bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Uyarı olmasına rağmen hala çok matah bir şey yazar gibi bunlar pislik bunlar bilmem ne neden yazılıyor?
Irkçı söylemlere girmesi için illa kürtlere, ruslara mı laf atılması gerekiyor. İlla içimizde böcek yiyen bir çinli mi olması gerekiyor nedir?
Yiyenlere suç bulabilirsiniz, iğrenç bulabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama bunu saygı çerçevesinde yapın lütfen.
Bir de bunun öfkesini hayvandan çıkartan var onlara hiçbir şey demiyorum.

Teşekkürler şu mesaj için.

Dediğim gibi polemik olsun istemiyorum,ben hayvanları canlı canlı pişiren bir kültürü kabul etmiyorum,canilik, vahşilik
Polemik olsun diye söylemiyorum, yanlış bildiğiniz bir şeyi düzeltmek istedim sadece. Asya mutfağı bizim için uzak bir mutfak, anlamamız imkansız zaten, sadece Çin de değil ki çok geniştir mutfağı, Vietnam, Kore, Endonezya, bazı ada ülkeleri vs vs. Ben ne canlı canlı bir hayvan yiyebilirim ne de kanlı canlı canlı, sinir sistemi olanı bir hayvanı kesebilirim. Başka hayatlar.
Mesela tavşan yiyorlar bizim ülkede falan veya Fransızlar benim için sevilecek hayvan onlar, yenmesi o kadar garip ki. Aman neyse işte. Mide var mide var, her şey psikolojik. Vietnam'da yılan yiyen bir tanıdıığımı vardı. Sokakta satılıyormuş haberi yokmuş, bir yıl yemiş herhalde. Tadı da güzeldi diyor. Ta ki arkadaşı gelip " ne yiyorsun farkındasın değil mi, yılan o " diyene kadar. Sonrası kusms refleksi ve bir daha et ağzına koyamama.

..

ülkeye yeni maske girişi olur umarım.ben yıkanabilenlerden buldum aldım.
kullan atlar çok az kaldı. Onlar bitince onu kullanacağım.
yıkananlara da güvenemiyorum yoksa onlar daha mantıklı geliyor.hiç yoktan iyidir heralde.inşallah gelir maskeler ve fahiş fiyat olmaz.

Aaa olur mu biz ırkçı falan değiliz, herkese ağzımıza geleni söyleriz, lanetleriz ama ırkçı yorum sayılmaz bu. Çünkü ırkçılık batılı beyazların siyahilere ve müslümanlara yaptıkları şeye denir sadece!

Neyse kaçayım ben burası çok sinir bozucu bir mecra.

Bence virüs bitince anksiyete falan kalmayacak
Mesela bende türlü türlü fobiler var. Tünel fobisi gibi. Geçemiyorum. Artık tünel duvarlarını öperim şu süreç bitince

aracım 2 3 aylığına satıldı.
Bulunduğum yer araştırma hastanesi dibinde. Benden sonraki durak araştırma olduğu için sürekli hasta insanlar biniyor haliyle.
Hem çok kalabalık hemde herkes ağzı burnu açık hapşuruyor tıksırıyor dikkat etmiyor diye söve söve binerdim.
Yada delirerek inerdim.
Şimdi bu salgın geçsin o otobüsün demirlerini öpücem diyorum eşime ahajajjaha

Bugün daha önce demiştim, siz ve birkaç üyeyle her gün konuşmaya alıştım çok. Merak ettim göremeyince. Filmdelisi zaten genelde akşamlar geliyor da siz gündüz de buralarda oluyordunuz

Bugün daha önce demiştim, siz ve birkaç üyeyle her gün konuşmaya alıştım çok. Merak ettim göremeyince. Filmdelisi zaten genelde akşamlar geliyor da siz gündüz de buralarda oluyordunuz

Vaay bizim pabuçlar dama atılmış görüyorum ki. Vaay Lyanna hea. (L olduğunu öğrendim ya, kullanmalıyım )

Bunu bana mi diyorsunuz ? ? Yarasa yenmesin dedim diye yarasalar ölsün mu demiş oluyorum alintilayip da mesaj yazın.
Sizin yorumunuzu görmedim.
Hayvanlara öfke kusanlar diye belirttiğim kişiler sanki nolur gel beni ye diye sanki hayvan istemiş gibi yazanlar.

Cinle ilgili bir suru video izledim. Izlemek denirse yarim yamalak.. yuregim kaldirmadi.
Adam kopegi agaca asmis canli canli hayvan inlerken derisini yuzuyor. Legendeki canli kopege kaynar su dokup derisini yumusatmaya calisiyor. Kopeklerden bulastigini dusundukleri icin bir gorevli kafasina sopa ile vura vura oldurdu kopegi.. Bunlar kabul edilebilir seyler degil. Cok vahsice.. Yiyecekse, kulturuyse eziyet etmeden öldursun yesin. Allah hidayet versin ne diyeyim.

