Benim 70 üstü olanlarim çok da hınzır, cikicam işte diyor. Paraları kıymetli olanlara para cezası kesildiğinde canın daha çok sıkılacak dedim aman aman otururum pencereden bakinirim dedi. Bu arada hepsinin dondurucusu baya doluymuş :)Bende yapmaya çalışıyorum bunu
Bende sosyal medyayı kullananlarin yaş ortalamasını düşününce,sadece ileri yaş diye belirtilmesini doğru bulmuyorum.Ben öğretmenim ve genç nesili taniyorum maalesef ne derseniz diyin iş ailede bitiyor .... Burada insanlar bakan yüzünden neredeyse diyorlar?
Burası büyük şehir. Büyük şehirlerde vaka vardır. Kesin. Zaten küçük şehirlerden buraya sevkediliyor da olabilirler.Şimdi tabii şehir şehir belirtmiyorlar ufak bir yer zaten. Tüm öğrenciler de Türkiye’ye kaçtı zaten.
resmen bir sürü kul hakkıyla gitmiş. Allah affetsinŞu olayı diyorsunuz sanırım, değil mi?
Fransa'da Koronavirüse Yakalandı, Türkiye'de Gizledi: Hayatını Kaybeden E.Y.'nin 70 Yakını Karantinada
Fransa'dan, koronavirüse yakalandıktan sonra Türkiye'ye gelen 62 yaşındaki E.Y. hayatını kaybetti.
Çevresindekilere ve doktorlara yurt dışından geldiğini gizleyen ve Trabzon'da bir cenazeye katılan E.Y.'nin 70 yakını karantina altına alındı, 2 yakını ise koronavirüs tedavisi görüyor.
Yeni Şafak'tan Fatih Özer'in haberine göre, Fransa'da koronavirüse yakalanan ve Türkiye'ye geldikten sonra, yurt dışından geldiğini çevresinden saklayan 62 yaşındaki E.Y. hayatını kaybetti.
İhmalin bedelini hayatıyla ödeyen vatandaş, çevresindeki birçok kişinin de virüs riski taşımasına neden olurken, 14 gün kuralının ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıktı.
Ailesiyle Fransa'da yaşayan E.Y., bir yakınının Trabzon'daki cenaze töreni için Türkiye'ye geldi.
9 Mart'ta İstanbul'a geldikten sonra, Trabzon'un Of ilçesine geçen E.Y., kendini karantinaya almadığı gibi maske ya da eldiven gibi standart önlemleri dahi önemsemedi. Cenaze evinde taziyeye ve mevlide katılan, birçok insanla temas kuran E.Y., yurt dışından geldiğini yakınlarından gizledi.
Türkiye'ye geldikten 2 gün sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu
E.Y., 11 Mart'ta yüksek ateş şikayetiyle Of Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği'ne başvurdu ancak doktorlara yurtdışından geldiğini söylemedi. Doktorlar, buna rağmen kendisine koronavirüs testi yaptı, test negatif çıktı.
12 Mart'ta, ateşi düşmeyince tekrar hastaneye götürülen E.Y. için ikinci koronavirüs testi yapıldı ancak bu da negatif çıktı.
16 Mart'ta tekrar yüksek ateş şikayetiyle Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan E.Y.'ye yapılan üçüncü koronavirüs testi ise pozitif çıktı. İlk iki testin, virüsün kuluçka döneminde olmasından ötürü negatif çıktığı değerlendirildi.
Burada karantinaya alınarak tedavisine başlanan E.Y., 20 Mart'ta hayatını kaybetti.
İki akrabasında koronavirüs çıktı, aralarında doktorların da bulunduğu 70'ten fazla kişi karantinada
E.Y.'nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından tüm çevresi mercek altına alındı.
Yapılan testlerin ardından, Araklı'da yaşayan 2 akrabasında koronavirüs testi pozitif çıktı. Aralarında, gittiği polikliniklerde kendisiyle ilgilenen sağlık personellerinin de bulunduğu 70'ten fazla kişi karantinaya alındı.
