İste o yuzden bilincli , akli basinda biri aciklasin diyorumHayır işin kötüsü "ölüm oranı düşük, hastaların çok az bir kısmı ölüyor" dense bu sefer hepten salacaklar, önü alınmayacak. "Virüs var mı ki, hani, ben görmüyorum" diyen adamlar var dışarıda.
Evet kültürü bu, peki bu kültür sebebiyle Çinliler yok olsun, gebersinler diyebilir miyiz?
Aaa philly daha gecen gun aklima gelmistin , nasilsin?Söylediklerinize katılıyorum bir ekleme de yapmak istiyorum ( herkes yemez egzotik hayvan veya kedi köpek Çin'de ki Koreliler de yer köpek) Egzotik hayvan yemek sıkıntılı şu açıdan ; çünkü hastalık kontrolü yapamıyorsun. Hayvan hastaysa taşıdığı virüs veya bakteri et pişirilse bile insana geçebilir, hele iyi pişirimlemişse ( temizle kısmını katmıyorum bile). Bir ara şarbon salgını vardı hatırlarsanız. Hastalıkları hayvanları kesip piyasaya sürmüşlerdi etlerini. Şimdi hemen hemen her besicinin bir veterineri var ve piyasaya isterse sürsün etleri devlet ümüğünü sıkar, egzotik hayvan pazarlarının sıkıntısı orada hangi hayvanda ne var, hangi virüsü taşıyor, hastalıklı mı vs hep sorun. Ortadoğu kökenli deveden geçen mers var bir de. O daha da ölümcül.
Söyledikleriniz ek olarak eklemek istedim.
.
Söylediklerinize katılıyorum bir ekleme de yapmak istiyorum ( herkes yemez egzotik hayvan veya kedi köpek Çin de). Egzotik hayvan yemek sıkıntılı şu açıdan ; çünkü hastalık kontrolü yapamıyorsun. Hayvan hastaysa taşıdığı virüs veya bakteri et pişirilse bile insana geçebilir, hele iyi pişirimlemişse ( temizle kısmını katmıyorum bile). Bir ara şarbon salgını vardı hatırlarsanız. Hastalıkları hayvanları kesip piyasaya sürmüşlerdi etlerini. Şimdi hemen hemen her besicinin bir veterineri var ve piyasaya isterse sürsün etleri devlet ümüğünü sıkar, egzotik hayvan pazarlarının sıkıntısı orada hangi hayvanda ne var, hangi virüsü taşıyor, hastalıklı mı vs hep sorun. Ortadoğu kökenli deveden geçen mers var bir de. O daha da ölümcül.
Söyledikleriniz ek olarak eklemek istedim.
.
Ne demek istediğinizi anlamadım. Koskoca bir ülke. Dünyanın en büyük ülkelerinden biri. Ne yamyamlığı. Her duyduğunuza inanmayın. Ağzınızdan çıkanı da biraz kulağınız duysun. 1,5 milyar insandan bahsediyorsunuz.Ne fark eder insanı ver insanı da yer onlar, yamyamlar. Ki cenin yedikleri de söyleniyor. Deli dana hastalığında sığırlara koyun gibi hayvanların etlerini yem yapıp yedirdikleri için olmuş. Diğerleri lab ortamında olmuş olabilir. Buradan yola çıkarak hiç bir hayvanı yememek lazım. Hayvandan hayvana fark oluyor demek ki; coronadan bütün insanlar tehlike altında ama sucuk yiyende sadece kendisi tehlikede
Gebersin demek de bir tercih, deyince geberen yok ki, öfkesini atıyor işte, sürekli aynı yerden patlıyorsa ona da tepki geliştirebiliriz. Ortadoğuya nasıl bazen cahillikten dem vuruyorsak, Çine de buradan dem vurulur bence fark yok. Konuya sonradan dahil oldum ama kimseye kolay kolay gebersin diyecek kadar kin de duymam, yaşasın diyecek kadar hümanist de olmam bazen. Savunmuyorum, başka bir bakış veriyorum.
