bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Simdi soyle dusunun Kopek eti, kedi eti, bocek vs. yiyerek buyuyen bir cocuga o hayvanlari yemek normal gelecek. Igrenmez ki Biz yemedigimiz icin bize igrenc geliyor dogal olarak. Ama eziyet mevzusu asla kabul edilebilir degil.
Tabiiki oyle.. buna birsey demiyorum.. bize gore pis ve igrenc. hadi kultur diyelim.. ama eziyet.. gerci kime gore neye gore? Batilida hayvan haklarini savunup istakozlari gomuyor. Bu konu uzayabilir.

Alicja alıntılı yapamadım ama

O kadın Paylaşımindan kısa bir süre sonra özür diledi.kendi diledi bence diletilmedi gibi geldi bana..net bilgim yok tabiki..

Videoyu paylaşalı o kadin, neredeyse 1 hafta oluyor ve yanlış hatırlamıyorsam yüzlerce ölü demişti..

Binlerce vaka demişti bir hafta geçti ve henüz 2000 vaka olmadı.

Ben hala o kadının bahsettiği durumda olmadığımızı düşünüyorum..asıl suçlu video yu çeken ve paylasandir.umarim o kişi de ceza alır

Hiç bir şey yapmıyoruz 5 günde 3 kilo alarak hayata devam ediyoruz
Bol çekirdek isteği var
Bu corona dalgasından önce kilo almıştım kilo almaya müsait bir bünyem var ama çok enteresandır ben bu karantina sürecinde son 1 haftada 2,5kg verdim. Hiç rejim yapmıyorum ne istersem de yiyorum, spor da yapmıyorum, önceleri yürüyordum ama onu da yapamıyorum artık malum, anlamadım ben de sebebini.

Ben yüzlerce vaka dedi diye hatırlıyorum, yüzlerce ölü dediyse tabii mantıksız ama o gün dinlediğimde mantığa aykırı gelmemişti, şimdi tekrar uğraşıp bulamadım muhtemelen vaka demiştir. Soruşturma başladığı için özür dilemek zorunda kaldı, ki bence de onun suçu değildi videoyu çekip dağıtanın suçuydu suçsa da.

Bir de 1 hafta içinde o kadar insan karantinaya alınmışken bu kadar vaka sayısının artması normal gelmiyor bana. Bunlar yeni test yapılıp tanı konanlar, hastalığın belirti vermesi ortalama 6 gün deniyor, 3 günlük mevzu değil yani

Edit:izledim şimdi artık binlerle konuşacağız vaka sayısı olarak binleri göreceğiz diyor, yani yalan gelmedi bana bu.

1- bana cevap vermeyi istemediniz çünkü can alıcı bir noktadan bahsettim. Hayvanların deli gibi acı çekmesinden ve keke kırdığımız yumurtanın bir kuşa eziyet ederek elde edildiğini hatırlattım.
2- bizim cani olduğumuzu düşünen çok vegan var.
3- . Hayvanları öldürmenin çok daha az acı veren yöntemleri var. Yurtdışında kullanılıyor. Ama kültürel sebeplerden bizde Boğaz kesilir. Dini değerler olduğu için Saygı duyuyorum. Kabulleniyoruz.
3- Çin’in yediğini beğenmenize gerek yok. Ben de herkes gibi kendi kültürümün beslenme şeklini severim. Suşi ( Japon mutfağı ) bile yiyemem.bana da çok tuhaf gelir. Mide bulandırıcı. Ama benim yediklerim de onlara öyle görünüyordur eminim. tehlikeli olduğu vakit yasaklanması gereken besinler var. İhtimali bile yeterli yasaklanmalı.Asıl o çok ayrı konu. Şarbon salgınında et bulamayacağım diye korkmuştum mesela.Salgının Önüne geçildi. Şükür.

