bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Geçmiş olsun . Böyle yakınınız da vakalar. Hatta bir kayıp olunca daha fazla korkmuşsunuzdur. Moraliniz nasıl. hangi şehirdesiniz. Ankara baya eve kapandı. Ama işe gidenler çok burada . Toplu taşıma kullanımı %80 azalmış .

Ben de öğretmenim, size katılıyorum..
çocuk edebi, ahlaki ailede öğreniyor..Aile uyanık olmalı.. Akademik başarı değil önce insanî değerler için çabalamali..

Büyüğüm 8 yaşında okuduğu her kitabı ya okuyorum yada okuyan birinden bilgi alıyorum.izledigi çizgi filmi, oynadığı oyunu takip ediyorum..yorumlarını dinliyorum ki duygu dünyasıni az da olsa bileyim.Bu benim kendimce tedbirim belki yanlıştır.@Astoria ve derin sularda doğrusunu söylerse sevinirim bu arada..

Önce anne baba doğru rol model olmalı, yetiştirmeye çalışmali kısaca..çok uzattım konu değişmesin..herkese hayırlı geceler

İtalya da her gün 600 den fazla kişi ölüyor. Korku filmi gibi. Oradaki insanların psikolojisini düşünmek bile istemiyorum
Bizim Burası ve İtalyanlar birbirlerine benzerler. Eve kapanmaya pek alışkın değiller. İtalyadan gelen haberler beni çok etkiledi. Gençken italyaya gitmek isterdim. Hatta dilini falan öğrenmeye çalışmıştım.
neden bu kadar vaka oldu sizce.
Bence İtalya çok kalabalık. Virüsün farkında değilken ilk başlarda sokaklar kalabalık , insanlar birbirine hep yakın yürüyor. Gerçekten bu virüs salgınlarını çok artırıyor.

istanbuldayiz, ancak vakalarin biri istanbulda degil.

ben zaten olay ciktigindan beri panik atakla bogusuyorum. surekli nefes acligi gogusumde okuz oturuyor hissi. antidepresana basladim da nisbeten iyiyim. ama bu vakalari duydugumda antidepresan bile ise yaramadi.

insanligin sonu geiyormus gibi dusunuyorum cidden.

1. Neden foruma yazdiginiz mesajlari okudugumu ve bir de ustune cevap vermek istemedigimi dusundugunuzu anlamadim. Forum hizli ilerledigi icin sayfalari atlayarak okuyorum genelde. Sizin yazdiklarinizi okumamis bile olabilirim..

3. Ben yediklerini elestirmedim. Elestirdigim konu eziyet etmeleri. Baska bir uyeye verdigim cevap

Simdi soyle dusunun Kopek eti, kedi eti, bocek vs. yiyerek buyuyen bir cocuga o hayvanlari yemek normal gelecek. Igrenmez ki Biz yemedigimiz icin bize igrenc geliyor dogal olarak. Ama eziyet mevzusu asla kabul edilebilir degil.

2 ve 4. Evet veganlar da bizi cani goruyor olabilir. Bazen ben de vegan degil ama vejeteryan olmayi dusunuyorum ciddi ciddi. Ayrica biz hayvanlara mumkun oldugunca eziyet etmiyoruz. Canli canli derisi yuzulen bir dana gormedim bugune kadar.

5. Ben kendi irkimi ustun gormedim..

Yazdiklarim genelleme gibi gorunse de kendi arastirmalarim ve sahsi tecrubelerim sonucunda vardigim kanidir. Yurt disinda yasiyorum, bir cok milletten insan ile muhattap oluyorum. Her irkin genel olarak ozellikleri vardir.
Çinlilerin hepsi tabiki bir degildir ancak cogunlugunun bazi insani duygularinda problem var bana gore. Bulundugum ulkede bir cok cinli var. Çinlilerle is yapmisligim da var.. neyse uzatmaya gerek yok benim sahsi gorusum bu sekilde.

"uyarırken önlem alınmasını isterken medeni cümleler kurulmalı. Çocuk gibi değil. Etkili doğru eleştiri böyle olur." . Yazmissiniz da, bilmem farkindamisiniz ama bu forumu Çinliler okumuyor
Ben mesajlarimi buradaki arkadaslara yaziyorum. Kendi aramizda konusuyoruz.

