bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Türkiye'de yurt içi seyahatlerin. yasaklanması ve sokağa çıkma yasağı getirilmesi gündemde. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinden bazılarının, virüsün yayılmasını kontrol altına alma açısından sokağa çıkma yasağı ilan dilmesinin önemli olduğunu düşündüğü belirtiliyor.

Sokağa çıkma yasağını Bilim Kurulun'da da ele alındığı, ancak hükümetin üretimin ve hayatın durdurulmasına sıcak bakmadığı ifade ediliyor.

İlk aşamada yurt içi seyahatlerin yasaklanması planlanıyor

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, amacın öncelikle büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye'de yüzde 85 düzeyinde sosyal izolasyonu sağlamak olduğunu, bu kapsamda yeni önlemlerin devreye sokulacağını açıkladı. Virüs sebebiyle başta İstanbul olmak üzere, büyükşehirlerden Anadolu'ya göç olduğu, bunun virüsün Anadolu'ya yayılmasına neden olabileceğini kaydeden İçişleri Bakanlığı yetkililerinin ilk olarak, yurtiçi seyahatlere kısıtlama getirmeyi gündeme aldıkları bilgisine ulaşıldı.

Böylece, otobüs, uçak ve tren yolculuklarına yasak geleceği ifade ediliyor. Seyahat yasağının şu an için vatandaşların kendi özel araçlarını kapsamayacağı açıklandı. Bunun dışında, sosyal izolasyonun sağlanması için şehirlerde yürürlüğe giren yasakların kapsamının genişletileceği söyleniyor. Hala piknik ve mangal yasağı olan mesire yerlerine girişlerin tam olarak yasaklanması, kent içinde toplu bir şekilde olunan park ve bahçelere giriş sınırlaması gibi yeni yasakların gelebileceği bildiriliyor.

Sokağa çıkma yasağı gündeme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sürecin takip edildiğini anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Dinamik bir süreç. Süreci takip ediyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımların, aldığımız kararların sonucunu takip ediyoruz. Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz. Eğer alınan önlemler başarılı olur da halkımız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği gibi kendi OHAL'ini ilan eder, sosyal izolasyonu sağlarsa, sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmeler devam eder. Ama sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde”

Ne kadar doğru bilmiyorum ama Ben küçüklere evde kesme yapıştırma çok yaptırmıyorum.

Oğluma çok yaptırmıştım ve kreşte cok sıkılmışti.. netten bakıp bakıp yaptırıyordum..

Küçüklerle şimdi daha çok oyun oynuyorum, dans, emekleme yarışı, yastık savaşı, minder ve örtülerle çadırlar, araba yarışı, sandalyeden trenler, basketbol, halka atmaca, alışveriş oyunu( genelde oyuncakçı dükkanı oluyor ve her şeyi 3 TL oluyor:)), taklit oyunu, eşya saklamaca sıcak soğuk oyunu var ya onun daha basiti gibi..

Bu sorunun cevabını da hep merak etmişimdir derin sularda etkinlik yapılmalı mı? Ne kadar makas yapıştırıcı verilmeli kreş öncesi çocuklara 3 yaş grubu için soruyorum

Siyasetten çok uzak bir konu bu zaten ama
şu ana kadar siyasi en ufak bir dil kullanmadı adam, tebrik ediyorum, sebebi oymuş demek ki. A partisi B partisi değil genel olarak siyasetçi sevmem, Türkiyede sevdiğim takip ettiğim hayran olduğum tek bir siyasetçi bile yok ama sağlık bakanına aşırı sempati duydum. Emekleri için sağolsun hepsi.

Ayni seyleri bu olaylar patlak verdiginde beri ben de dusunuyordum. hatta arkadasima da soyledim. Normalde iktidar partisi asla denk dusmedigim bir parti ama bu adam cidden isini iyi yapiyor su donemde demistim. Demekki bundanmis.

