bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Allah korusun.
Öyle bir durumda zaten evde bırakmazlar. Çok emin olmamakla birlikte pozitif bir vaka varsa orayı da dezentekte etmek gerekir.
Bu durumda muhtemelen size sorulur nereye bırakılacağı. Aileleriniz uzak mı?

Benim ailem sehir disinda esimin ailesi burda ama alip bakmazlar kedimize, bakmak için disari cikip evimize geleceklerini de hiç sanmam.

M MrsDelfino Komşuluk ilişkim yok, bulundugum sehirde yakin arkadasim da yok. Eşimin arkadaslari da bize uzak onlar da kalkip taa oralardan kediye bakmaya gelmezler.

Veteriner klinigine birakmak anca olabilir en iyi ihtimal bir bu kaliyir geriye. Yazik sefil olur hayvancagiz.
İnsallah bunlar gercek olmaz

Umarım gerek kalmaz. Ben de tek yaşıyorum. Teyzemler dayımlar var şehirde ama ya yaşlar büyük ya da şehir içi bile olsa uzaktalar ve kendi kedileri var, eve alamazlar. Bir tanecik tatlı komşu ablam var o da bakar ama umursar mı pek bilemedim. Galiba babam 6 saat yol gelip kızımı Antalya'ya götürür öyle bir durumda. Umalım ki hiç gerek kalmasın.

Yurtdisina cikmadim, aileler dahil hic kimseyle gorusmedik zaten ama en kotu senaryoyu dusunuyorum.
Diyelim aldilar ikimizi 14 gun en iyi ihtimalle ne yapar ki kedi? Allah korusun eve gelemesek açliktan aglaya aglaya mi ölecek evde
Allah korusun öyle bir durumda biz önce köpekleri ve kedileri bir yerlere bırakıp öyle gitmeyi hesapladık hastaneye.

Köpekleri buradaki bir köpek çiftliğine pansiyona, kedileri artık nereyi bulabilirsem.

Kedi en kötü ihtimalle her yere mama ve kum bırakarak çok zor da olsa 14 gün idare edebilir de köpek imkansız.

Lütfen böyle kötü şeyler düşünmeyin CiRiLLA, salgından korunmak için elinizden geleni yaptığınıza ve bu süreci sağlıkla atlacağınıza inanıyorum, zaman zaman bende dört bacaklı kızımı düşünüyorum, bize bulaşsa bırakacak kimsemiz yok, tek emanet edebileceğim kişi veterinerimiz biz olmazsak çıldırır, depresyona girer biz ona o bize çok düşkün ama bu kötü düşüncelerden uzaklaştırıyorum kendimi, hepimiz herkes iyi olacak, miniklerimizde bizsiz kalmayacaklar.

Muhtemelen vaktim olmazsa veterinere birakirim aileme haber veririm onlar gelip alirlar araçla, benim ailem de baska sehirde yasiyor.
Vaktim olursa da ailem alana kadar evde tutarim kedimi.
Baksa baksa anca benim annem babam bakar, onlarda olmasa asla kimse umursamaz buralarda. Topluca hasta olmayalim yeter ki

Bilgili birilerinden duymak daha rahatlatıcı teşekkürler

Banada whatsaap dan böyle bir görsel geldi..Mayıs ayında büyük bir deprem olacak yazıyor..uydurma diye düşünüyorum ama şuan her yerde böyle şeyler görüyoruz insanları panikletmek istiyo olabilirler

Eklentiler

• IMG-20200325-WA0003.webp
    45,8 KB · Görüntüleme: 82
Bilgili birilerinden duymak daha rahatlatıcı teşekkürler
2020'nin sonlarında insanlığın bir kısmının dome city adında tek çatıda birleşmiş şehirlerde yaşayacağımız falan yazıyor kitapta. Aratıp fotoğraflara bakabilirsiniz, tam bi bilim kurgu filmi görüntüsü. Bir de 2020'lere kadar dünya dışı varlıkların tüm toplumlar tarafından biliniyor olacağını, onlarla iyi ilişkiler kurup onlardan öğrendiğimiz teknolojiyle 2012 yılında insanlı Mars keşfi gerçekleştirileceğini, 2040'lardaysa Ay'a kurulan istasyonların büyük turist çekeceğini yazmış. Uzaylı kısmına geçince o anlık korkularım son buldu kitaba dair.

Banada whatsaap dan böyle bir görsel geldi..Mayıs ayında büyük bir deprem olacak yazıyor..uydurma diye düşünüyorum ama şuan her yerde böyle şeyler görüyoruz insanları panikletmek istiyo olabilirler
Bunun sahte olduğu açıklanmış, ama gerçek olsaydı da anlamının farklı olduğunu, mayıs ayında olacak bir depremi değil de farklı bir şeyi işaret ettiğini düşünürdüm. Mayıs depremi demiş, çeviri hatası ya da bilinen başka bir şeye atıfta bulunuyor olabilir derdim. Neyse ki gerçek değilmiş. Mayıs depremi diye aratınca da 1766 ve 1556'daki Marmara depremleri çıkıyor.

Son düzenleme:
Dome city aratınca aziz malaki diye bir adamın istanbul kehaneti çıkıyor 7 tepeli şehir yok olacakmış. Korku filmi gibi insan kafayı yer yahu bunları okusa.