Çok güzel anlatmışsınız da yarasa dediğiniz şey virüs deposu ve izlediğim kadarıyla Çinlilerin yiyecekleri temizleme ve pişirme usulü bizden ve diğer devletlerden çok çok farklı. Burada bizim satakat yemeklerimize de bir arkadaş atıfta bulunmuştu -ben o tarz etler plastik gibi geldiğinden yiyemesem de- milletin o satakatları bir domestosa yatırmadığı kalıyor. Her yerden tabiki hastalık çıkabilir de her şeyi yerseniz bunun ihtimali çoğalıyor. Çin'den salgın çıkma ihtimali ile Türkiye'den veya başka devletlerden çıkma ihtimali bir değil. Çin'in de diğer ülkelere yakın besleme şekline geçmesi şart, kimse bunu Çinli karşıtlığı yüzünden demiyor, insanlar salgın riskini azaltmak istiyorlar tekrar tekrar bu şeyi yaşamamak için. Vahşi hayvan yerine ot ve hamur tüketsinler az da bu kadar zor bir şey istenmiyor.Y
yamyamlık değil. Yamyam olmak insanın insanı yemesidir
bizim gibi memeli hayvanları yiyorlar.
kuş gribi ( tavuk ve hindi) yendiğimiz için oldu
Deli dana , dana yediğimiz için ( ki en korkutucu hastalık o. Bize ders olarak göstermişlerdi. )
Şarbon kırmızı et yediğimiz için
Biriki yıl önce kurban bayramımız şarbon salgını başlatmıştı.
deve yendiği için mers salgını ( ki yük hayvanı yenmemesi lazım )
Domuz gribinin yiyeceklerle Alakası yok her yıl insan öldürüyor.
çinlilerde bizim sucuğumuzdan tiksinir asla yemezler.
artık global bir dünyadayız. Herkesin kirli çamaşırları ortada.
Ek bilgi , insanlar virüs çıkarmazlar. Doğal yaşamımızın bir parçasıdır. Malesef.
biyolojik silahlar hariç.
yani doğa için fare yemenizle tavşan yemeniz ya da koyun yemeniz arasında fark yoktur.
memeli hayvan etidir. Hepsinden virüs gelir.
Evet daha birçok tehlike var, daha önce yaşanan ve gelecekte yaşanabilecek. Bahsi geçen mevzularla ilgili videolar var bakamıyorum bile bana da iğrenç geliyor, ama o kadar kalabalık ve farklı farklı kültürleri olan 1 buçuk milyar insandan bahsediyoruz, hepsinin kedi köpek yediğini fare yediğini düşünemiyorum aklım almıyor.
Çok güzel anlatmışsınız da yarasa dediğiniz şey virüs deposu ve izlediğim kadarıyla Çinlilerin yiyecekleri temizleme ve pişirme usulü bizden ve diğer devletlerden çok çok farklı. Burada bizim satakat yemeklerimize de bir arkadaş atıfta bulunmuştu -ben o tarz etler plastik gibi geldiğinden yiyemesem de- milletin o satakatları bir domestosa yatırmadığı kalıyor. Her yerden tabiki hastalık çıkabilir de her şeyi yerseniz bunun ihtimali çoğalıyor. Çin'den salgın çıkma ihtimali ile Türkiye'den veya başka devletlerden çıkma ihtimali bir değil. Çin'in de diğer ülkelere yakın besleme şekline geçmesi şart, kimse bunu Çinli karşıtlığı yüzünden demiyor, insanlar salgın riskini azaltmak istiyorlar tekrar tekrar bu şeyi yaşamamak için. Vahşi hayvan yerine ot ve hamur tüketsinler az da bu kadar zor bir şey istenmiyor.
bu kültürün sebebi de kıtlık..
30 milyondan fazla insanın açlıktan ölmesi..
