bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İste o yuzden bilincli , akli basinda biri aciklasin diyorum
Bu sefer de millet panik ataktan olecek

Evet kültürü bu, peki bu kültür sebebiyle Çinliler yok olsun, gebersinler diyebilir miyiz?

Gebersin demek de bir tercih, deyince geberen yok ki, öfkesini atıyor işte, sürekli aynı yerden patlıyorsa ona da tepki geliştirebiliriz. Ortadoğuya nasıl bazen cahillikten dem vuruyorsak, Çine de buradan dem vurulur bence fark yok. Konuya sonradan dahil oldum ama kimseye kolay kolay gebersin diyecek kadar kin de duymam, yaşasın diyecek kadar hümanist de olmam bazen. Savunmuyorum, başka bir bakış veriyorum.

Aaa philly daha gecen gun aklima gelmistin , nasilsin?

Evet daha birçok tehlike var, daha önce yaşanan ve gelecekte yaşanabilecek. Bahsi geçen mevzularla ilgili videolar var bakamıyorum bile bana da iğrenç geliyor, ama o kadar kalabalık ve farklı farklı kültürleri olan 1 buçuk milyar insandan bahsediyoruz, hepsinin kedi köpek yediğini fare yediğini düşünemiyorum aklım almıyor.

Ne demek istediğinizi anlamadım. Koskoca bir ülke. Dünyanın en büyük ülkelerinden biri. Ne yamyamlığı. Her duyduğunuza inanmayın. Ağzınızdan çıkanı da biraz kulağınız duysun. 1,5 milyar insandan bahsediyorsunuz.
İyi de mers bulaşıyor zaten insandan insana.
Bulaşmayan içinde çok Risk vardır Virüsler evrimleşir kişiden Kişiye bulaşacak hale çok çabuk gelirler. Anlattım. Sadece şans. Doğa için yarasa ve koyun arasında pek fark yoktur. Aynı salgın sizde de olabilirdi.
yani sizin yediğiniz ette yeni bir virüs başlasa ( gayet doğal olabilir deve etinde nasıl başladı ) ne yani suçlu sen mi olacaksın. Doğada şans işi bunlar.
İnsanın kaderi bunlar. Irklarla ilgisi yok.insanla ilgisi var. Sucuk yiyen kendisine bulaşır. Nerden biliyorsunuz. Ben Ya sucukta virüs gelişirse diyorum. Salgın bizden başlasaydı diyorum. O zaman ne olacaktı.
Ama salgın sonrasında her ülke kendi sorumluluğunu almalı. Bunu dünyaya borçludur. Bu kadar hızlı yayılmasında dünyada yapılan bazı sorumsuzluklarım çok etkisi oldu.

Bana aynı yerden patlıyor gibi gelmiyor, daha önce şarbon, deli dana, kuş gribi, domuz gribi nasıl çıktıysa Türkiye ve Avrupa'da tüketilen hayvanların kötü şartlarda tutulmasından kaynaklı, bunun da herhangi bir farkı yok benim gözümde. Yeni çıktı denilen hantavirus yeni bir virüs değil, çiftçilikle uğraşan birçok insan da kapmış daha önce bunu. Amerikada, hatta Türkiyede bile. Ben rahatsız oluyorum insanların faşizan tutumlarından bu yüzden rahatsızlığımı dile getiriyorum, rahatsız olmayabilirsin sen

Evrim ağacı bilimsel bir şekilde açıklamış gayet güzel.