Karantinada 1 haftaları dolan ve sık sık testte geçirilen vatandaşların endişeli bekleyişleri sürüyor.
Bilmiyorum .. acaba ne demeliydi diye ben de düşünüyorum?ben olsam ben de o yaş grubunu uyarirdim. çünkü en fazla onlar etkileniyor..
Dün de gençleri uyarmıştı.. o zaman da genç ölen mi var dedik..eminim yaslilar gözden çıkarildı diyen de olmuştur
virüsten dolayı sanırım herkes gergin her dediğinin altında bir ipucu arıyoruz.. çok büyük yargılara varıyoruz.
Elinize sağlık. Çocuklarınız var mı. Zor oluyordur yani çocukla ekmek falan yapmak. Ama iyi bir önlem bence ekmeği evde yapmak.Evde ekmek yaptığım günleri de gördüm Ya Rabbi
Fellik fellik tarif aradım bugün
Bazlama denedim sıra fırında ekmeğe geldi
Allah affeder belki de, kul affeder mi?resmen bir sürü kul hakkıyla gitmiş. Allah affetsin
Karantinadan kaçanlarla aynı yaklaşım ne yazık kiresmen bir sürü kul hakkıyla gitmiş. Allah affetsin
Büyük konuşmayım ama bile bile yapanı bende affetmem.Allah affeder belki de, kul affeder mi?
Teşekkür ederim iki küçük çocuğum varElinize sağlık. Çocuklarınız var mı. Zor oluyordur yani çocukla ekmek falan yapmak. Ama iyi bir önlem bence ekmeği evde yapmak.
Yazık en çok da sağlık personellerine üzüldüm. Göz göre göre yalan söyleyip muayene olmuş.Şu olayı diyorsunuz sanırım, değil mi?
Fransa'da Koronavirüse Yakalandı, Türkiye'de Gizledi: Hayatını Kaybeden E.Y.'nin 70 Yakını Karantinada
Fransa'dan, koronavirüse yakalandıktan sonra Türkiye'ye gelen 62 yaşındaki E.Y. hayatını kaybetti.
Çevresindekilere ve doktorlara yurt dışından geldiğini gizleyen ve Trabzon'da bir cenazeye katılan E.Y.'nin 70 yakını karantina altına alındı, 2 yakını ise koronavirüs tedavisi görüyor.
Yeni Şafak'tan Fatih Özer'in haberine göre, Fransa'da koronavirüse yakalanan ve Türkiye'ye geldikten sonra, yurt dışından geldiğini çevresinden saklayan 62 yaşındaki E.Y. hayatını kaybetti.
İhmalin bedelini hayatıyla ödeyen vatandaş, çevresindeki birçok kişinin de virüs riski taşımasına neden olurken, 14 gün kuralının ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıktı.
Ailesiyle Fransa'da yaşayan E.Y., bir yakınının Trabzon'daki cenaze töreni için Türkiye'ye geldi.
9 Mart'ta İstanbul'a geldikten sonra, Trabzon'un Of ilçesine geçen E.Y., kendini karantinaya almadığı gibi maske ya da eldiven gibi standart önlemleri dahi önemsemedi. Cenaze evinde taziyeye ve mevlide katılan, birçok insanla temas kuran E.Y., yurt dışından geldiğini yakınlarından gizledi.
Türkiye'ye geldikten 2 gün sonra yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurdu
E.Y., 11 Mart'ta yüksek ateş şikayetiyle Of Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği'ne başvurdu ancak doktorlara yurtdışından geldiğini söylemedi. Doktorlar, buna rağmen kendisine koronavirüs testi yaptı, test negatif çıktı.
12 Mart'ta, ateşi düşmeyince tekrar hastaneye götürülen E.Y. için ikinci koronavirüs testi yapıldı ancak bu da negatif çıktı.
