bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Çok üzücü. Hayat keşke çocuk kitaplarındaki gibi olsa. Böyle şeyler hiç olmasa.
bizim Burada köpekler var. Yavrulayacak yaza onlarda. Yavru köpeklerin başına da aynı şeyin geldiğinden şüphelendim geçen yıllarda.
internetten mama alacağım. Annem işe giderken araba gelip alıyor. Hastanenin şöförü ondan rica ederim uygun biryere döker mamayı . Su da vermek lazım. hiçbirşeyleri yok şu anda. Ne su , ne yemek.

Allah yardimciniz olsun
Ben kucuk bir ilcedeyim cok buyuk ihtimalle burada o aileyi taniyanlar var cok insan var ulasmaya calistim ama herkes kendi derdinde. Gercekten inanilmaz bir olay insanlarin hala tam anlamiyla ders almamasi daha da inanilmaz..
Amin çok sağol. Allah hepimizi korusun bu hastalıktan.

Boşver böyle olması daha iyi. Yurtdışına gidip gezip tozup 14 gün kuralına bile uymadı birçok ünlü, bir de topluma örnek olacaklar güya. Herkes o kadar bencil ki. Nasılsa zengin en iyi tedaviyi alacak, nasılsa genç kendine bişi olmicak. Toplumu düşünen yok

Günaydın sevgili arkadaşlar, güneşli ama rüzgarlı bir hava var bugün buralarda. Bugün de morallerimizi yüksek tutalım, güçlü olalım. Bu sabah size bir gün doğumu ve dalında açmış armut çiçekleri gönderiyorum.

Kızlar sizce ne zaman korkusuzca dısarı cıkarız ? Umuda cok ihtiyacım var
Ben bircogunuz yerinde olmayi cok isterdim. Evde oturmak me kdr skci olsada. Yinede guzelmis bunu farkettim Suan Ben ve esim ikimizde saglikciyizz ve her an bize bulasirmi korkusu icindeyiz. Daha kucuk bir bebegim var. Hastane ortami cok yogun ve herkes Suan stresli hastaneye giderken ayaklarimiz Geri Geri gidiyordu evet gorev kutsal gercekten birirlerine faydali olmak guzel ama ya gucumuz yetmezse aylarca evde kalmaya raziyim oturur kitap okur tv izler Muzik dinlerdm

Ben de sağlıkçıyım 15 günlük prematüre ikizlerim var eşimde sağlıkçı olduğu için ayrı sehirlerde yasıyoruz .inanın sizi benden iyi kimse anlayamaz ama söylediğim sey sürecin bitmesiydi aslında.ben zaten riskli gebelikten dolayı kasımdan beri dısarı çıkmıyorum doktor muayenesi hariç

Ayy gülerek okudum valla iyi geldi :)

Bu ırkçılık değil ki. Virüsün tehlikesi ile ilgili konuşmaya çalışan doktorları susturdular. Bütün dunyanin cehennemi yaşamasının sebebi çin. İtalyadaki İspanya'da ki ölenlere acımıyor musunuz doktorlar ağlıyor çaresizlikten. Sars virusu de böyle çıkmıştı. Kaç sene oldu hala yeme alışkanlıklarını değiştirmediler.
Fakirlikten yokluktan yiyorlarmis savunmasına katılmıyorum. Afrika fakirlikten en çok kırılan yer. Canlı hayvan mi yiyorlar köpekleri kaynar kazana atıp can cekisirken üstüne gülerek sos mu döküyorlar

ABD yi Irak a Suriye'ye girip mahvettigi için suclamakla bunu suçlamak aynı şey bence , bir ulkenin bencilkgi ve hatasını başka ülkeler çekiyor

Mayısla ilgili bir şey görmedim. 191. sayfada. Paylaşılan çevirilerinde ciddi hatalar var yalnız, şimdi fark ettim bunu. Aşağıda kendi mesajımı alıntılayarak kendim çevireceğim.
Mayıs ta büyük bir deprem bekleniyormuş.

Banada whatsaap dan böyle bir görsel geldi..Mayıs ayında büyük bir deprem olacak yazıyor..uydurma diye düşünüyorum ama şuan her yerde böyle şeyler görüyoruz insanları panikletmek istiyo olabilirler
Bunu bende gördüm kitabın yazarı falan doğru ama youtu.be da bir adam yalan diyordu. Çok fazla irdelemedim. Kitap ismi falan doğru yalnız böyle bir kitap var. Ya içindeki de doğru ya oynanmış. Onuda kitabın orijinalı bulmak lazım anlamak için

kıza hep vitamin kulanıyorduk. beslenmesinde sebze yemiyor. eşimle de bu olayı duyduğumuz gibibaşladık vitamine.yemek konusunda da dikkatl diyoruz.pancar suyunu bilmyordum.kırmızı pancarmı.

Arkadaşlar belki yanlış düşünüyorum ama ben şuan işe gidip geliyorum evde benim dışımda 4 kişi var ve onlar devamlı evde yani ben onlar için riskliyim. Burdaki çalışanlar 2 hafta yıllık izin kullanılacak diye birşeyler duymuş. Evet bunu en çok isteyenlerden biri benim çünkü işyerinde toplu taşıma kullanan tek kişiyim diğerleri servis kullanıyor. Hadi 2 hafta gelmedik firmayı kapadık sonra izinlerde bitti. Bu süreçte izinde olan diğer firmalarda dönmeye başlayacak. 14 gün sonra virüs gidicek mi 4-5 aydan bahsediyorlar. Hiçbir firma 4-5 ay kapatamaz ki hele üreticiyse. Ben konuşurken bu şekilde fikrimi belirttim ve yanlış anlaşıldım ama benim demek istediğim şeyi anlamadılar. Patronlarıma da bişey diyemiyorum burdakilere bişey olursa vebal almak istemiyorlar ama 2 haftada ne değişecek. 2 hafta sonra ben tekrar toplu taşımayla işe gelicem kargo evrak derken yine riskli olmayacak mı?

