bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bana göre tüm bilgiler verilmeli.
Yaşı/ cinsiyeti direk söyleyebilir evet.
Sürekli ileri yaş vurgusunun nelere yol açtığı "bana göre" açık.
Dün basın açıklamasında ilk vakadan sonra geçen 14 günlük süreyi beklediklerini söyledi.
Ayrıntılı istatistik açıklayacaklarını belirtti.

bir basın mensubunun iyileşen hasta sayısıni sorduğu zaman böyle cevapladı bakan..

vaka sayısı, iyileşen sayısı, olen sayısı, yaş aralığı,cinsiyeti,kronik hastalığı olup olmadığı bir iki güne açıklanır gibi geliyor bana artık..

Koah hastası olup ölen çok kişi duydum. Tüm dünyadan. bugün ülkemizden ölen birisi de öyle.
benim size karışma gibi bir hakkım yok tabiki stres altındasınız bırakmak zor biliyorum ama şu salgını atlatana kadar sigara içmeseniz. Ya da azaltsanız.
Tamamen kendi iyiliğiniz için.
şimdi ben kronik hastayım. Bebekken ve çocukken babam yanımda hep sigara içti. İnanın kronik hastalığımı tetikleyen başlatan bir etkeninde Sigara olduğunu düşünüyorum.
ikinci olarak herkese d vitamini içmenizi tavsiye ederim. Damla şeklinde olan formunu beğeniyorum.
hafif oluyor.

Bugün 65 yaş üstü tüm tanidiklarimi aradım ozellikle evde yalnız olanları. Hal hatır sordum biraz da geyik yaptım. Kendilerini yalnız hissetmesinler diye. Canları sıkılmasın diye. Gün aşırı yapmaya çalışacağım. Biz de evden çıkmıyoruz dedim, kendilerine has bir durum olmadığını hissettirmek için. Hem benim hem onların günü biraz olsun şenlendi diye dusunuyorum.

Böyle okuduğunu anlayan dinlediğini çizen insanlar artsa keşke...
Acaba bakan her insanın vicdanına polismi tutacak?

Bu anlatılan bizim burada oldu. Hatta 300 kişi karantinada burda. Tabi neresi olduğunu söylemiyorum.

Allah yardimciniz olsun
Ben kucuk bir ilcedeyim cok buyuk ihtimalle burada o aileyi taniyanlar var cok insan var ulasmaya calistim ama herkes kendi derdinde. Gercekten inanilmaz bir olay insanlarin hala tam anlamiyla ders almamasi daha da inanilmaz..

Bende yapmaya çalışıyorum bunu

İtalya da yaşlı diyor ölenlere,ama orada böyle tepkiler yok!
Nereden biliyoruz olmadığını? Orada olmaması bir ölçüt değil ki. İtalya bu süreçte iyi bir örnekde değil zaten.

Kimse tepki vermemiş, fikirini söylemiş, sizin buna neden bu kadar tepki verdiğinizi anlayamadım bende.

Allah yardimciniz olsun
Ben kucuk bir ilcedeyim cok buyuk ihtimalle burada o aileyi taniyanlar var cok insan var ulasmaya calistim ama herkes kendi derdinde. Gercekten inanilmaz bir olay insanlarin hala tam anlamiyla ders almamasi daha da inanilmaz..
Nedir o olay? Kaçırdım sanırım ben

Evet bundan haberim var.
Yaşlı vurgusundan rahatsız olduğumu belirtince ne istediğim merak edildi de o yüzden belirtme gereği duydum.
Teşekkür ediyorum.

Herkesin atladigi birsey var bu virusu ozelliklerini bagisikligini hic birseyi hic kimse bilmiyor tum dunya kör gibi ilerliyor belki yuzde 100 olmaz kimse olamaz ama ben yuzde 90 basarili buluyorum bu gitgide duzgun yapilacak bir is ogrendikce bilgi edinildikce hersey kolaylasicak.

İtalya da yaşlı diyor ölenlere,ama orada böyle tepkiler yok!
Tepki vermiyorum, "virus hani nerede, ben görmüyorum" diyen insanların olduğu yerde "amaan ölenler yaşlıymış zaten" diyecek insanlar olmadığını mı sanıyorsunuz?

Ayrıca tepki veriyor olsam bile -ki vermiyorum- sizden izin alacak değilim. Ünlemlere gerek yok.

Ben öğretmenim ve genç nesili taniyorum maalesef ne derseniz diyin iş ailede bitiyor .... Burada insanlar bakan yüzünden neredeyse diyorlar?

Şimdi Ankara’da avantaj daha büyük hastaneler var. Corona testi yapan merkez fazla. Hoca sayısı fazla.
yalnız burası Ankara tam bir hastalık cinneti var.
bir de bu salgından önce de Ankara’da zaten hastaneler doluydu. Yoğun bakımlar falan hep kalabalıktır. Salgın artarsa yer bulunur mu. İnsanlar hasta hep. Mevsimsel hastalıklar da başladı. Eh corona da var. Daha tespit edilmemiş birsürü yeni vaka.
yani bulunduğunuz bölge daha izole olabilir. Hastane sayısına bakın. Yeterli mi. 38 vaka nerde . Daha güvenli olabilir az kişi yaşıyorsa. İçiniz biraz rahatlar umarım.

