bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Cevap bile veremedim be kurabiye yapmakla meşguldüm

Canlarım bugün videodan bahsetmiştim kusuruma bakmayın zaten dolandiriciymislar ve haberlere çıkmışlar buyrun.Tık

İnşallah bu gece iyi haberler aliriz

Veganlarda bizim katil ve cani olduğumuzu düşünüyorlar. Farklı bakış açıları. Ama neyse bırakalım öyle kalsın.

Eziyeti tabi ki, mesela bizim kesim şeklimiz de benim hoşuma gitmiyor, acı çektiği için hayvan. Hayvanlara da insanlara da herhangi güçsüz bir canlıya da eziyeti sevmiyorum. Bitkilere bile eziyeti kötü buluyorum ki bu arkadaşların bıldıgın bırbırı ıle ıletısımlerı olduğu bulundu neyse, gelelim Çin hususuna, Çin'e yaptırım lazım neden mi, çünkü daha önceki salgında da kapattı pazarları ve geri açtı. Yetmedi aylarca bu virüsün insandan insana geçtiğini sakladı ve bunu dünyaya duyuran Çinli hekimleri gözaltına altı ve gerçekleri sümen altı etti. Şeffaf değil ve dünyanın bugün bu belasının müessipleri devlet olarak.

Dünyanın global olması ne yazık ki bütün dünyaya hem pozitif hem de negatıf etki ediyor. Böyle salgın durumlarında daha iyi anlıyoruz bunu. Küresel kocaman bir köyüz, binlerce kilometre ötede başlayan bir hastalık hiç bir şeyden haberi olmayan binlerce insanın ölümüne sebep oldu oluyor ve olacak ileride. O yüzden dünya Çin'e karşı bir tutum sergilemeli gerçekleri gizlediği için ( başka ülkelere de ilerisi için göz dağı vermek smacıyla ) ama bence kimse tavır alamaz çünkü dünyanın üretim gücü orası. Ucuz işçi maliyetleri yüzünden bütün dünyanın üretimini onlar yapıyorlar. Hatta yurtdışında şöyle bir şaka vardır.

"Tanrı dünyayı yarattı, Çin ise geriye kalan her şeyi yaptı" diye. Bakalım bu virüs ne gibi değişimlere gebe olacak dünyada.

Son düzenleme:
Bugün daha önce demiştim, siz ve birkaç üyeyle her gün konuşmaya alıştım çok. Merak ettim göremeyince. Filmdelisi zaten genelde akşamlar geliyor da siz gündüz de buralarda oluyordunuz
Çünkü kreş diye nefis bir şey vardı hayatımızda, artık yok. Gündüz bilgisayar başında oluyorum, çünkü bilgisayar başında çalışıyorum, genelde KK da açık. Şimdi iki veledimle onu da zor yapıyorum. Ay şu virüsü elime geçirip, olmayan ağzını burnunu kırasım var. Bana bulaşmaya kalkarsa, hücrelerimle döveceğim kendisini, öyle kinliyim.

Ohoo o bambaşka bir şeybencede böyle kalsin,sonuçta hepimiz aynı şekilde düşünmek zorunda değiliz☺
%100 tamamen aynı şey. İnsanların beslenme keyfi için hayvanlara korkunç acıların çektirilmesi.
kesimhaneleri hiç gördünüz mü. Ya da tavuk yetiştirme merkezlerindeki o zavallıları. Yumurta çiftlikleri. Çoğu da beslenme keyfimiz için yani direk protein ihtiyacından (gerekli olandan ) çok daha fazlasına acı çektiriyoruz. Kültürel beslenme tatminimiz için. Yemek çeşitliliği ağız tatmini için.
ben vegan değilim ama bu da ayrı bir gerçek.
çanta fabrikalarına deri bulunurken bazen canlı bir şekilde derileri sökülüyor biliyor musunuz. Biz de gidip o çantaları alıyoruz.
Vegan değilim . beslenmek bir ihtiyaç. Kültürel beslenme sistemimize devam ediyoruz. Umarım ilerde daha iyi sistemler oluştururuz. Ama etin insan vücudu için ihtiyaç oldunu düşünüyorum.
en azından ilk aşamada o çiftliklere müdahile edilse en iyi şartlara getirilmeye çalışılsa. Denetimler hayvanların biraz olsun acılarının azalması için uğraşılsa. Daha az acı çektirecek öldürme yöntemleri var mesela.
canlı canlı yenen düşük organizasyonlu bir hayvan olduğunda bile sorun bence.yani böceğe bile yapılmamalı. Zaten o toplumlar o davranışları azalttı. Afrika’da falanda vardı. Ama daha dünya bu konuda yeni yeni değişiyor.
bizim acı çektirdiğimiz hayvanlar ne olacak bilemiyorum ama.

