Benim favorim "virüs nerede, hani, ben görmüyorum" diyen adam
Geçmiş olsun . Böyle yakınınız da vakalar. Hatta bir kayıp olunca daha fazla korkmuşsunuzdur. Moraliniz nasıl. hangi şehirdesiniz. Ankara baya eve kapandı. Ama işe gidenler çok burada . Toplu taşıma kullanımı %80 azalmış .annemin arkadasi bir suredir virusten yogun bakimda yatiyordu, dun konusmuslar cikmis yogun bakimdan bir kac gune taburcu olacakmis cok iyiymis.
ancak dun abimlerim bir elemani vefaat etti yine virusten.
artik yakinlarimdan bizzat hikayeler duymaya basladim.
ancak bir kac gundur test sayilarina ve vaka sayilarina baktigimda sacma mi bilmiyorum ama kontrollu yayildigini dusunuyorum. yakinda zaren iyilesmeler de cikar...
bu arada pazar gunu arabayla gezelim bari diye disari ciktik esimle. sokaktaki insanlari gorunce agzim acik kaldi. boyle bisey olamaz, sarilan tokalasip opusen mi ararsin coluk cocuk park bahce dolasan mi? sokaga cikma yasagi gelirse cok ciddi zarara ugrar ulke ekonomisi, keyfi cikmalar olmasa gerek kalmayacak, ama keyfi sokakta dolaniyor millet
Bizim insanımız gerçekten herkes için demiyorum ama kötü, öğretmenim,yoklama alırım, sınıfta biri hasta olur, gelmemiştir, gebersin derler, cenazesi olur gelmez, sırıtarak cenazesi var derler... Aileler biraz vicdanlı olmayı öğretmeli çocuklarına, çözümü bu kadar basit...
Bizim Burası ve İtalyanlar birbirlerine benzerler. Eve kapanmaya pek alışkın değiller. İtalyadan gelen haberler beni çok etkiledi. Gençken italyaya gitmek isterdim. Hatta dilini falan öğrenmeye çalışmıştım.İtalya da her gün 600 den fazla kişi ölüyor. Korku filmi gibi. Oradaki insanların psikolojisini düşünmek bile istemiyorum
istanbuldayiz, ancak vakalarin biri istanbulda degil.Geçmiş olsun . Böyle yakınınız da vakalar. Hatta bir kayıp olunca daha fazla korkmuşsunuzdur. Moraliniz nasıl. hangi şehirdesiniz. Ankara baya eve kapandı. Ama işe gidenler çok burada . Toplu taşıma kullanımı %80 azalmış .
Ben onu ilk şoku atlatınca beynimin içinde en ücra köşelere attım, bu bilgiyle yaşayamam yoksa :)
1- bana cevap vermeyi istemediniz çünkü can alıcı bir noktadan bahsettim. Hayvanların deli gibi acı çekmesinden ve keke kırdığımız yumurtanın bir kuşa eziyet ederek elde edildiğini hatırlattım.
2- bizim cani olduğumuzu düşünen çok vegan var.
3- . Hayvanları öldürmenin çok daha az acı veren yöntemleri var. Yurtdışında kullanılıyor. Ama kültürel sebeplerden bizde Boğaz kesilir. Dini değerler olduğu için Saygı duyuyorum. Kabulleniyoruz.
3- Çin’in yediğini beğenmenize gerek yok. Ben de herkes gibi kendi kültürümün beslenme şeklini severim. Suşi ( Japon mutfağı ) bile yiyemem.bana da çok tuhaf gelir. Mide bulandırıcı. Ama benim yediklerim de onlara öyle görünüyordur eminim. tehlikeli olduğu vakit yasaklanması gereken besinler var. İhtimali bile yeterli yasaklanmalı.Asıl o çok ayrı konu. Şarbon salgınında et bulamayacağım diye korkmuştum mesela.Salgının Önüne geçildi. Şükür.
4- çok fazla hayvan ülkemizde, dünyada acı çekiyor. Çünkü bizler hayvansal ürünleri yemeye , kullanmaya devam Ediyoruz. ve evet veganlar cani olduğumuzu düşünüyorlar ve haklı tarafları da var. Hayvanlara zulüm ediyoruz resmen.