Zikkim yesinler evet oyle insanlara irkciyim ben isterlerse beni siteden atsinlar.. mutfaga kulture saygiyla yorum yapilsin demek.. valla cok trajikomik

Olur mu ayol, gündüz gördüm seni diye yoklamaya almadım. Alicja da buralarda diye onu da dürtmedim

Ben Alicja 'nın saçını çektim biraz. Arabada gidiyordum, beyime de azcık tripliydim bi kkya girim dedim baktım birileri "Gebersin" demiş. Dedim "Daha demin birine gıyabında gebersin dedim tövbe ettim", üzerime alındım accık biliyon mu? , sonra O da benim silgimi yere attı. Beni araba tuttu, istifralardan döndüm. Sonra barıştık.

(Corona günlerinde deliriyordu içine, içine sessizce)

Son düzenleme:
Kortizonlu sprey ya da hap içmeyin bu sıralarda bizim doktorumuz. Bağışıklığı baskiladigi için. Çok sıkışırsaniz ventolin puf dedi. Siz yine de takipli doktorunuza bir sorun.
Öksürük durumlarında da kullaniyorsaniz alerji ilacını o sırada içmeyin dedi.

İyi ide eziyet etsin demiyor kimse hem de hiç bir hayvana. Ama bu gibi puslu durumlarda sadistlerin yaptığı videolar da manipüle edilip piyasaya sürülür , o ayrımı yapmak lazım. Vietnam mesela ciddi protein sıkıntısı çekiyor, inek koyun domuz gibi hayvanları beslemek hem pahalı, hem doğaya daha büyük zarar hem de uzun vadeli bekleme sonucu ancak küçük bir halka protein sağlanmasına sebep oluyor, dediğim gibi bir de pahalı. Neyse efendim bu arkadaşlar okullarda böcek yiyorlar. Çocukların öğle yemeği bildiğin kurt, kımıl kımıl kurtları tavada kızartmışlar. Ha ben bunu görünce kustum mu kustum, ama endüstriyel şekilde böcek üretip daha ucuza haklarını besleme derdindeler, bize göre iğrenç mesela ama onlar içinde yetiştiği için normal geliyor.

Bir de insanın normali ilginçtir, çevresine bakarak gelişir genelde. Onu referans alırsın. Hayvanlara eziyet eden, kıymet vermeyen bir kültürden gelirsen çevrende normalse bunu yapmak, farketmezsin bile yaptığının eziyet olduğunu. Bak mesela bizim eski kuşak ( öğretmenler de dahil) pata küte çocuk döverdi, o kadar normaldi bu. İstersen şimdi fiske vur çocuğa, anında elinden alır devlet daha gelişmiş ülkelerde. Çin de bırakacak bu kültürü. Egzotik hayvan pazarını tamamen kapatacak ve yasaklayacak. İki kuşak bile sürmez bu alışkanlıkları değiştirmeleri tıpkı Koreliler'in köpek yemeyi bırakması gibi, bırakacaklar. Endüstriyel böcek yetiştirip yiyebilirler ama ucuza doğaya zarar vermeden alınan proteine ses etmem, hem nüfusunu da besler. Hindistan'ın da nüfusu yüksektir ama arkadaşlar din kaynaklı vejeteryanler o açıdan dunya daha rahat nefes alıyor :)

Ya ben bu kadar açık yazmadım milletin yüreği kaldırmaz diye, pişirme ve temizleme yöntemleri çok çok farklı diyip geçiştirdim, millet şimdi nette izleyip üzelecek. Hassas ve hamile olanlar çok araştırma yapmasın bu konu ile ilgili tavsiyem.

Kültür bir toplumun yaşayışı geleneği, gorenegi,kısacası her türlü değeridir,bu konuda hem fikiriz ama ordaki yeme durumu kulturun çok ötesinde,her fırsatta hayvan haklarından bahsediyoruz ve evet hiç bir hayvan bu şekilde canlı canlı yenmeyi veya canlı canlı pisirilmeyi hak etmez,bu hiç bir ilahi dinde yoktur(bakın sadece İslam'dan bahsetmiyorum,diğer dinlerde diyorum veya inançlarda)
Yani adamlar her türlü eziyeti yapacak hayvanlara,üstelik hastalık kapıp tüm dünyaya bulastiracak bizde onların yemek kültürü böyle deyip olayı bir nebze masumlastiricaz oyle mi,neyse belliki farkli düşünüyoruz ben canilik olarak görüyorum siz kültür olarak bırakalım böyle kalsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…