Neyse jenniferımın son son filmi bugun
Ve gittikçe yarmalaşıyorum
Koronadan hamdi alkanın karakteri olan yarmagül olarak çıkacam

Sizler koronadan dolayı evde yarmagül olmamak için ne yapıyorsunuz cidden
Bu soruya marula sardığım mercimek köftemi tıkınırken mi yoksa tıkındıktan sonra mı cevap vereyim?

ben 3.5 senedir spor yapiyorum zaten 2.5 senesi oglum sebebiyle evde agirliklar falan yapiyoruz birseyler korona gelirse bir dumbellda ona veririm

Bence insanlar biraz da bu eziyet olayi yuzunden tepki gosteriyorlar. Hayvan pazarinda kopek kesiyorlar, diger kesimi bekleyen kopek tir tir titriyor. Uzerine kahkaha atan ses montajlayip paylasmislar bu goruntuyu. Diger insanlar da komik buluyor bunu.. Bu insanlarin cogunun ruhuna islemis duygusuzluk, zalimlik.

Bu demek degil ki hepsi ayni. Hayir degil evinde kedi, kopek besleyenler de var.. Ama buyuk cogunlugu boyle duygusuz Çinli'lerin.

Sadece hayvanlara karsi degil, insanlara karsi da boyleler. Ilk salgin pik yaptiginda az mi izledik ev halki evden cikamasin diye uzerine kaynak yapilan kapilari. Demirden yapilmis kapali kutuya yaka paca zorla sokulup hapsedilip goturulen insanlari.

Kulturden ziyade Çinlilerin çoğu icinde bulunduklari sistem yuzunden robotlasmis, bazi insani duygulardan uzaklar.

Yapmayın Allah askina nasıl aynı şey oluyor,bakın farklı düşündüğümüz için espiriye vurup uzatmadim ama siz uzun uzun yazmışsınız, olayı dine baglamak istemiyorum ama ilahi tüm dinlerde hayvanlara eziyet etmeden kesilmesi emredilir,hatta gözleri bağlanır en keskin bıçaklarla kesilir ki acı cekmesinler,acı çektirerek kesen varsada o onların suçu,çoğunluğun değil.

Üstelik bizler sınırlı sayida hayvanları yiyoruz,bunlarda otla beslenen nispeten daha temiz hayvanlar oluyor.

Deri ve kürk konusunda sizinle hem fikirim hatta sırf kürk giyebilmek için hayvanların canlı canlı derilerinin yuzulmesini,her önüne gelen hayvanı canlı canlı yiyenlerle aynı kefeye koyuyorum ama üzgünüm bizim bulundugumuz kefede değiller.

Bu yazdıklarım veya benim gibi düşünenler de ırkçı değiller,eğer bütün salgın hastalıklar Çin'den cikiyorsa ve yeme alışkanlıklarından kaynaklanıyorsa ve ısrarla bunu degistirmiyorlarsa da onlara kültür deyip gecemeyecegim kusura bakmayın ve bence daha fazla uzatmayalım

Biz sürekli poğaça börek kurabiye yapıp yiyoruz
Ay pardon bu yarmagül olmak için yapılması gereken şeydi

Allah tarafından sanırım dün bulantılarım başladı iyice. Değil ağzıma bişey almak havadaki oksijenden bile midem bulanıyor.
Eğer bulantı olmasaydı ben bu boğazla 150 kiloyla doğuma giderdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…