16 Mart'ta tekrar yüksek ateş şikayetiyle Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan E.Y.'ye yapılan üçüncü koronavirüs testi ise pozitif çıktı. İlk iki testin, virüsün kuluçka döneminde olmasından ötürü negatif çıktığı değerlendirildi.
Burada karantinaya alınarak tedavisine başlanan E.Y., 20 Mart'ta hayatını kaybetti.
İki akrabasında koronavirüs çıktı, aralarında doktorların da bulunduğu 70'ten fazla kişi karantinada
E.Y.'nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından tüm çevresi mercek altına alındı.
Yapılan testlerin ardından, Araklı'da yaşayan 2 akrabasında koronavirüs testi pozitif çıktı. Aralarında, gittiği polikliniklerde kendisiyle ilgilenen sağlık personellerinin de bulunduğu 70'ten fazla kişi karantinaya alındı.
Karantinada 1 haftaları dolan ve sık sık testte geçirilen vatandaşların endişeli bekleyişleri sürüyor.
böyle olacağını düşünemedi kesin. Anlayamadı önemini . Sözün bittiği yer. Bazen ufak bir anlayışsızlık , bir benmerkezcilik gerçekten felakete sebep oluyor.resmen bir sürü kul hakkıyla gitmiş. Allah affetsin
Maalesef ve gezenleride var şu an eminim.Karantinadan kaçanlarla aynı yaklaşım ne yazık kiOnlar da yakalanmasa etraflarına bulaştıra bulaştıra gezeceklerdi.
Bence artık yaş vurgusu yapılmasın, 7 vatandaşımızı kaybettik diyip geçebilirler, çok soru olursa ölenlerin herbirinin yaşını paylaşabilirler, şeffaflıksa eğer amaç onu sürekli belirttikleri için söylüyorum, onu yapabilirler, ölenlerin hepsi yaşlıydı vurgusu kötü niyetli olmasa da yanlış anlamaya çok müsait, yanlış anlayacak karakterde çok insan var, insanları umursamazlığa sürüklüyor.
Ben ekmeğimi evde yapıyorum diye övünenleri çook becerikli zannediyordum, kendim yapınca dedim bu muymuş? Benim zıpırlar hamburger istiyorlar şimdi de, sıra hamburger ekmeğinde, kolay geliyor artık :)Teşekkür ederim iki küçük çocuğum var
Kolay bi tarif buldum onu denedim fırında şimdi
Umarım olur :)
Yalnız şu kuluçka dönemindeki iki testin negatif çıkması da çok sakat bir durum.Yazık en çok da sağlık personellerine üzüldüm. Göz göre göre yalan söyleyip muayene olmuş.
Mecburen grafik ile ortaya koyacaklar yaş aralığını.. hepimiz öğreneceğiz..sanırım tedbir noktasında genç nüfusa daha fazla güveniyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama..
hepimiz aynı şeyden bahsediyoruz aslında yaşlısı genci çoluğu çocuğu hepimiz tedbirimizi alsak.. bu ifadelere de gerek duymayacaklardir
Aynen öyle mesela bugün 3000 civari test yapılmış orada negatif çıkanların da garantisi yok.Yalnız şu kuluçka dönemindeki iki testin negatif çıkması da çok sakat bir durum.
Kimbilir testler bile negatif çıkarken kimler kimler dışarılarda geziyor.
Benim rahatsız olmamin sebebi gençlerin iki gündür yaşlılar üzerinden eğlence çıkarmaları kendilerine. Kendileri boş boş etrafta dolanırken hiç sorun yok gibi algılıyorlar.Bilmiyorum .. acaba ne demeliydi diye ben de düşünüyorum?ben olsam ben de o yaş grubunu uyarirdim. çünkü en fazla onlar etkileniyor..
Dün de gençleri uyarmıştı.. o zaman da genç ölen mi var dedik..eminim yaslilar gözden çıkarildı diyen de olmuştur
virüsten dolayı sanırım herkes gergin her dediğinin altında bir ipucu arıyoruz.. çok büyük yargılara varıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?