bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
böyle olacağını düşünemedi kesin. Anlayamadı önemini . Sözün bittiği yer. Bazen ufak bir anlayışsızlık , bir benmerkezcilik gerçekten felakete sebep oluyor.
Annemlerin komşusu var, 65 +, kadında Behçet var, ve bir sürü bilmediğim hastalığı var, bi ara oksijen tüpüne bağlanıyordu günlük bilmiyorum kaç saat, belki hala bağlanıyordur, gezme diyorlar birşey olmaz diyip günde 2 3 tane ev geziyor, böyle bir zihniyet var malesef, Allah tan parası kıymetli, çıkmaz artık evden :)

Büyük konuşmayım ama bile bile yapanı bende affetmem.
Şu durumda artık durum ciddi . Başımızda bir felaket var herkes sorumluluk alacak. Bana bulaştıran olursa Kendim için olanı belki affederim . Ama sevdiklerime biri aynı zararı verirse hani bir laf varsa iki dünyada da elim yakasında olur.

Ben ekmeğimi evde yapıyorum diye övünenleri çook becerikli zannediyordum, kendim yapınca dedim bu muymuş? Benim zıpırlar hamburger istiyorlar şimdi de, sıra hamburger ekmeğinde, kolay geliyor artık :)

Benim otizmli sıpa da akşam hamburger istedi. Sipariş veriyorduk hep, adam hamburger getirsin diyor. Hamburger ekmeğini de deneyeceğim artık

Evet, iyileşmeleri açıkladıktan sonra hastaların ve vefat edenlerin bilgilerini tablo olarak vereceğiz demişti. 14 gün geçmesini bekliyorlarmış iyileşenleri açıklamak için.

Ya bugün markete gittim mecburi alışveriş. Kendimi gerilim filminin içinde gibi hissettim. Kasadayım aldıklarımı yerleştiriyorum poşete. Bir kadın dibimde.. :0 inanın sırada ağzımın içine girecek neredeyse. bakıyorum bakıyorum gitmiyor da yanı başımdan. Çok yakınımdasınız dikkatli olalım diye uyardım. Kasiyerde aa evet lütfen falan dedi.Mesafeyi korumaya gayret edelim hepimiz.

Ben kayıpların yaşlı olarak vurgulanmasından rahatsız olmuyorum açıkçası, bakanımızın bu konuda kötü niyetli yada ayrımcı olduğunu da düşünmüyorum Ben bunu dalgaya alan zihniyetten rahatsız oluyorum, ev sahibine değil hırsıza kızmak lazım.

istatistik açıklanacak mecburen, verileri bilmek hakkımız..

Yaşli vurgusu altındaki iyi niyet diye düşünüyorum..yaşlilar hedef haline getirenler ise edepten yoksun zihniyeti bozuk bir kısim genç.. azınlıkta olduklarına inanıyorum.. inşallah yanılmiyorumdur..

Son olarak size katılıyorum 7'den 70'e herkes bu işi ciddiye alip tedbirini almalı..

Bence çoktan oluştu ne yazık ki. "Yaşlılar daha kritik kitle, korumak lazım" derken "virüs yaşlılara zarar veriyor, bize bir şey olmaz"a döndü çoğu gençte.

Virüsü yaşlıların yaydığını o yüzden sadece onlara sokağa çıkma yasağı olduğunu zannedenler var ya sosyal medya çöplük gibi

Aslında burada kimse bakana kızmadı ki.
Şu durumda hiçbirimizin Sağlık Bakanı'nın konumunu, durumunu ya da niyetini sorgulayacak rahatlıkta olduğumuzu da sanmıyorum.

Tıpkı sizin gibi bu vurgunun yaratmış olduğu durumlardan rahatsız oluyorum mesela ben de. Başka biri bu vurgunun gençlerin olayı
önemsememesine ve dışarı rahat çıkmasına sebep oluyor diye düşünüyor.
Aynı düşüncedeyiz esasen hırsıza karşı tedbirli olalım istiyoruz.

annemin arkadasi bir suredir virusten yogun bakimda yatiyordu, dun konusmuslar cikmis yogun bakimdan bir kac gune taburcu olacakmis cok iyiymis.

ancak dun abimlerim bir elemani vefaat etti yine virusten.

artik yakinlarimdan bizzat hikayeler duymaya basladim.

ancak bir kac gundur test sayilarina ve vaka sayilarina baktigimda sacma mi bilmiyorum ama kontrollu yayildigini dusunuyorum. yakinda zaren iyilesmeler de cikar...

bu arada pazar gunu arabayla gezelim bari diye disari ciktik esimle. sokaktaki insanlari gorunce agzim acik kaldi. boyle bisey olamaz, sarilan tokalasip opusen mi ararsin coluk cocuk park bahce dolasan mi? sokaga cikma yasagi gelirse cok ciddi zarara ugrar ulke ekonomisi, keyfi cikmalar olmasa gerek kalmayacak, ama keyfi sokakta dolaniyor millet

Bizim insanımız gerçekten herkes için demiyorum ama kötü, öğretmenim,yoklama alırım, sınıfta biri hasta olur, gelmemiştir, gebersin derler, cenazesi olur gelmez, sırıtarak cenazesi var derler... Aileler biraz vicdanlı olmayı öğretmeli çocuklarına, çözümü bu kadar basit...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…