5- yaptığınız eleştiriler için farklı bir bakış açısı sundum sadece. Yapılan ırkçılığa gelince benim hep bir lafım var eğer bir insanın yüzüne birşeyi söyleyemeyeceksen arkasından konuşmayacaksın. Çinliler de bizim gibi milliyetçi bir toplumdur. Şurada öyle biri olsaydı size neler derdi. Mümkün değil dayanamazdınız.
Ama benimle konuşurdu. Ben biraz olsun mantıklıyım. Hatta karşımdaki asyalı mantıklı biriyse söylediklerime hak bile verirdi. “Beslenmenizi kendiniz ve dünya için güvenilir hale getirin.” Derdim. O da belki bizde gördüğü hataları bize söylerdi.
Irkçı olmamak demek , o ırka yalakalanmak değildir.
hiçbir ırk diğerinden daha aşağı ya da daha üstün değildir. Hatalarla yanlışlarla hepimiz bu dünyadayız.
uyarırken önlem alınmasını isterken medeni cümleler kurulmalı. Çocuk gibi değil. Etkili doğru eleştiri böyle olur.
Simdi soyle dusunun Kopek eti, kedi eti, bocek vs. yiyerek buyuyen bir cocuga o hayvanlari yemek normal gelecek. Igrenmez kiBiz yemedigimiz icin bize igrenc geliyor dogal olarak. Ama eziyet mevzusu asla kabul edilebilir degil.
Bütün gün video seyretmek zorunda kalmadığınız icin şanslısınız sonu yok çünkü.Kiymetini bilin.Artık nasıl asosyallesmissem kimse bana video falan atmıyor
İyi akşamlar sizi kırmak istemedim. Ben de herşeyi biliyor değilim tabiki. Konuştuk bence iyi oldu. Beraber fikir paylaşımı oldu. Şu Anda korku ve üzüntü içindeyiz Mantıksız davranıyoruz hepimiz. Irklar söz konusu olduğunda daha mantıklı ve adaletli yaklaştığımı düşünüyorum. Belki eskiden yaptığım bazı hatalar yüzünden ırkları eleştirirken daha dikkatli oluyorum . Böylesinin daha vicdanlı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum . . Yanlış anlamayın başka diğer konularda benden daha mantıklısınızdır. Asla kötü biri olduğunuzu düşünmüyorum. Birçok konuda benden Daha çok şey biliyorsunuzdur. Asla kibir olarak algılamayın. Sizi bunaltmak istemedim.1. Neden foruma yazdiginiz mesajlari okudugumu ve bir de ustune cevap vermek istemedigimi dusundugunuzu anlamadim. Forum hizli ilerledigi icin sayfalari atlayarak okuyorum genelde. Sizin yazdiklarinizi okumamis bile olabilirim..
3. Ben yediklerini elestirmedim. Elestirdigim konu eziyet etmeleri. Baska bir uyeye verdigim cevap
2 ve 4. Evet veganlar da bizi cani goruyor olabilir. Bazen ben de vegan degil ama vejeteryan olmayi dusunuyorum ciddi ciddi. Ayrica biz hayvanlara mumkun oldugunca eziyet etmiyoruz. Canli canli derisi yuzulen bir dana gormedim bugune kadar.
5. Ben kendi irkimi ustun gormedim..
Yazdiklarim genelleme gibi gorunse de kendi arastirmalarim ve sahsi tecrubelerim sonucunda vardigim kanidir. Yurt disinda yasiyorum, bir cok milletten insan ile muhattap oluyorum. Her irkin genel olarak ozellikleri vardir.
Çinlilerin hepsi tabiki bir degildir ancak cogunlugunun bazi insani duygularinda problem var bana gore. Bulundugum ulkede bir cok cinli var. Çinlilerle is yapmisligim da var..neyse uzatmaya gerek yok benim sahsi gorusum bu sekilde.
"uyarırken önlem alınmasını isterken medeni cümleler kurulmalı. Çocuk gibi değil. Etkili doğru eleştiri böyle olur." . Yazmissiniz da, bilmem farkindamisiniz ama bu forumu Çinliler okumuyor
Ben mesajlarimi buradaki arkadaslara yaziyorum. Kendi aramizda konusuyoruz.
Ustu kapali bir sekilde kendinizce bana mantiksiz demissiniz. Sizin gorusunuzdur ben bu forumda ikili tartismalar icine girmekten hoslanmiyorum. Bu size ilk ve son cevabim. Iyi aksamlar.
