- 9 Aralık 2016
- 1.890
- 3.070
- 83
- 39
Dün basın açıklamasında ilk vakadan sonra geçen 14 günlük süreyi beklediklerini söyledi.Bana göre tüm bilgiler verilmeli.
Yaşı/ cinsiyeti direk söyleyebilir evet.
Sürekli ileri yaş vurgusunun nelere yol açtığı "bana göre" açık.
Böyle okuduğunu anlayan dinlediğini çizen insanlar artsa keşke...Dün basın açıklamasında ilk vakadan sonra geçen 14 günlük süreyi beklediklerini söyledi.
Ayrıntılı istatistik açıklayacaklarını belirtti.
bir basın mensubunun iyileşen hasta sayısıni sorduğu zaman böyle cevapladı bakan..
vaka sayısı, iyileşen sayısı, olen sayısı, yaş aralığı,cinsiyeti,kronik hastalığı olup olmadığı bir iki güne açıklanır gibi geliyor bana artık..
Bu anlatılan bizim burada oldu. Hatta 300 kişi karantinada burda. Tabi neresi olduğunu söylemiyorum.
Bende yapmaya çalışıyorum bunuBugün 65 yaş üstü tüm tanidiklarimi aradım ozellikle evde yalnız olanları. Hal hatır sordum biraz da geyik yaptım. Kendilerini yalnız hissetmesinler diye. Canları sıkılmasın diye. Gün aşırı yapmaya çalışacağım. Biz de evden çıkmıyoruz dedim, kendilerine has bir durum olmadığını hissettirmek için. Hem benim hem onların günü biraz olsun şenlendi diye dusunuyorum.
Nereden biliyoruz olmadığını? Orada olmaması bir ölçüt değil ki. İtalya bu süreçte iyi bir örnekde değil zaten.İtalya da yaşlı diyor ölenlere,ama orada böyle tepkiler yok!
Nedir o olay? Kaçırdım sanırım benAllah yardimciniz olsun
Ben kucuk bir ilcedeyim cok buyuk ihtimalle burada o aileyi taniyanlar var cok insan var ulasmaya calistim ama herkes kendi derdinde. Gercekten inanilmaz bir olay insanlarin hala tam anlamiyla ders almamasi daha da inanilmaz..
Dün basın açıklamasında ilk vakadan sonra geçen 14 günlük süreyi beklediklerini söyledi.
bir basın mensubunun iyileşen hasta sayısıni sorduğu zaman böyle cevapladı bakan..
vaka sayısı, iyileşen sayısı, olen sayısı, yaş aralığı,cinsiyeti,kronik hastalığı olup olmadığı bir iki güne açıklanır gibi geliyor bana artık..
Evet bundan haberim var.Dün basın açıklamasında ilk vakadan sonra geçen 14 günlük süreyi beklediklerini söyledi.
Tepki vermiyorum, "virus hani nerede, ben görmüyorum" diyen insanların olduğu yerde "amaan ölenler yaşlıymış zaten" diyecek insanlar olmadığını mı sanıyorsunuz?İtalya da yaşlı diyor ölenlere,ama orada böyle tepkiler yok!
Ben öğretmenim ve genç nesili taniyorum maalesef ne derseniz diyin iş ailede bitiyor .... Burada insanlar bakan yüzünden neredeyse diyorlar?Nereden biliyoruz olmadığını? Orada olmaması bir ölçütüdeğil ki. İtalya bu süreçte iyi bir örnekde değil zaten.
Kimse tepki vermemiş, fikirini söylemiş, sizin buna neden bu kadar tepki verdiğinizi anlayamadım bende.
Ne olmuş ki?Allah yardimciniz olsun
Ben kucuk bir ilcedeyim cok buyuk ihtimalle burada o aileyi taniyanlar var cok insan var ulasmaya calistim ama herkes kendi derdinde. Gercekten inanilmaz bir olay insanlarin hala tam anlamiyla ders almamasi daha da inanilmaz..