Keşke mevzu bu kadar basit olsa. Ama degil. Yani ne yazık ki degil. Suan ABD dijital dolar basıyor:) halkına da 1000 dolar para yardımı yapacak ona kulp olarakta dijital para basıyorlar iste. Ne demek istediğimi anlatabildim mi?

Sanırım Aşağıdaki tablo neden yaşlı vurgusu sorusuna cevap olacaktır.

Aşağıdaki tablo toplam vaka sayısındaki ölüm oranlarıdır. Yanı toplamının 100 olmasını beklememek lazım. Ve 29 Şubat tarihli eski bir veridir. (Tüm dünya)

YaşÖlüm Oranı (Vaka sayısına oranı)
80+ 14.8%
70-798.0%
60-693.6%
50-591.3%
40-490.4%
30-390.2%
20-290.2%
10-190.2%
0-9Yok

Bu istatistik de cinsiyete göre ölüm oranları. Bildirilen ve vaka sayısı oranlarıdır

Cinsiyet Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı)
Erkek4.7%
Kadın2.8%

Hastaların Önceki sağlık durumlarına göre ölüm oranları. Bildirilen ve vaka sayısı oranlarıdır

Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı)
Kalp-damar hastalığı10.5%
Diyabet7.3%
Kronik solunum yolu hastalıkları6.3%
Hipertansiyon6.0%
Kanser5.6%
Bilinen bir geçmiş hastalık bulunmuyor0.9%

Montajmış. Oynanmis. Kitaptan alıntı yapılmış sekilde foto paylaşılmış ama montaj. Cübbeli hoca da o kitabın icinde oyle bisey yok uzaktan yakından alakası yok o kitabın demis. Safsataymis

Ben de bu sekilde bir şey gördüm ama.

Söylediklerinize katılıyorum. Kimsenin particilik yapacak hali yok bu içinde bulunduğumuz durumda. Ben vaka sayısı azken saklanıyor ya da yalan söyleniyor diye değerlendirmiyorum. Verilen rakamlar resmi rakamlar, bu rakamları bu çerçeveden değerlendirmek lazım. Zira adı üstünde resmi vakalar. Gayrı resmi vakaları ve gerçek tabloyu yansıtmıyor (bu her ülke için geçerli). Bilmeliyiz ki çok fazla vaka var ve bu vakalar her yere dağılmış durumda. 11 marttan önce elbetteki ülkemizde vardı, vardı ki test yapmaya başlandı, önlem amaçlı uçuşlar iptal edildi vb. Ne var ki elbette test sayısı kısıtlı ancak 80 milyon taranırsa gerçek rakama ulaşılabilir ki bu da imkansız. Ölen sayısı da daha fazla tabi ki, sadece hastanelerde gerçekleşen ölümleri ele alacak olursak bile covid 19 şüphesiyle ve tablosu ile seyreden ama henüz test yapılamayan veya test sonucu gelemeden vefat eden hastaların resmi ölüm katıylarına corona yazılamıyor, (resmi olarak kesinleşmemiş bir şeyi yazamazsınız) respiratory arrest / solunum durması yazılmak zorunda kalınıyor ve resmi kayıtlarda yerini alamıyor.
Bakanın ölenlere yaşlı demesinden rahatsızlık duymak benim aklıma gelmedi. Resmi olarak kayıtlara geçen ölenlerin yaşları bellidir ve yaşlı imişler demek ki. Gençlere de dikkatli olun dedi. Daha da uyarabilirdi ama televizyonlarda uzmanlar bas bas uyarıyor zaten gençleri taşıyıcı olmayın diye. Yine de anlamıyorlarsa, işi gitmek zorunda olanlar izin belgesi ile çıkacak, başı boş gezenleri de eve kapatmak lazım. Daha da ne yapılır bilmiyorum.

Koronanın ilk belirtileriylr ilgili paylaşım oldu mu yakalananlar ilk günlerde neler hissetmiş mesela.
Az önce bi yazı gördüm bir dr paylaşmış işte ilk gün
Hapşırık burun doluluğu oldu sonra boğazım ağrıdı diye.
İnternette de ilk günler nezle gibi belirti olur diyor.
Şimdilerde herkes hapşırıyor herkesin burnu tıkalı korkuyorum nezle mi korona mı...
Mesela nezlede burun akıntısı hapşırık varken ciğerlerde hafif hırıltı yanma oluyor mu
Koronadan ayıran ne ilk günlerde kiminde ateş çıkmayabilir demiş o dr mesela.
Ben ateşimi ölçtüm hemen bunları okuyunca 35,8 çıktı boğazım ağrımıyor mide bulantısı yok ama hapşıtık burun akıntısı var.
Bi sayfada belirti hapşjrık var diyor diğerinde yok diyor.
Bir sayfa burun tıkanıklığı diyor diğeri burun akıntısı diyor.
Bunu birebir yaşamış birinden dinleyen duyan var mı ?

kıza hep vitamin kulanıyorduk. beslenmesinde sebze yemiyor. eşimle de bu olayı duyduğumuz gibibaşladık vitamine.yemek konusunda da dikkatl diyoruz.pancar suyunu bilmyordum.kırmızı pancarmı.

Evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…