bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
En azından 15 gün evde dursa herkes alcagını alsa daha sonra yasak yapsalar herkes evde dursa bile bu yayılma olmucak pskolojimiz bozuldu ya

Aslında yanlış sordum.
Deliren olur mu diye sormalıydım

Bence virüs bitince anksiyete falan kalmayacak
Mesela bende türlü türlü fobiler var. Tünel fobisi gibi. Geçemiyorum. Artık tünel duvarlarını öperim şu süreç bitince

Cidden koronayı atlattılar derken yine virüs fırladı yaradanın sınaması Umarım atlatırız bu zor yılı geçen yıl o kadar kötüydü ki benim için şimdi ise bu yılla karşılaştırınca bilemiyorum kaldım

@NeverOne Loreth @Yabanelma nerelerdesiniz ayol yoksa DIŞARI MI ÇIKTINIIIIZ
Ne dışarısı yavrım. Sanki dışarı çıkmayalı yıllar yıllar olmuş gibi, "eskiden, biz gençken"li cümleler kurmaya başladım. Eve hapsolmuş iki çocuklu insan dramını çekiyorum şuan. Belgesel ve komedi öğeleri de barındırıyor. Keşke ileri sar tuşu olsa.

Anlamadiginiz belli oluyor ama yine de yorum yapmışsınız. İlk mesajimda ırklar çıkarmıyor demişim aynı şeyi farklı söylemişim gibi bana söylüyorsunuz 1.5 milyarin icinde yemeyenlere niye yamyam diyeyim? yiyenlere yamyam diyorum.. yarasanın bu virüsü taşıdığı araştırmalarla mevcut. Koyunda bu virüsün olduğu bir araştırma varsa söyleyin yasak gelsin daha iyi ben et yemiyorum.
Bu hayvanların satıldığı pazarlarda yasa dışı satıyorlar. sizin dediğiniz gibi istediklerini yerler bize ne denseydi yasa dışı olmazdı. Çin yeterince denetim yapamamış ya da yapmamış demek ki.

Yaşadığımız kıta , coğrafya çok farklı. kıyaslama yapılamaz. Aşırı açlık dönemlerinde köylerde insanlar çarıklarını pişirip yemişler. Onların başına gelenlerde çok zordu. Çok üzücü. Bu ülke çok zorluklarla kuruldu. Gurur duyuyorum Atalarımızla o günlere dayandıkları için.
Asya’da hayvan çeşitliliği çok daha fazla. Ve evet tamamen kıtlık ve açlıkla alakalı. Nüfus fazlalığı. Böcek , küçük kemirgenleri yemişler. Asya tarihini biraz daha araştırmak lazım. Ama şimdiki sorunun açlıkla ilgisi yok. Aradan zaman geçmiş o yiyecekler kültür olarak oturmuş.
bütün dünyada , tüm hayvanlardan ölümcül parazitler virüsler bakteriler bulaşabilir. Aslında bitikleri de unutmamak lazım. Benim korkum burda. Sanıldığı kadar hava atabileceğimiz bir durum yok yani.
bizim başımıza da defalarca geldi daha Corona gibi olanı da ve daha kötüsü de gelebilir.
bizler çiçek poleniyle beslenen mistik canlılar değiliz
korkunç salgınlar yaşadık. Tarihi düşünün . yine olur maalesef. Beslenmemize bağlı da olabilir.
diyelimki onlarda besinlere bağlı salgın olma ihtimali % 5 daha fazla . Bu neyi değiştirecek.bizde de ihtimal var mı var. Çok mu. Çok. Oldu mu. Hep oldu. Aynı felaketin başımıza gelmeyeceğini mi düşünüyorsunuz. Gerçekten.
kibirli olmadan sakince eleştiri yapmakta fayda var.

Sizce bu karantina günlerinde ciddi anlamda birçok insanın psikolojisi bozulur mu?