Yasliysa ölen yaşlı denecek tabi ki yalan mi söylesin adam.Dün akşam genclere dikkat edin dedi onunla ilgili senaryolar yazıldı. Bakan dümdüz konuşuyor işte..Yaşlılar ölüyor diyor evet ve sokak yaşlılarla doluydu buna rağmen, 65 yaş üstüne yasak niye geldi yaslilar korkmadığı için , gençler korkmuyor mu sanki hepimiz korkuyoruz yeterince pencereden bakınca sokaklar bomboş.İtalya da yaşlı diyor ölenlere,ama orada böyle tepkiler yok!
istanbuldayiz, ancak vakalarin biri istanbulda degil.
ben zaten olay ciktigindan beri panik atakla bogusuyorum. surekli nefes acligi gogusumde okuz oturuyor hissi. antidepresana basladim da nisbeten iyiyim. ama bu vakalari duydugumda antidepresan bile ise yaramadi.
insanligin sonu geiyormus gibi dusunuyorum cidden.
Videosu mu var merak ettim
Elimden geleni yapıyorum.
Bunun üstüne gelirse de yapacak bileyim yok.
Ayrıca kimse demiyor ki %80 çok hafif grip yada grip gibi geçiriyor.
Felaket senaryolarından uzak durun.
Herkes virüs bulaşınca krize girip yoğun bakımda entübe edilecek sanıyor.
Almanya arkadaşımın çevresinde herkes grip gibi geçirdi bitti.
Risk gurubu kesim için zor işte.
Bu virüs 1 2 aya kalmaz biter.
Ama bizler paranoyak olarak kalıcaz.
Tv den sosyal medyadan biraz uzak durun biraz.
Binlerce iyileşen, binlerce anlamadan geçiren var.
Kimse iyileşeni söylemiyor. Sürekli açılan sandık sayısı gibi ölüm sayısı veriliyor.
Medya korku pompalıyor. Biraz uzaklaşın, gerekli önlemi de alın yeter.
Bende biraz panik yapıyorum ama hasta olmaktan değil oğlum var 2 yaşında. Ve eşimden başka kimsem yok burda. İkimizde hasta olursak korkusu.
Rabbime emanetiz artık ne diyim
Bulmaya çalıştım ama kaldırılmış sanırım, bulursam göndereceğim :)
Pavyoncu abi nasıldı ama?Bulmaya çalıştım ama kaldırılmış sanırım, bulursam göndereceğim :)
Gerçekten bu ülkede siyasi olmak zor, yani ne dese ne yapsa suç... Vakalar azken, saklıyor yalan söylüyor dendi. Şimdi yaş aralığı veriyor yok niye yaşlı deniyor, yok hedef gösteriyor... Hedef gösteriyorsa da iç işleri hedefe kalkan elleri kelepceliyor.... Bu dönemde ben turknhalkindan zaten siyasi bakacaklarini beklemiyorum ama bu laflar cidden beni şaşırtıyor. İyice halüsinasyonlardayiz, herşeyden bir nem kapma.... Edep başka şeydi hanımlar bunu aile verir, bakanı,devleti,okulu ne yapsa olmaZ.Yasliysa ölen yaşlı denecek tabi ki yalan mi söylesin adam.Dün akşam genclere dikkat edin dedi onunla ilgili senaryolar yazıldı. Bakan dümdüz konuşuyor işte..Yaşlılar ölüyor diyor evet ve sokak yaşlılarla doluydu buna rağmen, 65 yaş üstüne yasak niye geldi yaslilar korkmadığı için , gençler korkmuyor mu sanki hepimiz korkuyoruz yeterince pencereden bakınca sokaklar bomboş.
7 kişi ölmüş işte 1 i hariç hepsi yaş olarak ileriymis.Sayi 100 olsa ne olacak tek tek yaş mi sayacak genelinin yaşını soyleyecek.
Sıtma ilacı olan mi ?Doktorlara veriliyormuş ve insanlar duyup eczaneleri aramışlar devlet toplatmis akşam haberlerde verildi izledik.Plequenil diye bir ilaç var duyan oldu mu aranızda. . Bana gelen habere göre kırmızı reçeteye girmiş. ( kesin değil )
Bu ilaca covid - 19 için etkili diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?