Ustu kapali bir sekilde kendinizce bana mantiksiz demissiniz. Sizin gorusunuzdur ben bu forumda ikili tartismalar icine girmekten hoslanmiyorum. Bu size ilk ve son cevabim. Iyi aksamlar.

İyi akşamlar sizi kırmak istemedim. Ben de herşeyi biliyor değilim tabiki. Konuştuk bence iyi oldu. Beraber fikir paylaşımı oldu. Şu Anda korku ve üzüntü içindeyiz Mantıksız davranıyoruz hepimiz. Irklar söz konusu olduğunda daha mantıklı ve adaletli yaklaştığımı düşünüyorum. Belki eskiden yaptığım bazı hatalar yüzünden ırkları eleştirirken daha dikkatli oluyorum . Böylesinin daha vicdanlı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum . . Yanlış anlamayın başka diğer konularda benden daha mantıklısınızdır. Asla kötü biri olduğunuzu düşünmüyorum. Birçok konuda benden Daha çok şey biliyorsunuzdur. Asla kibir olarak algılamayın. Sizi bunaltmak istemedim.

İtalya da yaşlı diyor ölenlere,ama orada böyle tepkiler yok!
Yasliysa ölen yaşlı denecek tabi ki yalan mi söylesin adam.Dün akşam genclere dikkat edin dedi onunla ilgili senaryolar yazıldı. Bakan dümdüz konuşuyor işte..Yaşlılar ölüyor diyor evet ve sokak yaşlılarla doluydu buna rağmen, 65 yaş üstüne yasak niye geldi yaslilar korkmadığı için , gençler korkmuyor mu sanki hepimiz korkuyoruz yeterince pencereden bakınca sokaklar bomboş.
7 kişi ölmüş işte 1 i hariç hepsi yaş olarak ileriymis.Sayi 100 olsa ne olacak tek tek yaş mi sayacak genelinin yaşını soyleyecek.

bence böyle düşünmeyin. Bu insanlığın sonu geliyor düşüncesini insanlara dikte eden şey biraz da o salgın konulu hollywood filmleri. Bilinçaltımıza böyle acayip kaos içeren bir çok filmi gönderdiler farkına varmadan . Daha önce de böyle hatta bundan daha korkunç salgınlar olmuş ama insanlığın sonu gelmemiş. Kıyamet kopmadıkça bir şey olmaz evelallah . Ama tabi durum can sıkıcı orası ayrı . Başka rahatsızlığım var hastaneye gidemiyorum. Dişim ağrıyor dişçiye gidemiyorum. Durum bu yönüyle nomnok yanii

ohh içimi ferahlattın. çok güzel yazmışsın.benim de kaygım kızım.bize bir şey olursa kızım yalnız kalır diye

Plequenil diye bir ilaç var duyan oldu mu aranızda. . Bana gelen habere göre kırmızı reçeteye girmiş. ( kesin değil )
Bu ilaca covid - 19 için etkili diyorlar.

Gerçekten bu ülkede siyasi olmak zor, yani ne dese ne yapsa suç... Vakalar azken, saklıyor yalan söylüyor dendi. Şimdi yaş aralığı veriyor yok niye yaşlı deniyor, yok hedef gösteriyor... Hedef gösteriyorsa da iç işleri hedefe kalkan elleri kelepceliyor.... Bu dönemde ben turknhalkindan zaten siyasi bakacaklarini beklemiyorum ama bu laflar cidden beni şaşırtıyor. İyice halüsinasyonlardayiz, herşeyden bir nem kapma.... Edep başka şeydi hanımlar bunu aile verir, bakanı,devleti,okulu ne yapsa olmaZ.

Plequenil diye bir ilaç var duyan oldu mu aranızda. . Bana gelen habere göre kırmızı reçeteye girmiş. ( kesin değil )
Bu ilaca covid - 19 için etkili diyorlar.
Sıtma ilacı olan mi ?Doktorlara veriliyormuş ve insanlar duyup eczaneleri aramışlar devlet toplatmis akşam haberlerde verildi izledik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…