bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Hanta virüs nedir? Bu gerçek mi? Bu ne hayatta kalmak için atlanacak bölümler gibi. Gerçekse bu çok fazla ve çok çok üzgünüm.

Çindemisin
Bu çinde görülen yeni virüsten mi bahsediyorsunuz

Ne yan etkileri oldu ve ne zaman çıktı acaba?
Şimdi benim birçok hastalığım var. Yani sağlıklı bir insanda yan etkiler aynı olmayacaktır.
Kalbimi çok zorladı. Ve nörolojik reaksiyonlar verdi.
kafa sıkışması. Baş dönmesi. Fenalaşma.
ve benim vücudumun neredeyse herşeye verdiği reaksiyon Ateş yükselmesi.
annem çok telaşlandı kestim ilacı ama hatırlıyorum ilacı birsüre kullanmadan herhangi bir etkisini göremeyeceğimi söylemişti doktor. Yani ağrı kesici antibiyotik gibi değil. Günü hatırlamıyorum. Belki 2 ay bile demiş olabilir.
o yüzden yan etkilere rağmen kesmeden önce direndim bir süre. İçmeye devan ettim.
bir laf varya hani “ sağlık hastalıkta lazım diye “ sağlıklı insanlar hastalanınca istedikleri ilacı kullanabiliyorlar. Biz kronik hastalar zaten hasta olduğumuz için ilaçlara bile çıldırıyor bünyemiz.
ilaç kullanıp iyileşebilmek için bile biraz sağlıklı olmak lazım.

Anladım, teşekkür ederim.
Size de çok geçmiş olsun.

Gözden kaçmış

Okullar bu dönem açılmıyacakmış artık bilgisi olan var mı ? Kapatma kararı alınmış galiba

Okullar bu dönem açılmıyacakmış artık bilgisi olan var mı ? Kapatma kararı alınmış galiba
Eğer gözden kaçırdığım bir şey yoksa Ziya Selçuk yarınki Bilim Kurulu Toplantısında tatili ya da uzaktan eğitimi uzatma durumunu istişare edeceklerini söylemişti.

Sağlık Bakanı son açıklamasında çarşamba günü görüşüleceğini söylemişti sonradan başka bir açıklama yapılmadıysa.
Meb sayfasindan resim paylaşmış arkadaşlar resmi sitesi mi bilmiyorum gerci orda yaziyordu

Covit-19 dan korunmak icinde kullaniliyor diye biliyorum.1 tane icip 21 gun sonra 2.dozmu ne iciliyormus.Bu duyulunca kirmizi receteli yapip ilaci toplatmis devlet depolardan

Güzel bir gelişmemiz var :)

Bu gelişme, antikorların koruyucu serum olarak kullanılabilmesinin mümkün olabileceğini, çıkacak bir aşının da işe yarayacağını gösterir. Serumla tedaviyi Çin uygulamıştı, belki iyileşen hastaların antikorlarını biz de bu şekilde kullanabiliriz. Tek dezavantajı serumla iyileşen hastaların aşıyla olduğu gibi bağışıklık kazanmaması. Yani tekrar hastalanabilirler. Ama hayatları kurtulacak. Öncelikle enfekte olan sağlık personellerine bu testler uygulanacaktır muhtemelen. Hep kötü haberler okuyoruz biraz da güzel gelişmelerden bahsedelim. Gerisi de gelir umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…