bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Plequenil diye bir ilaç var duyan oldu mu aranızda. . Bana gelen habere göre kırmızı reçeteye girmiş. ( kesin değil )
Bu ilaca covid - 19 için etkili diyorlar.
Bu yorumu görüce nedir ne değildir diye arattım baktım sanırım benim kullandığım ilaca benzer bir ilaç

Romatizmal iltihap da kullanılıyormuş doğru mu anladım ..

Bu yorumu görüce nedir ne değildir diye arattım baktım sanırım benim kullandığım ilaca benzer bir ilaç

Romatizmal iltihap da kullanılıyormuş doğru mu anladım ..
Evet. İtihaplı romatizma hastalarına veriliyor. Sıtma hastaları dışında başka hastalıklar için kullanılıyor.

En azından aşı bulunana kadar insanların ölmesini engeller umarım çok sevindim ben de şu an

Kehanetler diye bi kitap yazısı dolanıyor ortada
2020lerde salgın hastalıklar olacak
Mayısta bilmem ne olacak vs tarzı şeyler yazıyor

Böyle bi kitap gerçekten varmıymış ben inandırıcı bulmadım oturup bi kitap sayfası tasarlamak zor şey değil neticede

Bence de ahlak ve terbiye veremeyen aileler yüzünden gençler bu halde ve ben bu gençlikten umudumu kestim çünkü insanlar kendi yetiştirdiği bireyle ilgili benim yüzümden demeyip kabahati başka yerde arıyorsa bunları düzeltmek imkansız. Sorun bizlerde, onları yetiştiren ana ve babada, bize yazıklar olsun ki böyle bir nesil yetiştirmişiz ve hala kendimize kör bakıyoruz nerede yanlış yaptığımızı bulup düzeltmek yerine.

Sanmıyorum , gerçek değildir.

İngilizce pdf'ini bulmuştum ben o kitabın az önce indirdim, isteyene gönderebilirim. Gerçekten kitapta akciğer iltihabı benzeri bir hastalığın 2020'li yıllarda dünyaya yayılacağı yazıyor.

İlgili kısmın orijinalden alıntısı : "In around 2020 a severe pneumonia-like illness will spread throughout the globe, attacking the lungs and the bronchial tubes and resisting all known treatments. Almost more baffling than the illness itself will be the fact that it will suddenly vanish as quickly as it arrived, attack again ten years later, and then disappear completely. "

Mayısla ilgili bir şey görmedim. 191. sayfada. Paylaşılan çevirilerinde ciddi hatalar var yalnız, şimdi fark ettim bunu. Aşağıda kendi mesajımı alıntılayarak kendim çevireceğim.
Bahsettiğiniz bu kitap mı?Çevirisi doğru mu bilmiyorum ama daha önce videosunu izlemiştim.

Bu karantina işi nasil oluyor biri beni aydinlatabilir mi?
Diyelim supheyle hastaneye gittim Allah korusun koronadan karantinaya almak istediler diyelim. Bu durumda eşimi de karantinaya alirlar. Evde kedim var bakacak kimse de yok ne olur boyle bir durumda, kendimi geçtim zavallo kedim aklima geldi bize bulaşsa ne yapar kedimiz

Paylaşılan çeviride ciddi hatalar var. İngilizce öğretmeniyim ve anadil seviyesinde hakimim, doğrusunu çevirmek isterim.

"2020'li yıllarda ciddi bir akciğer iltihabı benzeri, akciğerlere ve bronşlara saldıran ve bilinen tüm tedavilere direnen bir hastalık dünyaya yayılacak. Hastalığın kendisinden daha da kafa karıştırıcı şey ise ortaya çıktığı kadar hızlı bir şekilde ortalıktan kaybolması olacak, 10 yıl sonra tekrar ortaya çıkacak ve tamamen kaybolacak." Okuduğum tüm çevirilerde bu hastalığın 10 yıl süreceği yazıyordu ancak söz konusu kitapta böyle bir ifade kesinlikle yok. Bu salgının kısa süreceği ve 10 yıl sonra tekrar ortaya çıkıp tamamen yok olacağını belirtmiş yazar.

Kitabın yazarı genel olarak Hristiyanlık ve eski inanışlardan esinlenmiş. Kaynak olarak bunlar var. 2012'de kıyametin kopacağı iddiaları gündemdeyken yazılmış bir kitap. Birçok şey var kitapta bazıları gerçekleşmiş, bazılarıysa gerçekleşmemiş. Tesadüfi olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz bu kitap mı?Çevirisi doğru mu bilmiyorum ama daha önce videosunu izlemiştim.
Evet kitap bu kitap.Eldiven maske kısmı çevirmeninin uydurması. Bu yıl yayıldığı hızla kaybolacağı, 10 yıl sonra tekrar çıkacağı ve tamamen yok olacağı öngörülmüş kitapta. Detaylı olarak yazdım buraya çevirisini.

Teşekkürler

Herkesi hemen karantinaya almıyorlar diye biliyorum, önce yurtdışına gittiniz mi? Son 15 gün içerisinde yurtdışından gelen biriyle temasınız oldu mu, önlenemeyen yüksek ateş, öksürük sorununuz var mı siye soruyorlar sanırım, eğer varsa test yapılıyor, testiniz pozitif çıkarsa izolasyon odasına alınıyorsunuz, eşi hemen karantinaya almıyorlar galiba, çünkü Burak Akkul karantinadayken eşi kendi test sonucunu evde karantinadaydı.

Bu konuda tam bir netlik yok sanırım. Hastaneye ya da risk grubuna göre hareket ediliyor olabilir.

Karantinada olanların yakınlarından bazılarına evde izole olun belirti gösterirseniz arayın demişler. Fakat hastanede karantinada olduğunu duyduğum biri var. Bugün kızıyla konuştuğumda ilk testi negatif fakat 14 günü tamamlamadan çıkarmayacaklarını anlatıyordu.
Burada korona pozitif çıkan biri var diye binadaki herkesi karantinaya aldıklarını da yazmışlardı.

Yurtdisina cikmadim, aileler dahil hic kimseyle gorusmedik zaten ama en kotu senaryoyu dusunuyorum.
Diyelim aldilar ikimizi 14 gun en iyi ihtimalle ne yapar ki kedi? Allah korusun eve gelemesek açliktan aglaya aglaya mi ölecek evde

Yurtdisina cikmadim, aileler dahil hic kimseyle gorusmedik zaten ama en kotu senaryoyu dusunuyorum.
Diyelim aldilar ikimizi 14 gun en iyi ihtimalle ne yapar ki kedi? Allah korusun eve gelemesek açliktan aglaya aglaya mi ölecek evde
Allah korusun.
Öyle bir durumda zaten evde bırakmazlar. Çok emin olmamakla birlikte pozitif bir vaka varsa orayı da dezentekte etmek gerekir.
Bu durumda muhtemelen size sorulur nereye bırakılacağı. Aileleriniz uzak mı?

Anahtarı bırakabileceğiniz komşunuz, arkadaşınız yok mu hiç aynı şehirde? 3-4 günde bir eve gelip ilgilenirler mamasını suyunu tazeler biraz oynarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…