Nedir o olay? Kaçırdım sanırım ben

Haberlere cikan bir olay sosyal medyada cok konusuldu benimde kisisel tecrubelerimden dikkatimi cekmisti.
Vefat eden bir vatandas yurtdisinda gelip toplu tasima / cenaze / kamu baglantisi ile ne kdr bulastigi belli olmayan bir surece girmis.
Tek ornek degil ama bu haber nerde varsa ailesi altinda savunuyor benim akrabam diye baslayan yorumlar var dikkat cekiyor

Belki kötü niyetli diyeceksınız ama bu kelimeler teselli kelimesi gibi geliyor bana dün de söylemiştim
Risk grubuna vurgu yapıp beklenen şeylerdi gibisine
Her kayıp üzücü evet ama bana da hastalığın olağan süreci devam ediyor, virüsün yapısında bir değişiklik olmadı demek istiyorlarmış gibi geliyor.Genç kayıpların yaşanmaya başlaması sanki daha kötü tablolara neden olacakmış gibi geliyor işte...

Evet bir de yazdıkları bu berbat söylemlere beğenmedim attım diye şaşırılmış, Çinli herhalde kendisi diye dalga geçilmiş, şaka gibi :) ayrımcılığa uğramak herkes için kötü, kimse ayrıştırılmayı haketmez, 1 buçuk milyarlık millet internette gördüğümüz 20 30 tane hayvan yeme videosu için hakarete uğrayamaz, tehdit edilemez, kimsenin böyle bir hakkı yok. İnsanların bunları yazmasından daha kötü birşey varsa bu söylemlerin çok alışıldık olması, kimsenin yadırgamaması. Nasıl eğitiliyoruz nasıl yetiştiriliyoruz anlayamıyorum ben. Umarım bu başka milletler için kötü düşüncelere sahip olanlar bir gün kendileri aynı şeye maruz kalmazlar.

Böyle okuduğunu anlayan dinlediğini çizen insanlar artsa keşke...
Acaba bakan her insanın vicdanına polismi tutacak?

Bilmiyorum .. acaba ne demeliydi diye ben de düşünüyorum?ben olsam ben de o yaş grubunu uyarirdim. çünkü en fazla onlar etkileniyor..

Dün de gençleri uyarmıştı.. o zaman da genç ölen mi var dedik..eminim yaslilar gözden çıkarildı diyen de olmuştur
virüsten dolayı sanırım herkes gergin her dediğinin altında bir ipucu arıyoruz.. çok büyük yargılara varıyoruz.

Şimdi tabii şehir şehir belirtmiyorlar ufak bir yer zaten. Tüm öğrenciler de Türkiye’ye kaçtı zaten.

Şu olayı diyorsunuz sanırım, değil mi?

Fransa'da Koronavirüse Yakalandı, Türkiye'de Gizledi: Hayatını Kaybeden E.Y.'nin 70 Yakını Karantinada

Fransa'dan, koronavirüse yakalandıktan sonra Türkiye'ye gelen 62 yaşındaki E.Y. hayatını kaybetti.
Çevresindekilere ve doktorlara yurt dışından geldiğini gizleyen ve Trabzon'da bir cenazeye katılan E.Y.'nin 70 yakını karantina altına alındı, 2 yakını ise koronavirüs tedavisi görüyor.

Yeni Şafak'tan Fatih Özer'in haberine göre, Fransa'da koronavirüse yakalanan ve Türkiye'ye geldikten sonra, yurt dışından geldiğini çevresinden saklayan 62 yaşındaki E.Y. hayatını kaybetti.

İhmalin bedelini hayatıyla ödeyen vatandaş, çevresindeki birçok kişinin de virüs riski taşımasına neden olurken, 14 gün kuralının ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıktı.

Ailesiyle Fransa'da yaşayan E.Y., bir yakınının Trabzon'daki cenaze töreni için Türkiye'ye geldi.

9 Mart'ta İstanbul'a geldikten sonra, Trabzon'un Of ilçesine geçen E.Y., kendini karantinaya almadığı gibi maske ya da eldiven gibi standart önlemleri dahi önemsemedi. Cenaze evinde taziyeye ve mevlide katılan, birçok insanla temas kuran E.Y., yurt dışından geldiğini yakınlarından gizledi.

Türkiye'ye geldikten 2 gün sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu
E.Y., 11 Mart'ta yüksek ateş şikayetiyle Of Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği'ne başvurdu ancak doktorlara yurtdışından geldiğini söylemedi. Doktorlar, buna rağmen kendisine koronavirüs testi yaptı, test negatif çıktı.

12 Mart'ta, ateşi düşmeyince tekrar hastaneye götürülen E.Y. için ikinci koronavirüs testi yapıldı ancak bu da negatif çıktı.

16 Mart'ta tekrar yüksek ateş şikayetiyle Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan E.Y.'ye yapılan üçüncü koronavirüs testi ise pozitif çıktı. İlk iki testin, virüsün kuluçka döneminde olmasından ötürü negatif çıktığı değerlendirildi.

Burada karantinaya alınarak tedavisine başlanan E.Y., 20 Mart'ta hayatını kaybetti.

İki akrabasında koronavirüs çıktı, aralarında doktorların da bulunduğu 70'ten fazla kişi karantinada

E.Y.'nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından tüm çevresi mercek altına alındı.

Yapılan testlerin ardından, Araklı'da yaşayan 2 akrabasında koronavirüs testi pozitif çıktı. Aralarında, gittiği polikliniklerde kendisiyle ilgilenen sağlık personellerinin de bulunduğu 70'ten fazla kişi karantinaya alındı.

Karantinada 1 haftaları dolan ve sık sık testte geçirilen vatandaşların endişeli bekleyişleri sürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…