Mevsimsel olarak bende dahil çoğu kişide nezleye benzer belirtiler var zaten bu belirtiler birkaç gün devam ediyormuş yani sonrasına bakmak gerekli kronik hastalığınız yoksa yada sigara içmiyorsanız korkmayın zaten pek çoğumuz bu virüse enfekte olacağız bağışıklığınızı güçlü tutunEvet biraz araştırdım bir yazı bulamafım birebir yaşayan birinden.
Burda bir bilen varsa diye yazdımkorkuyorum
Kimseye bulasmadan atlatalım bu süreci cok zor zamanlar ama geçicek inşallahBirbirimize Dua Edelim rabbim bebeginizi korusun sizi esinizi korusun
Sanırım Aşağıdaki tablo neden yaşlı vurgusu sorusuna cevap olacaktır.
Aşağıdaki tablo toplam vaka sayısındaki ölüm oranlarıdır. Yanı toplamının 100 olmasını beklememek lazım. Ve 29 Şubat tarihli eski bir veridir. (Tüm dünya)
Yaş Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) 80+ 14.8% 70-79 8.0% 60-69 3.6% 50-59 1.3% 40-49 0.4% 30-39 0.2% 20-29 0.2% 10-19 0.2% 0-9 Yok
Bu istatistik de cinsiyete göre ölüm oranları. Bildirilen ve vaka sayısı oranlarıdır
Cinsiyet Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) Erkek 4.7% Kadın 2.8%
Hastaların Önceki sağlık durumlarına göre ölüm oranları. Bildirilen ve vaka sayısı oranlarıdır
Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) Kalp-damar hastalığı 10.5% Diyabet 7.3% Kronik solunum yolu hastalıkları 6.3% Hipertansiyon 6.0% Kanser 5.6% Bilinen bir geçmiş hastalık bulunmuyor 0.9%
Kronik hastalığım var bağışıklılık sistemimi baskılayıcı ilaç kullanıyorum o yüzden çok tedirginimMevsimsel olarak bende dahil çoğu kişide nezleye benzer belirtiler var zaten bu belirtiler birkaç gün devam ediyormuş yani sonrasına bakmak gerekli kronik hastalığınız yoksa yada sigara içmiyorsanız korkmayın zaten pek çoğumuz bu virüse enfekte olacağız bağışıklığınızı güçlü tutun
Ateş kara ise kısmını anlayamadım.
Evet herkes hapşırıyor burnu akıyor bu da kafa karıştırıcı.
Çok teşekkür ederim ben de bakıcamAteş kara bilim kurulu başkanı enfeksiyon hastalıkları profesörü..
Ben onu takip ediyorum.. açıklamaları sakin mantıklı ve bilimsel verilerle desteklenmiş..
Sanırım Aşağıdaki tablo neden yaşlı vurgusu sorusuna cevap olacaktır.
Aşağıdaki tablo toplam vaka sayısındaki ölüm oranlarıdır. Yanı toplamının 100 olmasını beklememek lazım. Ve 29 Şubat tarihli eski bir veridir. (Tüm dünya)
Yaş Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) 80+ 14.8% 70-79 8.0% 60-69 3.6% 50-59 1.3% 40-49 0.4% 30-39 0.2% 20-29 0.2% 10-19 0.2% 0-9 Yok
Bu istatistik de cinsiyete göre ölüm oranları. Bildirilen ve vaka sayısı oranlarıdır
Cinsiyet Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) Erkek 4.7% Kadın 2.8%
Hastaların Önceki sağlık durumlarına göre ölüm oranları. Bildirilen ve vaka sayısı oranlarıdır
Ölüm Oranı (Vaka sayısına oranı) Kalp-damar hastalığı 10.5% Diyabet 7.3% Kronik solunum yolu hastalıkları 6.3% Hipertansiyon 6.0% Kanser 5.6% Bilinen bir geçmiş hastalık bulunmuyor 0.9%
Napim başka çare bırakmadi inadına daha çok gezmeye başladı ne yaptıysam anlatamadimCidden aradın mı :)
Ben aman zaten yaşlıydı algısı almadım. Aksine Yaşlılar daha çok risk altında aman gençler size daha çok iş düşüyor fikri bende canlandı.Bu yaşlı vurgusunun beni rahatsız etme sebebi,
Aman zaten yaşlıydı, algısı.
Bir de bu kotu muamele gören yaşlı insanlarla üst üste denk gelince daha çok battı sanırım
Risk grubunda olmalarını anlıyorum zaten.
Ama bu vurgulandikca genç insanlardaki bana bir şey olmaz yanılgısını ne yapacaklar?
En kötü olur atlatirim diye sokakta geziyor.
Onun sorumsuzluğu yüzünden iş hasta seçmeye geldiğinde gözden çıkarılacak yaşlı olacak.
Bence bu risk grubundan ziyade daha net bir şekilde hastanelere yığılma meselesinin uzerinde durmalılar.
Ve iş hasta seçmeye geldiğinde, sadee yaşlı değil, yeri geldiğinde sigara içen insanin da gözden çıkarıldığını bilmeleri gerekiyor.
0 9 yaş arasında bir ölüm var
3 yaşında lösemi hastası bir bebek
Dün gece kardeşim mesaj atmış, annemle babamla hastaneye gidiyor diye.
Sabah 5 de gördüm mesajı..aradım, uyuyorlardi diye açan olmadı. O saatten bu zamana kadar kendi kendimi yedim.
Annemin gece ishal ve kusma şikayetleri başlamış.
Göğüs ağrısı da vardı bir kac gündür. Öksürük yeni başlamıştı.
Normalde 2 kişi kolundan tutup götürürüz hastaneye.
Bu sefer kendisi ben ölüyorum diyip gitmiş.
Çok şükür şimdi o iyi.
Gastroenterit +mevsimsel grip
Ama o hastaneye girdiler artık.
Hastanede corona vakaları var. Kim bilir giren çıkan kaç kiside var.
Aynı evin içinde 2 de kardeşim var.
Nasıl izole yaşayabilirler?
Var mı bununla ilgili bir bilgilendirme?
14 gün evden çıkmamak kolay, ama 14 gün aynı evde yaşayanlar ne yapıyor?
0 9 yaş arasında bir ölüm var
3 yaşında lösemi hastası bir bebek
Hepimiz aynı durumdayız ve ben yeni Doğum yaptım lohusalık sendromu bi yandan corona bi yandan maf oldumKızlar sizce ne zaman korkusuzca dısarı cıkarız ? Umuda cok ihtiyacım var
Eskiler 40 gün loğusalı kadın çıkmasa iyi olur kendine gelir derlerHepimiz aynı durumdayız ve ben yeni Doğum yaptım lohusalık sendromu bi yandan corona bi yandan maf oldum
Yeter ama bu kadar dedin yani:)Napim başka çare bırakmadi inadına daha çok gezmeye başladı ne yaptıysam anlatamadim
Benim yazdıklarım 29 Subat tarihli. Çok güncel değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?