Çok güzel anlatmışsınız da yarasa dediğiniz şey virüs deposu ve izlediğim kadarıyla Çinlilerin yiyecekleri temizleme ve pişirme usulü bizden ve diğer devletlerden çok çok farklı. Burada bizim satakat yemeklerimize de bir arkadaş atıfta bulunmuştu -ben o tarz etler plastik gibi geldiğinden yiyemesem de- milletin o satakatları bir domestosa yatırmadığı kalıyor. Her yerden tabiki hastalık çıkabilir de her şeyi yerseniz bunun ihtimali çoğalıyor. Çin'den salgın çıkma ihtimali ile Türkiye'den veya başka devletlerden çıkma ihtimali bir değil. Çin'in de diğer ülkelere yakın besleme şekline geçmesi şart, kimse bunu Çinli karşıtlığı yüzünden demiyor, insanlar salgın riskini azaltmak istiyorlar tekrar tekrar bu şeyi yaşamamak için. Vahşi hayvan yerine ot ve hamur tüketsinler az da bu kadar zor bir şey istenmiyor.

bu kültürün sebebi de kıtlık..
30 milyondan fazla insanın açlıktan ölmesi..

Keşke bir yolu olsa da yeme biçimlerini en azından biraz değiştirseler, gerçekten çok korkunç ben eskiden yalan zannederdim köpek festivalini filan, maalesef gerçek olduğunu son 1 2 senedir öğrendim. Herhalde bütün masrafları karşılayacağız, gidip görmek ister misin Çin'i deseler gitmek istemezdim

Onlar normal tepkiler, insanı faşizan tutum gösteriyorlar deyip işaret etmek de olmaz bu da bir çeşit etikettir. Bu süreçte insanların bela okuması da yemek eleştirisi yapması da her şey normal, anlaşılabilir bir psikoloji. Bence sen de rahatsız olmamalısın.

Bu arada arabada okuyayım yazayım dedim midem bulandıaraba tutuyor beni :))) Sokakta ne işiniz var karı koca diye linçlemeden yazayım teyzelere erzak taşıyoruz sülalenin hamalı olduk hadi hayırlısı.

Zamanında açlık yüzünden her bulunanı yemişler. Kültür olarak yerleşmiş sonra. Virüslerin dünyası biraz karanlık. O araştırmaları ben de okudum biraz. Asyalıların beslenme şekillerinin bu konuda etkili olduğu düşünülüyor. Ama gene kesin bişey yok tahmin sadece. Kuş gribi de çok tehlikeliydi. Ben işin bu kısmına katılmıyorum. O yüZden tüm besinlerin aynı tehlikeyi oluşturabileceğine eminim. Virüslerin dünyası bilim tarafındanda çok bilinmiyor. O yüzden tahmini olarak çoğu bilgi veriliyor.
zatenÇin’de bu olaydan sonra bazı besinler yasaklanacak. Yani ülke sorumluluğunu almalı.

İtalya Dışişleri Bakanı: Türkiye’de bloke edilen 200 bin maske sorunu çözüldü
İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, İtalya’nın Türkiye’den satın aldığı ancak gümrükte bloke edildiği belirtilen 200 bin maskeyle ilgili anlaşmaya varıldığını açıkladı.

İtalya’da yayımlanan Corriere della Sera gazetesi, İtalya’da maskeye ihtiyaç duyan bazı hastanelerin tedarikçilerinin Türkiye’de bir şirkete 200 bin maske siparişi verdiğini ve karşılığında 670 bin Euro ödendiğini yazmıştı. Gazetenin 19 Mart tarihli haberine göre, üretimi yapılan maskeler 5 Mart’tan bu tarihe kadar Ankara’da gümrükte bloke edildi.

Gazete, Ankara’daki İtalya Büyükelçiliği’nin devreye girmesine ve gerekli izinlerin alınmasına rağmen “siyasi bir kararla” maskelerin yollanmadığını öne sürdü.

Corriere della Sera’ya göre, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen haftaki telefon görüşmesinde maskelerin önündeki blokajın kaldırılmasını istedi.

Bu haberin ardından İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio dün yaptığı açıklamada, Türkiye’deki 200 bin maskenin önündeki blokajın kaldırıldığını duyurdu. Di Maio “Sorun çözüldü, yola devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: BBC

Benim aklım hala suçluları salarlar mı cinsel istismar suçlularını salmayı düşünüyorlarmış büyük tepki almış saçmalamasınlar artık yahu virüsten önce onlar bizi öldürecek neyin kafasındalar anlamıyorum moralim bozuldu .

