- 20 Temmuz 2019
- 1.581
- 2.898
- 133
- 38
Çok üzücü. Hayat keşke çocuk kitaplarındaki gibi olsa. Böyle şeyler hiç olmasa.Ben çöpü çıkarırken evden birşeyler götürüyorum elimde ne varsa ama yeterli değil tabibütün sokak sakinleri yapsa ne iyi olur.. dişilerin çoğu hamile, yakında doğururlar. Asıl sıkıntı o zaman başlıyor. Anne yemek bulmaya gidince yavrulara yabancı erkek kediler saldırıyor feryatları içimi parçalıyor
Amin çok sağol. Allah hepimizi korusun bu hastalıktan.Allah yardimciniz olsun
Ben kucuk bir ilcedeyim cok buyuk ihtimalle burada o aileyi taniyanlar var cok insan var ulasmaya calistim ama herkes kendi derdinde. Gercekten inanilmaz bir olay insanlarin hala tam anlamiyla ders almamasi daha da inanilmaz..
Boşver böyle olması daha iyi. Yurtdışına gidip gezip tozup 14 gün kuralına bile uymadı birçok ünlü, bir de topluma örnek olacaklar güya. Herkes o kadar bencil ki. Nasılsa zengin en iyi tedaviyi alacak, nasılsa genç kendine bişi olmicak. Toplumu düşünen yokSu forumda ve sosyal medyada gordugum kadarıyla Türkiye'de insanlar neden karantinaya alindigini , neden evlerde oturun dendigini bile anlamis degil zatrn
Saniyorlar ki hastalik olduruyor herkesi o yuzden evde oturuyoruz , saka gibi bir bilgi kirliliği var ulkede , sitkim siyrildi artik haftalardir anlatmaktan
En akli basinda dedigim insanlar bile panik icerisinde , saskinlikla izliyorum cidden
Ben bircogunuz yerinde olmayi cok isterdim. Evde oturmak me kdr skci olsada. Yinede guzelmis bunu farkettim Suan Ben ve esim ikimizde saglikciyizz ve her an bize bulasirmi korkusu icindeyiz. Daha kucuk bir bebegim var. Hastane ortami cok yogun ve herkes Suan stresli hastaneye giderken ayaklarimiz Geri Geri gidiyordu evet gorev kutsal gercekten birirlerine faydali olmak guzel ama ya gucumuz yetmezse aylarca evde kalmaya raziyim oturur kitap okur tv izler Muzik dinlerdmKızlar sizce ne zaman korkusuzca dısarı cıkarız ? Umuda cok ihtiyacım var
Ben de sağlıkçıyım 15 günlük prematüre ikizlerim var eşimde sağlıkçı olduğu için ayrı sehirlerde yasıyoruz .inanın sizi benden iyi kimse anlayamaz ama söylediğim sey sürecin bitmesiydi aslında.ben zaten riskli gebelikten dolayı kasımdan beri dısarı çıkmıyorum doktor muayenesi hariçBen bircogunuz yerinde olmayi cok isterdim. Evde oturmak me kdr skci olsada. Yinede guzelmis bunu farkettim Suan Ben ve esim ikimizde saglikciyizz ve her an bize bulasirmi korkusu icindeyiz. Daha kucuk bir bebegim var. Hastane ortami cok yogun ve herkes Suan stresli hastaneye giderken ayaklarimiz Geri Geri gidiyordu evet gorev kutsal gercekten birirlerine faydali olmak guzel ama ya gucumuz yetmezse aylarca evde kalmaya raziyim oturur kitap okur tv izler Muzik dinlerdm
Ayy gülerek okudum valla iyi geldi :)Sevgili korona günlüğüm
Bugün oğlum normal uyandı. İnanılır gibi değil ama ne otobüs ne kamyon. Güzeeeel dedim, gün iyi geçecek demek ki. Günün gidişatı ile ilgili böyle minnak varsayımlarda bulunuyorum ki delirmeyeyim.
Kayınvalidem bakla yapmış sepetle yolladı aşağı. Kırmızı bir balkon sepetimiz var. İçindekini alınca "hooooov" diyorum görümcem çekiyor hemen yukarı. Beyim olacak medeniyetsiz sen bir gömül baklaya, normalde yapsam bu ne yaa diye burun kıvıracak adam artık kıtlık korkusundan mı, ay sonu parasızlığından mı bilinmez yedi bitirdi hepsini. "suyunu bana bırak da eppek banam" dedim. Zoruma gitti demesem yiyecekti hepsini.