Benim erkek kardeşim var djddjd koca gibi kendisi bana sinir geliyor
Atabilsem dışarı atıcam kendisini ama eve sokmam

Benim esim 37 oglum 6 yasinda. Ama esimi daha zor zabdediyorum. Laftan anlamiyor dışarı çıkmak istiyor bunaldim valla

Eğer okullar acilmazsa özel okullar madur olmaz mı? Bildiğiniz bişey vsr mi bakanlığın düşündüğü bisey

Sanirim koleje gidiyor .bizimkide kolejde bizde takip ediyoruz haberleri ücretler ne olacak diye

Benim esim 37 oglum 6 yasinda. Ama esimi daha zor zabdediyorum. Laftan anlamiyor dışarı çıkmak istiyor bunaldim valla
Gezmek.icin mi alışveriş , ihtiyaç almak için mi?

Benim esimde haftada 1 ise gidiyor evden yapiyor ama cuma günü gideyim 1-2 saat biseyler yapayim diyor ve bu hafta 3 gün gitmis olacak. Çıkartması gerekn seyler var. Aman ise gidince cok endise ediyorum

Derin Sularda Hocamızı online bulmuşken, ben de alayım bu sorunun cevabını, 3 buçuk yaş benim çocuk da; kesme yapıyoruz ama makas bizde. Ondaki oyuncak hamur makası kesermiş gibi yapıyor motor becerisi kavraması olsun diye ama makas kullandırmıyoruz. Zamanı bilemedik korkuyoruz da. Bir de oyuncak meyveler, oyuncak bıçak ve kesme tahtası seti vardı, A101de denk getirip almıştık. O oyunu bilhassa istedi, kendisi "Aşçı usta" olacakmış. Yani hem aşçı hem araba tamircisi, kararlı imiş. (Babasını arabasını kurcalarken, annesini bir şeyler doğrarken izleyip katıldığı için tabi çocuk naapsın, seçemedi de ) Ben de destekledim, yemek yapıyor sürekli oyun halinde, makas ve bıçaklara da ilgili. Biz kesinlikle vermiyoruz, oyuncak olarak var ama. İlgisi bu yöne. Ya da bu genel bir çocuk hareketi midir, gelişimde böyle mi ilerlenir bilemiyorum. :/

Ayni seyleri bu olaylar patlak verdiginde beri ben de dusunuyordum. hatta arkadasima da soyledim. Normalde iktidar partisi asla denk dusmedigim bir parti ama bu adam cidden isini iyi yapiyor su donemde demistim. Demekki bundanmis.

İşi ehline vermen önemini görmüş olduk

Alisveris icin istiyor.meyvemiz kalmadi sebze cok az var.ama evde kuru gida vs herseyimiz var bende cikmasin istiyorum

O oyuncağı kaçırdım alacaktım ben de..

bir arkadaşımın çocuğunu da kreş öğretmeni eline azıcık makas verseydiniz evde demiş mesela.. Emin olamıyorum ben de

Onlar her türlü ruh halinizi anlarlar, onlar da strese girer sizin üzüntünüzden tedirginliğinizden. Benim kedilerimin bir tanesi, bana en düşkün olanı, mantar oldu stresten tahminen, diğerlerinde bir şey yok. Lütfen üzülmeyin siz olmasaydınız 3 yılda ölürlerdi onlar sokakta zaten, ne güzel kurtarmışınız, sizinle yaşıyorlar, daha çok yaşayacaksınız beraber. Şimdiden olmayan bir şey için kendinize strese sokmayın ama kendinizi koruyun. Ben düşünmüyorum artık bize bir şey olursa ne olacak kedilerime diye. Komşu bakarsa bakar bakmazsa yapacak bir şey yok. Bir tanesi yaşlı onu yavru iken otobüs motorundan kurtarmıştım, 11 yıldır benimle, bir tanesini (bana düşkün olanı) zehirlenmeden kurtardım. Bir diğerini köpeğin ağzından aldım, diğerini de açlıktan donacakken sokaktan aldım. Ben olmasaydım öleceklerdi, ya da başka bir hayvansever kurtaracaktı. Yarın öbür gün ben ölürsem yine aynı şey olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…