bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Evet biraz araştırdım bir yazı bulamafım birebir yaşayan birinden.
Burda bir bilen varsa diye yazdım korkuyorum
Mevsimsel olarak bende dahil çoğu kişide nezleye benzer belirtiler var zaten bu belirtiler birkaç gün devam ediyormuş yani sonrasına bakmak gerekli kronik hastalığınız yoksa yada sigara içmiyorsanız korkmayın zaten pek çoğumuz bu virüse enfekte olacağız bağışıklığınızı güçlü tutun

0 9 yaş arasında bir ölüm var

3 yaşında lösemi hastası bir bebek

Kronik hastalığım var bağışıklılık sistemimi baskılayıcı ilaç kullanıyorum o yüzden çok tedirginim

Ateş kara ise kısmını anlayamadım.

Evet herkes hapşırıyor burnu akıyor bu da kafa karıştırıcı.

Ateş kara bilim kurulu başkanı enfeksiyon hastalıkları profesörü..
Ben onu takip ediyorum.. açıklamaları sakin mantıklı ve bilimsel verilerle desteklenmiş..

Bu yaşlı vurgusunun beni rahatsız etme sebebi,
Aman zaten yaşlıydı, algısı.
Bir de bu kotu muamele gören yaşlı insanlarla üst üste denk gelince daha çok battı sanırım
Risk grubunda olmalarını anlıyorum zaten.
Ama bu vurgulandikca genç insanlardaki bana bir şey olmaz yanılgısını ne yapacaklar?
En kötü olur atlatirim diye sokakta geziyor.
Onun sorumsuzluğu yüzünden iş hasta seçmeye geldiğinde gözden çıkarılacak yaşlı olacak.
Bence bu risk grubundan ziyade daha net bir şekilde hastanelere yığılma meselesinin uzerinde durmalılar.
Ve iş hasta seçmeye geldiğinde, sadee yaşlı değil, yeri geldiğinde sigara içen insanin da gözden çıkarıldığını bilmeleri gerekiyor.

Arkadaslar malum ortamdan dolayi herkes cocuklarina multivutaminleri seker gibi yutturmaya basladi.lutfen dikkat edelim. Oglum zayif iştahsız diye Bende 2 kutu multivitamin surubu bitirdim 15gün once ogluma test yapildi demiri cok düsükken b12 si cok cok yüksek cikti. Doktor hemen kes dedi . Her seyin fazlasi zarar. Artik herseye internetten kolay ulasiliyor ama cocuklarimiz konusunda kendi kendimizin doktoru olmayalim. Bu işi bilene birakmak lazim. Ben hata yaptim siz yapmayin. Bu arada cinli japon cok cok arkadasim var onlar hayatlari boyunca vitamin iciyorlar bu virüs onlari es gecmedi. Demekki dogal yollardan almak lazim

Ben aman zaten yaşlıydı algısı almadım. Aksine Yaşlılar daha çok risk altında aman gençler size daha çok iş düşüyor fikri bende canlandı.

Mesajlar çok açık :
1*BÜYÜKLERİMİZE SESLENMEK İSTİYORUM: Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var. Evlatlarınızın vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacı var. Torunlarınızın sevgi ve ilginize ihtiyacı var. Bunları hastayken yapamazsınız. Hayatınızı riske atmayın. Tedbirlere uyun.” HAYAT EVE SIĞAR.
2* GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar.

Geçmiş olsun. Mesafeye dikkat etmek, yeterli oda varsa onlara dağılmak ve aynı ortamda 10 dakikadan fazla bulunmamak. Evi sürekli havalandırmak, kap kacak, çatal kaşık gibi şeyleri mutlaka ayırmak. Aynı sofrada oturup yemek yememek, mümkünse farklı tuvaletler kullanmak. Havlu gibi kişisel eşyaları, diş fırçalarını vs. izole etmek. Bunlar bence önleyici olabilir. Bir de şüpheli kişi olduğu için sürekli yüzeyler dezenfekte edilmeli.

0 9 yaş arasında bir ölüm var

3 yaşında lösemi hastası bir bebek

Dün İran'da 6 yaşındaki bir çocuk daha hayatını kaybetti maalesef ama farklı bir rahatsızlığı var mıydı yazmıyor herhangi bir kaynakta. Bilgi bu kadar.

Amerika'da da 18 yaş altı ilk ölüm gerçekleşti dün, herhangi bir hastalığı yokmuş onun da maalesef.

Benim yazdıklarım 29 Subat tarihli. Çok güncel değil.

Curly ara ara bu takip başlığını kilitleseniz ve belli saatlerde mi açsanız ki?
Buraya yazıldıkça, okumayayım diyorum, espriye vuruyorum full kendi moralim ve diğer insanların morali yükselsin diye. Hemen hemen hiç kayda değer bir şey yazmadım buraya ama sürekli birileri bir şeyler yazdıkça bana da geliyorlar sanki, içim bi düşüyor. Toparlıyorum ama düşmeye başladı benim kale burada.

Bence herkes durumu kavradı, arada kilit atsanız bi dursa mı ki burası, kötü bir fikir mi? Gün içi biraz uzak durulsa bu başlıktan belli saatlerde filan? Bi hobi başlığı gibi bir şey daha oluşturulsa, insanlar evdeki hobilerinden fotolar paylaşsa vs?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…