Bir ara koşar adımlarla markete gitti beyim. Bir tane benim pek sevemediğim içecekten almış. Bir tane almış inanabiliyor musunuz? Hemen trip attım. O da sen zaten sevmiyordun bunu diye aptalca bir savunma yaptı. Bahaneye bak hele hele. Dedim tamam bana da sevdiğimden alsaydın, zıkkım iç dedim. Bencilsin dedim. Kötü adam, kötüüğ diye göğsünü yumruklamak istedim ama "ruh hastası git başımdan" deyip kaçtı. Trip yapamadım gönlümce. Trip yapacak konu bulamıyorum, bir tane bulmuştum o da kursağımda kaldı.
Akşama doğru kanepede içim geçmiş. Oğlum ağzıma arabasını sokarken uyandım. "yeter artık benim uyumaya hakkım yok mu, hepiniz bencilsiniz" diyerek yatak odasına gittim. Beyim "oğlum bırak uyusun elleme" diye söylendi, duydum hepsini. Bir saat kadar uyudum ki üstümde tepinen bir adet evlatla uyandım. Rüyamda çok param olmak üzereydi, bırakmadılar. Rüyada bile...
Görümcemle kaynanam kavga ettiler bugün yine. Mutfak camından kafamı çıkarıp onları dinliyorum. En son görümcem "Allah korona bulaştırsın da kurtulayım" diyordu. Canım benim, çok Mutsuz o da.
Bu ırkçılık değil ki. Virüsün tehlikesi ile ilgili konuşmaya çalışan doktorları susturdular. Bütün dunyanin cehennemi yaşamasının sebebi çin. İtalyadaki İspanya'da ki ölenlere acımıyor musunuz doktorlar ağlıyor çaresizlikten. Sars virusu de böyle çıkmıştı. Kaç sene oldu hala yeme alışkanlıklarını değiştirmediler.Irkçılık yapmayalım bence. Zaten Forum kurallarına aykırı. O açıdan baktığınızda bizleri de sınırdan geçirmezler. Siz bilmezseniz Türkiye’de tüm dünyada yokolmuş enfeksiyonlar devam etmektedir. Özelliklerde göçlerden sonra bu durum çok arttı. Gelişmemiş ülke olmanın sonuçları.
Hindistan, Ortadoğu , Afrika hepsine yasak gelir.
çine kadar nerde yaşadığınızın farkında değilsiniz.
Mayıs ta büyük bir deprem bekleniyormuş.Mayısla ilgili bir şey görmedim. 191. sayfada. Paylaşılan çevirilerinde ciddi hatalar var yalnız, şimdi fark ettim bunu. Aşağıda kendi mesajımı alıntılayarak kendim çevireceğim.
Bunu bende gördüm kitabın yazarı falan doğru ama youtu.be da bir adam yalan diyordu. Çok fazla irdelemedim. Kitap ismi falan doğru yalnız böyle bir kitap var. Ya içindeki de doğru ya oynanmış. Onuda kitabın orijinalı bulmak lazım anlamak içinBanada whatsaap dan böyle bir görsel geldi..Mayıs ayında büyük bir deprem olacak yazıyor..uydurma diye düşünüyorum ama şuan her yerde böyle şeyler görüyoruz insanları panikletmek istiyo olabilirler
Bu virüsle savaşan şey bağışıklık.
Onu yüksek tutun yeterli olur Allahın izniyle.
Elimizden gelen bu çünkü.
Eşiniz çalışıyorsa özellikle ona yüklenin.
Cvit, sarımsak, propolis, zencefil, zerdeçal tükettirin.
Pancar suyu, portakal mandalina suyu sıkıp için.
Gerisi Allaha emanet.
Hepsi geçecek az kaldı
Bu ırkçılık değil ki. Virüsün tehlikesi ile ilgili konuşmaya çalışan doktorları susturdular. Bütün dunyanin cehennemi yaşamasının sebebi çin. İtalyadaki İspanya'da ki ölenlere acımıyor musunuz doktorlar ağlıyor çaresizlikten. Sars virusu de böyle çıkmıştı. Kaç sene oldu hala yeme alışkanlıklarını değiştirmediler.