4- çok fazla hayvan ülkemizde, dünyada acı çekiyor. Çünkü bizler hayvansal ürünleri yemeye , kullanmaya devam Ediyoruz. ve evet veganlar cani olduğumuzu düşünüyorlar ve haklı tarafları da var. Hayvanlara zulüm ediyoruz resmen.
5- yaptığınız eleştiriler için farklı bir bakış açısı sundum sadece. Yapılan ırkçılığa gelince benim hep bir lafım var eğer bir insanın yüzüne birşeyi söyleyemeyeceksen arkasından konuşmayacaksın. Çinliler de bizim gibi milliyetçi bir toplumdur. Şurada öyle biri olsaydı size neler derdi. Mümkün değil dayanamazdınız.
Ama benimle konuşurdu. Ben biraz olsun mantıklıyım. Hatta karşımdaki asyalı mantıklı biriyse söylediklerime hak bile verirdi. “Beslenmenizi kendiniz ve dünya için güvenilir hale getirin.” Derdim. O da belki bizde gördüğü hataları bize söylerdi.
Irkçı olmamak demek , o ırka yalakalanmak değildir.
hiçbir ırk diğerinden daha aşağı ya da daha üstün değildir. Hatalarla yanlışlarla hepimiz bu dünyadayız.
uyarırken önlem alınmasını isterken medeni cümleler kurulmalı. Çocuk gibi değil. Etkili doğru eleştiri böyle olur.

Çok fazla genelleme içeriyor yazdıklarınız, tümevarım yöntemi kullanmışsınız. Katılmıyorum yazdıklarınızın bazılarına ama uzun uzun yazacak enerjim kalmadı. Sağlıcakla kalın.

Yemek kulturu konusunda sizin tam olarak ne demek istediginizi anliyorum. Soylediklerinizin bazilarina da katiliyorum.

Genelleme gibi gorunuyor olabilir ama bence degil. Bu irkin buyuk cogunlugunun insani duygularinda problem oldugunu dusunuyorum. Sadece bu virus zamaninda degil daha oncesinde de cok arastirdim.
Siz de saglicakla kalin.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama dün cnn te bir doktor vardi, iste kisi sayılarini filan inceliyordu, buna göre ilk vakadan önce 1500 küsur kisi enfekte durumda demek bu dedi. Bildiğimizden öncesinde o kadar insan gezdi. Mesela fransadan cenazeye gelmis kadin, aslinda test yapılmış fransadan çıkarken negatifmis gelmiş gezmiş vs hastalanmış ve ölmüş ,abiside yoğun bakımdaymis cenazeye gelenler, gezdiği yereler filan 70 kisinin ustune bulaştirmis, onlarda belki kendi çevrelerine.

Ben o hikayeyi okudum yakinlari hasta degildi niye eve kapansin yazmis o kadar uzuldum ve kizdimki anlatamam. Hikaye ailenin sosyal medyada savunmasi ile.dogrulaniyor.
Abi kamu calisani. Yazik degilmi o calisanlara.
Abinin esi saglikciymis sanirim

Üniversite doktoru falandı değil mi? O kadın da bir şey vardı bir de konuşmasında özellikle umrecileri vurgulamıştı. Sanki tek tehlike onlarmis gibi, bu ülkeye yurt dışından neler gelip elini kolunu sallayarak gezdi!

Az önce bunu konuşuyorduk.
"Risk altında olmayan grup siz korkmayın zaten riskli gruptalar ya." hissiyatı yarattı ve beni de rahatsız etti.

Az önce bunu konuşuyorduk.
"Risk altında olmayan grup siz korkmayın zaten riskli gruptalar ya." hissiyatı yarattı ve beni de rahatsız etti.
Ne istiyorsunuz bı anlasam. Adam açıkça kim tehlikede diyor.... Sizin buyukleriniz yok mu? Ya da kronik hasta eşiniz dostunuz çocuğunuz... Bunlar için endiselenin istiyor boş vermeyelim diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…