- 18 Ekim 2018
- 8.217
- 34.060
- 548
Teşekkürler şu mesaj için.Uyarı olmasına rağmen hala çok matah bir şey yazar gibi bunlar pislik bunlar bilmem ne neden yazılıyor?
Irkçı söylemlere girmesi için illa kürtlere, ruslara mı laf atılması gerekiyor. İlla içimizde böcek yiyen bir çinli mi olması gerekiyor nedir?
Yiyenlere suç bulabilirsiniz, iğrenç bulabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama bunu saygı çerçevesinde yapın lütfen.
Bir de bunun öfkesini hayvandan çıkartan var onlara hiçbir şey demiyorum.
Polemik olsun diye söylemiyorum, yanlış bildiğiniz bir şeyi düzeltmek istedim sadece. Asya mutfağı bizim için uzak bir mutfak, anlamamız imkansız zaten, sadece Çin de değil ki çok geniştir mutfağı, Vietnam, Kore, Endonezya, bazı ada ülkeleri vs vs. Ben ne canlı canlı bir hayvan yiyebilirim ne de kanlı canlı canlı, sinir sistemi olanı bir hayvanı kesebilirim. Başka hayatlar.Dediğim gibi polemik olsun istemiyorum,ben hayvanları canlı canlı pişiren bir kültürü kabul etmiyorum,canilik, vahşilik
yıkananlara da güvenemiyorum yoksa onlar daha mantıklı geliyor.hiç yoktan iyidir heralde.inşallah gelir maskeler ve fahiş fiyat olmaz...
ülkeye yeni maske girişi olur umarım.ben yıkanabilenlerden buldum aldım.
kullan atlar çok az kaldı. Onlar bitince onu kullanacağım.
Uyarı olmasına rağmen hala çok matah bir şey yazar gibi bunlar pislik bunlar bilmem ne neden yazılıyor?
Irkçı söylemlere girmesi için illa kürtlere, ruslara mı laf atılması gerekiyor. İlla içimizde böcek yiyen bir çinli mi olması gerekiyor nedir?
Yiyenlere suç bulabilirsiniz, iğrenç bulabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama bunu saygı çerçevesinde yapın lütfen.
Bir de bunun öfkesini hayvandan çıkartan var onlara hiçbir şey demiyorum.
Bence virüs bitince anksiyete falan kalmayacak
Mesela bende türlü türlü fobiler var. Tünel fobisi gibi. Geçemiyorum. Artık tünel duvarlarını öperim şu süreç bitince
Sabırla yazmışsınız kaç sayfa helal dedim.Teşekkürler şu mesaj için.
Bugün daha önce demiştim, siz ve birkaç üyeyle her gün konuşmaya alıştım çok. Merak ettim göremeyince. Filmdelisi zaten genelde akşamlar geliyor da siz gündüz de buralarda oluyordunuzNe dışarısı yavrım. Sanki dışarı çıkmayalı yıllar yıllar olmuş gibi, "eskiden, biz gençken"li cümleler kurmaya başladım. Eve hapsolmuş iki çocuklu insan dramını çekiyorum şuan.Belgesel ve komedi öğeleri de barındırıyor. Keşke ileri sar tuşu olsa.
Bugün daha önce demiştim, siz ve birkaç üyeyle her gün konuşmaya alıştım çok. Merak ettim göremeyince. Filmdelisi zaten genelde akşamlar geliyor da siz gündüz de buralarda oluyordunuz
Bunu bana mi diyorsunuz ? ? Yarasa yenmesin dedim diye yarasalar ölsün mu demiş oluyorum alintilayip da mesaj yazın.Bir de bunun öfkesini hayvandan çıkartan var onlara hiçbir şey demiyorum.
Sizin yorumunuzu görmedim.Bunu bana mi diyorsunuz ? ? Yarasa yenmesin dedim diye yarasalar ölsün mu demiş oluyorum alintilayip da mesaj yazın.
Polemik olsun diye söylemiyorum, yanlış bildiğiniz bir şeyi düzeltmek istedim sadece. Asya mutfağı bizim için uzak bir mutfak, anlamamız imkansız zaten, sadece Çin de değil ki çok geniştir mutfağı, Vietnam, Kore, Endonezya, bazı ada ülkeleri vs vs. Ben ne canlı canlı bir hayvan yiyebilirim ne de kanlı canlı canlı, sinir sistemi olanı bir hayvanı kesebilirim. Başka hayatlar.
Mesela tavşan yiyorlar bizim ülkede falan veya Fransızlar benim için sevilecek hayvan onlar, yenmesi o kadar garip ki. Aman neyse işte. Mide var mide var, her şey psikolojik. Vietnam'da yılan yiyen bir yandığımı vardı. Sokakta satılıyormuş haberi yokmuş, bir yıl yemiş herhalde. Tadı da güzeldi diyor. Ta ki arkadaşı gelip " ne yiyorsun farkındasın değil mi, yılan o " diyene kadar. Sonrası kusms refleksi ve bir daha et ağzına koyamama.