Bana aynı yerden patlıyor gibi gelmiyor, daha önce şarbon, deli dana, kuş gribi, domuz gribi nasıl çıktıysa Türkiye ve Avrupa'da tüketilen hayvanların kötü şartlarda tutulmasından kaynaklı, bunun da herhangi bir farkı yok benim gözümde. Yeni çıktı denilen hantavirus yeni bir virüs değil, çiftçilikle uğraşan birçok insan da kapmış daha önce bunu. Amerikada, hatta Türkiyede bile. Ben rahatsız oluyorum insanların faşizan tutumlarından bu yüzden rahatsızlığımı dile getiriyorum, rahatsız olmayabilirsin sen
Evrim ağacı bilimsel bir şekilde açıklamış gayet güzel.
Zamanında açlık yüzünden her bulunanı yemişler. Kültür olarak yerleşmiş sonra. Virüslerin dünyası biraz karanlık. O araştırmaları ben de okudum biraz. Asyalıların beslenme şekillerinin bu konuda etkili olduğu düşünülüyor. Ama gene kesin bişey yok tahmin sadece. Kuş gribi de çok tehlikeliydi. Ben işin bu kısmına katılmıyorum. O yüZden tüm besinlerin aynı tehlikeyi oluşturabileceğine eminim. Virüslerin dünyası bilim tarafındanda çok bilinmiyor. O yüzden tahmini olarak çoğu bilgi veriliyor.Çok güzel anlatmışsınız da yarasa dediğiniz şey virüs deposu ve izlediğim kadarıyla Çinlilerin yiyecekleri temizleme ve pişirme usulü bizden ve diğer devletlerden çok çok farklı. Burada bizim satakat yemeklerimize de bir arkadaş atıfta bulunmuştu -ben o tarz etler plastik gibi geldiğinden yiyemesem de- milletin o satakatları bir domestosa yatırmadığı kalıyor. Her yerden tabiki hastalık çıkabilir de her şeyi yerseniz bunun ihtimali çoğuluyor. Çin'den salgın çıkma ihtimali ile Türkiye'den veya başka devletlerden çıkma ihtimali bir değil. Çin'in de diğer ülkelere yakın besleme şekline geçmesi şart, kimse bunu Çinli karşıtlığı yüzünden demiyor, insanlar salgın riskini azaltmak istiyorlar tekrar tekrar bu şeyi yaşamamak için. Vahşi hayvan yerine ot ve hamur tüketsinler az da bu kadar zor bir şey istenmiyor.
Onlar normal tepkiler, insanı faşizan tutum gösteriyorlar deyip işaret etmek de olmaz bu da bir çeşit etikettir. Bu süreçte insanların bela okuması da yemek eleştirisi yapması da her şey normal, anlaşılabilir bir psikoloji. Bence sen de rahatsız olmamalısın.
Bu arada arabada okuyayım yazayım dedim midem bulandıaraba tutuyor beni :))) Sokakta ne işiniz var karı koca diye linçlemeden yazayım teyzelere erzak taşıyoruz sülalenin hamalı olduk hadi hayırlısı.
Cinsel suçlar hariç, bazı suçluların salınması gündemde evet.Benim aklım hala suçluları salarlar mı cinsel istismar suçlularını salmayı düşünüyorlarmış büyük tepki almış saçmalamasınlar artık yahu virüsten önce onlar bizi öldürecek neyin kafasındalar anlamıyorum moralim bozuldu .
bu kültürün sebebi de kıtlık..
30 milyondan fazla insanın açlıktan ölmesi..
Cinsel suçlar kapsamındada infaz uygulamayı da düşünmüşler yeni izledim haberde saçmalamasınlar dedim nedemek indirim nedemek salmayı düşünmek korkunçCinsel suçlar hariç, bazı suçluların salınması gündemde evet.
Bana göre yakalım, yıkalım, keşke hepsi kılıçtan geçseydi zamanında gibi laflar faşizandır, eleştiri hafif kalıyor bu lafların yanında, o yüzden rahatsız oluyorum tavsiyen için teşekkür ederim yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?