- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.939
- 158
Annemlerin komşusu var, 65 +, kadında Behçet var, ve bir sürü bilmediğim hastalığı var, bi ara oksijen tüpüne bağlanıyordu günlük bilmiyorum kaç saat, belki hala bağlanıyordur, gezme diyorlar birşey olmaz diyip günde 2 3 tane ev geziyor, böyle bir zihniyet var malesef, Allah tan parası kıymetli, çıkmaz artık evden :)böyle olacağını düşünemedi kesin. Anlayamadı önemini . Sözün bittiği yer. Bazen ufak bir anlayışsızlık , bir benmerkezcilik gerçekten felakete sebep oluyor.
Evet birde o durum var.Yalnız şu kuluçka dönemindeki iki testin negatif çıkması da çok sakat bir durum.
Kimbilir testler bile negatif çıkarken kimler kimler dışarılarda geziyor.
Şu durumda artık durum ciddi . Başımızda bir felaket var herkes sorumluluk alacak. Bana bulaştıran olursa Kendim için olanı belki affederim . Ama sevdiklerime biri aynı zararı verirse hani bir laf varsa iki dünyada da elim yakasında olur.Büyük konuşmayım ama bile bile yapanı bende affetmem.
Ben ekmeğimi evde yapıyorum diye övünenleri çook becerikli zannediyordum, kendim yapınca dedim bu muymuş? Benim zıpırlar hamburger istiyorlar şimdi de, sıra hamburger ekmeğinde, kolay geliyor artık :)
Evet, iyileşmeleri açıkladıktan sonra hastaların ve vefat edenlerin bilgilerini tablo olarak vereceğiz demişti. 14 gün geçmesini bekliyorlarmış iyileşenleri açıklamak için.Benim rahatsız olmamin sebebi gençlerin iki gündür yaşlılar üzerinden eğlence çıkarmaları kendilerine. Kendilerinin boş boş etrafta dolanırken hiç sorun yok gibi algılıyorlar.
Dünkü basın açıklamasında, ayrıntılı bilgi vereceğiz demişti, tek bir yere vurgu yapmaktansa öylesi daha iyi olacak gibi duruyor.
Hepimiz aynı şeylerden endişe ediyoruz aslında, genci yaşlısı demeden herkes ciddiye alsın bu süreci.
Korede ki 31.vaka olayı daha kötü bu teyzenin durumundan.Şimdi Fransa'dan gelen hasta olayıyla ilgili şunu gördüm.
Eki Görüntüle 2608724
Oluşmadı mıYakında insanlarda "amaan yaşlıymış zaten" algısı oluşacak.
Sosyal medya linçi işte. Belki kadının bir suçu yoktur. Çünkü kısa süre öncesine kadar önlemler iyi değildi. Belki o söylemiştir .Şimdi Fransa'dan gelen hasta olayıyla ilgili şunu gördüm.
Eki Görüntüle 2608724
Bence çoktan oluştu ne yazık ki. "Yaşlılar daha kritik kitle, korumak lazım" derken "virüs yaşlılara zarar veriyor, bize bir şey olmaz"a döndü çoğu gençte.Oluşmadı mı
Benim rahatsız olmamin sebebi gençlerin iki gündür yaşlılar üzerinden eğlence çıkarmaları kendilerine. Kendileri boş boş etrafta dolanırken hiç sorun yok gibi algılıyorlar.
Dünkü basın açıklamasında, ayrıntılı bilgi vereceğiz demişti, tek bir yere vurgu yapmaktansa öylesi daha iyi olacak gibi duruyor.
Hepimiz aynı şeylerden endişe ediyoruz aslında, genci yaşlısı demeden herkes ciddiye alsın bu süreci.
Bence çoktan oluştu ne yazık ki. "Yaşlılar daha kritik kitle, korumak lazım" derken "virüs yaşlılara zarar veriyor, bize bir şey olmaz"a döndü çoğu gençte.
Ben kayıpların yaşlı olarak vurgulanmasından rahatsız olmuyorum açıkçası, bakanımızın bu konuda kötü niyetli yada ayrımcı olduğunu da düşünmüyorum Ben bunu dalgaya alan zihniyetten rahatsız oluyorum, ev sahibine değil hırsıza kızmak lazım.
Benim favorim "virüs nerede, hani, ben görmüyorum" diyen adamVirüsü yaşlıların yaydığını o yüzden sadece onlara sokağa çıkma yasağı olduğunu zannedenler var yasosyal medya çöplük gibi
Bizim insanımız gerçekten herkes için demiyorum ama kötü, öğretmenim,yoklama alırım, sınıfta biri hasta olur, gelmemiştir, gebersin derler, cenazesi olur gelmez, sırıtarak cenazesi var derler... Aileler biraz vicdanlı olmayı öğretmeli çocuklarına, çözümü bu kadar basit...istatistik açıklanacak mecburen, verileri bilmek hakkımız..
Yaşli vurgusu altındaki iyi niyet diye düşünüyorum..yaşlilar hedef haline getirenler ise edepten yoksun zihniyeti bozuk bir kısim genç.. azınlıkta olduklarına inanıyorum.. inşallah yanılmiyorumdur..
Son olarak size katılıyorum 7'den 70'e herkes bu işi ciddiye alip tedbirini almalı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?