Bakanın açıklamalarındaki 'ileri yaş'
'Yaşlı hasta'
Vurgusu beni rahatsız etmeye başladı.
Bu genelin merakını gidermek için mi, insanlar panik yapmasın diye mi, yaşlılar önlem alsın diye mi, yaşlı ölüm daha kabul edilebilir olduğu için mi, hangisi meraktayım
Belki kötü niyetli diyeceksınız ama bu kelimeler teselli kelimesi gibi geliyor bana dün de söylemiştimBakanın açıklamalarındaki 'ileri yaş'
'Yaşlı hasta'
Bu genelin merakını gidermek için mi, insanlar panik yapmasın diye mi, yaşlılar önlem alsın diye mi, yaşlı ölüm daha kabul edilebilir olduğu için mi, hangisi meraktayım
Mesajimda bir şey istediğime dair ne yazıyor?Ne istiyorsunuz bı anlasam. Adam açıkça kim tehlikede diyor.... Sizin buyukleriniz yok mu? Ya da kronik hasta eşiniz dostunuz çocuğunuz... Bunlar için endiselenin istiyor boş vermeyelim diyor
Hepsi. Yaş cinsiyet bunları ayrı ayrı söylemeli. . 60 mı 50 mi 70 mi bilmiyoruz.Bakanın açıklamalarındaki 'ileri yaş'
'Yaşlı hasta'
Peki ne demeli sizce ? Direk yaş mı versin?Mesajimda bir şey istediğime dair ne yazıyor?
Her ölümde verilen ileri yaş vurgusu beni rahatsız etti.Bunu belirtirken sizden müsade mi istemeliydim?
Bunun sizde yarattıği hissiyat nedir, neden bu çıkışma?
Evet benim büyüklerim, kronik hastam ve dahi çocuğum var ama en yaşlısının ölümü bile "Ölenlerden biri ileri yaşta." diyerek kendimi rahatlatabileceğim kadar hafif gelmiyor bana.
Evet benim mektup arkadaşım var Çinli, kıza sordum peki beslenme genelde bu şekilde mi diye. Kız dedi hayır mesela ben hiç yemedim böyle şeyleri ama yiyenleri de anlamıyorum zaten. Hepsi öyle değil.Ben zannetmiyorum tüm çinin bu tarz beslendiğini
Hayatında böyle şeyler yememiş birsürü çinli vardır
Hedef göstermek çok yanlış birşey
Bknz bakanın yaşlılar yönündeki açıklamaları toplumda nelere neden oluyor
Ki hedef gösternedi sadece açıkladı
Bende yanlış buluyorum bu tarz yaftalamaları
Siz neredesinizEvet benim mektup arkadaşım var Çinli, kıza sordum peki beslenme genelde bu şekilde mi diye. Kız dedi hayır mesela ben hiç yemedim böyle şeyleri ama yiyenleri de anlamıyorum zaten. Hepsi öyle değil.
Bu arada bugün düşünüyordum hata mı ettim acaba Türkiye’ye dönmemekle, vaka sayısı da artıyor, bulunduğum yerde sadece 38 vaka var. Allahım sen koruumarım bir sonraki virüs de salgına dönüşmez
Hangi ülkedesiniz. Burada vakalar arttı umarım sizin orada artmaz.Evet benim mektup arkadaşım var Çinli, kıza sordum peki beslenme genelde bu şekilde mi diye. Kız dedi hayır mesela ben hiç yemedim böyle şeyleri ama yiyenleri de anlamıyorum zaten. Hepsi öyle değil.
Bu arada bugün düşünüyordum hata mı ettim acaba Türkiye’ye dönmemekle, vaka sayısı da artıyor, bulunduğum yerde sadece 38 vaka var. Allahım sen koruumarım bir sonraki virüs de salgına dönüşmez
Beni de rahatsız ediyor özellikle sokaklarda amaçsızca gezen gençlerin yaşlılara tavrını gördükten sonra.Bakanın açıklamalarındaki 'ileri yaş'
'Yaşlı hasta'
Ne kadar doğru bilmiyorum ama dün cnn te bir doktor vardi, iste kisi sayılarini filan inceliyordu, buna göre ilk vakadan önce 1500 küsur kisi enfekte durumda demek bu dedi. Bildiğimizden öncesinde o kadar insan gezdi. Mesela fransadan cenazeye gelmis kadin, aslinda test yapılmış fransadan çıkarken negatifmis gelmiş gezmiş vs hastalanmış ve ölmüş ,abiside yoğun bakımdaymis cenazeye gelenler, gezdiği yereler filan 70 kisinin ustune bulaştirmis, onlarda belki kendi çevrelerine.
Yakında insanlarda "amaan yaşlıymış zaten" algısı oluşacak.Az önce bunu konuşuyorduk.
"Risk altında olmayan grup siz korkmayın zaten riskli gruptalar ya." hissiyatı yarattı ve beni de rahatsız etti.
Bu anlatılan bizim burada oldu. Hatta 300 kişi karantinada burda. Tabi neresi olduğunu söylemiyorum.Ben o hikayeyi okudum yakinlari hasta degildi niye eve kapansin yazmis o kadar uzuldum ve kizdimki anlatamam. Hikaye ailenin sosyal medyada savunmasi ile.dogrulaniyor.
Abi kamu calisani. Yazik degilmi o calisanlara.
Abinin esi saglikciymis sanirim
Bana göre tüm bilgiler verilmeli.Peki ne demeli sizce ? Direk yaş mı versin?
Bakanın açıklamalarındaki 'ileri yaş'
'Yaşlı hasta'
İşte bu yüzdendir ki hiç kimse için algı oluşturmamamız gerekir, yalnızca yaşlı nüfusumuz için değil, tüm milletler ve ırklar için vicdanlı olmalıyız, zira yapılan ırkçı söylemler profillere de taşmış ne yazık ki, çekik gözleri yaksınlar, iyileştirmesinler, yaşatmasınlar denmeye başlamış ne kadar acı ve vahim.Su yaslilar konusu ne tuhaf bi hal aldi ya.. gencler cikip dalga geciyo hepsi zabita olmus hepsi polis. Ne kadar vicdan yoksunu pislik bi millet olmusuz bizler ya.. Allah bizi helak etmiyorsa yatip kalkip dua edelim cunku fazlasinI hak ediyoruz
İtalya da yaşlı diyor ölenlere,ama orada böyle tepkiler yok!Yakında insanlarda "amaan yaşlıymış zaten" algısı oluşacak.
Siz neredesiniz
Kıbrıs’tayım... Rum tarafında çok vaka var, kuzeydeyim ve 38 vaka var sadece burada... yaklaşık iki haftadır okula gitmiyoruz ve bir haftadan uzun süredir de her yer kapalı market eczaneler hariç. Eczaneler öğlen 1 buçuğa, marketler akşam 6’ya kadar çalışıyor .Hangi ülkedesiniz. Burada vakalar arttı umarım sizin orada artmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?