Hmm fark etmedim o yorumlarıSizin yorumunuzu görmedim.
Hayvanlara öfke kusanlar diye belirttiğim kişiler sanki nolur gel beni ye diye sanki hayvan istemiş gibi yazanlar.
Zikkim yesinler evet oyle insanlara irkciyim ben isterlerse beni siteden atsinlar.. mutfaga kulture saygiyla yorum yapilsin demek.. valla cok trajikomikCinle ilgili bir suru video izledim. Izlemek denirse yarim yamalak.. yuregim kaldirmadi.
Adam kopegi agaca asmis canli canli hayvan inlerken derisini yuzuyor. Legendeki canli kopege kaynar su dokup derisini yumusatmaya calisiyor. Kopeklerden bulastigini dusundukleri icin bir gorevli kafasina sopa ile vura vura oldurdu kopegi.. Bunlar kabul edilebilir seyler degil. Cok vahsice.. Yiyecekse, kulturuyse eziyet etmeden öldursun yesin. Allah hidayet versin ne diyeyim.
Olur mu ayol, gündüz gördüm seni diye yoklamaya almadım. Alicja da buralarda diye onu da dürtmedimVaay bizim pabuçlar dama atılmış görüyorum ki. Vaay Lyanna hea. (L olduğunu öğrendim ya, kullanmalıyım)
Olur mu ayol, gündüz gördüm seni diye yoklamaya almadım. Alicja da buralarda diye onu da dürtmedim
Kortizonlu sprey ya da hap içmeyin bu sıralarda bizim doktorumuz. Bağışıklığı baskiladigi için. Çok sıkışırsaniz ventolin puf dedi. Siz yine de takipli doktorunuza bir sorun.Birşey soracağım. Alerjik bronşitim var. Tozda, dumanda, bir çok parfümde falan boğulup ilaç almam gerekiyor. Kronik rahatsızlığa giriyor mu bu? Eşim odada kolanya dökünce bir süre sonra tıkanıyorum mesela yada soba dumanı olan bir bölgeye girince falan.
Cinle ilgili bir suru video izledim. Izlemek denirse yarim yamalak.. yuregim kaldirmadi.
Adam kopegi agaca asmis canli canli hayvan inlerken derisini yuzuyor. Legendeki canli kopege kaynar su dokup derisini yumusatmaya calisiyor. Kopeklerden bulastigini dusundukleri icin bir gorevli kafasina sopa ile vura vura oldurdu kopegi.. Bunlar kabul edilebilir seyler degil. Cok vahsice.. Yiyecekse, kulturuyse eziyet etmeden öldursun yesin. Allah hidayet versin ne diyeyim.
Ya ben bu kadar açık yazmadım milletin yüreği kaldırmaz diye, pişirme ve temizleme yöntemleri çok çok farklı diyip geçiştirdim, millet şimdi nette izleyip üzelecek. Hassas ve hamile olanlar çok araştırma yapmasın bu konu ile ilgili tavsiyem.Cinle ilgili bir suru video izledim. Izlemek denirse yarim yamalak.. yuregim kaldirmadi.
Kültür bir toplumun yaşayışı geleneği, gorenegi,kısacası her türlü değeridir,bu konuda hem fikiriz ama ordaki yeme durumu kulturun çok ötesinde,her fırsatta hayvan haklarından bahsediyoruz ve evet hiç bir hayvan bu şekilde canlı canlı yenmeyi veya canlı canlı pisirilmeyi hak etmez,bu hiç bir ilahi dinde yoktur(bakın sadece İslam'dan bahsetmiyorum,diğer dinlerde diyorum veya inançlarda)Polemik olsun diye söylemiyorum, yanlış bildiğiniz bir şeyi düzeltmek istedim sadece. Asya mutfağı bizim için uzak bir mutfak, anlamamız imkansız zaten, sadece Çin de değil ki çok geniştir mutfağı, Vietnam, Kore, Endonezya, bazı ada ülkeleri vs vs. Ben ne canlı canlı bir hayvan yiyebilirim ne de kanlı canlı canlı, sinir sistemi olanı bir hayvanı kesebilirim. Başka hayatlar.
Mesela tavşan yiyorlar bizim ülkede falan veya Fransızlar benim için sevilecek hayvan onlar, yenmesi o kadar garip ki. Aman neyse işte. Mide var mide var, her şey psikolojik. Vietnam'da yılan yiyen bir tanıdıığımı vardı. Sokakta satılıyormuş haberi yokmuş, bir yıl yemiş herhalde. Tadı da güzeldi diyor. Ta ki arkadaşı gelip " ne yiyorsun farkındasın değil mi, yılan o " diyene kadar. Sonrası kusms refleksi ve bir daha et ağzına koyamama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?