Fakirlikten yokluktan yiyorlarmis savunmasına katılmıyorum. Afrika fakirlikten en çok kırılan yer. Canlı hayvan mi yiyorlar köpekleri kaynar kazana atıp can cekisirken üstüne gülerek sos mu döküyorlar
ABD yi Irak a Suriye'ye girip mahvettigi için suclamakla bunu suçlamak aynı şey bence , bir ulkenin bencilkgi ve hatasını başka ülkeler çekiyor
Yaş | Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) |
80+ | 14.8% |
70-79 | 8.0% |
60-69 | 3.6% |
50-59 | 1.3% |
40-49 | 0.4% |
30-39 | 0.2% |
20-29 | 0.2% |
10-19 | 0.2% |
0-9 | Yok |
Cinsiyet | Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) |
Erkek | 4.7% |
Kadın | 2.8% |
Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) | |
Kalp-damar hastalığı | 10.5% |
Diyabet | 7.3% |
Kronik solunum yolu hastalıkları | 6.3% |
Hipertansiyon | 6.0% |
Kanser | 5.6% |
Bilinen bir geçmiş hastalık bulunmuyor | 0.9% |
Montajmış. Oynanmis. Kitaptan alıntı yapılmış sekilde foto paylaşılmış ama montaj. Cübbeli hoca da o kitabın icinde oyle bisey yok uzaktan yakından alakası yok o kitabın demis. SafsataymisBunu bende gördüm kitabın yazarı falan doğru ama youtu.be da bir adam yalan diyordu. Çok fazla irdelemedim. Kitap ismi falan doğru yalnız böyle bir kitap var. Ya içindeki de doğru ya oynanmış. Onuda kitabın orijinalı bulmak lazım anlamak için
Ben de bu sekilde bir şey gördüm ama.Sanırım Aşağıdaki tablo neden yaşlı vurgusu sorusuna cevap olacaktır.
Aşağıdaki tablo toplam vaka sayısındaki ölüm oranlarıdır. Yanı toplamının 100 olmasını beklememek lazım. Ve 29 Şubat tarihli eski bir veridir. (Tüm dünya)
Yaş Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) 80+ 14.8% 70-79 8.0% 60-69 3.6% 50-59 1.3% 40-49 0.4% 30-39 0.2% 20-29 0.2% 10-19 0.2% 0-9 Yok
Bu istatistik de cinsiyete göre ölüm oranları. Bildirilen ve vaka sayısı oranlarıdır
Cinsiyet Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) Erkek 4.7% Kadın 2.8%
Hastaların Önceki sağlık durumlarına göre ölüm oranları. Bildirilen ve vaka sayısı oranlarıdır
Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) Kalp-damar hastalığı 10.5% Diyabet 7.3% Kronik solunum yolu hastalıkları 6.3% Hipertansiyon 6.0% Kanser 5.6% Bilinen bir geçmiş hastalık bulunmuyor 0.9%
Söylediklerinize katılıyorum. Kimsenin particilik yapacak hali yok bu içinde bulunduğumuz durumda. Ben vaka sayısı azken saklanıyor ya da yalan söyleniyor diye değerlendirmiyorum. Verilen rakamlar resmi rakamlar, bu rakamları bu çerçeveden değerlendirmek lazım. Zira adı üstünde resmi vakalar. Gayrı resmi vakaları ve gerçek tabloyu yansıtmıyor (bu her ülke için geçerli). Bilmeliyiz ki çok fazla vaka var ve bu vakalar her yere dağılmış durumda. 11 marttan önce elbetteki ülkemizde vardı, vardı ki test yapmaya başlandı, önlem amaçlı uçuşlar iptal edildi vb. Ne var ki elbette test sayısı kısıtlı ancak 80 milyon taranırsa gerçek rakama ulaşılabilir ki bu da imkansız. Ölen sayısı da daha fazla tabi ki, sadece hastanelerde gerçekleşen ölümleri ele alacak olursak bile covid 19 şüphesiyle ve tablosu ile seyreden ama henüz test yapılamayan veya test sonucu gelemeden vefat eden hastaların resmi ölüm katıylarına corona yazılamıyor, (resmi olarak kesinleşmemiş bir şeyi yazamazsınız) respiratory arrest / solunum durması yazılmak zorunda kalınıyor ve resmi kayıtlarda yerini alamıyor.Gerçekten bu ülkede siyasi olmak zor, yani ne dese ne yapsa suç... Vakalar azken, saklıyor yalan söylüyor dendi. Şimdi yaş aralığı veriyor yok niye yaşlı deniyor, yok hedef gösteriyor... Hedef gösteriyorsa da iç işleri hedefe kalkan elleri kelepceliyor.... Bu dönemde ben turknhalkindan zaten siyasi bakacaklarini beklemiyorum ama bu laflar cidden beni şaşırtıyor. İyice halüsinasyonlardayiz, herşeyden bir nem kapma.... Edep başka şeydi hanımlar bunu aile verir, bakanı,devleti,okulu ne yapsa olmaZ.
kıza hep vitamin kulanıyorduk. beslenmesinde sebze yemiyor. eşimle de bu olayı duyduğumuz gibibaşladık vitamine.yemek konusunda da dikkatl diyoruz.pancar suyunu bilmyordum.kırmızı pancarmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?