Daha başlamadınız mı siz yahu? Ben epeyce yol aldım psikolojimin bozulması konusunda

Bugün günler sonra dışarı çıktım. Içimden binlerce kez elinle yüzüne dokunma diye geçirdim. Dokunduğum her yeri (asansor/ kapı kolu) öncesinde ve sonrasında eşya dezenfektanıyla sildim. Bari benden sonraki de gec enfekte olsundu.

Video konferans ile ders işlerken farkında olmadan burnuma dokundum 5 yaş öğrencim "Don't touch your nose." dedi ki kendisi günüme neşe kattı.

Eşim deterjan almış. Paketini deterjanla yıkadim. Delirdim mi? Tertemiz hem de.

Evet eninde sonunda enfekte olacağımın bilincindeyim. Fakat şuan o an olmamalı.Kendini korumayan insanlar yüzünden kendimi korumak bana yeterli gelmiyor malesef. Kalkıp dünyayı sulandırilmış çamaşır suyuyla yıka desen koşar gelirim.

Hanta ile ilgili şöyle bir şey buldum Bilkent'in web sitesinde:

. Virusu taşıyan asemptomatik kemiricilerin idrarı, dışkısı ve sekresyonları çevreyi ve ortam havasını enfekte edebilir.

· İnsana bulaş yolunun özellikle enfekte kemirgenlerinin virüs bulaşlı çıkartılarının, solunması aracılığıyla olduğu düşünülmektedir.

· Kemirgenin insanı ısırmasıyla virus geçişi çok nadirdir.

· Hantavirüs temasla insandan insana geçmez.

· Kemirgenlerin çıkartılarıyla kirlenmiş yiyeceklerle bulaşıp bulaşmadığı ise virüsün mide asidine dirençsiz oluşu nedeniyle şüphelidir.

· Yapılan araştırmalar virüsün kan transfüzyonuyla da geçmediğini göstermiştir.

· Hantavirusun inek, tavuk gibi çiftlik hayvanları veya kedi, köpek gibi ev hayvanları tarafından taşınmazlar, ancak bu hayvanlar kemiricilerle temas halindeyseler onların çıkartılarını taşıyarak aracılık yapabilirler.

Benim zaten çok da sağlam değildi iyice gider sanırım . Bir de başka rahatsızlıklarım var tedavimi olamıyorum çok kötü ya

Ben elinizde hiçbir kanıt yokken nasıl insanlara yamyam dediniz onu anlamadım ve şaşırdım. hala anlamıyorum. Nasıl oluyorda böyle şeylere inanılıyor.
koyuna yasak gelse , şarbon salgınında gelmeliydi herkes yemeye devam etti. Gelse yemeyi kesersiniz. Hiç zannetmiyorum. Zaten olmamış olayları bol keseden atmak kolay. Ben şöyle yapardım. Ben böyle yapardım. ( yapardınız kesin ) et ana besinlerden biri. Kolay mı zannediyorsunuz.
ben ülkelerin sorumluluğu yok demedim. Tüm dünya ülkelerinin başta Çin olmak üzere şu yaşadığımız salgından sorumlular.
sınırların bir türlü kapatılmaması tüm dünyada durumumu ne kader kötüye götürdü.
insanlar acı çekiyor.

Hayvan çeşitliliği az ya da çok ne fark eder? Türkiye'de bir sürü vahşi hayvan var. İnsanlar bir şeyden hoşlanmazsa yemez bir daha. Ben mesela çok ot yemem, hamur işi severim. Türkiye'de ot çeşitliliği mi az? Annem de otçuldur üstelik, sürekli pişirir. Bence zaten halk bu yemekleri sevdiği için tekrar açıldı vahşi hayvan pazarları. Ben o yüzden şu an Çin'e karşı güvensizim, önlem alsalar da bizler unutunca bırakırlar gibi geliyor. Oran yüzde beşten kat kat fazla bir tarafta 3 hayvan diğer tarafta tüm canlılar alemi. Oran yüzde 90'dan bile fazla yani. Ve bu oran ne kadar düşerse o kadar şanslıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…