Dome city aratınca aziz malaki diye bir adamın istanbul kehaneti çıkıyor 7 tepeli şehir yok olacakmış. Korku filmi gibi insan kafayı yer yahu bunları okusa.
Benim bahsettiğim görüntü buydu. 2018'den itibaren atmosferin çok kötü bir hâle geleceği ve ekinlerimizin mahvolacağı, 2020'nin sonlarına doğru insanlığın bu görseldeki şehirlerde yaşamaya başlayacağını yazmış Sylvia Browne. Yazılan şeylerin yarısından çok daha fazlası gerçekleşmemiş, ara ara sayfalardan bir şeyler okuyup arattım ben de. 2008 ile 2020 arasında bir ABD başkanının ofisinde kalp krizinden öleceği yazıyordu, mesela. Az önce yazdığım Mars keşfi de planlanmış ama yapılmamış.

Kehanetlere komplo teorisyenlerine inanır ve prim verirsek akıl sağlığımızı yitiririz. O tarz şeyleri söyleyen insanların da büyük bir çoğunluğu akıl sağlığı yerinde olmayan insanlar zaten. Ben hiç bakmıyorum o yüzden bu tarz şeylere. Sylvia Browne'ın Kehanetler kitabından koronavirüs ile ilgili sayfa çok fazla paylaşıldığı için dikkatimi çekmişti, akademik bir siteden pdf'ini indirmiştim burada görünce bir bakayım dedim sadece. Böylelerine prim vermemeliyiz.

Eklentiler

• s1200.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 72
Kehanetler adı altında aslında birçok yazarın ele aldığı kitaplar, senaristlerin dizi veya çizgi film olarak kurguladığı senaryolar var, mesela bir salgın olacağı, ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın helikopter kazası 1990'lı yıllarda ABD'li ünlü bir çizgifilmde yer aldı, çizgifilmin bazı bölümlerine bakınca gerçekleşmiş veya gerçekleşmesi beklenen olaylarda var, Dome City denilen şey Under the Dome dizisinde anlatılan sanırım, Stephen King romanından uyarlanma bir dizi, kitabın basımı 2009 galiba ama King'in iddiasına göre taslağı yıllar önce yazmış ama kaybetmiş.
Ayrıca yine dünyaca ünlü bir derginin yıllık kapağında da 2020 yılı 2020 olarak yazılmış, buna bazıları yılın yarısı kötü ama diğer yarısı iyi geçecek şeklinde bir yorumda bulunuyor, ki olabilirliği yüksek zira o dergide rakamlar, kelimeler, simgeler, renkler rastgele kullanılmaz.

Evet gördüm fotoğrafı bence 2020 için gerçekleşmesi çok zor ihtimal en azından Türkiye için zor böyle bir teknolojimizin olduğunu sanmıyorum. Gelişmiş ülkelerde durum farklı olabilir. Okuduğum ve denk geldiğim kadarıyla yılın ilk yarısı yorucu ikinci yarısı rahat geçeceği yönünde. Gaybı Allah bilir böyle şeyler stresten başka birşey getirmiyor ve kötü olaylar olmadıkça da gündeme gelmiyor neyseki.

Hafif atlatıyor görünüyorsan almıyorlar, eve gönderiyorlar çünkü yatak kapasitelerini ağıer hastalar için ayırıyorlar.

Arkadaşlar ya Sokak hayvanları baya sıkıntıdalar. . Herkes eve çekilince bir de restoranlar falan kapatılınca yiyecek bulmaları zorlaştı. Ne yapılabilir acaba.
Birçok şehrin belediye başkanı paylaşım yaptı bu konuda, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla iş birliği içinde sokaktaki canlarımıza besleme yapılıyormuş. Yılmaz Büyükerşen ve Tunç Soyer'in bu konudaki paylaşımlarını gördüm. Benim de aklım kampüsümüzdeki canlarda kalmıştı. Yakın zamanda oraya bir sokak kedisi bırakmıştım, virüsten önce gördüğümde gayet kilo almıştı. Umarım kampüs içindekileri de unutmuyorlardır.

Bizde de yoktur babamin bile elini öpmem. Edimlerde var. Super olacak bu geleneğin bitmesi bu sayede.

Arkadaşlar ya Sokak hayvanları baya sıkıntıdalar. . Herkes eve çekilince bir de restoranlar falan kapatılınca yiyecek bulmaları zorlaştı. Ne yapılabilir acaba.
Ben verdim gecen akşam. Her akşam verilebilir tabiki marketlere gittiğinizde veya eve kargo söylediğimizde dostluk maması diye satılıyor onlardan alabiliriz ben ev yemeği verdim ama . Baya yazık oldu onlara

Amerika 51.bölge diye bakabilirsin . Trump zaten ordu kurulsun diye emir verdi tamm olarak uzaylı degil de mutasyona uğramış canlılar iste. Onlarla savascaz ayni filmlerdeki gibi m yukarda bir arkadaş alıntılamış da seni o mesajıma istinaden yazmıştım Aslinda
Yani surekli bir düşman gerekiyor insanlık mars a gidiyor artik dünyada birşey kalmadı ki. Bunun iyisi yok işte. Prim yapmak icin. Herkesin her liderin her devlerin bir düşmana ihtiyacı vardir

Ben çöpü çıkarırken evden birşeyler götürüyorum elimde ne varsa ama yeterli değil tabi bütün sokak sakinleri yapsa ne iyi olur.. dişilerin çoğu hamile, yakında doğururlar. Asıl sıkıntı o zaman başlıyor. Anne yemek bulmaya gidince yavrulara yabancı erkek kediler saldırıyor feryatları içimi parçalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…