Bana göre yakalım, yıkalım, keşke hepsi kılıçtan geçseydi zamanında gibi laflar faşizandır, eleştiri hafif kalıyor bu lafların yanında, o yüzden rahatsız oluyorum tavsiyen için teşekkür ederim yine de

Cinsel suçlar hariç, bazı suçluların salınması gündemde evet.

Özellikle cinsel suçlar, kasten adam öldürmek, uyuşturucu madde ticareti, örgütlü suçlar, terör suçlarını işleyenler ile mükerrirlerin (tekrar suç işleyenler) kapsam dışı tutulması da planlama dahilinde.

bu kültürün sebebi de kıtlık..
30 milyondan fazla insanın açlıktan ölmesi..

Kıtlığı Sovyet çöküşünde Rusya da gördü. Öyle söylentiler vardı ki komşu çocuklarını kaçırıp yediklerie ve evin bebekleri vb. Sanırım Hanibal filmlerinden birine de konu olmuştu.

Şu an Çin süper güç. Kültür iyileştirilebilir. Rusya iyileştirdi diye biliyorum. Hala Ayılarla şakalaşıyolar tabi orası ayrı. : p

Sevgili korona günlüğüm
Bugün oğlum normal uyandı. İnanılır gibi değil ama ne otobüs ne kamyon. Güzeeeel dedim, gün iyi geçecek demek ki. Günün gidişatı ile ilgili böyle minnak varsayımlarda bulunuyorum ki delirmeyeyim.

Kayınvalidem bakla yapmış sepetle yolladı aşağı. Kırmızı bir balkon sepetimiz var. İçindekini alınca "hooooov" diyorum görümcem çekiyor hemen yukarı. Beyim olacak medeniyetsiz sen bir gömül baklaya, normalde yapsam bu ne yaa diye burun kıvıracak adam artık kıtlık korkusundan mı, ay sonu parasızlığından mı bilinmez yedi bitirdi hepsini. "suyunu bana bırak da eppek banam" dedim. Zoruma gitti demesem yiyecekti hepsini.

Bir ara koşar adımlarla markete gitti beyim. Bir tane benim pek sevemediğim içecekten almış. Bir tane almış inanabiliyor musunuz? Hemen trip attım. O da sen zaten sevmiyordun bunu diye aptalca bir savunma yaptı. Bahaneye bak hele hele. Dedim tamam bana da sevdiğimden alsaydın, zıkkım iç dedim. Bencilsin dedim. Kötü adam, kötüüğ diye göğsünü yumruklamak istedim ama "ruh hastası git başımdan" deyip kaçtı. Trip yapamadım gönlümce. Trip yapacak konu bulamıyorum, bir tane bulmuştum o da kursağımda kaldı.

Akşama doğru kanepede içim geçmiş. Oğlum ağzıma arabasını sokarken uyandım. "yeter artık benim uyumaya hakkım yok mu, hepiniz bencilsiniz" diyerek yatak odasına gittim. Beyim "oğlum bırak uyusun elleme" diye söylendi, duydum hepsini. Bir saat kadar uyudum ki üstümde tepinen bir adet evlatla uyandım. Rüyamda çok param olmak üzereydi, bırakmadılar. Rüyada bile...

Görümcemle kaynanam kavga ettiler bugün yine. Mutfak camından kafamı çıkarıp onları dinliyorum. En son görümcem "Allah korona bulaştırsın da kurtulayım" diyordu. Canım benim, çok Mutsuz o da.

Kılıçtan geçirelim diye mi yazdılar?
Ay arabaya şey etmeden evde bakayım ben.
Gebersin bu Çinliler dendi diye yazmışsınız onu gördüm. O da sinirle denir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…