Şimdi Ankara’da avantaj daha büyük hastaneler var. Corona testi yapan merkez fazla. Hoca sayısı fazla.Kıbrıs’tayım... Rum tarafında çok vaka var, kuzeydeyim ve 38 vaka var sadece burada... yaklaşık iki haftadır okula gitmiyoruz ve bir haftadan uzun süredir de her yer kapalı market eczaneler hariç. Eczaneler öğlen 1 buçuğa, marketler akşam 6’ya kadar çalışıyor .
Nedir o olay? Kaçırdım sanırım ben
Her kayıp üzücü evet ama bana da hastalığın olağan süreci devam ediyor, virüsün yapısında bir değişiklik olmadı demek istiyorlarmış gibi geliyor.Genç kayıpların yaşanmaya başlaması sanki daha kötü tablolara neden olacakmış gibi geliyor işte...Belki kötü niyetli diyeceksınız ama bu kelimeler teselli kelimesi gibi geliyor bana dün de söylemiştim
Risk grubuna vurgu yapıp beklenen şeylerdi gibisine
İşte bu yüzdendir ki hiç kimse için algı oluşturmamamız gerekir, yalnızca yaşlı nüfusumuz için değil, tüm milletler ve ırklar için vicdanlı olmalıyız, zira yapılan ırkçı söylemler profillere de taşmış ne yazık ki, çekik gözleri yaksınlar, iyileştirmesinler, yaşatmasınlar denmeye başlamış ne kadar acı ve vahim.
Ülkemizde daimi yaşayan Asya'lı insanlar var, bu virüs yüzünden beslenen nefreti, ırkçı söylemleri eyleme dönüştürecek insanlar olduğunu unutmayın, bir gün birisi sokakta bir Çin vatandaşını yakmaya çalışırsa, her gördüğü çekik gözlüyü öldüresiye döverse lütfen bu yazdıklarımı aklınıza getirin, başka ülkelerde bize karşı yapılan ırkçılığı düşünün, kendimize yapılmasını istemediğimiz ırkçılığı başka milletler için istemeyin, unutmayın onlarında aileleri var, çocukları var, yaşlıları var, bir virüs yüzünden vicdanımızı kaybetmeyelim.
Ve rica ediyorum şu videoyu izleyin.
Böyle okuduğunu anlayan dinlediğini çizen insanlar artsa keşke...
Acaba bakan her insanın vicdanına polismi tutacak?
Şimdi tabii şehir şehir belirtmiyorlar ufak bir yer zaten. Tüm öğrenciler de Türkiye’ye kaçtı zaten.Şimdi Ankara’da avantaj daha büyük hastaneler var. Corona testi yapan merkez fazla. Hoca sayısı fazla.
yalnız burası Ankara tam bir hastalık cinneti var.
bir de bu salgından önce de Ankara’da zaten hastaneler doluydu. Yoğun bakımlar falan hep kalabalıktır. Salgın artarsa yer bulunur mu. İnsanlar hasta hep. Mevsimsel hastalıklar da başladı. Eh corona da var. Daha tespit edilmemiş birsürü yeni vaka.
yani bulunduğunuz bölge daha izole olabilir. Hastane sayısına bakın. Yeterli mi. 38 vaka nerde . Daha güvenli olabilir az kişi yaşıyorsa. İçiniz biraz rahatlar umarım.
Şu olayı diyorsunuz sanırım, değil mi?Haberlere cikan bir olay sosyal medyada cok konusuldu benimde kisisel tecrubelerimden dikkatimi cekmisti.
Vefat eden bir vatandas yurtdisinda gelip toplu tasima / cenaze / kamu baglantisi ile ne kdr bulastigi belli olmayan bir surece girmis.
Tek ornek degil ama bu haber nerde varsa ailesi altinda savunuyor benim akrabam diye baslayan yorumlar var dikkat cekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?