ÇindemisinEvet benim mektup arkadaşım var Çinli, kıza sordum peki beslenme genelde bu şekilde mi diye. Kız dedi hayır mesela ben hiç yemedim böyle şeyleri ama yiyenleri de anlamıyorum zaten. Hepsi öyle değil.
Bu arada bugün düşünüyordum hata mı ettim acaba Türkiye’ye dönmemekle, vaka sayısı da artıyor, bulunduğum yerde sadece 38 vaka var. Allahım sen koruumarım bir sonraki virüs de salgına dönüşmez
Ne yan etkileri oldu ve ne zaman çıktı acaba?çok yan etkisi olmuştu.
Ne yazisi sekerim?BuradaMilana22 nin attığı coronavirüsle alakalı yazı vardı bana bulup atarmısınız kaybettım
Şimdi benim birçok hastalığım var. Yani sağlıklı bir insanda yan etkiler aynı olmayacaktır.Ne yan etkileri oldu ve ne zaman çıktı acaba?
Hayır KKTC’de okuyorum, arkadaşım Çinli. İnternetten tanıştık mektuplaştık bir dönem, corona çıktığında geçti bu konuşmaÇindemisin
Bu çinde görülen yeni virüsten mi bahsediyorsunuz
Anladım, teşekkür ederim.Şimdi benim birçok hastalığım var. Yani sağlıklı bir insanda yan etkiler aynı olmayacaktır.
Kalbimi çok zorladı. Ve nörolojik reaksiyonlar verdi.
kafa sıkışması. Baş dönmesi. Fenalaşma.
ve benim vücudumun neredeyse herşeye verdiği reaksiyon Ateş yükselmesi.
annem çok telaşlandı kestim ilacı ama hatırlıyorum ilacı birsüre kullanmadan herhangi bir etkisini göremeyeceğimi söylemişti doktor. Yani ağrı kesici antibiyotik gibi değil. Günü hatırlamıyorum. Belki 2 ay bile demiş olabilir.
o yüzden yan etkilere rağmen kesmeden önce direndim bir süre. İçmeye devan ettim.
bir laf varya hani “ sağlık hastalıkta lazım diye “ sağlıklı insanlar hastalanınca istedikleri ilacı kullanabiliyorlar. Biz kronik hastalar zaten hasta olduğumuz için ilaçlara bile çıldırıyor bünyemiz.
ilaç kullanıp iyileşebilmek için bile biraz sağlıklı olmak lazım.
Gözden kaçmışSevgili korona günlüğüm
Bugün oğlum normal uyandı. İnanılır gibi değil ama ne otobüs ne kamyon. Güzeeeel dedim, gün iyi geçecek demek ki. Günün gidişatı ile ilgili böyle minnak varsayımlarda bulunuyorum ki delirmeyeyim.
Kayınvalidem bakla yapmış sepetle yolladı aşağı. Kırmızı bir balkon sepetimiz var. İçindekini alınca "hooooov" diyorum görümcem çekiyor hemen yukarı. Beyim olacak medeniyetsiz sen bir gömül baklaya, normalde yapsam bu ne yaa diye burun kıvıracak adam artık kıtlık korkusundan mı, ay sonu parasızlığından mı bilinmez yedi bitirdi hepsini. "suyunu bana bırak da eppek banam" dedim. Zoruma gitti demesem yiyecekti hepsini.
Bir ara koşar adımlarla markete gitti beyim. Bir tane benim pek sevemediğim içecekten almış. Bir tane almış inanabiliyor musunuz? Hemen trip attım. O da sen zaten sevmiyordun bunu diye aptalca bir savunma yaptı. Bahaneye bak hele hele. Dedim tamam bana da sevdiğimden alsaydın, zıkkım iç dedim. Bencilsin dedim. Kötü adam, kötüüğ diye göğsünü yumruklamak istedim ama "ruh hastası git başımdan" deyip kaçtı. Trip yapamadım gönlümce. Trip yapacak konu bulamıyorum, bir tane bulmuştum o da kursağımda kaldı.
Akşama doğru kanepede içim geçmiş. Oğlum ağzıma arabasını sokarken uyandım. "yeter artık benim uyumaya hakkım yok mu, hepiniz bencilsiniz" diyerek yatak odasına gittim. Beyim "oğlum bırak uyusun elleme" diye söylendi, duydum hepsini. Bir saat kadar uyudum ki üstümde tepinen bir adet evlatla uyandım. Rüyamda çok param olmak üzereydi, bırakmadılar. Rüyada bile...
Görümcemle kaynanam kavga ettiler bugün yine. Mutfak camından kafamı çıkarıp onları dinliyorum. En son görümcem "Allah korona bulaştırsın da kurtulayım" diyordu. Canım benim, çok Mutsuz o da.
Sağolun.Anladım, teşekkür ederim.
Size de çok geçmiş olsun.
Eğer gözden kaçırdığım bir şey yoksa Ziya Selçuk yarınki Bilim Kurulu Toplantısında tatili ya da uzaktan eğitimi uzatma durumunu istişare edeceklerini söylemişti.Okullar bu dönem açılmıyacakmış artık bilgisi olan var mı ? Kapatma kararı alınmış galiba
Sağlık Bakanı son açıklamasında çarşamba günü görüşüleceğini söylemişti sonradan başka bir açıklama yapılmadıysa.Okullar bu dönem açılmıyacakmış artık bilgisi olan var mı ? Kapatma kararı alınmış galiba
Tsk ederim cvbınız içinEğer gözden kaçırdığım bir şey yoksa Ziya Selçuk yarınki Bilim Kurulu Toplantısında tatili ya da uzaktan eğitimi uzatma durumunu istişare edeceklerini söylemişti.
Meb sayfasindan resim paylaşmış arkadaşlar resmi sitesi mi bilmiyorum gerci orda yaziyorduSağlık Bakanı son açıklamasında çarşamba günü görüşüleceğini söylemişti sonradan başka bir açıklama yapılmadıysa.
Evet bende duydum.Plequenil diye bir ilaç var duyan oldu mu aranızda. . Bana gelen habere göre kırmızı reçeteye girmiş. ( kesin değil )
Bu ilaca covid - 19 için etkili diyorlar.
Okulları özel olarak takip etmiyorum açıkçasıMeb sayfasindan resim paylaşmış arkadaşlar resmi sitesi mi bilmiyorum gerci orda yaziyordu
Covit-19 dan korunmak icinde kullaniliyor diye biliyorum.1 tane icip 21 gun sonra 2.dozmu ne iciliyormus.Bu duyulunca kirmizi receteli yapip ilaci toplatmis devlet depolardan. Haberleri izlemiyorum. O evet sıtma ilacı. Ben de bir kutu var. Benim kronik hastalık için denemiştik. ( sıtma değil başka hastalık ) çok yan etkisi olmuştu. Kalmıştı elimde atmamıştım. Duruyor.
joker ilaç gibi bişey. Benim sle ( lupus ) için vermişlerdi. Birçok hastalıkta işe yarıyor. Umarım işe yarar. dünya bir nefes alır.
Güzel bir gelişmemiz var :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?