ayrıca kimse demiyor ki %80 çok hafif grip yada grip gibi geçiriyor.
Felaket senaryolarından uzak durun.
Herkes virüs bulaşınca krize girip yoğun bakımda entübe edilecek sanıyor.
Almanya arkadaşımın çevresinde herkes grip gibi geçirdi bitti.
Risk gurubu kesim için zor işte.
Bu virüs 1 2 aya kalmaz biter.
Ama bizler paranoyak olarak kalıcaz.
Tv den sosyal medyadan biraz uzak durun biraz.
Binlerce iyileşen, binlerce anlamadan geçiren var.
Kimse iyileşeni söylemiyor. Sürekli açılan sandık sayısı gibi ölüm sayısı veriliyor.
Medya korku pompalıyor. Biraz uzaklaşın, gerekli önlemi de alın yeter.
Bende biraz panik yapıyorum ama hasta olmaktan değil oğlum var 2 yaşında. Ve eşimden başka kimsem yok burda. İkimizde hasta olursak korkusu.
Rabbime emanetiz artık ne diyim
Eskiler kendilerine neyin çarptığını bile anlamıyorlardı. Vebasıydı İspanyol gribiydi... Şimdi neyin ne olduğu belli. Geçecek tabii ki, inşallah da en az hasarla geçer.Aynen öyle.
Üstelik eskiden ne bilim vardı, ne önlem ne imkan.
Şimdi dört koldan çalışılıyor.
Eninde sonunda bitecek.
Ve ben hiç öyle felaketçiler gibi uzun süreceğini sanmıyorum.
Çinde salgın ilk çıktığında ki hastane görüntülerini gördünüz mü?
Bir koridorda yüzlerce insan üst üste sıra almaya çalışıyordu.
O durumlarda yayılma hızı çoktu. Ona rağmen çok yol katettiler.
Biz en son enfekte olan ülkeyiz. Ve gerçekten çok güzel önlemler alındı.
Bide şu halk dinlese. 2 3 hafta sabredip keyfi evden çıkmasa salgın falan olmaz.
Ama az kaldı bitecek inşallah
Biri çıkarken diğerinin arkadan bakması hiç olmuyorHayır ben polisi arasam şikayet etsem hiç mi yasal yaptırımı yok geziyor eve geliyor desem
Bunalmış daralmış falan filan
Biz 10 gündür evdeyiz ama
İnsanların okbsi tetiklenmesin dedikçe bu sefer ciddiye almayan grup büyüyorEskiler kendilerine neyin çarptığını bile anlamıyorlardı. Vebasıydı İspanyol gribiydi... Şimdi neyin ne olduğu belli. Geçecek tabii ki, inşallah da en az hasarla geçer.
Bir de bu hastalığın ölüm oranı %3-3,5 civarında (İtalya'yı saymıyorum). Her hastalanan ölmüyor, yoğun bakıma girmiyor, hastaneye bile gitmiyor. Ayakta fark etmeden geçirenler bile var. Yani corona oldum ölecem olayı yok. Tabii ki hastalık ciddi, önlem alınması gerekiyor ama corona da mutlak ölüm değil yani. Bunu histeri haline getirmemek lazım.
Yoksa bir ay, iki ay, neyse işte, birkaç ay sonra hastalık gittiğinde okbsinden anksiyetesine birçok hastalık kalacak insanlara yadigar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?