BenAlicja 'nın saçını çektim biraz. Arabada gidiyordum, beyime de azcık tripliydim bi kkya girim dedim baktım birileri "Gebersin" demiş. Dedim "Daha demin birine gıyabında gebersin dedim tövbe ettim", üzerime alındım accık biliyon mu? , sonra O da benim silgimi yere attı. Beni araba tuttu, istifralardan döndüm. Sonra barıştık.
(Corona günlerinde deliriyordu içine, içine sessizce)
iran sınır kapısı bu gece kapatılıyormuş. şükür......
Veganlarda bizim katil ve cani olduğumuzu düşünüyorlar. Farklı bakış açıları. Ama neyse bırakalım öyle kalsın.Kültür bir toplumun yaşayışı geleneği, gorenegi,kısacası her türlü değeridir,bu konuda hem fikiriz ama ordaki yeme durumu kulturun çok ötesinde,her fırsatta hayvan haklarından bahsediyoruz ve evet hiç bir hayvan bu şekilde canlı canlı yenmeyi veya canlı canlı pisirilmeyi hak etmez,bu hiç bir ilahi dinde yoktur(bakın sadece İslam'dan bahsetmiyorum,diğer dinlerde diyorum veya inançlarda)
Yani adamlar her türlü eziyeti yapacak hayvanlara,üstelik hastalık kapıp tüm dünyaya bulastiracak bizde onların yemek kültürü böyle deyip olayı bir nebze masumlastiricaz oyle mi,neyse belliki farkli düşünüyoruz ben canilik olarak görüyorum siz kültür olarak bırakalım böyle kalsın☺
Ohoo o bambaşka bir şeyVeganlarda bizim katil olduğumuzu düşünüyorlar. Farklı bakış açıları. Ama neyse bırakalım öyle kalsın.
Kültür bir toplumun yaşayışı geleneği, gorenegi,kısacası her türlü değeridir,bu konuda hem fikiriz ama ordaki yeme durumu kulturun çok ötesinde,her fırsatta hayvan haklarından bahsediyoruz ve evet hiç bir hayvan bu şekilde canlı canlı yenmeyi veya canlı canlı pisirilmeyi hak etmez,bu hiç bir ilahi dinde yoktur(bakın sadece İslam'dan bahsetmiyorum,diğer dinlerde diyorum veya inançlarda)
Yani adamlar her türlü eziyeti yapacak hayvanlara,üstelik hastalık kapıp tüm dünyaya bulastiracak bizde onların yemek kültürü böyle deyip olayı bir nebze masumlastiricaz oyle mi,neyse belliki farkli düşünüyoruz ben canilik olarak görüyorum siz kültür olarak bırakalım böyle kalsın☺
Çünkü kreş diye nefis bir şey vardı hayatımızda, artık yok.Bugün daha önce demiştim, siz ve birkaç üyeyle her gün konuşmaya alıştım çok. Merak ettim göremeyince. Filmdelisi zaten genelde akşamlar geliyor da siz gündüz de buralarda oluyordunuz
%100 tamamen aynı şey. İnsanların beslenme keyfi için hayvanlara korkunç acıların çektirilmesi.Ohoo o bambaşka bir şeybencede böyle kalsin,sonuçta hepimiz aynı şekilde düşünmek zorunda değiliz☺
zaten kapali degil miydiiran sınır kapısı bu gece kapatılıyormuş. şükür......
Ben de öyle zannediyordum.zaten kapali degil miydi
Bu soruya marula sardığım mercimek köftemi tıkınırken mi yoksa tıkındıktan sonra mı cevap vereyim?Neyse jenniferımın son son filmi bugun
Ve gittikçe yarmalaşıyorum
Koronadan hamdi alkanın karakteri olan yarmagül olarak çıkacam
Sizler koronadan dolayı evde yarmagül olmamak için ne yapıyorsunuz cidden
Ben de patlamış mosır yiyprum 3 gundur her akşam bagısıklığım fkkddkd için her şeyi yapıyorumBu soruya marula sardığım mercimek köftemi tıkınırken mi yoksa tıkındıktan sonra mı cevap vereyim?
