bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yaşlılar değil sadece tehlikede olan, kronik hastalıkları olanlar da tehlikede yaşı ne olursa olsun. Türkiye'de yaklaşık 22 milyon kronik hasta var( kanser, hipertansiyon, diyabet, diğer kalkıp ve damar rahatsızlıkları) obezite ve sigara da risk faktörü. Bizim millet baca gibi sigara içer, sadece kendisi içmez yanındakileri de ikincil içici yapar. Hamile kadınlar da risk altında çünkü bağışıklık sistemleri fetus DNA dolayı baskılanmış durumda. MS hastaları vs de.

Hastalık ne kadar az yayılırsa o kadar iyi olacak, çok test yapıp karantinaya alınması gerekiyor hastaların ve cevresının. Bu süreç uzayacak bütün dünyada , umarız o vakte kadar bir aşı ve ilaç bulunur ve o sürece kadar umarım virüs hem bulaşıcılığını hem de mortalitesini attıracak şekilde mutasyona uğramaz.

Yok kız ben onlardan değilim, leş gibi evim.

Korkmayın biz ailecek hastayız 2 haftadır
Ateş öksürük ishal iştahsızlık ne ararsanız var bütün belirtileri yaşadık yaşıyoruz
Rahat rahat nefes de alabiliyoruz hala
Biz ya korona olduk ya domuz gribi artık
Ama toparladık şükür

Hayır işin kötüsü "ölüm oranı düşük, hastaların çok az bir kısmı ölüyor" dense bu sefer hepten salacaklar, önü alınmayacak. "Virüs var mı ki, hani, ben görmüyorum" diyen adamlar var dışarıda.

Ne fark eder insanı ver insanı da yer onlar, yamyamlar. Ki cenin yedikleri de söyleniyor. Deli dana hastalığında sığırlara koyun gibi hayvanların etlerini yem yapıp yedirdikleri için olmuş. Diğerleri lab ortamında olmuş olabilir. Buradan yola çıkarak hiç bir hayvanı yememek lazım. Hayvandan hayvana fark oluyor demek ki; coronadan bütün insanlar tehlike altında ama sucuk yiyende sadece kendisi tehlikede

Mesele iğrençlik değil, mesele bilmem kaç milyarlık kalabalık ülkede bir kesimin yaptığı şeyin bütün Çin halkına mal edilmesi. Türkiye'de eşeğe tecavüz eden adamlar var, dünyadaki diğer ülkeler, "bütün Türkler eşeğe tecavüz ediyorlar, helak olsunlar" dese ne hissedersiniz?

Bunu bütün çin halkına mal edenlere söyleyin. Ben böyle bir şey demedim

Bu kültürel bir şey. Genele mal etmek ile kültürü ayırt etmek gerekiyor. Bizim kokoreç için diyebilirler mesela ya da yemeklerimize "Kuyruk yağı denen bir şeyi kullanıyorlar" diyebilirler. Bu kültür. Araplara "Elleriyle yiyorlar" diyebilirler. Kaşık kullanan yok mu var, ama bu kültür. Çinin de kültürü bu. Köpek yeme festivali olan bir yerden bahsediyorsunuz, adamlar her şeyi yediler, yiyorlar. Bu kültürdür, gerektiği kadar önyargı insanı hayatta tutar, yok saymayız.

Evet kültürü bu, peki bu kültür sebebiyle Çinliler yok olsun, gebersinler diyebilir miyiz?

Söylediklerinize katılıyorum bir ekleme de yapmak istiyorum ( herkes yemez egzotik hayvan veya kedi köpek Çin'de ki Koreliler de yer köpek) Egzotik hayvan yemek sıkıntılı şu açıdan ; çünkü hastalık kontrolü yapamıyorsun. Hayvan hastaysa taşıdığı virüs veya bakteri et pişirilse bile insana geçebilir, hele iyi pişirimlemişse ( temizle kısmını katmıyorum bile). Bir ara şarbon salgını vardı hatırlarsanız. Hastalıkları hayvanları kesip piyasaya sürmüşlerdi etlerini. Şimdi hemen hemen her besicinin bir veterineri var ve piyasaya isterse sürsün etleri devlet ümüğünü sıkar, egzotik hayvan pazarlarının sıkıntısı orada hangi hayvanda ne var, hangi virüsü taşıyor, hastalıklı mı vs hep sorun. Ortadoğu kökenli deveden geçen mers var bir de. O daha da ölümcül.

Söyledikleriniz ek olarak eklemek istedim.

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…