ben 3.5 senedir spor yapiyorum zaten 2.5 senesi oglum sebebiyle evde agirliklar falan yapiyoruz birseyler korona gelirse bir dumbellda ona veririmNeyse jenniferımın son son filmi bugun
İyi ide eziyet etsin demiyor kimse hem de hiç bir hayvana. Ama bu gibi puslu durumlarda sadistlerin yaptığı videolar da manipüle edilip piyasaya sürülür , o ayrımı yapmak lazım. Vietnam mesela ciddi protein sıkıntısı çekiyor, inek koyun domuz gibi hayvanları beslemek hem pahalı, hem doğaya daha büyük zarar hem de uzun vadeli bekleme sonucu ancak küçük bir halka protein sağlanmasına sebep oluyor, dediğim gibi bir de pahalı. Neyse efendim bu arkadaşlar okullarda böcek yiyorlar. Çocukların öğle yemeği bildiğin kurt, kımıl kımıl kurtları tavada kızartmışlar. Ha ben bunu görünce kustum mu kustum, ama endüstriyel şekilde böcek üretip daha ucuza haklarını besleme derdindeler, bize göre iğrenç mesela ama onlar içinde yetiştiği için normal geliyor.
Bir de insanın normali ilginçtir, çevresine bakarak gelişir genelde. Onu referans alırsın. Hayvanlara eziyet eden, kıymet vermeyen bir kültürden gelirsen çevrende normalse bunu yapmak, farketmezsin bile yaptığının eziyet olduğunu. Bak mesela bizim eski kuşak ( öğretmenler de dahil) pata küte çocuk döverdi, o kadar normaldi bu. İstersen şimdi fiske vur çocuğa, anında elinden alır devlet daha gelişmiş ülkelerde. Çin de bırakacak bu kültürü. Egzotik hayvan pazarını tamamen kapatacak ve yasaklayacak. İki kuşak bile sürmez bu alışkanlıkları değiştirmeleri tıpkı Koreliler'in köpek yemeyi bırakması gibi, bırakacaklar. Endüstriyel böcek yetiştirip yiyebilirler ama ucuza doğaya zarar vermeden alınan proteine ses etmem, hem nüfusunu da besler. Hindistan'ın da nüfusu yüksektir ama arkadaşlar din kaynaklı vejeteryanler o açıdan dunya daha rahat nefes alıyor :)
Yapmayın Allah askina nasıl aynı şey oluyor,bakın farklı düşündüğümüz için espiriye vurup uzatmadim ama siz uzun uzun yazmışsınız, olayı dine baglamak istemiyorum ama ilahi tüm dinlerde hayvanlara eziyet etmeden kesilmesi emredilir,hatta gözleri bağlanır en keskin bıçaklarla kesilir ki acı cekmesinler,acı çektirerek kesen varsada o onların suçu,çoğunluğun değil.%100 tamamen aynı şey. İnsanların beslenme keyfi için hayvanlara korkunç acıların çektirilmesi.
kesimhaneleri hiç gördünüz mü. Ya da tavuk yetiştirme merkezlerindeki o zavallıları. Yumurta çiftlikleri. Çoğu da beslenme keyfimiz için yani direk protein ihtiyacından (gerekli olandan ) çok daha fazlasına acı çektiriyoruz. Kültürel beslenme tatminimiz için. Yemek çeşitliliği ağız tatmini için.
ben vegan değilim ama bu da ayrı bir gerçek.
çanta fabrikalarına deri bulunurken bazen canlı bir şekilde derileri sökülüyor biliyor musunuz. Biz de gidip o çantaları alıyoruz.
Vegan değilim . beslenmek bir ihtiyaç. Kültürel beslenme sistemimize devam ediyoruz. Umarım ilerde daha iyi sistemler oluştururuz. Ama etin insan vücudu için ihtiyaç oldunu düşünüyorum.
en azından ilk aşamada o çiftliklere müdahile edilse en iyi şartlara getirilmeye çalışılsa. Denetimler hayvanların biraz olsun acılarının azalması için uğraşılsa. Daha az acı çektirecek öldürme yöntemleri var mesela.
canlı canlı yenen düşük organizasyonlu bir hayvan olduğunda bile sorun bence.yani böceğe bile yapılmamalı. Zaten o toplumlar o davranışları azalttı. Afrika’da falanda vardı. Ama daha dünya bu konuda yeni yeni değişiyor.
bizim acı çektirdiğimiz hayvanlar ne olacak bilemiyorum ama.
Sonuçta seninkinin ana malzemesi mısır benimkinin mercimek, bence ikisi de besleyici..Ben de patlamış mosır yiyprum 3 gundur her akşam bagısıklığım fkkddkd için her şeyi yapıyorum
Çok şülür
Neyse jenniferımın son son filmi bugun
Neyse jenniferımın son son filmi bugun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?